Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

IWD_GR.jpg 

Διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, με θέμα “H γυναίκα στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας”, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2017.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κάνοντας ορισμένες εισαγωγικές παρατηρήσεις επί του φαινομένου ύπαρξης ανισοτήτων μεταξύ ανδρών-γυναικών.


Τηλεφωνική παρέμβαση έγινε από τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του ΕΚ, Υπεύθυνο για Θέματα Ισότητας στο Προεδρείο του ΕΚ, καθώς και από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, σκιαγραφώντας την πραγματικότητα του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι σχετικά με την μειωμένη συμμετοχή των γυναικών σε τομείς έρευνας, μηχανολογίας και παραγωγής υψηλής τεχνολογίας καθώς και τις κινήσεις-πολιτικές της Ένωσης για την ενθάρρυνση των γυναικών να συμμετάσχουν.


Περί της συμμετοχής των γυναικών στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας τοποθετήθηκε η Παναγιώτα Ρούνη, Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών. Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τηλεφωνική παρέμβαση από την Καλλιόπη Δασύρα, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Αστροφυσικής, ΕΚΠΑ, η οποία παρουσίασε το ζήτημα από τη δική της οπτική γωνία