Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Uutishuone

Lehdistötiedotteet

 
 
 
 

Täysistunnon avaus

Täysistunto Toimielimet20-10-2014 - 21:51
EP Presidnet Martin Schulz walk in the plenary chamber to open October Plenary session  

Parlamentin puhemies Martin Schulz kehotti lokakuun täysistunnon avauspuheenvuorossaan kaikkia Pohjois-Irlannin rauhanprosessin osapuolia pidättäytymään provokaatiosta. (Lue lisää: Täysistunnon avaus )

 
 

Kuulemiset maanantaina: Šefčovič ja Bulc

Muut Toimielimet20-10-2014 - 18:46
Kuulemiset parlamentissa maanantaina 20.10 klo 20 Suomen aikaa  

Komissaariehdokkaisiin tuli pieniä muutoksia ja siksi maanantaina 20.10 järjestetään vielä kaksi kuulemista. Mepit haastattelevat slovenialaista Violeta Bulcia, joka on ehdokkaana liikennekomissaarin tehtävään, ja kerran jo kuulemisen läpikäynyttä, mutta uuden salkun saanutta Maroš Šefčovičia, joka on nyt ehdokkaana energiaunionista vastaavaksi varapuheenjohtajaksi 20.10 klo 20 Suomen aikaa. (Lue lisää: Kuulemiset maanantaina: Šefčovič ja Bulc )

 
 

Budjetti 2015: Parlamentti valmis puolustamaan kantaansa

Täysistunto Talousarvio20-10-2014 - 18:39
MEP Gardiazábal Rubial puhui budjetista 2015  

Parlamentin kannasta vuoden 2015 EU-budjettiin keskustellaan tiistaina ja äänestetään seuraavana päivänä. Meppien odotetaan peruvan neuvoston ehdottomat leikkaukset, ja seuraava askel on, että yhteisymmärrys yritetään löytää sovitteluprosessin kautta. EU:n budjetin mietinnönlaatija parlamentissa Eider Gardiazábal Rubial (S&D, Espanja) kertoi, että parlamentti on valmis taistelemaan oman kantansa puolesta. (Lue lisää: Budjetti 2015: Parlamentti valmis puolustamaan kantaansa )

 
 

Debate on EU countries' economic policy performance

Plenary Session Economic and monetary affairs20-10-2014 - 18:23

Parliament will hold a debate on Tuesday morning with the Italian Undersecretary of State at the Ministry of Finance, Mr Della Vedova and Commissioner Katainen on EU countries' progress in implementing the 2014 priorities for economic policy coordination under the European Semester. MEPs are expected to criticise member states for their poor implementation of recommendations they themselves endorsed and to suggest improvements. (Read more: Debate on EU countries' economic policy performance )

 
 

Mepit punnitsevat ehdokkaita Euroopan tietosuojavaltuutetuksi

Muut Toimielimet20-10-2014 - 17:48
Euroopan seuraavan tietosuojavaltuutetun kuuleminen on parlamentissa tänään ma 20.10.  

Euroopan tietosuojavaltuutettu Peter Hustinxin toinen viisivuotiskausi lähenee loppuaan ja parlamentin kansalaisvapauksien valiokunnan tehtävänä on nimittää uusi valtuutettu, joka vastaa henkilökohtaisten tietojen suojasta ja hyvien käytäntöjen edistämisestä EU-toimielimissä. Ehdokkaita kuullaan tänään 20.10 klo 20-23.30 Suomen aikaa, ja aiheesta äänestetään tiistaina 21.10. (Lue lisää: Mepit punnitsevat ehdokkaita Euroopan tietosuojavaltuutetuksi )

 
 

Taistelu Ebolaa vastaan

Muut Kansanterveys20-10-2014 - 17:18
Ebolaan sairastunutta kuljetetaan lentokentältä sairaalaan ©BELGA/AFP PHOTO/SPANISH DEFENSE MINISTRY/INAKI GOMEZ  

Parlamentti kuvaili Länsi-Afrikan Ebola-epidemiaa globaalina turvallisuusuhkana päätöslauselmassaan 18. syyskuuta. Sen jälkeen myös Euroopassa on tullut esiin tartunta. Ebolasta ja siihen varautumisesta keskustellaan täysistunnossa 20.10. Parlamentin kehitysyhteistyö- ja kansanterveysvaliokuntien puheenjohtajat Linda McAvan ja Giovanni La Via kertoivat lisää. (Lue lisää: Taistelu Ebolaa vastaan )

 
 

Uusi Euroopan komissio: Kaksi uutta kuulemistilaisuutta

Muut Toimielimet17-10-2014 - 15:58
Komissaariehdokkaat  

Komissaariehdokkaiden kuulemisia jatketaan ensi viikolla Strasbourgissa, sillä Slovenia vaihtoi ehdokastaan ja vaihdos aiheutti muutoksen salkkujaossa. Mepit kuulevat slovenialaista Violeta Bulcia, joka on ehdokkaana liikennekomissaarin tehtävään, ja kerran jo kuulemisen läpikäynyttä, mutta uuden salkun saanutta Maroš Šefčovičia, joka on nyt ehdokkaana energiaunionista vastaavaksi varapuheenjohtajaksi 20.10 klo 20 Suomen aikaa. Äänestys koko komission kokoonpanosta on määrä olla keskiviikkona. (Lue lisää: Uusi Euroopan komissio: Kaksi uutta kuulemistilaisuutta )

 
 

Toiveesta laiksi: EU-huippukokouksen päätelmät ja niiden kohtalo

Muut Eurooppa-neuvosto17-10-2014 - 15:16
 

Kuinka helppoa on muuttaa hallitusten välinen sopimus laiksi? Katsauksemme nykyiseen eurooppalaiseen päätöksentekoprosessiin kertoo, kuinka Eurooppa-neuvoston kokouksessa tehty päätös päätyy lakitekstiksi, jonka hallitukset ja Euroopan parlamentti hyväksyvät. Prosessin nopeus riippuu poliittisesta toimintakentästä sekä aloitteen aiheesta, mutta on myös selvää, että huippukokouksissa tehtyjen lupausten muuntaminen konkreettisiksi toimiksi ei ole aina helppoa. (Lue lisää: Toiveesta laiksi: EU-huippukokouksen päätelmät ja niiden kohtalo )

 
 

MEPs to debate counter-terrorism policies with UN’s Jean-Paul Laborde

AFET External relations16-10-2014 - 09:31
©BELGA_AFP_FABRICE COFFRINI  

The external and internal aspects of policies for combatting terrorism, radicalisation and the rising phenomenon of “foreign fighters” will be the focus of a debate between Foreign Affairs and Civil Liberties, Justice and Home Affairs committees and Jean-Paul Laborde, Executive Director of the UN Counter-Terrorism Executive Directorate (CTED) on Thursday at 11:30. (Read more: MEPs to debate counter-terrorism policies with UN’s Jean-Paul Laborde )

 
 
 

Parlamentti jakaa vuosittain LUX-elokuvapalkinnon, ja tämän vuoden kolme finalistielokuvaa näytetään EU:n 28 jäsenmaassa ennen voittajan julkistamista, joka tapahtuu joulukuun täysistunnossa. Tänä vuonna LUX-elokuvapäiviin kuuluu 165 näytöstä eri puolilla Eurooppaa elokuvafestivaaleilla, elokuvateattereissa ja erilaisissa tapahtumissa ja keskustelutilaisuuksissa. (Lue lisää: Eurooppalainen elokuvasyksy: LUX-elokuvapäivät lähellä sinua )