Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Kατάργηση ποσοστώσεων γάλακτος από 1η Απριλίου

Αλλα θέματα Γεωργία01-04-2015 - 16:17
Αγελάδα είναι έτοιμη να συνδεθεί με αυτόματο αρμεχτή σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Bains-sur-oust στη Βρετάνη, στη δυτική Γαλλία, στις 26 Μαρτίου 2015. ©BELGA_AFP  

Η εποχή των ποσοστώσεων του γάλακτος έφτασε στο τέλος της από σήμερα, 1 Απριλίου. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1984, εποχή που η παραγωγή γάλακτος στην ΕΕ ξεπέρασε κατά πολύ τη ζήτηση. Ο αρχικός του στόχος ήταν να θέσουν τέλος στις λεγόμενες "λίμνες γάλακτος και στα βουνά βουτύρου" της Ευρώπης. Τώρα, για πρώτη φορά μετά από τρείς δεκαετίες, μόνο η αγορά θα μπορεί να προσδιορίσει την ποσότητα του γάλακτος που θα παράγεται στην ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Kατάργηση ποσοστώσεων γάλακτος από 1η Απριλίου )

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας: Βραβείο Μαρτίου

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-04-2015 - 11:22
Η νικητήρια φωτογραφία για τον Μάρτιο: το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας. Τίτλος "Primavera" (Άνοιξη), φωτογράφος Enzo Crispino  

Αν η φωτογραφία είναι το πάθος σου, έχεις την ευκαιρία να είσαι εσύ εκείνος που θα βγάλει τη φωτογραφία για ένα από τα άρθρα της ιστοσελίδας του ΕΚ. Κάθε μήνα, μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώνουμε ένα διαφορετικό θέμα, που θα είναι εμπνευσμένο από το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη. Στείλε μας φωτογραφία που τράβηξες μαζί με την αίτηση συμμετοχής και μπορεί να είσαι ο νικητής του μήνα. Ένας από τους νικητές θα προσκληθεί στο Στρασβούργο για να κάνει το φωτορεπορτάζ της ολομέλειας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Διαγωνισμός φωτογραφίας: Βραβείο Μαρτίου )

 

Around 2,500 redundant workers of the former French road haulage company Mory-Ducros, which closed in 2014, should get EU aid worth €6 million to help them back into work, said Budgets Committee MEPs in a vote on Wednesday. The European Globalisation Adjustment Fund aid still needs to be approved by Parliament as a whole and the Council of Ministers. (Read more: EU job-search aid for redundant workers at French trucking firm Mory-Ducros )

 
Το σήμα του ευρώ στο γρασίδι © BELGA_Agefotostock_C.Ohde  

Τη χρηματοδοτική δράση για τη σωτηρία του κλίματος, συζήτησαν ευρωβουλευτές και μέλη των εθνικών κοινοβουλίων σε ακρόαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, με αφορμή τη Σύνοδο στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 2015. Οι βουλευτές των κρατών μελών συμφώνησαν ότι η εργασία τους αρχίζει τώρα , εξασφαλίζοντας ότι οι κυβερνήσεις τους θα πάνε στο Παρίσι με τις σωστές θέσεις. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ακρόαση στο ΕΚ για την καταπολέμηση της κλιματική αλλαγής )

 
 

Ένας Ευρωπαίος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο, 200 πλαστικές σακούλες το χρόνο, οι περισσότερες εκ των οποίων καταλήγουν στα σκουπίδια μετά τη χρήση τους. Οι πλαστικές σακούλες είναι καταστροφικές για το περιβάλλον, καθώς τα μικροσκοπικά σωματίδια από τα οποία είναι κατασκευασμένες, μπορούν να εισχωρήσουν στο νερό αλλά και στον κύκλο των τροφίμων. Για αυτό η ΕΕ είναι αποφασισμένη να περιορίσει την χρήση τους και στις 31 Μαρτίου η επιτροπή Περιβάλλοντος ψηφίζει τους νέους κανόνες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Περιορισμός χρήσης πλαστικών σακουλών για την προστασία του περιβάλλοντος )

 

Economic affairs MEPs target conflicts of interest in benchmark setting

ECON Economic and monetary affairs31-03-2015 - 12:10

A draft EU law to make the benchmarks used to price EU citizens’ mortgages, loans and bonds more trustworthy was backed by the Economic and Monetary Affairs Committee on Tuesday. The text (lead MEP Cora van Nieuwenhuizen, ALDE, NL) aims to clean up the benchmark-setting process, by curbing conflicts of interest like those that led to the London Interbank Offered Rate (LIBOR) rigging scandals of recent years. (Read more: Economic affairs MEPs target conflicts of interest in benchmark setting )

 

Fair trials: MEPs beef up draft EU law on presumption of innocence

LIBE Judicial cooperation31-03-2015 - 10:46
. ©BELGA_DPA  

Draft EU rules to ensure that the right to be presumed innocent until proven guilty is fully respected in member states were approved by the Civil Liberties Committee on Tuesday. MEPs inserted amendments to prevent statements by public authorities that might suggest a suspect is guilty before a final conviction, ensure that the burden of proof stays with the prosecution and guarantee the rights to remain silent, not to incriminate oneself and to be present at trial. (Read more: Fair trials: MEPs beef up draft EU law on presumption of innocence )

 

Νέοι κανονισμοί για τους δείκτες αναφοράς

Αλλα θέματα Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις30-03-2015 - 17:17
Δείκτες αναφοράς  

Οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι δείκτες, όπως οιη LIBOR και η EURIBOR, που επιτρέπουν την παρακολούθηση της αγοράς, μπορούν να χειραγωγηθούν. Έτσι, η επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ, ψηφίζει στις 31 Μαρτίου νέους κανόνες για τη "διασφάλιση της πλήρους διαφάνειας για τους χρήστες όλων των δεικτών στην ΕΕ", μας δήλωσε η εισηγήτρια, Cora van Nieuwenhuizen (Φιλελεύθεροι, Ολλανδία). Η ψηφοφορία αναμεταδίδεται ζωντανά την Τρίτη, 31 Μαρτίου στις 11.30 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέοι κανονισμοί για τους δείκτες αναφοράς )

 

Συζήτηση με τον Giles de Kerchove, συντονιστή αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ

Αλλα θέματα Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις30-03-2015 - 15:15
Ο Giles de Kerchove, συντονιστής της αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ  

Με την απειλή της τρομοκρατίας να μεγαλώνει κάθε μέρα, τα καθήκοντα του Giles de Kerchove, του Συντονιστής Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ, γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Δουλειά του είναι να συντονίζει το έργο των κυβερνήσεων της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, να αναγνωρίζει τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και να κάνει συστάσεις. Μιλήσαμε μαζί του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και τον ρόλο που θα μπορούσα να παίξει το ΕΚ σε αυτό. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση με τον Giles de Kerchove, συντονιστή αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ )

 

13 επιτροπές συζητούν για την Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο30-03-2015 - 15:06
Οι σημαίες της ΕΕ και των ΗΠΑ  

Οι εργασίες του ΕΚ για την διαμόρφωση της τελικής του θέσης στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, συνεχίζεται. Η επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου είναι η αρμόδια για την σύνταξη της τελικής θέσης του ΕΚ, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι. Ωστόσο, 14 ακόμα επιτροπές θα συνεισφέρουν στην τελικό κείμενο με τις προτάσεις τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: 13 επιτροπές συζητούν για την Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ )