Κοινωνία 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Οι υπάρχοντες κανόνες που περιορίζουν τις καρκινογόνες και μεταλλαξογόνες ουσίες στο χώρο εργασίας χρονολογούνται από περισσότερα από 10 χρόνια πριν. Το Κοινοβούλιο επιθυμεί την καλύτερη προστασία των εργαζομένων επικαιροποιώντας τους κανόνες για να συμπεριλάβουν περισσότερους χημικούς παράγοντες που προκαλούν καρκίνο, να επιβάλουν πιο αυστηρά όρια σε ορισμένες ουσίες και να διασφαλίσουν ότι οι εκτιθέμενοι εργαζόμενοι λαμβάνουν δια βίου ιατρική παρακολούθηση.        

Ο καρκίνος συνδέεται με πάνω από το ήμισυ των θανάτων που σχετίζονται με την εργασία στην EE. Οι ευρωβουλευτές συζητούν νέους κανόνες για τη μείωση των καρκινογόνων ουσιών στην εργασία.

ΕΚΤ+: Εξορθολογισμός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου        

Οι ευρωβουλευτές ζητούν την αναβάθμιση του ρόλου του Eυρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου με στόχο την παροχή βοήθειας σε περισσότερους ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Μικροπλαστικά.        

Από που προέρχονται τα μικροπλαστικά και ποιες είναι οι επιπτώσεις τους; Ανακαλύψτε σημαντικές πληροφορίες αλλά και τις λύσεις που δίνει η ΕΕ.

Μέινε σε επικοινωνία - φθηνότερα, γρηγορότερα, ασφαλέστερα        

Οι κλήσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ σύντομα θα κοστίζουν λιγότερο, ενώ οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας θα ωφεληθούν από τους σαφέστερους κανόνες που φέρνει το νέο πακέτο τηλεπικοινωνιών.

Αντιμετώπιση της εξάπλωσης της αντοχής στα φάρμακα από τα ζώα στον άνθρωπο        

Η ολομέλεια ψήφισε νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, με στόχο να κρατήσουν τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα μακριά από το φαγητό μας.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: