ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 
Αλλα θέματα 
 

Διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, με θέμα “H γυναίκα στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας”, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2017.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ: ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ 
Αλλα θέματα 
 

Γόνιμος προβληματισμός για ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και μεθόδων για την ανάπτυξη των θεμάτων αυτών στη σχολική ζωή ήταν τα στοιχεία της ημερίδας στην οποία συμμετείχαν 80 καθηγητές λυκείου από 30 σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στις 17 Μαρτίου 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα για το νέο έτος.  
Αλλα θέματα 
 

Την Παρασκευή 27/1/2017 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για το νέο έτος, προς τιμήν όλων των συνεργαζόμενων φορέων, προσωπικοτήτων και πολιτών που συμμετέχουν και υποστηρίζουν το έργο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 
Αλλα θέματα 
 

Το μέλλον της ΕΕ υπό το πρίσμα των γεγονότων της επικαιρότητας βρέθηκε στο επίκεντρο σεμιναρίου το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 17 Μαρτίου 2017, στην Αθήνα. Είκοσι νέοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι δεκατεσσάρων μέσων ενημέρωσης, είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και παρατηρήσεις με ευρωβουλευτές.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ 
Αλλα θέματα 
 

Το μέλλον της Ευρώπης και η θέση της Ελλάδας στην Ένωση, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην επετειακή εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Protagon με την υποστήριξη του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα ετών από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης.

Το ΕΚ ζητάει από την ΕΕ να εντείνει τις ειρηνευτικές της προσπάθειες στη Συρία 
Σύνοδος Ολομέλειας 
 

Το ΕΚ υποστήριξε με ψήφισμα του την Πέμπτη ότι «μόνο μια πολιτική διαδικασία υπό συριακή ηγεσία» και με τη στήριξη του ΟΗΕ» θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο στη χώρα. Ζήτησαν ακόμη από την ΕΕ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο.

Το ΕΚ καλεί τις χώρες της ΕΕ να επιταχύνουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων, ιδίως των παιδιών 
Σύνοδος Ολομέλειας 
 

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την υποδοχή αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία, δίνοντας προτεραιότητα στους ασυνόδευτους ανηλίκους. Αυτό τόνισε με ψήφισμά του το ΕΚ την Πέμπτη.

Παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης διαδικτυακά όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό 
Σύνοδος Ολομέλειας 
 

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προβλέπει ότι οι πολίτες της ΕΕ με συνδρομές σε online ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο όταν βρίσκονται προσωρινά στο εξωτερικό (εντός ΕΕ).

       
 

Διαπιστεύσεις των μέσων ενημέρωσης 

Οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι και τα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διαπίστευση γραπτού Τύπου και/ή ειδική διαπίστευση "οπτικοακουστικών μέσων" προκειμένου να εισέρχονται και εργάζονται στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Συχνές ερωτήσεις 

Με ποιον τρόπο εργάζονται οι βουλευτές του ΕΚ, τι μισθό λαμβάνουν και ποιες είναι οι δαπάνες τους; Για να βρείτε απαντήσεις σε αυτές και άλλες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το έργο και τις δαπάνες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, διαβάστε την ενότητα με "Συχνές Ερωτήσεις"

Επικοινωνία 

Η Υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαθέτει μια ομάδα υπεύθυνων Τύπου που βοηθά τους δημοσιογράφους και τους παρέχει πληροφορίες για το έργο των επιτροπών και της ολομέλειας και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτές

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας :