Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')
Μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Κύρια Είδηση :

Μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία - Μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία

Περιβάλλον 28-02-2017 - 13:58 / Τελευταία ενημέρωση: 06-04-2017 - 17:11
 
 

Το Σεπτέμβριο του 2015, ξέσπασε στις ΗΠΑ το σκάνδαλο με τις εκπομπές αερίων στην αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο αφορά εκατομμύρια αυτοκίνητα από διάφορε εταιρείες. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκρότησε εξεταστική επιτροπή στις 2 Μαρτίου 2016 για να ερευνήσει αν υπήρχε θέμα με τις μετρήσεις των εκπομπών των αερίων. (Διαβάστε τη συνέχεια: Μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία)

Τα περισσότερα κράτη μέλη αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων από το να παραβιάσουν τους κανόνες για τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της εξεταστικής επιτροπής του ΕΚ για τη μέτρηση των ρύπων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ΕΚ στην έκθεσή του προτείνει σειρά μέτρων για την πρόληψη παραβατικών πρακτικών από τους κατασκευαστές στο μέλλον. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ρύποι αυτοκινήτων: Το ΕΚ ζητά βελτίωση των εργαστηριακών δοκιμών και των ελέγχων για τα νέα αυτοκίνητα)

Το σκάνδαλο Volkswagen, έδειξε ότι ισχύον σύστημα πιστοποίησης αυτοκινήτων της ΕΕ έχει αδυναμίες. Την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν προτάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των ελέγχων των καυσαερίων των οχημάτων, ακόμα και εκείνων που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία. Ο εισηγητής του ΕΚ Ντάνιελ Ντάλτον (Ευρωπαίοι Μεταρρυθμιστές, Βρετανία), μας μίλησε για την έκθεσή του. (Διαβάστε τη συνέχεια: Σύστημα έγκρισης οχημάτων: «Το κλειδί είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα πιο ισχυρό»)

Η εξεταστική επιτροπή του EK για τις εκπομπές στην αυτοκινητοβιομηχανία, που συστάθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Volkswagen, μετά τις ακροάσεις που πραγματοποίησε έχει σαφέστερη εικόνα για το πώς οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων ήταν σε θέση να ισχυρίζονται ότι τα αυτοκίνητά τους εξέπεμπαν λιγότερους ρύπους από ότι στην πραγματικότητα. Μιλήσαμε για το ζήτημα με τους εισηγητές του ΕΚ Gerben-Jan Gerbrandy (Φιελεύθεροι, Ολλανδία) και Pablo Zalba Bidegain (ΕΛΚ, Ισπανία). (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο εκπομπών αυτοκινήτων στην Ευρώπη)

Η ειδική επιτροπή του ΕΚ για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία (EMIS), πέρασε στη δεύτερη φάση της συγκέντρωσης στοιχείων και στις 13 και 14 Ιουλίου, πραγματοποιεί ακροάσεις με εκπροσώπους από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πρόεδρος της επιτροπής Κάτλιν Βαν Μπρέεμτ (Σοσιαλιστές, Βέλγιο), θα παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των φίλων του ΕΚ στο Facebook σε απευθείας μετάδοση την Πέμπτη, στις 3μμ (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικοί στην ακρόαση του ΕΚ για τις εκπομπές αερίων των αυτοκινήτων)

Το Κοινοβούλιο αποφάσισε να συστήσει εξεταστική επιτροπή 45 μελών η οποία θα διερευνήσει τις παραβάσεις των ευρωπαϊκών κανονισμών αναφορικά με τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων και τις όποιες τυχόν παραβάσεις των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων. Η επιτροπή θα υποβάλει ενδιάμεση έκθεση εντός 6 μηνών, και μια τελική έκθεση εντός 12 μηνών, από την έναρξη των εργασιών της. (Διαβάστε τη συνέχεια: "Dieselgate": το ΕΚ συστήνει εξεταστική επιτροπή για τις εκπομπές ρύπων)

Μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, η εξεταστική επιτροπή για τη μέτρηση των ρύπων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ψηφίζει σήμερα την τελική της έκθεση αλλά και σχέδιο προτάσεων που προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνά της. Στις συστάσεις της ζητά αυστηρότερους ελέγχους και την εφαρμογή των κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πήραμε το μάθημά μας και τώρα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας (...), ώστε να μην ξανά υπάρξει τέτοιο σκάνδαλο», λέει ο Γιένς Γκιεζέκε (ΕΛΚ, Γερμανία). (Διαβάστε τη συνέχεια: Εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων: η εξεταστική επιτροπή του ΕΚ ψηφίζει την τελική της έκθεση)

Parliament’s car emissions inquiry urgently needs more information from the EU Commission, it says in a resolution voted on Tuesday. Half-way through its mandate, the Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector (EMIS), has yet to receive some Commission documents on emission measurements and details of expert group work on vehicle type approval procedures, notes the text. The inquiry’s final report is due in spring 2017. (Διαβάστε τη συνέχεια: Car emissions: MEPs' inquiry gearing up for second half )

Στην εξεταστική επιτροπή «EMIS» του ΕΚ για το σκάνδαλο Φολκσβάγκεν, καταθέτει την Τρίτη 30 Αυγούστου ο πρώην επίτροπος, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Η ειδική επιτροπή διερευνά τις πολιτικές πτυχές του σκανδάλου απόκρυψης των πραγματικών ρύπων των αυτοκινήτων εν όψει και νέας νομοθεσίας για τις μετρήσεις. Περισσότερα για το πώς ελέγχονται τα αυτοκίνητα στο γράφημά μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το «σκάνδαλο VW» στο ΕΚ)

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί περισσότερους από 430.000 πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο στην EE. Ειδικά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, αποτελούν μια από τις κύριες πηγές εκπομπών οξειδίων του αζώτου (ΝΟx). Οι ευρωπαϊκοί κανόνες θέτουν περιορισμούς στην εκπομπή αυτών των ρύπων των αυτοκινήτων, καθώς και στις διαδικασίες δοκιμής. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι οι εκπομπές στους δρόμους είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με τις μετρήσεις που γίνονται στα εργαστήρια (Διαβάστε τη συνέχεια: Εκπομπές αερίων: από το εργαστήριο στο δρόμο )

Αναφ.  : 20160909TST41703
 
 
Μοιραστείτε το
 
 
Εκπομπές επιβατικών οχημάτων: οι Επίτροποι ελέγχουν την ποιότητα του αέρα
 

Οι ευρωβουλευτές θέτουν ερωτήσεις σε πρώην Ευρωπαίους Επιτρόπους για να αξιολογήσουν κατά πόσο έκαναν τα πάντα φύλλο και φτερό καθώς αυξήθηκαν σημαντικά τα στοιχεία για υπερβολικά υποτιμημένες εκπομπές αερίων.

 
Σκάνδαλο ελέγχου εκπομπών: οι ευρωβουλευτές συζητούν
 

Η Kathleen Van Brempt, Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, και ο Krisjanis Karins σχολιάζουν την πολυαναμενόμενη συζήτηση του πρώην Επιτρόπου Verheugen με το Κοινοβούλιο.

 
Στο εδώλιο οι αυτοκινητοβιομηχανίες
 

«Ποτέ ξανά» δηλώνει η Volkswagen ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έρευνα για τις εκπομπές των αυτοκινήτων. Όμως οι ευρωβουλευτές ζητούν εγγυήσεις για πιο αυστηρούς ελέγχους.