Ασφάλεια 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

infographic illustration on benefits of closer cooperationon defence at EU level        

Για πρώτη φορά, η ΕΕ αναμένεται να δαπανήσει χρηματοδότηση για τη στήριξη της άμυνας. Οι ευρωβουλευτές συζητούν προτάσεις για τη στήριξη της κοινής απόκτησης στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το Κοινοβούλιο καλεί για αυστηρότερο έλεγχο στις εξαγωγές «αγαθών διπλής χρήσεως», συγκεκριμένα μη στρατιωτικών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αυταρχικά καθεστώτα για να κατασκοπεύσουν τους πολίτες.        

Το ΕΚ ζητά αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές τεχνολογικού κατασκοπευτικού υλικού, προκειμένου να περιορίσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει το πράσινο φως σε ένα νέο κοινό ηλεκτρονικό σύστημα για την επιτάχυνση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν. Θα καταχωρίζει, επίσης, πληροφορίες για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να διευκολύνει τον εντοπισμό της απάτης. Ο Agustín Díaz De Mera (ΕΛΚ) εξηγεί τους στόχους αυτού του νέου νόμου.        

Το νέο σύστημα καταχώρησης εισόδου/εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αυξάνει της ασφάλεια και διευκολύνει τις διαδικασίες για τους ταξιδιώτες. (Βίντεο

Οι βουλευτές του ΕΚ καλούν τις χώρες της ΕΕ να συνεργαστούν περισσότερο για την άμυνα © AP Images / European Union        

Αντιμετωπίζοντας έναν απρόβλεπτο κόσμο η ΕΕ επιθυμεί να ενισχύσει την άμυνα στην Ευρώπη. Ανακαλύψτε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλοι βοηθά στην ενίσχυση της ασφάλειας της Ένωσης.

Προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.        

Καθημερινά, τα παιδιά σερφάρουν για ώρες στο διαδίκτυο και έρχονται αντιμέτωπα με βίντεο που περιέχουν ρητορικές μίσους και βίας. Η προστασία των ανηλίκων μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΕΚ, για αυτό και η επιτροπή Πολιτισμού ενέκρινε Τρίτη 25 Απριλίου, σχετική νομοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ετοιμάσαμε.

LIBE committee        

Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και ο Γάλλον ομόλογός τους Ματίας Φέκλ, συζήτησαν με τα μέλη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών για την ασφάλεια στην ΕΕ. Με μια φωνή οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη για ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των κ-μ και για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας.

Γράφημα.        

Οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά περισσότερα στην άμυνα, εάν ένωναν τους πόρους τους και συντόνιζαν τους σχεδιασμούς τους. Κάθε χρόνο ξοδεύονται δισεκατομμύρια εξαιτίας της αλληλεπικάλυψης, της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και των εμποδίων στις δημόσιες συμβάσεις. Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν το θέμα στην ολομέλεια στις 15 Μαρτίου.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: