Κόσμος 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Joint debate on Palestine/UNRWA with Federica Mogherini, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy.        

Το ΕΚ ζητά αύξηση της χρηματοδότησης προς την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος της μείωσης της χρηματοδότησης των ΗΠΑ.

Nearly three weeks into a mass exodus of Rohingya fleeing violence in Myanmar, thousands were still flooding across the border Thursday in search of help and safety in teeming refugee settlements in Bangladesh. ©Dar Yasin/AP Photos/European Union-EP        

Τον Αύγουστο 400.000 Ροχίνγκια εγκατέλειψαν τη Μιανμάρ. Το ΕΚ ζητά από την κυβέρνηση της Μιανμάρ να σταματήσει δίωξη της μειονότητας, ενώ ακύρωσε και την επίσκεψη αντιπροσωπείας εκεί.

Η ΕΕ και η Τουρκία διατηρούν μια στρατηγική εταιρική σχέση εδώ και δεκαετίες και οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2005. Τελευταία, ωστόσο, οι σχέσεις έχουν ψυχρανθεί καθώς επιτείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Τουρκία.        

Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία σε περίπτωση που εφαρμόσει τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις, ζητάει το ΕΚ. Συνέντευξη με την εισηγήτρια της έκθεσης Κάτι Πίρι.

«Όταν τελειώνει η ελευθερία του Τύπου, τελειώνει και η δημοκρατία.»        

«Όταν τελειώνει η ελευθερία του Τύπου, τελειώνει και η δημοκρατία. Αυτό συνέβη στο παρελθόν», λέει ο ευρωβουλευτής Ζερομίρ Σκεκίνα (ΕΛΚ, Τσεχία) και πρώην δημοσιογράφος που έχασε τη δουλειά του κατά την Άνοιξη της Πράγας το 1968, όταν τα στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία. Ο κ. Σκεκίνα, από το 2014 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αυτή είναι η ιστορία του.

Το ανθρώπινο κόστος της γρήγορης μόδας: επιχειρηματολογία για ένα δεσμευτικό πλαίσιο        

Πριν από 4 χρόνια, κτίριο στο Μπαγκλαντές που στέγαζε εργαστήρια ρούχων κατέρρευσε σκοτώνοντας περισσότερους από 1.100 υπαλλήλους και τραυματίζοντας 2.500 άτομα. Τα ρούχα που παράγοντας εκεί ανήκαν σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες ένδυσης στην Ευρώπη. Τώρα, η επιτροπή Ανάπτυξης επιθυμεί να διασφαλίσει ότι τα ρούχα και τα υφάσματα που αγοράζουμε, δεν παράγονται με μεθόδους που έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Ορυκτά από περιοχές συγκρούσεων: η αλήθεια πίσω από ένα smartphone        

Κασσίτερος, βολφράμιο, ταντάλιο και χρυσός, είναι μερικά από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας όπως κινητά, ταμπλέτες και αυτοκίνητα. Ωστόσο για τους ανθρώπους του Κονγκό σημαίνει αίμα και αγώνα. Η εξόρυξη μεταλλευμάτων και το παράνομο εμπόριο τους ελέγχεται από ένοπλες ομάδες και τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο συγκρούσεων. Το ΕΚ ψήφισε στις 16 Μαρτίου, αυστηρότερους ελέγχους για τους εισαγωγείς ορυκτών που προέρχονται από περιοχές συγκρούσεων.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: