Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')
Top STORY ICON - IWD2017 ©Getty Image
Κύρια Είδηση :

Ημέρα της Γυναίκας 2017- Οικονομική χειραφέτηση, προσωπική ανεξαρτησία - Μαζί μπορούμε

Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών 07-03-2017 - 17:58 / Τελευταία ενημέρωση: 08-03-2017 - 18:24
 
 

Ενώ το επίπεδο εκπαίδευσης των γυναικών στην ΕΕ αυξάνεται όλο και περισσότερο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους μισθούς τους, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από των ανδρών. Επίσης, το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις είναι πολύ μικρότερο από των ανδρών, καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι μόνο των ένα τρίτο των θέσεων αυτών ανήκει σε γυναίκες, οι οποίες ταυτόχρονα πληρώνονται λιγότερο από ότι οι άνδρες που βρίσκονται στις αντίστοιχες θέσεις. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2017)

Κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ένα θέμα που αφορά την κατάστασή τους στην ΕΕ. Φέτος αποφάσισε να επικεντρωθεί στην οικονομική χειραφέτηση των γυναικών. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να επιτευχθεί ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, λένε τα μέλη του ΕΚ Constanze Le Grip και Anna Hedh, που συμμετέχουν στην επιτροπή για τα δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι γυναίκες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν)

Κάθε χρόνο με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εφιστά την προσοχή σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τη θέση και την κατάσταση των γυναικών σήμερα. Φέτος, το ΕΚ αποφάσισε να αφιερώσει την ημέρα στην οικονομική χειραφέτηση των γυναικών. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο γράφημα που ετοιμάσαμε. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2017)

Οι γυναίκες ακόμα και σήμερα λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, ενώ υποεκπροσωπούνται και στην πολιτική. Φέτος, η επιτροπή του ΕΚ για τα δικαιώματα των Γυναικών, αποφάσισε να αφιερώσει την ημέρα στην οικονομική χειραφέτηση των γυναικών. Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου ο εισηγητής του ΕΚ για την έκθεση για την ισότητα των φύλων Έρνεστ Ούρτασουν (Ισπανία, Πράσινοι), απαντά στις ερωτήσεις του κοινού στη σελίδα του ΕΚ στο Facebook. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οικονομική χειραφέτηση, προσωπική ανεξαρτησία: Ημέρα της Γυναίκας 2017 )

Αναφ.  : 20170306TST65203
 
 
Μοιραστείτε το
 
 
Γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην Ευρώπη
 

Η ΕΕ έχει επιτύχει μόνο κατά το ήμισυ την ισότητα μεταξύ των φύλων και η πρόοδος είναι αργή. Οι ευρωβουλευτές ασκούν πιέσεις για μια σειρά ενεργειών, με σκοπό να γεφυρωθεί τελικά το χάσμα των φύλων.

 
Περισσότερες γυναίκες στις επιστήμες
 

Η 11η Φεβρουαρίου είναι η Διεθνής ημέρα γυναικών και κοριτσιών στις επιστήμες. Πολύ λίγες γυναίκες ακολουθούν επιστημονικές σταδιοδρομίες. Ακόμα δειλιάζουν να μπουν σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα, λένε οι ευρωβουλευτίνες Εύα Καϊλή και Michèle Rivasi.