Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Νέα της Συνόδου

08-09-2016 - 16:55
 
Αναφ.  : 20160905NEW41235
Τελευταία ενημέρωση: ( 09-09-2016 - 16:07)
Επαφές
 
 
 
 

Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Μέλλον της Ευρώπης/Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση / Θεσμικά όργανα / Θεμελιώδη δικαιώματα / Μετανάστευση / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις / Φορολογία16-09-2016 - 15:16
 

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια του ΕΚ η Συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Οι ευρωβουλευτές αντάλλαξαν απόψεις με τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος επισκέφτηκε το ΕΚ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Επίσης, η ολομέλεια στήριξε την απόφαση της Κομισιόν στο ζήτημα της Apple. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

MEPs’ priorities for safeguarding endangered species

Plenary Session Environment15-09-2016 - 12:49
A baby African elephant (Loxodonta africana) pictured in the Addo Elephant National Park, South Africa. ©AP Images/ European Union-EP  

As wildlife trafficking is now the fourth largest black market and endangers many species, the EU should help curb demand, inter alia with an EU-wide ban on trade in ivory, say MEPs in a resolution voted on Thursday. This sets out MEPs’ priorities for the 17th Conference of Parties to the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES, Johannesburg, 24 September–5 October), which the EU will attend for the first time as a party to the convention. (Read more: MEPs’ priorities for safeguarding endangered species )

 

Το ΕΚ ζητά από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες

Σύνοδος Ολομέλειας Μετανάστευση15-09-2016 - 12:35

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία, προκειμένου να ανακουφίσουν τις δύο αυτές χώρες «πρώτης γραμμής» από τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχονται και παράλληλα να αποθαρρύνουν την παράνομη είσοδο μεταναστών με το άνοιγμα νόμιμων και ασφαλών οδών προς την ΕΕ. Αυτά υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ ζητά από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες )

 

Νέο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή παράνομων μεταναστών

Σύνοδος Ολομέλειας Μετανάστευση / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις15-09-2016 - 12:32

Το ΕΚ υπερψήφισε την Πέμπτη την πρόταση κανονισμού για την εισαγωγή ενός πρότυπου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού εγγράφου το οποίο θα επιταχύνει τις διαδικασίες επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στα κράτη μέλη της ΕΕ και δεν διαθέτουν έγκυρα διαβατήρια ή ταυτότητες. Βασικός στόχος για τους ευρωβουλευτές ήταν να ενισχυθούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και οι τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου προκειμένου αυτό να γίνεται ευκολότερα αποδεκτό από τις τρίτες χώρες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή παράνομων μεταναστών )

 

Στήριξη του Sir Julian King στη θέση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα15-09-2016 - 12:24
Sir Julian King  

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την υποψηφιότητα του Sir Julian King για τη θέση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης. Την υποψηφιότητα του κατέθεσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την παραίτηση του Lord Jonathan Hill σε συνέχεια το βρετανικού δημοψηφίσματος τον Ιούνιο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Στήριξη του Sir Julian King στη θέση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης )

 

Human rights: Philippines, Somalia and Zimbabwe

Plenary Session Humanitarian aid / External relations15-09-2016 - 12:18

Parliament condemns the current wave of extrajudicial executions and killings in the Philippines, deteriorating security and widespread intimidation in Somalia, and growing violence against demonstrators and breaches of human rights in Zimbabwe, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Philippines, Somalia and Zimbabwe )

 

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Vestager, συνάντησε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια την Τετάρτη το απόγευμα, την ευρεία στήριξη των ευρωβουλευτών αναφορικά με την ετυμηγορία της Επιτροπής, ότι η Ιρλανδία χορήγησε στην εταιρία Apple Inc. παράνομα φορολογικά πλεονεκτήματα, που της επέτρεψαν να πληρώνει εδώ και αρκετά χρόνια σημαντικά λιγότερο φόρο συγκριτικά με άλλες επιχειρήσεις. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η περίπτωση της Apple: Το ΕΚ στηρίζει την ετυμηγορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής )

 

Europe needs a forward-looking industrial strategy to improve operating conditions for companies, make the best use of existing European financial instruments, and protect workers, said MEPs in Wednesday's afternoon debate with employment Commissioner Marianne Thyssen and delegated minister for the Slovak Presidency of the Council Ivan Korčok. (Read more: Caterpillar, Alstom closures: MEPs call for forward-looking industrial strategy )

 

Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα14-09-2016 - 13:50
Juncker  

Ο λαϊκισμός, η ανεργία και η κοινωνική αδικία είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ΕΚ για την Κατάσταση στην Ένωση. Η προσφυγική κρίση, το Brexit και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας συζητήθηκαν επίσης με τους ευρωβουλευτές οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των βασικότερων ανησυχιών των Ευρωπαίων πολιτών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης )

 

Πολωνία: Το ΕΚ ζητά από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις συστάσεις

Σύνοδος Ολομέλειας Θεμελιώδη δικαιώματα / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις14-09-2016 - 13:10

Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την πολωνική κυβέρνηση να επιλύσει τη συνταγματική κρίση στη χώρα εντός της προθεσμίας των τριών μηνών που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Ιουλίου. Η λύση πρέπει να συνιστά ένα συμβιβασμό μεταξύ όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να είναι σε πλήρη συμφωνία με τις συστάσεις της Επιτροπής της Βενετίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Διαβάστε τη συνέχεια: Πολωνία: Το ΕΚ ζητά από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις συστάσεις )

 

Packaged retail investment products: EP returns draft law to Commission

Plenary Session Economic and monetary affairs14-09-2016 - 13:07

Draft legislation designed to protect retail investors was rejected by MEPs on Wednesday as so “flawed and misleading” that it could actually lose them money. Unusually, it will be returned to the EU Commission for revision. (Read more: Packaged retail investment products: EP returns draft law to Commission )

 

MEPs back trade deal with six African countries

Plenary Session External/international trade14-09-2016 - 12:51

The European Parliament approved an agreement granting duty-free access to the EU for products from Namibia, Mozambique, Botswana, Swaziland and Lesotho, and improved market access for South Africa on Wednesday. (Read more: MEPs back trade deal with six African countries )

 

Apple: Συζήτηση στο ΕΚ για τη φορολογική συμφωνία με την Ιρλανδία

Σύνοδος Ολομέλειας Φορολογία13-09-2016 - 19:00

Την Τετάρτη στις 4μμ (ώρα Γαλλίας) οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ότι η Ιρλανδία χορήγησε στην εταιρία Apple Inc. παράνομα φορολογικά πλεονεκτήματα, που της επέτρεψαν να πληρώνει εδώ και αρκετά χρόνια σημαντικά λιγότερο φόρο συγκριτικά με άλλες επιχειρήσεις. (Διαβάστε τη συνέχεια: Apple: Συζήτηση στο ΕΚ για τη φορολογική συμφωνία με την Ιρλανδία )

 

Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης από τις πλατφόρμες του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Μέλλον της Ευρώπης/Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση / Θεσμικά όργανα13-09-2016 - 15:14
Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης από τις πλατφόρμες του ΕΚ  

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 (ώρα Ελλάδος) πραγματοποιείται στην ολομέλεια του ΕΚ μια από τις σημαντικότερες συζητήσεις για την Κατάσταση της Ένωσης. Η συζήτηση, που γίνεται παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιουνκέρ, αποτελεί ευκαιρία να εξεταστούν ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ΕΕ αλλά και λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Δείτε πως μπορείτε να το παρακολουθήσετε. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης από τις πλατφόρμες του ΕΚ )

 

Ανανέωση εντολής του Κύπριου Λάζαρου Λαζάρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Σύνοδος Ολομέλειας Δημοσιονομικός έλεγχος13-09-2016 - 13:23

Το ΕΚ ενέκρινε την Τρίτη δύο από τις τρεις υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, από την Κύπρο και την Πορτογαλία. Σε συνέχεια σύστασης της επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, η ολομέλεια υπερψήφισε την ανανέωση της εντολής του Κύπριου μέλους, Λάζαρου Λαζάρου, καθώς και την υποψηφιότητα του Πορτογάλου João Figueiredo, ενώ καταψήφισε την υποψηφιότητα του Μαλτέζου, Leo Brincat, η οποία είχε λάβει οριακή πλειοψηφία στην κοινοβουλευτική επιτροπή. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ανανέωση εντολής του Κύπριου Λάζαρου Λαζάρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο )

 

Car emissions: MEPs' inquiry gearing up for second half

Plenary Session Environment13-09-2016 - 12:40
Emissions of a starting diesel engine ©AP Images/ European Union-EP  

Parliament’s car emissions inquiry urgently needs more information from the EU Commission, it says in a resolution voted on Tuesday. Half-way through its mandate, the Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector (EMIS), has yet to receive some Commission documents on emission measurements and details of expert group work on vehicle type approval procedures, notes the text. The inquiry’s final report is due in spring 2017. (Read more: Car emissions: MEPs' inquiry gearing up for second half )

 

Τουρκία: Συζήτηση στο ΕΚ με Φεντερίκα Μογκερίνι

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις13-09-2016 - 12:00

Οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 θα συζητηθούν από τους ευρωβουλευτές την Τρίτη στις 15.30 ώρα Γαλλίας στην ολομέλεια με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την κατάσταση στη Γκαμπόν μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του Προέδρου της χώρας, Ali Bongo. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τουρκία: Συζήτηση στο ΕΚ με Φεντερίκα Μογκερίνι )

 

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο εκπομπών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Σύνοδος Ολομέλειας Περιβάλλον13-09-2016 - 11:27
 

Η εξεταστική επιτροπή του EK για τις εκπομπές στην αυτοκινητοβιομηχανία, που συστάθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Volkswagen, μετά τις ακροάσεις που πραγματοποίησε έχει σαφέστερη εικόνα για το πώς οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων ήταν σε θέση να ισχυρίζονται ότι τα αυτοκίνητά τους εξέπεμπαν λιγότερους ρύπους από ότι στην πραγματικότητα. Μιλήσαμε για το ζήτημα με τους εισηγητές του ΕΚ Gerben-Jan Gerbrandy (Φιελεύθεροι, Ολλανδία) και Pablo Zalba Bidegain (ΕΛΚ, Ισπανία). (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο εκπομπών αυτοκινήτων στην Ευρώπη )

 

Έναρξη συνόδου: ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα12-09-2016 - 19:14
A minute of silence in the EP hemicycle for the victims of the heartquake in Italy  

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, άνοιξε τη συνεδρίαση της ολομέλειας στο Στρασβούργο με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του ισχυρού σεισμού στην κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου, από τον οποίο σκοτώθηκαν σχεδόν 300 άτομα, 3.000 έμειναν άστεγοι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε περισσότερα από 70 χωριά και σε ορισμένες περιπτώσεις καταστράφηκαν ολόκληρες κοινότητες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη συνόδου: ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία )

 
 
Ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας
 
12-09-2016 -
17:00 - 23:00
Συζητήσεις
 
 
Επανάληψη της συνόδου και διάταξη των εργασιών
 
Κοινή συζήτηση - Ενέργεια
Προς τον ανασχεδιασμό της αγοράς ενέργειας
Έκθεση:A8-0214/2016
Εισηγητής: Werner Langen
ITRE
Στρατηγική της ΕΕ για τη θέρμανση και την ψύξη
Έκθεση:A8-0232/2016
Εισηγητής: Adam Gierek
ITRE
 
Κοινή συζήτηση - Συνοχή
Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ
Έκθεση:A8-0162/2016
Εισηγητής: Rosa D'Amato
REGI
Πολιτική συνοχής και στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση (RIS3)
Έκθεση:A8-0159/2016
Εισηγητής: Ramón Luis Valcárcel Siso
REGI
Ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία - βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμα μέτρα
Έκθεση:A8-0202/2016
Εισηγητής: Iskra Mihaylova
REGI
Στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή των Άλπεων
Έκθεση:A8-0226/2016
Εισηγητής: Mercedes Bresso
REGI
 
Καταπιστευματικό ταμείο της ΕΕ για την Αφρική: επιπτώσεις για την ανάπτυξη και την ανθρωπιστική βοήθεια
Έκθεση:A8-0221/2016
Εισηγητής: Ignazio Corrao
DEVE
 
Σύντομη παρουσίαση της ακόλουθης έκθεσης:
Δημιουργία συνθηκών στην αγορά εργασίας οι οποίες ευνοούν την εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
Έκθεση:A8-0253/2016
Εισηγητής: Vilija Blinkevičiūtė
Εισηγητής: Tatjana Ždanoka
EMPL FEMM
 
Παρεμβάσεις διάρκειας ενός λεπτού (άρθρο 163 του Κανονισμού)
 
 
 
13-09-2016 -
09:00 - 12:20
Συζητήσεις
 
 
Αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της G20
 
Εξέταση των μετρήσεων εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Έκθεση:A8-0246/2016
Εισηγητής: Gerben-Jan Gerbrandy
Εισηγητής: Pablo Zalba Bidegain
EMIS
 
 
13-09-2016 -
12:30 - 14:30
ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ που ακολουθούνται από αιτιολογήσεις ψήφου
 
 
Πολιτική συνοχής και στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση (RIS3)
Έκθεση:A8-0159/2016
Εισηγητής: Ramón Luis Valcárcel Siso
REGI
 
Ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία - βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμα μέτρα
Έκθεση:A8-0202/2016
Εισηγητής: Iskra Mihaylova
REGI
 
Εξέταση των μετρήσεων εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Έκθεση:A8-0246/2016
Εισηγητής: Gerben-Jan Gerbrandy
Εισηγητής: Pablo Zalba Bidegain
EMIS
 
Αίτηση άρσης της ασυλίας του István Ujhelyi
Έκθεση:A8-0229/2016
Εισηγητής: Tadeusz Zwiefka
JURI
 
Αίτηση για την υπεράσπιση των προνομίων και ασυλιών του Rosario Crocetta
Έκθεση:A8-0230/2016
Εισηγητής: Heidi Hautala
JURI
 
Αίτηση για την άρση της ασυλίας του Σωτηρίου Ζαριανόπουλου
Έκθεση:A8-0233/2016
Εισηγητής: Gilles Lebreton
JURI
 
Συμφωνία ΕΕ-Κίνας σχετικά με την προσχώρηση της Κροατίας
Έκθεση:A8-0231/2016 ***
Εισηγητής: Iuliu Winkler
INTA
 
Συμφωνία ΕΕ-Ουρουγουάης, σχετικά με την προσχώρηση της Κροατίας
Έκθεση:A8-0241/2016 ***
Εισηγητής: Pablo Zalba Bidegain
INTA
 
Διορισμός μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Λάζαρος Σταύρου Λαζάρου
Έκθεση:A8-0258/2016
Εισηγητής: Igor Šoltes
CONT
 
Διορισμός μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου - João Figueiredo
Έκθεση:A8-0259/2016
Εισηγητής: Igor Šoltes
CONT
 
Διορισμός μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Leo Brincat
Έκθεση:A8-0257/2016
Εισηγητής: Igor Šoltes
CONT
 
Στατιστικές σχετικά με το εξωτερικό εμπόριο με τρίτες χώρες (κατ’ εξουσιοδότηση και εκτελεστικές αρμοδιότητες)
Έκθεση:A8-0240/2016 ***II
Εισηγητής: Bernd Lange
INTA
 
Ευρωπαϊκές στατιστικές όσον αφορά τις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας
Έκθεση:A8-0184/2016 ***I
Εισηγητής: Barbara Kappel
ITRE
 
Προς τον ανασχεδιασμό της αγοράς ενέργειας
Έκθεση:A8-0214/2016
Εισηγητής: Werner Langen
ITRE
 
Στρατηγική της ΕΕ για τη θέρμανση και την ψύξη
Έκθεση:A8-0232/2016
Εισηγητής: Adam Gierek
ITRE
 
Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ
Έκθεση:A8-0162/2016
Εισηγητής: Rosa D'Amato
REGI
 
Στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή των Άλπεων
Έκθεση:A8-0226/2016
Εισηγητής: Mercedes Bresso
REGI
 
Καταπιστευματικό ταμείο της ΕΕ για την Αφρική: επιπτώσεις για την ανάπτυξη και την ανθρωπιστική βοήθεια
Έκθεση:A8-0221/2016
Εισηγητής: Ignazio Corrao
DEVE
 
Δημιουργία συνθηκών στην αγορά εργασίας οι οποίες ευνοούν την εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
Έκθεση:A8-0253/2016
Εισηγητής: Vilija Blinkevičiūtė
Εισηγητής: Tatjana Ždanoka
EMPL FEMM
 
 
13-09-2016 -
15:00 - 00:00
Συζητήσεις
 
 
Πρόσφατες εξελίξεις στην Πολωνία και ο αντίκτυπός τους στα θεμελιώδη δικαιώματα που ορίζονται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Κατάσταση στην Τουρκία
 
Μετεκλογική κατάσταση στην Γκαμπόν
 
Διάσκεψη υψηλού επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των μαζικών μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών
 
Σχέσεις της ΕΕ με την Τυνησία στο ισχύον περιφερειακό πλαίσιο
Έκθεση:A8-0249/2016
Εισηγητής: Fabio Massimo Castaldo
AFET
 
Κοινωνικό ντάμπινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Έκθεση:A8-0255/2016
Εισηγητής: Guillaume Balas
EMPL
 
Παρουσίαση, εκ μέρους του Συμβουλίου, της θέσης του σχετικά με το σχέδιο γενικού προϋπολογισμού - οικονομικό έτος 2017
 
Κοινή συζήτηση - Oικονομική εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Κοινότητας Ανάπτυξης της Μεσημβρινής Αφρικής (SADC)
Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της ΕΕ και των κρατών ΣΟΕΣ της ΚΑΜΑ
Έκθεση:A8-0242/2016 ***
Εισηγητής: Alexander Graf Lambsdorff
INTA
Κοινοβουλευτική εποπτεία και παρακολούθηση από την κοινωνία των πολιτών της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και των κρατών της ΚΑΜΑ
Έκθεση:O-000108/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή INTA
 
Βασικοί στόχοι της 17ης Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Μερών στη CITES η οποία θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ
Έκθεση:O-000089/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή ENVI
Έκθεση:O-000088/2016 Συμβούλιο της Ευρωπαίκής Ενωσης ENVI
 
 
 
14-09-2016 -
09:00 - 11:50
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
 
 
Η κατάσταση της Ένωσης
 
 
14-09-2016 -
12:00 - 14:00
ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ που ακολουθούνται από αιτιολογήσεις ψήφου
 
 
Πρωτόκολλο της συμφωνίας μεταξύ ΕΚ-Ελβετίας για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων (προσχώρηση της Κροατίας)
Έκθεση:A8-0216/2016 ***
Εισηγητής: Danuta Jazłowiecka
EMPL
 
Τριμερής κοινωνική σύνοδος κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση
Έκθεση:A8-0252/2016 ***
Εισηγητής: Csaba Sógor
EMPL
 
Τεχνικές προδιαγραφές για τα πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας
Έκθεση:A8-0256/2016 ***II
Εισηγητής: Ivo Belet
TRAN
 
Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της ΕΕ και των κρατών ΣΟΕΣ της ΚΑΜΑ
Έκθεση:A8-0242/2016 ***
Εισηγητής: Alexander Graf Lambsdorff
INTA
 
Συμφωνία σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης για την εργασία στον τομέα της αλιείας
 
Πρόσφατες εξελίξεις στην Πολωνία και ο αντίκτυπός τους στα θεμελιώδη δικαιώματα που ορίζονται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Σχέσεις της ΕΕ με την Τυνησία στο ισχύον περιφερειακό πλαίσιο
Έκθεση:A8-0249/2016
Εισηγητής: Fabio Massimo Castaldo
AFET
 
Κοινωνικό ντάμπινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Έκθεση:A8-0255/2016
Εισηγητής: Guillaume Balas
EMPL
 
Κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμός της Επιτροπής για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1286/2014 σχετικά με τα έγγραφα βασικών πληροφοριών που αφορούν συσκευασμένα επενδυτικά προϊόντα για ιδιώτες επενδυτές και επενδυτικά προϊόντα βασιζόμενα σε ασφάλιση (PRIIP)
 
 
14-09-2016 -
15:00 - 00:00
Συζητήσεις
 
 
Η αναγκαιότητα μιας ευρωπαϊκής πολιτικής επανεκβιομηχάνισης μετά τις πρόσφατες υποθέσεις Caterpillar και Alstom
 
Απόφαση περί κρατικών ενισχύσεων σε σχέση με την Apple
 
Ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών
Έκθεση:A8-0201/2016 ***I
Εισηγητής: Jussi Halla-aho
LIBE
 
Άσυλο: προσωρινά μέτρα στον τομέα της διεθνούς προστασίας υπέρ της Ιταλίας και της Ελλάδας
Έκθεση:A8-0236/2016 *
Εισηγητής: Ska Keller
LIBE
 
Κατευθυντήριες γραμμές των πολιτικών απασχόλησης των κρατών μελών
Έκθεση:A8-0247/2016 *
Εισηγητής: Laura Agea
EMPL
 
Εφαρμογή της οδηγίας για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Έκθεση:A8-0254/2016
Εισηγητής: Markus Ferber
TRAN
 
Κοινή συζήτηση - Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
Πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση, και την αύξηση της πολυμορφίας στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ στο πλαίσιο μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών
Έκθεση:A8-0222/2016
Εισηγητής: Othmar Karas
ECON
Πώς να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό των ΜΜΕ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
Έκθεση:A8-0248/2016
Εισηγητής: Zdzisław Krasnodębski
EMPL
 
Ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση
Έκθεση:A8-0238/2016 ***I
Εισηγητής: Petr Ježek
ECON
 
 
 
15-09-2016 -
08:00 - 11:50
Συζητήσεις
 
 
Καθεστώτα ελάχιστου εισοδήματος στην ΕΕ
Έκθεση:O-000087/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή EMPL
 
Εφαρμογή της οδηγίας για την ισότητα στην απασχόληση
Έκθεση:A8-0225/2016
Εισηγητής: Renate Weber
EMPL
 
Δραστηριότητες, αντίκτυπος και προστιθέμενη αξία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μεταξύ 2007 και 2014
Έκθεση:A8-0227/2016
Εισηγητής: Marian Harkin
EMPL
 
Συζητήσεις για περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου (άρθρο 135 του Κανονισμού)
Φιλιππίνες
Σομαλία
Ζιμπάμπουε
 
 
15-09-2016 -
12:00 - 14:00
ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ που ακολουθούνται από αιτιολογήσεις ψήφου
 
 
Προτάσεις ψηφίσματος επί των συζητήσεων για περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου (άρθρο 135 του Κανονισμού)
 
Ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών
Έκθεση:A8-0201/2016 ***I
Εισηγητής: Jussi Halla-aho
LIBE
 
Ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση
Έκθεση:A8-0238/2016 ***I
Εισηγητής: Petr Ježek
ECON
 
Άσυλο: προσωρινά μέτρα στον τομέα της διεθνούς προστασίας υπέρ της Ιταλίας και της Ελλάδας
Έκθεση:A8-0236/2016 *
Εισηγητής: Ska Keller
LIBE
 
Κατευθυντήριες γραμμές των πολιτικών απασχόλησης των κρατών μελών
Έκθεση:A8-0247/2016 *
Εισηγητής: Laura Agea
EMPL
 
Βασικοί στόχοι της 17ης Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Μερών στη CITES η οποία θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ
Έκθεση:O-000089/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή ENVI
Έκθεση:O-000088/2016 Συμβούλιο της Ευρωπαίκής Ενωσης ENVI
 
Εφαρμογή της οδηγίας για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Έκθεση:A8-0254/2016
Εισηγητής: Markus Ferber
TRAN
 
Πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση, και την αύξηση της πολυμορφίας στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ στο πλαίσιο μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών
Έκθεση:A8-0222/2016
Εισηγητής: Othmar Karas
ECON
 
Πώς να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό των ΜΜΕ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
Έκθεση:A8-0248/2016
Εισηγητής: Zdzisław Krasnodębski
EMPL
 
Εφαρμογή της οδηγίας για την ισότητα στην απασχόληση
Έκθεση:A8-0225/2016
Εισηγητής: Renate Weber
EMPL
 
Δραστηριότητες, αντίκτυπος και προστιθέμενη αξία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μεταξύ 2007 και 2014
Έκθεση:A8-0227/2016
Εισηγητής: Marian Harkin
EMPL
 
 
15-09-2016 -
15:00 - 17:00
Συζητήσεις
 
 
Προσυνεννοημένοι αγώνες
Έκθεση:O-000102/2016 Ευρωπαίκή Επιτροπή CULT
 
 
 
Προτεινόμενη έκθεση της συνόδου
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την εφαρμογή του θεματικού στόχου «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» – άρθρο 9 παράγραφος 3 του κανονισμού περί καθορισμού κοινών διατάξεων
Αριθμός αναφοράς: A8-0162/2016

Ημερομηνία:
29-04-2016
Rosa D'Amato
REGI
 
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την εφαρμογή του θεματικού στόχου «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» – άρθρο 9 παράγραφος 3 του κανονισμού περί καθορισμού κοινών διατάξεων
Αριθμός αναφοράς: A8-0162/2016

Ημερομηνία:
29-04-2016
Rosa D'Amato
REGI
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις ευρωπαϊκές στατιστικές όσον αφορά τις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και για την κατάργηση της οδηγίας 2008/92/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με κοινοτική διαδικασία για τη βελτίωση της διαφάνειας των τιμών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τον τελικό βιομηχανικό καταναλωτή
Αριθμός αναφοράς: A8-0184/2016

Ημερομηνία:
26-05-2016
Barbara Kappel
ITRE
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου που αφορά τη σύναψη συμφωνίας υπό μορφή ανταλλαγής επιστολών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σύμφωνα με το άρθρο XXIV παράγραφος 6 και το άρθρο XXVIII της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου (ΓΣΔΕ) του 1994 σχετικά με την τροποποίηση των παραχωρήσεων που προβλέπονται στον πίνακα της Δημοκρατίας της Κροατίας στο πλαίσιο της προσχώρησής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Αριθμός αναφοράς: A8-0231/2016

Ημερομηνία:
15-07-2016
Iuliu Winkler
INTA
 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έγκρισης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 471/2009 για τις κοινοτικές στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τις τρίτες χώρες όσον αφορά την ανάθεση κατ’ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή για την έγκριση ορισμένων μέτρων
Αριθμός αναφοράς: A8-0240/2016

Ημερομηνία:
19-07-2016
Bernd Lange
INTA
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου που αφορά τη σύναψη συμφωνίας υπό μορφή ανταλλαγής επιστολών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ανατολικής Δημοκρατίας της Ουρουγουάης, σύμφωνα με το άρθρο XXIV παράγραφος 6 και το άρθρο XXVIII της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου (ΓΣΔΕ) του 1994, σχετικά με την τροποποίηση των παραχωρήσεων που προβλέπονται στον πίνακα της Δημοκρατίας της Κροατίας στο πλαίσιο της προσχώρησής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Αριθμός αναφοράς: A8-0241/2016

Ημερομηνία:
19-07-2016
Pablo Zalba Bidegain
INTA
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου που αφορά τη σύναψη εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και των κρατών ΣΟΕΣ της ΚΑΜΑ, αφετέρου
Αριθμός αναφοράς: A8-0242/2016

Ημερομηνία:
19-07-2016
Alexander Graf Lambsdorff
INTA
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τον προτεινόμενο διορισμό του João Alexandre Tavares Gonçalves de Figueiredo ως μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αριθμός αναφοράς: A8-0259/2016

Ημερομηνία:
08-09-2016
Igor Šoltes
CONT
 
 
ΕΚΘΕΣΗ πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ένα ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών
Αριθμός αναφοράς: A8-0201/2016

Ημερομηνία:
06-06-2016
Jussi Halla-aho
LIBE
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου που αφορά τη σύναψη του πρωτοκόλλου της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των κρατών μελών της, αφενός, και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, αφετέρου, για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, όσον αφορά τη συμμετοχή της Δημοκρατίας της Κροατίας ως συμβαλλόμενου μέρους, μετά την προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Αριθμός αναφοράς: A8-0216/2016

Ημερομηνία:
27-06-2016
Danuta Jazłowiecka
EMPL
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για την τροποποίηση της απόφασης (ΕΕ) 2015/1601 του Συμβουλίου, της 22ας Σεπτεμβρίου 2015, για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων στον τομέα της διεθνούς προστασίας υπέρ της Ιταλίας και της Ελλάδας
Αριθμός αναφοράς: A8-0236/2016

Ημερομηνία:
18-07-2016
Ska Keller
LIBE
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου που αφορά τη σύναψη εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και των κρατών ΣΟΕΣ της ΚΑΜΑ, αφετέρου
Αριθμός αναφοράς: A8-0242/2016

Ημερομηνία:
19-07-2016
Alexander Graf Lambsdorff
INTA
 
ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου που αφορά τη θέσπιση τριμερούς κοινωνικής συνόδου κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση και την κατάργηση της απόφασης 2003/174/ΕΚ
Αριθμός αναφοράς: A8-0252/2016

Ημερομηνία:
29-08-2016
Csaba Sógor
EMPL
 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έγκρισης της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας, την τροποποίηση της οδηγίας 2009/100/ΕΚ και την κατάργηση της οδηγίας 2006/87/ΕΚ
Αριθμός αναφοράς: A8-0256/2016

Ημερομηνία:
05-09-2016
Ivo Belet
TRAN
 
 
ΕΚΘΕΣΗ πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ένα ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών
Αριθμός αναφοράς: A8-0201/2016

Ημερομηνία:
06-06-2016
Jussi Halla-aho
LIBE
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2000, για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία («οδηγία για την ισότητα στην απασχόληση»)
Αριθμός αναφοράς: A8-0225/2016

Ημερομηνία:
01-07-2016
Renate Weber
EMPL
 
ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για την τροποποίηση της απόφασης (ΕΕ) 2015/1601 του Συμβουλίου, της 22ας Σεπτεμβρίου 2015, για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων στον τομέα της διεθνούς προστασίας υπέρ της Ιταλίας και της Ελλάδας
Αριθμός αναφοράς: A8-0236/2016

Ημερομηνία:
18-07-2016
Ska Keller
LIBE