Ασφάλεια 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Περιπολία για την πρόληψη της τρομοκρατίας. Φωτογραφία από τον Manu Sanchez στο Unsplash.        

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της ΕΕ. . Βρείτε περισσότερα στοιχεία για την τρομοκρατία στην Ευρώπη καθώς και τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΕ.

Ιοάν Μιρτσα Πάσκου, NATO.        

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται εν μέσω μικτών προσδοκιών. Μπορούν οι σύμμαχοι να επιδείξουν ενότητα; Μιλήσαμε με τον Ιοάν Μιρτσα Πάσκου, εισηγητή της έκθεσης του ΕΚ.

infographic illustration on benefits of closer cooperationon defence at EU level        

Για πρώτη φορά, η ΕΕ αναμένεται να δαπανήσει χρηματοδότηση για τη στήριξη της άμυνας. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν προτάσεις για τη στήριξη της κοινής απόκτησης στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο ευρωβουλευτής Javier Nart        

Οι ευρωβουλευτές σταματούν τη νομιμοποίηση εσόδων από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το οργανωμένο έγκλημα, με στόχο να καταπολεμήσουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Το Κοινοβούλιο καλεί για αυστηρότερο έλεγχο στις εξαγωγές «αγαθών διπλής χρήσεως», συγκεκριμένα μη στρατιωτικών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αυταρχικά καθεστώτα για να κατασκοπεύσουν τους πολίτες.        

Το ΕΚ ζητά αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές τεχνολογικού κατασκοπευτικού υλικού, προκειμένου να περιορίσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: