Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 
EP President Martin Schulz speech at the opening of September plenary session  

Η ΕΕ πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν και άλλοι θάνατοι μεταναστών στη θάλασσα της Μεσογείου, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, κατά την έναρξη της Συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο. Χαρακτήρισε ανθρωπιστική καταστροφή τον χαμό περισσοτέρων από 200 προσφύγων οι οποίοι πνίγηκαν όταν η βάρκα τους βυθίστηκε στα ανοικτά της Λιβύης και το χαμό άλλων 500 στα ανοιχτά της Μάλτας την προηγούμενη εβδομάδα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Πρόεδρος Σουλτς εκφράζει τη λύπη του για το χαμό μεταναστών στη Μεσόγειο )

 
 

Συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας και σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις15-09-2014 - 18:07
The silhouette of a Ukrainian soldier is seen against a Ukrainian flag  

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη το πρωί τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Η συζήτηση θα λάβει χώρα πριν από την ψηφοφορία το μεσημέρι επί της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή στο Κίεβο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη ψηφοφορία στο ουκρανικό κοινοβούλιο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας και σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας )

 
 

Συζήτηση στην ολομέλεια για το ρώσικο εμπάργκο στα γεωργικά προϊόντα της ΕΕ

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο15-09-2014 - 16:50
 

Το εμπάργκο της Ρωσίας σε ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα και οι επιπτώσεις του είναι το θέμα που συζητά σήμερα το ΕΚ, στην ολομέλειά τουα στο Στρασβούργο. Η απαγόρευση της Ρωσίας που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Νορβηγία, ξεκίνησε επιβλήθηκε στις 7 Αυγούστου και ήρθε σαν απάντηση στις κυρώσεις της δύσης εξαιτίας της εμπλοκής της χώρας στην κρίση της Ουκρανίας. Περισσότερες πληροφορίες για τις επιπτώσεις του εμπάργκο στο χάρτη μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση στην ολομέλεια για το ρώσικο εμπάργκο στα γεωργικά προϊόντα της ΕΕ )

 
 

Οι υποψήφιοι Επίτροποι αντιμέτωποι με τους ευρωβουλευτές

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα15-09-2014 - 16:31
Οι υποψήφιοι Επίτροποι αντιμέτωποι με τους ευρωβουλευτές 2014  

Ενδελεχή έλεγχο από το ΕΚ αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι Επίτροποι πριν ξεκινήσει τη θητεία της η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Από τις 29 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζονται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές που αντιστοιχούν στα χαρτοφυλάκιά τους και οι απαντήσεις που θα δόσουν στους ευρωβουλευτές θα επηρεάσουν άμεσα την απόφαση του ΕΚ για το διορισμό της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά της χωρίς την έγκριση του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι υποψήφιοι Επίτροποι αντιμέτωποι με τους ευρωβουλευτές )

 
 

Ο Μάρτιν Σούλτς στο Κίεβο

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα12-09-2014 - 15:17
"Αυτό ου συμβαίνει στην Ουκρανία αφορά όλο την Ευρώπη, καθώς δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να παρακολουθούμε άπραγοι ενώ ενώ παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς κοινότητας. "Έχουμε συμφωνήσει τους όρους με του οποίους τα κράτη θα πρέπει να ρυθμίζουν τα ζητήματα μεταξύ τους. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλους", τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ.  

"Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να παρακολουθούμε άπραγοι ενώ παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς κοινότητας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, την Παρασκευή. Συνέχισε λέγοντας ότι "έχουμε συμφωνήσει τους όρους με του οποίους τα κράτη θα πρέπει να ρυθμίζουν τα ζητήματα μεταξύ τους. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλους". Ο Μάρτιν Σουλτς, συνάντησε στο Κίεβο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Μάρτιν Σούλτς στο Κίεβο )

 
 

Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Κοινωνική πολιτική12-09-2014 - 15:17
 

Από το 2007 έως το 2013 διατεθήκαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους για εύρεση νέας εργασίας, επιμόρφωση αλλά και για να ξεκινήσουν μια καινούρια επιχείρηση. Αυτή η ενίσχυση διατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EΤΠ). Στις 11 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή Προϋπολογισμού του ΕΚ ενέκρινε ένα ακόμα πακέτο βοήθειας για τους εργαζομένους τεσσάρων χωρών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα )

 
 

The candidate commissioners, as presented by incoming Commission President Jean-Claude Juncker, will need to appear in hearings before parliamentary committees from 29 September to 7 October. (Read more: Candidate commissioners to appear before EP committees from 29 September )

 
 

Οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα12-09-2014 - 11:13
Oι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ  -2014-  

Στο ΕΚ υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και ιδέες καθώς και ποικιλία θεμάτων για να εκφραστούν οι διαφοροποιήσεις αυτές, από τις δαπάνες της ΕΕ μέχρι το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Οι πολιτικές ομάδες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργική αυτή σύγκρουση, καθώς φέρνουν κοντά εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες. Στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε μπορείτε να μάθετε ποιές είναι οι πολιτικές ομάδες, τι αντιπροσωπεύουν και ποιοί είναι οι επικεφαλής τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ )

 
 

Πώς η ΕΕ θα προστατεύσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το ρώσικο εμπάργκο;

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο11-09-2014 - 17:47
Μήλα Πολωνίας ©BELGA_AFP_J.SKARZYNSKI 2014  

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις επιπτώσεις της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγών, που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου. Το μέτρο αυτό, που περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων, από μήλα Πολωνίας μέχρι χοιρινό κρέας από το Βέλγιο, είναι η απάντηση της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη συμμετοχή της στην κρίση της Ουκρανίας. Συζητήσαμε το ζήτημα με τον Bernd Lange, επικεφαλής της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και με τον επικεφαλής της επιτροπής Γεωργίας, Czesław Siekierski . (Διαβάστε τη συνέχεια: Πώς η ΕΕ θα προστατεύσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το ρώσικο εμπάργκο; )

 
 

Βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση προκειμένου να βρουν νέες θέσεις εργασίας θα λάβουν οι απολυμένοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και πρώην εργαζόμενοι στην κατασκευαστική βιομηχανία σε δύο ολλανδικές περιφέρειες και σε έναν παραγωγό χάλυβα στη Ρουμανία μετά από την έγκριση των νομοθετικών προτάσεων από την επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ. Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Γεώργιος Κύρτσος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα, Ρουμανία και Ολλανδία )