Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Το ΕΚ και ο πόλεμος για την πλαστική σακούλα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα24-04-2014 - 16:19
Η φωτογραφία "Σήμερα", του  Gábor Szellő  

Οι πλαστικές σακούλες μολύνουν το περιβάλλον και κυρίως το νερό και το υδάτινο οικοσύστημα. Για αυτό η ολομέλεια του ΕΚ αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα (14-17-/04), ότι η χρήση τους πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ μέχρι το 2017 και κατά 80% μέχρι το 2019 σε σύγκριση με το 2010. Σήμερα συνοδεύουμε το ρεπορτάζ με φωτογραφία του νικητή του φωτογραφικού διαγωνισμού μας που αυτό το μήνα είχε σα θέμα, ακριβώς, τις πλαστικές σακούλες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ και ο πόλεμος για την πλαστική σακούλα)

 
 

Το ψάρεμα στις δυτικές ακτές της ΕΕ

Αλλα θέματα Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις24-04-2014 - 16:16
 

Κάθε φορά που ο Στίβεν Μακχέιαλ πιάνει ένα θηλυκό αστακό με αβγά, κάνει ένα σημάδι για να προειδοποιήσει τους άλλους ψαράδες να αφήσουν την… αστακίνα ήσυχη. Η πρακτική αυτή είναι γνώστη ως v-notching και έχει σα στόχο να προστατεύσει τα τοπικά αποθέματα αστακού. "Ψαρεύουμε για την αγορά" μας εξηγεί ο Μακχέιλ, με άλλα λόγια ότι οι αυτός και οι συνάδελφοί του γνωρίζουν τί ζήτηση υπάρχει στην αγορά και έτσι δεν ψαρεύουν ποσότητες που δεν χρειάζονται. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ψάρεμα στις δυτικές ακτές της ΕΕ)

 
 

Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2014

Αλλα θέματα Νεολαία23-04-2014 - 15:56
Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2014  

Μόλις δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας, στην οποία 5.000 νέοι από όλη την Ευρώπη, θα συναντηθούν στο Στρασβούργο με στόχο να συζητήσουν για τις ιδέες τους με επιχειρηματίες και πολιτικούς. Ταυτόχρονα θα συναντήσουν τους νικητές του περσινού διαγωνισμού για το Βραβείο του Καρλομάγνου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2014)

 
 

H EE στο... κουτί: η πρώτη εφαρμογή του ΕΚ για ταμπλέτες

Αλλα θέματα Πληροφορία23-04-2014 - 10:06
Γυναίκα χειρίζεται την ερφαρμογή σε iPad  

Το ΕΚ παρουσιάζει την πρώτη του εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για ταμπλέτες. Είναι ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος ενημέρωσης για το ίδιο το ΕΚ και την ΕΕ εν' όψει των εκλογών του 2014 και είναι φτιαγμένο γύρω από την ιδέα "κουτιών" μέσα στα οποία ο χρήστης βρίσκει ή βάζει πληροφορίες, άρθρα, εικόνες και βίντεο για την ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: H EE στο... κουτί: η πρώτη εφαρμογή του ΕΚ για ταμπλέτες)

 
 

Τι μάθαμε στην ολομέλεια: τραπεζική ένωση, εργαζόμενοι με απόσπαση

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα18-04-2014 - 09:00
 

Κανόνες για τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος, την άμεση βοήθεια στα κράτη μέλη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και αυστηρότερους ελέγχους στους εργαζομένους που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό, ενέκρινε αυτή την εβδομάδα η ολομέλεια του ΕΚ. Μπορεί να ήταν η τελευταία ολομέλεια της περιόδου πριν από τις ευρωεκλογές αλλά οι ευρωβουλευτές ψήφισαν πολλούς νέους νόμους που θα ωφελήσουν τους Ευρωπαίους τα επόμενα χρόνια. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι μάθαμε στην ολομέλεια: τραπεζική ένωση, εργαζόμενοι με απόσπαση )

 
 

Human rights: North Korea; persecution in Pakistan; vulnerable groups in Syria

Plenary Session Humanitarian aid / Development and cooperation17-04-2014 - 16:35

The EP passed three resolutions on Thursday, supporting the recommendations of the UN Commission of Inquiry into human rights violations in North Korea; expressing deep concern at the increase in sectarian violence and religious intolerance in Pakistan; and condemning the recent attacks against religious and ethnic communities and the suffering of women and children in Syria. (Read more: Human rights: North Korea; persecution in Pakistan; vulnerable groups in Syria)

 
 

Τι είναι οι νέες ψυχότροπες ουσίες ή νόμιμα ναρκωτικά;

Σύνοδος Ολομέλειας Δημόσια υγεία17-04-2014 - 16:28
Τι είναι οι νέες ψυχότροπες ουσίες ή νόμιμα ναρκωτικά;  

Το ΕΚ ψηφίζει νέους κανόνες που θα επιτρέπουν στις επιβλαβείς ψυχότροπες ουσίες, γνωστές και ως νόμιμα ναρκωτικά, να αποσυρθούν γρήγορα από την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, το ΕΚ αποφασίζει σε ξεχωριστή ψηφοφορία πιο αυστηρές ποινές, όπως η φυλάκιση μέχρι και 10 χρόνια για εκείνους που παραβιάζουν τους κανονισμούς για την απαγόρευση των επικίνδυνων ουσιών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι είναι οι νέες ψυχότροπες ουσίες ή νόμιμα ναρκωτικά;)

 
 

The end of the EP's seventh term will be followed by a presidential debate, election night, the formation of new political groups and the constitution of the new Parliament. (Read more: Series of events from end of seventh EP term to constitution of new EP)

 
 

Το ΕΚ ζητά την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ εναντίον των ρωσικών εταιριών ενέργειας

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις17-04-2014 - 12:45

Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει την επιβολή κυρώσεων κατά μεμονωμένων Ρώσων και να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με ψήφισμα που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές την Πέμπτη. Εν μέσω της ρωσικής βίας με στόχο την αποσταθεροποίηση της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί να ληφθούν μέτρα κατά των ρωσικών επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, καθώς και κατά των ρωσικών επενδύσεων και περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ ζητά την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ εναντίον των ρωσικών εταιριών ενέργειας)

 
 

Drugs: MEPs back rules to take harmful “legal highs” off the market faster

Plenary Session Justice and home affairs17-04-2014 - 12:26
The display on a table top represents one of Europe's biggest illegal synthetic drugs laboratories  

Draft rules to ensure that harmful psychoactive substances, known as "legal highs", are withdrawn rapidly from the EU market were approved by Parliament on Thursday. MEPs sought to protect the health and safety of young people from these drugs, whilst ensuring that trade in lower risk substances for industrial and commercial uses is not hindered. Criminals who breach the ban on the most harmful substances could face up to ten years in jail. (Read more: Drugs: MEPs back rules to take harmful “legal highs” off the market faster)