Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Ακρόαση στο ΕΚ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Αλλα θέματα Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις17-04-2015 - 13:54
 

"Η κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια" δήλωσε ο Claude Moraes, μετά την ακρόαση της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις προκλήσεις για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ. Η ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου, συγκέντρωσε ευρωβουλευτές και εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν για την απειλή της τρομοκρατίας και τα πολιτικά μέσα της ΕΕ για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ακρόαση στο ΕΚ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας )

 

Legal affairs MEPs back plans to facilitate recovery of small debts

JURI Judicial cooperation16-04-2015 - 12:31

Plans to improve and broaden the use of a simplified procedure for low-value cross-border claims to recover money from abroad, so as to cut costs and paperwork for both consumers and businesses, were backed by the legal affairs committee on Thursday. (Read more: Legal affairs MEPs back plans to facilitate recovery of small debts )

 
Παράνομοι μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν στην έρημο, στο Βόρειο Σουδάν  

Με περισσότερα από 20 εκατομμύρια γυναίκες, παιδιά και άντρες θύματα δουλεμπορίου, η υποεπιτροπή του ΕΚ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ, συζητούν για την μάχη ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Ζωντανά η συζήτηση στην ιστοσελίδα μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση για το δουλεμπόριο στην υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΕΚ )

 

EP backs carry-over of EU funding for late-starter national programmes

Plenary Session Budget15-04-2015 - 19:25

Parliament agreed to changes to ceilings in the EU’s Multiannual Financial Framework for 2014-2020 on Wednesday, to help fund 300 state-managed programmes, in all EU member states, that started too late to qualify for EU funding in 2014. These changes would allow €21.1 billion in unused commitment appropriations to be carried over from 2014 to 2015-17. (Read more: EP backs carry-over of EU funding for late-starter national programmes )

 

MEPs urge end to Roma discrimination and recognition of Roma Genocide Day

Plenary Session Fundamental rights15-04-2015 - 19:12

Parliament called for more efforts to end discrimination, hate crime and hate speech against Roma people and for 2 August to be recognised as Roma Holocaust Memorial Day, to commemorate the Roma genocide in World War II, in a resolution passed on Wednesday. (Read more: MEPs urge end to Roma discrimination and recognition of Roma Genocide Day )

 

Η γενοκτονία των Αρμενίων: Το ΕΚ ζητά εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις15-04-2015 - 19:08

Το ΕΚ παροτρύνει την Αρμενία και την Τουρκία, με ψήφισμα που υιοθέτησε, να χρησιμοποιήσουν την 100η επέτειο από τη γενοκτονία των Αρμενίων ως βάση προκειμένου να προχωρήσουν σε εξομάλυνση των σχέσεών τους, με το άνοιγμα των συνόρων και την οικονομική ολοκλήρωση. Οι ευρωβουλευτές τονίζουν την ανάγκη να αναγνωρίσει η Τουρκία τη γενοκτονία των Αρμενίων, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία "ειλικρινή συμφιλίωση". (Διαβάστε τη συνέχεια: Η γενοκτονία των Αρμενίων: Το ΕΚ ζητά εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας )

 

Έναρξη της συνόδου Απριλίου στις Βρυξέλλες

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα15-04-2015 - 18:03
The session opened with a minute’s silence for the 400 migrants feared dead in the Mediterranean. "This repeated calamity must not lead us into apathy" says EP President Martin Schulz  

Οι ευρωβουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο και τα θύματα της επίθεσης της Αλ Σαμπάμπ στην Κένυα κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στις Βρυξέλλες. Ο Πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς ζήτησε επίσης την εντατικοποίηση των διεθνών προσπαθειών για τη βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων στον καταυλισμό του Γιαρμούκ στη Συρία. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη της συνόδου Απριλίου στις Βρυξέλλες )

 

O βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ της Ισπανίας στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα15-04-2015 - 15:57
O βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ της Ισπανίας στο ΕΚ μαζί με τον πρόεσδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σούλτς  

Ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ της Ισπανίας επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συναντήθηκε με τον πρόεδρό Μάρτιν Σουλτς και του προέδρους των πολιτικών ομάδων με τους οποίους και συζήτησε σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Επίσης, ο βασιλιάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με του Ισπανούς ευρωβουλευτές. (Διαβάστε τη συνέχεια: O βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ της Ισπανίας στο ΕΚ )

 
Ένα κοριτσάκι τρώει ένα μήλο στο σχολείο ©BELGA_AGEFOTOSTOCK_D.Cervo  

Η επιτροπή Γεωργίας ψηφίζει την Τρίτη, τη δημιουργία κοινού νομικού και οικονομικού πλαισίου για το σχολικό γάλα και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα στα σχολεία. Το ενιαίο πλαίσιο μειώνει το διοικητικό φόρτο και προσπαθεί να αντιστρέψει τη δραματική πτώση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων των παιδιών στην Ευρώπη. Ζωντανά η ψηφοφορία στην ιστοσελίδα μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέο πλαίσιο για το σχολικό γάλα και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα στα σχολειά )

 
Men work in a gold mine on February 23, 2009 in Chudja, near Bunia, north eastern Congo. The conflict in Congo has often been linked to a struggle for control over its resources. Congo is rich in mineral resources such as gold, diamonds, tin, and cobalt. ©BELGA_AFP_L.Healing  

Η επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ ψήφισε την Τρίτη, κανονισμό για τον περιορισμό της παράνομης χρηματοδότησης στρατών και άλλων στρατιωτικών ομάδων σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις. Το σχέδιο της έκθεσης αφορά τη θέσπιση ενωσιακού συστήµατος αυτοπιστοποίησης της δέουσας επιµέλειας όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασµού των υπεύθυνων εισαγωγέων κασσιτέρου, τανταλίου και βολφραµίου, των µεταλλευµάτων τους, καθώς και χρυσού, που προέρχονται από περιοχές συγκρούσεων και υψηλού κινδύνου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εισαγωγή πρώτων υλών χωρίς χρηματοδότηση στρατιωτικών ομάδων )