Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο Λονδίνο: «Τα δικαιώματα των Ευρωπαίων και Βρετανών πολιτών, πρώτη προτεραιότητα του Κοινοβουλίου» 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνάντηση του στις 20 Απριλίου με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στο Λονδίνο, τόνισε την σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών Βρετανίας και ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. «Το μήνυμα του ΕΚ είναι ξεκάθαρο: προτεραιότητα μας είναι οι πολίτες», είπε. Ο κ. Ταγιάνι συζήτησε για τη θέση του ΕΚ στις διαπραγματεύσεις και προσκάλεσε την κ. Μέι να μιλήσει στο ΕΚ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση, ο κ. Ταγιάνι τόνισε πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί  συμφωνία για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία και αντίστοιχα των Βρετανών που ζουν στην ΕΕ: «Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι σημαντικά μέλη της κοινωνίας μας και έχουν το δικαίωμα στη βεβαιότητα σχετικά για το μέλλον τους.» Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε τις θέσεις και τις "κόκκινες γραμμές" του εν όψει των διαπραγματεύσεων αποχώρησης της Βρετανίας στις 5 Απρλίου.


Μετά τη συνάντηση του με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ο κ. Ταγιάνι συναντήθηκε με αντιπροσώπους ΜΚΟ και συζήτησαν τις ανησυχίες των πολιτών εν΄ όψει των διαπραγματεύσεων για την αποχώριση της Βρετανίας απο την Ένωση.

Ο πρόεδρος Ταξιάνι με την κ. Μέι μπροστά στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 20 Απριλίου 2017.