Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Η εβδομάδα στο ΕΚ 14-20 Μαΐου 2012

Αλλα θέματα Άρθρο - Θεσμικά όργανα14-05-2012 - 08:00
 
Το ΕΚ στις Βρυξέλλες   Το ΕΚ στις Βρυξέλλες

Η επιτροπή οικονομικών του ΕΚ ψηφίζει αυτή την εβδομάδα για σειρά σημαντικότατων αποφάσεων, όπως η αναμόρφωση της ενυπόθηκης πίστης, η δημοσιονομική εποπτεία στη ζώνη ευρώ και ο αυστηρότερος έλεγχος των τραπεζών. Στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθεί επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.


Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν στην επιτροπή οικονομικών του ΕΚ οι ψηφοφορίες για την αναμόρφωση της στεγαστικής πίστης ώστε να γίνει αυτή ασφαλέστερη για την οικονομία, τις τράπεζες και τους δανειολήπτες και το "διπλό" πακέτο δημοσιονομικής επιτήρησης των κρατών μελών της ευρωζώνης. Παράλληλα θα ψηφισθούν νέοι κανόνες για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και τον περιορισμό των μπόνους των στελεχών του τομέα.


Την ίδια ημέρα, στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών Και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας θα συζητήσουν τις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας, ενώ την επομένη στην επιτροπή Γεωργίας θα εξετασθούν τρόποι καλύτερης μεταχείρισης των ζώων όταν μεταφέρονται.


Επίσης την Τρίτη ο πρόεδρος του ΕΚ, Martin Schulz, θα βρίσκεται στο Άαχεν της Γερμανίας για την απονομή του Πέμπτου Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία.

Αναφ.  : 20120510STO44837