Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Νέα της Συνόδου

09-02-2017 - 16:05
 
Επαφές
 
 
 
 

Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ: Ελλάδα, ΕΕ-Καναδάς και ο Τζάστιν Τριντό

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα / Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο / Εξωτερικές σχέσεις / Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις17-02-2017 - 12:36
 

Αυτή την εβδομάδα η ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά και μια ημέρα αργότερα ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, μίλησε στους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο. Επίσης, η ολομέλεια ενέκρινε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συζήτησε για το μέλλον της ΕΕ και υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ: Ελλάδα, ΕΕ-Καναδάς και ο Τζάστιν Τριντό )

 
Child playing with robot  

Με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη οι ευρωβουλευτές ζητούν τη θέσπιση πανευρωπαϊκών κανόνων για τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ρομποτικής, όπως π.χ. κανόνων δεοντολογίας και καθορισμού των ευθυνών σε περιπτώσεις πρόκλησης ατυχημάτων από αυτόνομα οχήματα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη: Το ΕΚ ζητά θέσπιση πανευρωπαϊκών κανόνων )

 

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης

Σύνοδος Ολομέλειας Μέλλον της Ευρώπης/Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση / Θεσμικά όργανα16-02-2017 - 12:54

Εάν θέλει η ΕΕ να ενισχύσει την ετοιμότητά της, και εάν επιθυμεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της και να καταστήσει την οικονομία της ευρωζώνης περισσότερο ανθεκτική σε κρίσεις, τότε θα πρέπει να κάνει πλήρη χρήση της Συνθήκης της Λισαβόνας. Και για να προχωρήσει ακόμη περαιτέρω, θα πρέπει να προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Αυτά ήταν το βασικά μηνύματα των τριών σχετικών ψηφισμάτων που ενέκρινε το ΕΚ την Πέμπτη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης )

 

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις16-02-2017 - 12:42
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό  

«Η CETA δεν αφορά μόνο το εμπόριο, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, τα κέρδη. Στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό κατά την ομιλία του στους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, στις 16 Φεβρουαρίου, μόλις μία ημέρα μετά την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά από την ολομέλεια του ΕΚ. Ο κ. Τρουντό, είναι ο πρώτος Καναδός πρωθυπουργός που επισκέπτεται το ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο )

 

Υποχρεωτικοί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις / Σένγκεν16-02-2017 - 12:33

Όλοι οι πολίτες της ΕΕ και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ θα ελέγχονται με τη χρήση βάσεων δεδομένων, π.χ. αυτών που αφορούν τα απολεσθέντα και κλαπέντα έγγραφα, βάσει του νέου κανονισμού που υπερψήφισε το ΕΚ την Πέμπτη. Ο νέος κανονισμός είχε ήδη συμφωνηθεί ανεπισήμως με το Συμβούλιο στις 5 Δεκεμβρίου 2016. (Διαβάστε τη συνέχεια: Υποχρεωτικοί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ )

 

Υπερψηφίστηκε η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις16-02-2017 - 12:25

Το ΕΚ υπερψήφισε την Πέμπτη τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από τους «ξένους μαχητές» που ταξιδεύουν από και προς εμπόλεμες ζώνες με τρομοκρατικούς σκοπούς και τους «μοναχικούς λύκους» που σχεδιάζουν μόνοι τους τις επιθέσεις. (Διαβάστε τη συνέχεια: Υπερψηφίστηκε η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας )

 

Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala

Plenary Session Humanitarian aid / External relations16-02-2017 - 12:15

Parliament voices deep concern about the intimidation and harassment of Francesca Ramirez and other human rights defenders in Nicaragua, deplores the recent use of the death penalty in Kuwait and Bahrain, and strongly condemns the murders of human rights defenders and journalists in Guatemala, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala )

 

MEPs call for fast-track approval of low-risk pesticides

Plenary Session Public health / Food safety15-02-2017 - 14:38
Duster plane on agricultural field  

Low-risk biological pesticides, including those made from bio-organisms, pheromones or essential oils, could replace conventional ones that are suspected of harming the environment and human health. MEPs wonder why some member states hesitate or refuse to approve them and want the EU Commission to propose a revision of the rules to accelerate the approval process. (Read more: MEPs call for fast-track approval of low-risk pesticides )

 

Το ΕΚ υπέρ της μείωσης των εκπομπών ρύπων

Σύνοδος Ολομέλειας Περιβάλλον15-02-2017 - 13:58

Το ΕΚ υπερψήφισε την Τετάρτη την προτεινόμενη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αγοράς άνθρακα (σύστημα εμπορίας εκπομπών ρύπων της ΕΕ). Οι ευρωβουλευτές στήριξαν την πρόταση της Επιτροπής για μείωση του αριθμού των διαθέσιμων προς δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπών κατά 2,2% ετησίως, καθώς και το διπλασιασμό του ποσοστού εισαγωγής για το αποθεματικό για τη σταθερότητα της αγοράς, κάτι που θα οδηγήσει στην απορρόφηση των περίσσιων δικαιωμάτων. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ υπέρ της μείωσης των εκπομπών ρύπων )

 

Εκθέσεις προόδου για Αλβανία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις15-02-2017 - 13:05

Η Αλβανία πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό της μεταρρύθμισης του δικαστικού της συστήματος, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην προώθηση της διαδικασίας ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη πρέπει να ξεπεράσει τους εθνοτικούς και πολιτικούς διχασμούς, προκειμένου να έχει θετικά αποτελέσματα η διαδικασία αξιολόγησης της αίτησής της για ένταξη στην ΕΕ. Αυτά τόνισαν με δύο ψηφίσματα τους οι ευρωβουλευτές την Τετάρτη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εκθέσεις προόδου για Αλβανία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη )

 

CETA: Το ΕΚ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο15-02-2017 - 12:31
CETA vote result  

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA). Η συμφωνία-ορόσημο που αναμένεται να ενισχύσει το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών και τις επενδυτικές ροές μεταξύ των δυο πλευρών, θα μπορούσε να εφαρμοστεί προσωρινά ήδη από τον Απρίλιο του 2017. (Διαβάστε τη συνέχεια: CETA: Το ΕΚ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά )

 

Η CETA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο14-02-2017 - 19:24
 

Μετά από 5 χρόνια διαπραγματεύσεων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά (10 πμ ώρα Ελλάδος) και ψηφίζει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου για την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Καναδά (CETA). Σε περίπτωση που το ΕΚ δώσει το πράσινο φως η CETA θα τεθεί προσωρινά σε ισχύ ήδη από τον Μάρτιο εν αναμονή της έγκρισης απο τα κράτη μέλη. Μόνο το 2015 οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ΕΕ και Καναδά, ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και αν η συμφωνία εγκριθεί το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 20%. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η CETA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο )

 

Οι ευρωβουλευτές για την πορεία της 2ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις14-02-2017 - 18:23
Οι ευρωβουλευτές που μίλησαν  

Η Ελλάδα και το πρόβλημα του χρέους είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη της ΕΕ εν αναμονή της επιστροφής των θεσμών και στο ΕΚ, η ολομέλεια συζήτησε στις 14 Φεβρουαρίου την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα και το μέλλον του ελληνικού προγράμματος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι ευρωβουλευτές για την πορεία της 2ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος )

 
Ο Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του ΕΚ  

Ο νέος Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό επέλεξε να επισκεφτεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς . Κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν, μίλησε για την ανάγκη να πετύχει η Ευρώπη και τόνισε ότι οι προκλήσεις πρέπει και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από κοινού. (Διαβάστε τη συνέχεια: Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν: Αξίζει να προσπαθήσουμε για την ευρωπαϊκή ιδέα )

 

EU job search aid worth €1,818,750 for 800 former retail workers in the Netherlands was approved in plenary in a vote on Tuesday. The workers were made redundant by six retail trade companies which recently went bankrupt in the Drenthe and Overijssel provinces. The European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid still needs to be approved by the Council of Ministers on 17 February. (Read more: EU job-search aid: €1.8m for 800 former retail workers in the Netherlands )

 

Peace in Ukraine and West Bank debates on Tuesday at 16.00

Plenary Session External relations14-02-2017 - 13:00

The worsening plight of eastern Ukraine, where pro-Russian rebels broke the ceasefire and began shelling Ukrainian forces in Avdiivka last week, will be debated by MEPs on Tuesday afternoon with Ian Borg, Maltese Parliamentary Secretary for the EU Presidency, representing EU foreign policy chief Federica Mogherini. This will be followed by another debate on the situation in the West Bank, including settlements. (Read more: Peace in Ukraine and West Bank debates on Tuesday at 16.00 )

 

MEPs call for EU-wide protection for whistle-blowers

Plenary Session Budgetary control14-02-2017 - 12:52

An “effective and comprehensive European whistle-blower protection programme” should be proposed “immediately” by the EU Commission, urges Parliament in a resolution voted on Tuesday. MEPs deplore the Commission’s failure, so far, to deliver any legislative proposals to establish a minimum level of protection for whistle-blowers who help protect the EU budget against fraud (Read more: MEPs call for EU-wide protection for whistle-blowers )

 

Έναρξη συνόδου Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα13-02-2017 - 18:47
Opening of February plenary session by EP President Antonio Tajani  

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο την αλλαγή του τίτλου της συζήτησης της Τετάρτης με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ που πλέον θα αφορά την «κατάσταση στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων των επικοισμών». Η προφορική ερώτηση για το αναθεωρημένο σχέδιο της Γερμανίας για την καθιέρωση οδικών τελών μεταφέρθηκε στις συζητήσεις της Τετάρτης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη συνόδου Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο )

 
Γράφημα.  

Αυτή την εβδομάδα οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ (ΣΕΔΕ) . Η Ένωση είναι ο τρίτος σε σειρά μεγαλύτερος ρυπαντής διοξειδίου του άνθρακα στο κόσμο και ταυτόχρονα έχει τον πιο φιλόδοξο στόχο για μείωση των ρύπων κατά 40%, μέχρι το 2030. Οι μεταρρύθμιση θα πρέπει να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου και την ίδια στιγμή να προστατεύει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Μείωση των ρύπων: η ολομέλεια ψηφίζει μέτρα για τη μεταρρύθμιση του ΣΕΔΕ )

 
 
Ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας
 
13-02-2017 -
17:00 - 23:00
Συζητήσεις
 
 
Επανάληψη της συνόδου και διάταξη των εργασιών
 
Βιολογικά φυτοφάρμακα χαμηλού κινδύνου
Έκθεση:O-000147/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή ENVI
 
Αναθεώρηση της ευρωπαϊκής κοινής αντίληψης για την ανάπτυξη
Έκθεση:A8-0020/2017
Εισηγητής: Bogdan Brunon Wenta
Εισηγητής: Norbert Neuser
DEVE
 
Οικονομικά αποδοτικές μειώσεις των εκπομπών και επενδύσεις χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών
Έκθεση:A8-0003/2017 ***I
Εισηγητής: Ian Duncan
ENVI
 
Ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ
Έκθεση:A8-0001/2017
Εισηγητής: Tibor Szanyi
ECON
 
Σύντομες παρουσιάσεις των ακολούθων εκθέσεων:
Προώθηση της ισότητας των φύλων στην ψυχική υγεία και την κλινική έρευνα
Έκθεση:A8-0380/2016
Εισηγητής: Beatriz Becerra Basterrechea
FEMM
Προτεραιότητες για την 61η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Θέση της Γυναίκας
Έκθεση:A8-0018/2017
Εισηγητής: Maria Arena
Εισηγητής: Constance Le Grip
FEMM
Έλεγχος του μητρώου και της σύνθεσης των ομάδων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής
Έκθεση:A8-0002/2017
Εισηγητής: Dennis de Jong
CONT
Ο ρόλος των καταγγελτών στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ
Έκθεση:A8-0004/2017
Εισηγητής: Dennis de Jong
CONT
 
Παρεμβάσεις διάρκειας ενός λεπτού (άρθρο 163 του Κανονισμού)
 
 
 
14-02-2017 -
09:00 - 11:50
Συζητήσεις
 
 
Κοινή συζήτηση - Το μέλλον της ΕΕ
Πιθανές εξελίξεις και αναπροσαρμογές στην τρέχουσα θεσμική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έκθεση:A8-0390/2016
Εισηγητής: Guy Verhofstadt
AFCO
Βελτίωση της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τις δυνατότητες της Συνθήκης της Λισαβόνας
Έκθεση:A8-0386/2016
Εισηγητής: Mercedes Bresso
Εισηγητής: Elmar Brok
AFCO
Δημοσιονομική ικανότητα για την ευρωζώνη
Έκθεση:A8-0038/2017
Εισηγητής: Reimer Böge
Εισηγητής: Pervenche Berès
BUDG ECON
 
 
14-02-2017 -
12:00 - 12:30
Πανηγυρική συνεδρίαση
 
 
Ομιλία του Alexander Van der Bellen, Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας
 
 
14-02-2017 -
12:30 - 14:30
ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ που ακολουθούνται από αιτιολογήσεις ψήφου
 
 
Συμφωνία Σύμπραξης Βιώσιμης Αλιείας ΕΕ-Νήσων Κουκ
Έκθεση:A8-0010/2017 ***
Εισηγητής: João Ferreira
PECH
 
Συμφωνία Σύμπραξης Βιώσιμης Αλιείας ΕΕ-Νήσων Κουκ (Ψήφισμα)
Έκθεση:A8-0015/2017
Εισηγητής: João Ferreira
PECH
 
Έλεγχος του μητρώου και της σύνθεσης των ομάδων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής
Έκθεση:A8-0002/2017
Εισηγητής: Dennis de Jong
CONT
 
Ο ρόλος των καταγγελτών στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ
Έκθεση:A8-0004/2017
Εισηγητής: Dennis de Jong
CONT
 
Κατάλογος τρίτων κρατών και οργανισμών με τους οποίους η Ευρωπόλ συνάπτει συμφωνίες
Έκθεση:A8-0035/2017 *
Εισηγητής: Agustín Díaz de Mera García Consuegra
LIBE
 
Υπαγωγή της νέας ψυχοτρόπου ουσίας 2-[[1-(κυκλοεξυλομεθυλο)-1H-ινδολο-3-καρβονυλο]αμινο]-3,3-διμεθυλοβουτανοϊκό μεθύλιο (MDMB-CHMICA) σε μέτρα ελέγχου
Έκθεση:A8-0024/2017 *
Εισηγητής: Lorenzo Fontana
LIBE
 
Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση: αίτηση EGF/2016/005 NL/Drenthe Overijssel Retail
Έκθεση:A8-0036/2017
Εισηγητής: Nedzhmi Ali
BUDG
 
Αναθεώρηση της ευρωπαϊκής κοινής αντίληψης για την ανάπτυξη
Έκθεση:A8-0020/2017
Εισηγητής: Bogdan Brunon Wenta
Εισηγητής: Norbert Neuser
DEVE
 
Ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ
Έκθεση:A8-0001/2017
Εισηγητής: Tibor Szanyi
ECON
 
Προώθηση της ισότητας των φύλων στην ψυχική υγεία και την κλινική έρευνα
Έκθεση:A8-0380/2016
Εισηγητής: Beatriz Becerra Basterrechea
FEMM
 
Προτεραιότητες για την 61η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Θέση της Γυναίκας
Έκθεση:A8-0018/2017
Εισηγητής: Maria Arena
Εισηγητής: Constance Le Grip
FEMM
 
 
14-02-2017 -
15:00 - 23:00
Συζητήσεις
 
 
Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα
 
Επιδείνωση της κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Ουκρανία
 
Η κατάσταση στη Δυτική όχθη, με έμφαση στο θέμα των εποικισμών
 
Έκθεση του 2016 για την Αλβανία
Έκθεση:A8-0023/2017
Εισηγητής: Knut Fleckenstein
AFET
 
Έκθεση του 2016 για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Έκθεση:A8-0026/2017
Εισηγητής: Cristian Dan Preda
AFET
 
Κοινή συζήτηση - Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2017
Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης για το 2017
Έκθεση:A8-0039/2017
Εισηγητής: Gunnar Hökmark
ECON
Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: απασχόληση και κοινωνικές πτυχές στην ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης για το 2017
Έκθεση:A8-0037/2017
Εισηγητής: Yana Toom
EMPL
Διακυβέρνηση της ενιαίας αγοράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2017
Έκθεση:A8-0016/2017
Εισηγητής: Antonio López-Istúriz White
IMCO
 
Τραπεζική ένωση - Ετήσια έκθεση για το 2016
Έκθεση:A8-0019/2017
Εισηγητής: Danuta Maria Hübner
ECON
 
 
 
15-02-2017 -
09:00 - 11:50
Συζητήσεις
 
 
Κοινή συζήτηση - ΕΕ-Καναδάς
Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά
Έκθεση:A8-0009/2017 ***
Εισηγητής: Artis Pabriks
INTA
Σύναψη της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας ΕΕ-Καναδά
Συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Καναδά
Έκθεση:A8-0028/2017 ***
Εισηγητής: Charles Tannock
AFET
 
 
15-02-2017 -
12:00 - 14:00
ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ που ακολουθούνται από αιτιολογήσεις ψήφου
 
 
Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά
Έκθεση:A8-0009/2017 ***
Εισηγητής: Artis Pabriks
INTA
 
Σύναψη της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας ΕΕ-Καναδά
 
Συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Καναδά
Έκθεση:A8-0028/2017 ***
Εισηγητής: Charles Tannock
AFET
 
Συμφωνία-πλαίσιο εταιρικής σχέσης και συνεργασίας ΕΕ-Μογγολίας
Έκθεση:A8-0382/2016 ***
Εισηγητής: Helmut Scholz
AFET
 
Συμφωνία-πλαίσιο εταιρικής σχέσης και συνεργασίας ΕΕ-Μογγολίας (Ψήφισμα)
Έκθεση:A8-0383/2016
Εισηγητής: Helmut Scholz
AFET
 
Συμφωνία περί του εμπορίου πολιτικών αεροσκαφών (Παράρτημα καλυπτόμενων προϊόντων)
Έκθεση:A8-0007/2017 ***
Εισηγητής: Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández
INTA
 
Οικονομικά αποδοτικές μειώσεις των εκπομπών και επενδύσεις χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών
Έκθεση:A8-0003/2017 ***I
Εισηγητής: Ian Duncan
ENVI
 
Αντίρρηση σύμφωνα με το άρθρο 105(3): Ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα για την εφαρμογή ορίων θέσεων σε παράγωγα επί εμπορευμάτων
 
Έκθεση του 2016 για την Αλβανία
Έκθεση:A8-0023/2017
Εισηγητής: Knut Fleckenstein
AFET
 
Έκθεση του 2016 για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Έκθεση:A8-0026/2017
Εισηγητής: Cristian Dan Preda
AFET
 
Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης για το 2017
Έκθεση:A8-0039/2017
Εισηγητής: Gunnar Hökmark
ECON
 
Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: απασχόληση και κοινωνικές πτυχές στην ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης για το 2017
Έκθεση:A8-0037/2017
Εισηγητής: Yana Toom
EMPL
 
Διακυβέρνηση της ενιαίας αγοράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2017
Έκθεση:A8-0016/2017
Εισηγητής: Antonio López-Istúriz White
IMCO
 
Τραπεζική ένωση - Ετήσια έκθεση για το 2016
Έκθεση:A8-0019/2017
Εισηγητής: Danuta Maria Hübner
ECON
 
Βιολογικά φυτοφάρμακα χαμηλού κινδύνου
Έκθεση:O-000147/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή ENVI
 
 
15-02-2017 -
15:00 - 23:00
Συζητήσεις
 
 
Καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Έκθεση:A8-0228/2016 ***I
Εισηγητής: Monika Hohlmeier
LIBE
 
Ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα με χρήση οικείων βάσεων δεδομένων
Έκθεση:A8-0218/2016 ***I
Εισηγητής: Monica Macovei
LIBE
 
Ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της επιβολής της νομοθεσίας της ΕΕ και αντικατάσταση των μέσων που προϋπήρχαν της Συνθήκης της Λισαβόνας
 
Ρυθμίσεις αστικού δικαίου στον τομέα της ρομποτικής
Έκθεση:A8-0005/2017
Εισηγητής: Mady Delvaux
JURI
 
Έγκριση από την Επιτροπή του αναθεωρημένου σχεδίου της Γερμανίας για την καθιέρωση οδικών τελών
Έκθεση:O-000152/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή
 
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το υπολογιστικό νέφος
Έκθεση:A8-0006/2017
Εισηγητής: Jerzy Buzek
ITRE
 
Κοινή συζήτηση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία
Επενδύσεις σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη – μεγιστοποίηση της συμβολής των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων
Έκθεση:A8-0385/2016
Εισηγητής: Lambert van Nistelrooij
REGI
Καθυστερημένη έναρξη εφαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων των ΕΔΕT – επιπτώσεις στην πολιτική συνοχής και την πορεία προς τα εμπρός
Έκθεση:O-000005/2017 Ευρωπαίκή Επιτροπή REGI
 
 
 
16-02-2017 -
08:30 - 10:50
Συζητήσεις
 
 
Στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη
Έκθεση:A8-0021/2017
Εισηγητής: Pavel Telička
TRAN
 
Συζητήσεις σχετικά με περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου - Διάρκεια: μία ώρα κατ' ανώτατο όριο (άρθρο 135 του Κανονισμού)
Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στη Νικαράγουα και η υπόθεση Francesca Ramirez
Εκτελέσεις στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν
Γουατεμάλα, συγκεκριμένα δε η κατάσταση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
 
 
16-02-2017 -
11:00 - 12:00
Ομιλία του Justin Trudeau, Πρωθυπουργού του Καναδά
 
 
Ομιλία του Justin Trudeau, Πρωθυπουργού του Καναδά
 
 
16-02-2017 -
12:00 - 14:00
ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ που ακολουθούνται από αιτιολογήσεις ψήφου
 
 
Προτάσεις ψηφίσματος επί των συζητήσεων για περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου (άρθρο 135 του Κανονισμού)
 
Καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Έκθεση:A8-0228/2016 ***I
Εισηγητής: Monika Hohlmeier
LIBE
 
Ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα με χρήση οικείων βάσεων δεδομένων
Έκθεση:A8-0218/2016 ***I
Εισηγητής: Monica Macovei
LIBE
 
Πιθανές εξελίξεις και αναπροσαρμογές στην τρέχουσα θεσμική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έκθεση:A8-0390/2016
Εισηγητής: Guy Verhofstadt
AFCO
 
Βελτίωση της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τις δυνατότητες της Συνθήκης της Λισαβόνας
Έκθεση:A8-0386/2016
Εισηγητής: Mercedes Bresso
Εισηγητής: Elmar Brok
AFCO
 
Δημοσιονομική ικανότητα για την ευρωζώνη
Έκθεση:A8-0038/2017
Εισηγητής: Reimer Böge
Εισηγητής: Pervenche Berès
BUDG ECON
 
Ρυθμίσεις αστικού δικαίου στον τομέα της ρομποτικής
Έκθεση:A8-0005/2017
Εισηγητής: Mady Delvaux
JURI
 
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το υπολογιστικό νέφος
Έκθεση:A8-0006/2017
Εισηγητής: Jerzy Buzek
ITRE
 
Επενδύσεις σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη – μεγιστοποίηση της συμβολής των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων
Έκθεση:A8-0385/2016
Εισηγητής: Lambert van Nistelrooij
REGI
 
Στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη
Έκθεση:A8-0021/2017
Εισηγητής: Pavel Telička
TRAN
 
Καθυστερημένη έναρξη εφαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων των ΕΔΕT – επιπτώσεις στην πολιτική συνοχής και την πορεία προς τα εμπρός
Έκθεση:O-000005/2017 Ευρωπαίκή Επιτροπή REGI
 
 
 
Προτεινόμενη έκθεση της συνόδου
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/87/ΕΚ με σκοπό την ενίσχυση οικονομικά αποδοτικών μειώσεων των εκπομπών και την προώθηση επενδύσεων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών
Αριθμός αναφοράς: A8-0003/2017

Ημερομηνία:
13-01-2017
Ian Duncan
ENVI
 
ΕΚΘΕΣΗ που περιέχει πρόταση σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για την 61η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Θέση της Γυναίκας
Αριθμός αναφοράς: A8-0018/2017

Ημερομηνία:
01-02-2017
Constance Le Grip
Maria Arena
FEMM
 
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Συμφωνίας Σύμπραξης Βιώσιμης Αλιείας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης των Νήσων Κουκ και του πρωτοκόλλου εφαρμογής της
Αριθμός αναφοράς: A8-0010/2017

Ημερομηνία:
30-01-2017
João Ferreira
PECH
 
ΕΚΘΕΣΗ που περιέχει πρόταση μη νομοθετικού ψηφίσματος σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σύμπραξης Βιώσιμης Αλιείας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης των Νήσων Κουκ και του πρωτοκόλλου εφαρμογής της
Αριθμός αναφοράς: A8-0015/2017

Ημερομηνία:
01-02-2017
João Ferreira
PECH
 
ΕΚΘΕΣΗ που περιέχει πρόταση σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για την 61η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Θέση της Γυναίκας
Αριθμός αναφοράς: A8-0018/2017

Ημερομηνία:
01-02-2017
Constance Le Grip
Maria Arena
FEMM
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με το σχέδιο εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου για την υπαγωγή του 2-[[1-(κυκλοεξυλομεθυλο)-1H-ινδολο-3-καρβονυλο]αμινο]-3,3-διμεθυλοβουτανοϊκού μεθυλίου (MDMB-CHMICA) σε μέτρα ελέγχου
Αριθμός αναφοράς: A8-0024/2017

Ημερομηνία:
03-02-2017
Lorenzo Fontana
LIBE
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση της απόφασης 2009/935/ΔΕΥ, αναφορικά με τον κατάλογο τρίτων κρατών και οργανισμών με τους οποίους η Ευρωπόλ συνάπτει συμφωνίες
Αριθμός αναφοράς: A8-0035/2017

Ημερομηνία:
09-02-2017
Agustín Díaz de Mera García Consuegra
LIBE
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (αίτηση που υπέβαλαν οι Κάτω Χώρες – EGF/2016/005 NL/Drenthe Overijssel Retail)
Αριθμός αναφοράς: A8-0036/2017

Ημερομηνία:
10-02-2017
Nedzhmi Ali
BUDG
 
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 562/2006 όσον αφορά την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα με χρήση οικείων βάσεων δεδομένων
Αριθμός αναφοράς: A8-0218/2016

Ημερομηνία:
27-06-2016
Monica Macovei
LIBE
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντικατάσταση της απόφασης-πλαισίου 2002/475/ΔΕΥ του Συμβουλίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Αριθμός αναφοράς: A8-0228/2016

Ημερομηνία:
12-07-2016
Monika Hohlmeier
LIBE
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη της συμφωνίας-πλαισίου εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Μογγολίας, αφετέρου
Αριθμός αναφοράς: A8-0382/2016

Ημερομηνία:
12-12-2016
Helmut Scholz
AFET
 
ΕΚΘΕΣΗ που περιέχει πρόταση μη νομοθετικού ψηφίσματος σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη της συμφωνίας-πλαισίου εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Μογγολίας, αφετέρου
Αριθμός αναφοράς: A8-0383/2016

Ημερομηνία:
12-12-2016
Helmut Scholz
AFET
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τις επενδύσεις σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη – μεγιστοποίηση της συμβολής των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων: αξιολόγηση της έκθεσης με βάση το άρθρο 16 παράγραφος 3 του ΚΚΔ
Αριθμός αναφοράς: A8-0385/2016

Ημερομηνία:
15-12-2016
Lambert van Nistelrooij
REGI
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/87/ΕΚ με σκοπό την ενίσχυση οικονομικά αποδοτικών μειώσεων των εκπομπών και την προώθηση επενδύσεων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών
Αριθμός αναφοράς: A8-0003/2017

Ημερομηνία:
13-01-2017
Ian Duncan
ENVI
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πρωτοκόλλου (2015) για την τροποποίηση του παραρτήματος της συμφωνίας περί του εμπορίου πολιτικών αεροσκαφών
Αριθμός αναφοράς: A8-0007/2017

Ημερομηνία:
26-01-2017
Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández
INTA
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη της συνολικής οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας (ΣΟΕΣ) μεταξύ του Καναδά, αφενός, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών της, αφετέρου
Αριθμός αναφοράς: A8-0009/2017

Ημερομηνία:
30-01-2017
Artis Pabriks
INTA
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ένωσης, της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και του Καναδά, αφετέρου
Αριθμός αναφοράς: A8-0028/2017

Ημερομηνία:
07-02-2017
Charles Tannock
AFET
 
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 562/2006 όσον αφορά την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα με χρήση οικείων βάσεων δεδομένων
Αριθμός αναφοράς: A8-0218/2016

Ημερομηνία:
27-06-2016
Monica Macovei
LIBE
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντικατάσταση της απόφασης-πλαισίου 2002/475/ΔΕΥ του Συμβουλίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Αριθμός αναφοράς: A8-0228/2016

Ημερομηνία:
12-07-2016
Monika Hohlmeier
LIBE
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τις επενδύσεις σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη – μεγιστοποίηση της συμβολής των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων: αξιολόγηση της έκθεσης με βάση το άρθρο 16 παράγραφος 3 του ΚΚΔ
Αριθμός αναφοράς: A8-0385/2016

Ημερομηνία:
15-12-2016
Lambert van Nistelrooij
REGI