Ασφάλεια 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει το πράσινο φως σε ένα νέο κοινό ηλεκτρονικό σύστημα για την επιτάχυνση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν. Θα καταχωρίζει, επίσης, πληροφορίες για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να διευκολύνει τον εντοπισμό της απάτης. Ο Agustín Díaz De Mera (ΕΛΚ) εξηγεί τους στόχους αυτού του νέου νόμου.        

Το νέο σύστημα καταχώρησης εισόδου/εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αυξάνει της ασφάλεια και διευκολύνει τις διαδικασίες για τους ταξιδιώτες. (Βίντεο

Οι βουλευτές του ΕΚ καλούν τις χώρες της ΕΕ να συνεργαστούν περισσότερο για την άμυνα © AP Images / European Union        

Αντιμετωπίζοντας έναν απρόβλεπτο κόσμο η ΕΕ επιθυμεί να ενισχύσει την άμυνα στην Ευρώπη. Ανακαλύψτε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλοι βοηθά στην ενίσχυση της ασφάλειας της Ένωσης.

Προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.        

Καθημερινά, τα παιδιά σερφάρουν για ώρες στο διαδίκτυο και έρχονται αντιμέτωπα με βίντεο που περιέχουν ρητορικές μίσους και βίας. Η προστασία των ανηλίκων μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΕΚ, για αυτό και η επιτροπή Πολιτισμού ενέκρινε Τρίτη 25 Απριλίου, σχετική νομοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ετοιμάσαμε.

LIBE committee        

Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και ο Γάλλον ομόλογός τους Ματίας Φέκλ, συζήτησαν με τα μέλη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών για την ασφάλεια στην ΕΕ. Με μια φωνή οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη για ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των κ-μ και για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας.

Γράφημα.        

Οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά περισσότερα στην άμυνα, εάν ένωναν τους πόρους τους και συντόνιζαν τους σχεδιασμούς τους. Κάθε χρόνο ξοδεύονται δισεκατομμύρια εξαιτίας της αλληλεπικάλυψης, της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και των εμποδίων στις δημόσιες συμβάσεις. Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν το θέμα στην ολομέλεια στις 15 Μαρτίου.

Γράφημα        

Οι περισσότερες πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που έμεναν, κατοικούσαν και ήταν υπήκοοι κ-μ της ΕΕ. Η επιτροπή των Πολιτικών Ελευθεριών ψήφισε στις 16 Φεβρουαρίου νέου κανόνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το κείμενο, που γράφτηκε στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το Νοέμβρη, προτείνει, μεταξύ άλλων, την ποινικοποίηση των προπαρασκευαστικών δραστηριοτήτων, όπως τα ταξίδια στο εξωτερικό για την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Εικόνα από αίθουσα συνεδριάσεων στην οποία υπάρχει ένα ρομπότ εξαιτίας του σεμιναρίου για την ρομποτική        

Ασυνήθιστοι επισκέπτες εισέβαλαν στο ΕΚ την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή το σεμινάριο για δημοσιογράφους για τη θέσπιση κανόνων στον τομέα της ρομποτικής. Πριν από τη ψηφοφορία στην ολομέλεια, που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, η εισηγήτρια της έκθεσης για τη δημιουργία κανόνων στον τομέα της ρομποτικής Μάντι Ντελβό (Λουξεμβούργο, Σοσιαλιστές), απάντησε σε ερωτήσεις των φίλων του ΕΚ στο Facebook.

O Γιαν Φίλιπ Αλμπρεχτ στο γραφείο του        

Η συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για την προστασία πληροφοριών προσωπικού χαρακτήρα για τα ποινικά αδικήματα, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, δήλωσε ο Γιαν Φίλιπ Αλμπρεχτ (Πράσινοι, Γερμανία), στη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Η «ασπίδα προστασίας» ΕΕ-ΗΠΑ για την ιδιωτικότητα, αφορά τις μεταφορές προσωπικών δεδομένων για τη διερεύνηση και τη δίωξη ποινικών αδικημάτων και σύμφωνα με τον εισηγητή, έχει «διασφαλίζει υψηλά πρότυπα προστασίας δεδομένων».

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: