Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 
Ο Iσπανός βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ', στην ολομέλεια του ΕΚ (07-10-2015).  

Η ΕΕ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα με "γενναιοδωρία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα", δήλωσε ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, στην ομιλία του στην ολομέλεια του ΕΚ, την Τετάρτη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, τον καλωσόρισε λέγοντας ότι θα ήθελε "τα επόμενα χρόνια, η Ισπανία να συνεχίσει να συμβάλει με τις ιδέες της και το πάθος της, στην επιτυχία της Ευρώπης". (Διαβάστε τη συνέχεια: "Γενναιοδωρία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα", ζήτησε ο Ισπανός βασιλιάς Φίλιππος )

 

Η συζήτηση με Μέρκελ και Ολάντ στο ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα07-10-2015 - 15:00
 

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη. Τα ζητήματα της προσφυγικής κρίσης, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ κυριάρχησαν στη συζήτηση. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η συζήτηση με Μέρκελ και Ολάντ στο ΕΚ )

 

Τουρκία, Συρία, Λιβύη, Κουντούζ: Το ΕΚ ζητά μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις07-10-2015 - 13:22

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν σε συζήτηση, την Τετάρτη, τη διεξαγωγή πλήρους και ανεξάρτητης έρευνας για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Κουντούζ του Αφγανιστάν και κάλεσαν την ΕΕ να ενισχύσει τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία οι ευρωβουλευτές προειδοποίησαν ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη συνεργασία με την Τουρκία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τουρκία, Συρία, Λιβύη, Κουντούζ: Το ΕΚ ζητά μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ )

 

Capping emissions from medium-sized combustion plants

Plenary Session Public health07-10-2015 - 13:12
Air pollution illustatio photo ©AP Images/ European Union-EP  

Proposed EU sulphur dioxide and nitrogen oxide emission limits for medium-sized combustion plants, such as electricity generators or heating systems for domestic, residential or industrial use, were backed by MEPs on Wednesday. They had already been informally agreed with EU ministers. In areas where these emissions breach EU air quality standards, EU countries would be required to assess whether to introduce stricter limits. (Read more: Capping emissions from medium-sized combustion plants )

 

MEPs approve measures to ease cross-border recovery of small debts

Plenary Session Judicial cooperation07-10-2015 - 13:01

More citizens and small firms will be able to use the simplified EU procedure to resolve low-value disputes across borders thanks to changes voted by Parliament on Wednesday. These changes, which still need to be formally approved by EU ministers, would raise the ceiling on debts recoverable using the procedure from €2,000 to €5,000. (Read more: MEPs approve measures to ease cross-border recovery of small debts )

 

Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα07-10-2015 - 09:32
Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ.  

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, θα παρευρεθούν στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, στις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν με τους ευρωβουλευτές τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Πρόκειται για την πρώτη κοινή εμφάνιση των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας στο ΕΚ, από το Νοέμβριο του 1989, όταν ο τότε πρόεδρος Μιτεράν και ο Καγκελάριος Κολ, συζήτησαν για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ζωντανά η συζήτηση από τις 16.00 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

Το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων θέτει σε κίνδυνο όλη την αυτοκινητοβιομηχανία

Σύνοδος Ολομέλειας Βιομηχανία / Μεταφορές / Καταναλωτές / Περιβάλλον06-10-2015 - 17:38
Volkswagen exhaust emissions scandal  

Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν το σκάνδαλο της Volkswagen με βάση μια κοινοβουλευτική ερώτηση. Ζήτησαν από την Επίτροπο Elżbieta Bieńkowska να διευκρινίσει κατά πόσον η χειραγώγηση των δοκιμών εκπομπών έλαβε χώρα και στην Ευρώπη. Πολλοί ευρωβουλευτές τόνισαν ότι το σκάνδαλο θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, και κάλεσαν την Επιτροπή να επιταχύνει την εισαγωγή των δοκιμών εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων θέτει σε κίνδυνο όλη την αυτοκινητοβιομηχανία )

 

Το ΕΚ ζητάει ενίσχυση της προστασίας των παραδοσιακών προϊόντων

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαστική συνεργασία06-10-2015 - 13:33

Η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να επεκταθεί πέρα από τα γεωργικά προϊόντα και να περιλάβει τοπικά αγαθά και προϊόντα χειροτεχνίας βασισμένα στην παραδοσιακή τεχνογνωσία. Αυτό ζήτησε το ΕΚ με ψήφισμα που υιοθέτησε την Τρίτη. Μία τέτοια νομοθεσία θα στηρίξει την τοπική οικονομική ανάπτυξη, θα τονώσει τον τουρισμό, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παραδοσιακής τεχνογνωσίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ ζητάει ενίσχυση της προστασίας των παραδοσιακών προϊόντων )

 

Το μεταναστευτικό στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Μετανάστευση / Πολιτική ασύλου / Ανθρωπιστική βοήθεια06-10-2015 - 13:29
Η ολομέλεια του ΕΚ συζητά για το μεταναστευτικό.  

Την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζήτησαν οι ευρωβουλευτές, από το Συμβούλιο και την Επιτροπή, την Τρίτη στη συζήτηση στην ολομέλεια, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα συμπεράσματα του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής, της 23ης Σεπτεμβρίου. Εκεί τα κράτη μέλη συμφώνησαν να αυξήσουν τη χρηματοδότηση και την παροχή βοήθειας στην πρώτη γραμμή της ΕΕ αλλά και στις γειτονικές χώρες και τους οργανισμούς που ασχολούνται με το πρόβλημα των προσφύγων της Συρίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το μεταναστευτικό στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

Την παροχή βοήθειας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την επισκευή ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες στις αρχές του 2015 ενέκρινε το ΕΚ την Τρίτη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Βοήθεια ύψους 16,3 εκατ. ευρώ για φυσικές καταστροφές σε Ελλάδα και Βουλγαρία )

 
 
Οπτικοακουστικό υλικό