Η Ευρώπη χρειάζεται μια πιο αποτελεσματική στρατηγική για τη διαχείριση της μετανάστευσης και την αντιμετώπιση του προβλήματος από τη ρίζα του: ήταν το βασικό μήνυμα μιας διάσκεψης υψηλού επιπέδου που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.        

Αντόνιο Tαγιάνι: Καθημερινότητα τα ναυάγια στη Μεσόγειο  
Κοινωνία 
 

Η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει πιο αποτελεσματική πολιτική για τη διαχείριση της μετανάστευσης, ήταν το βασικό μήνυμα της διάσκεψης υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου στο ΕΚ.

Εικόνες ανθρώπων        

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται για μια πιο κοινωνική Ευρώπη 
Θέματα ΕΕ 
 

Οι κοινωνικές πολιτικές είναι σημαντικές σε όλα τα στάδια της ζωής μας, από την παιδική ηλικία μέχρι και τη συνταξιοδότηση. Το ΕΚ πιέζει για πιο συντονισμένη ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική.

Είναι το τέλος μιας 10ετούς μάχης για την ευρωβουλευτή Βίβιαν Ρέντινγκ Πέτυχε την κατάργηση των τελών περιαγωγής, ολοκληρώνοντας μια εκστρατεία που ξεκίνησε όταν ήταν Επίτροπος αρμόδια για την Κοινωνία των πληροφοριών και τα Μέσα ενημέρωσης.        

Τέλος στην περιαγωγή: Η Βίβιαν Ρέντιγνκ μιλάει για την κατάργηση του roaming 
Οικονομία 
 

Από τις 15 Ιουνίου, οι χρεώσεις περιαγωγής καταργούνται. Οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να τηλεφωνούν και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στο εξωτερικό, έχοντας την ίδια χρέωση με αυτή στην χώρα τους.

Το προσφυγικό στην κορυφή της ατζέντας του ΕΚ. Βίντεο από τη χθεσινή διάσκεψη με @EP_President, @JunckerEU,… https://t.co/d4jRR9wL3w

Δείτε επίσης: 

Adina-Ioana Valean        

Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα: Υπάρχει μέλλον μόνο αν δράσουμε  
Κοινωνία 
 

Πριν τη συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία για το Κλίμα, μιλήσαμε με την πρόεδρο της επιτροπής Περιβάλλοντος Adina-Ioana Vălean.

Γράφημα.        

40% η διαφορά των συντάξεων μεταξύ ανδρών και γυναικών: οι δράσεις του ΕΚ 
Κοινωνία 
 

Η σύνταξη των γυναικών είναι κατά μέσο όρο 40% λιγότερη από εκείνη των ανδρών με την ίδια προϋπηρεσία. Η ολομέλεια ψηφίζει αυτή την εβδομάδα προτάσεις για τη μείωση του χάσματος.

Κοινωνική Ευρώπη: οι Ευρωπαίοι θέλουν η ΕΕ να κάνει περισσότερα (έρευνα)        

Κοινωνική Ευρώπη: οι Ευρωπαίοι θέλουν η ΕΕ να κάνει περισσότερα (έρευνα)  
Κοινωνία 
 

Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν η ΕΕ να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη βελτίωση υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Οι βουλευτές του ΕΚ καλούν τις χώρες της ΕΕ να συνεργαστούν περισσότερο για την άμυνα © AP Images / European Union        

Άμυνα της ΕΕ: τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τόνωση της συνεργασίας  
Ασφάλεια 
 

Αντιμετωπίζοντας έναν απρόβλεπτο κόσμο η ΕΕ επιθυμεί να ενισχύσει την άμυνα στην Ευρώπη. Ανακαλύψτε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλοι βοηθά στην ενίσχυση της ασφάλειας της Ένωσης.

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 
Κοινοποίηση αυτής της σελίδας :