Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

Egy lépéssel közelebb vagyunk a digitális egységes piachoz

Plenáris ülés A szolgáltatások szabad mozgása26-05-2016 - 19:14
goldfish in e-commerce cart concept ©AP Images/ European Union-EP  

Az utazástól a vásárlásig egyre több mindent szervezünk online nemzetközi szinten is. Habár az interneten a fizikai határok megszűnnek, számos kihívás megmarad. Ilyen például a geo-blocking, amikor azért nem tudunk megvásárolni egy terméket online, mert az árusító cég egy másik országban van, és nem engedélyezi. Szerdán az EP-képviselők a Bizottság új javaslatairól vitáztak, amelyek többek között kezelnék a geo-blocking problémáját és egy lépéssel közelebb vinnének a digitális egységes piachoz. (Tovább: Egy lépéssel közelebb vagyunk a digitális egységes piachoz )

 

Több ezer fiatal vitázott Európa jövőjéről Strasbourgban

Egyéb Intézmények26-05-2016 - 19:07
01.jpg  

Átalakult az EP strasbourgi épülete egy hétvége erejéig, amikor 7500 fiatal vette birtokba, hogy Európa jövőjét és az őket érintő legfontosabb kérdéseket vitassák meg EP-képviselőkkel, a civil szféra és az üzleti szektor képviselőivel az Európai ifjúsági rendezvényen. Az eseményhez sokan csatlakoztak az interneten keresztül is, az #EYE2016 és #EYEtv hashtagekkel csaknem 26 ezren szóltak hozzá a rendezvény témáihoz online. Videónkban és képgalériánkban összefoglaljuk a fontosabb pillanatokat. (Tovább: Több ezer fiatal vitázott Európa jövőjéről Strasbourgban )

 

Safer medical devices: MEPs strike deal with Council

ENVI Public health26-05-2016 - 15:48

Plans for stricter monitoring and certification procedures to ensure that medical devices such as breast or hip implants comply fully with safety and traceability requirements were informally agreed by MEPs and the Dutch Presidency of the Council on Wednesday. MEPs also secured tighter information and ethical requirements for diagnostic medical devices, e.g. those used for pregnancy or DNA testing. (Read more: Safer medical devices: MEPs strike deal with Council )

 
©AP Images/ European Union-EP  

Meg kell erősíteni a fogyasztók energiapiaci helyzetét - áll egy csütörtökön elfogadott parlamenti állásfoglalásban. Az "Új megállapodás a fogyasztókért" című anyag kollektív vásárlást, "háztáji energiatermelést", jobb ár-összehasonlító módszereket és könnyebb szolgáltató- és tarifa-váltást javasol. Az Európai Bizottság Energiaunióval kapcsolatos jogszabályjavaslataihoz készített nem kötelező érvényű állásfoglalásban a képviselők Uniós alapok segítségével csillapítanák az energiaszegénységet. (Tovább: Energiapiac: a képviselők szerint növelni kell a fogyasztók vásárlóerejét )

 

MEPs call for virtual currency watchdog to combat money laundering and terrorism

Plenary Session External/international trade / Economic and monetary affairs26-05-2016 - 12:03
©AP Images/ European Union-EP  

The EU Commission should set up a taskforce to monitor virtual currencies, like Bitcoin, to prevent their being used to launder money or finance terrorism, said Parliament in a non-binding resolution voted on Thursday. (Read more: MEPs call for virtual currency watchdog to combat money laundering and terrorism )

 

EU-US “Privacy Shield” for data transfers: further improvements needed, MEPs say

Plenary Session Justice and home affairs / External relations26-05-2016 - 11:58

The EU Commission should go on negotiating with the USA to remedy “deficiencies” in proposed “Privacy Shield” protection for EU citizens’ data transferred to the US for commercial purposes, Parliament says in a non-legislative resolution passed on Thursday. (Read more: EU-US “Privacy Shield” for data transfers: further improvements needed, MEPs say )

 

Parliament approved aid on Thursday worth €6,468,000 for 557 redundant workers from the “Larissa” supermarket in Greece and €5,146,800 for 2,132 former drivers for the road haulage and delivery firm MoryGlobal SAS in France. The European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid will still need to be approved by the Council of Ministers on 6 June. (Read more: MEPs approve €11.6m in job-search aid for redundant workers in France and Greece )

 

Görögországi menekülttáborokba látogatott az EP delegációja

Egyéb Bel- és igazságügy / Küldöttségek26-05-2016 - 11:42
01) LIBE Delegation to Greece - Nothern border and Hotspots. Visit of the border area around Idomeni with a view to get a picture of the situation at the Greek/FYROM border and how the Greek (and European authorities, if applicable) deal with the situation at the border linked to the closure of the Western Balkan route.  

Görögországi határ menti menekülttáborokba látogatott az EP állampolgári jogi szakbizottságának delegációja Niedermüller Péter (szocialista, magyar) vezetésével a múlt héten. Az EP-képviselők azt vizsgálták, hogyan érvényesül az EU–Törökország migrációs megállapodás a gyakorlatban. A delegáció tagjai a görög hatóságok, civil szervezetek és nemzetközi szervezetek munkatársaival is egyeztettek a helyszínen. (Tovább: Görögországi menekülttáborokba látogatott az EP delegációja )

 

Tejválság - vita a termelők megmentéséről

Plenáris ülés Mezőgazdaság25-05-2016 - 18:40

A képviselők csütörtökön reggel 8:30-tól Phil Hogan uniós biztost kérdezik arról, hogy milyen eszközökkel próbálja a Bizottság a padlón lévő tejárak miatt csőd szélére került európai tejtermelők helyzetét javítani. A válság okai között az orosz embargó, a kereslet globális szűkülése és a tejkvóták 2015-ös kivezetése áll. (Tovább: Tejválság - vita a termelők megmentéséről )

 

Egységes Digitális Piac - jó irányba tett lépések

Plenáris ülés Az áruk szabad mozgása / A szolgáltatások szabad mozgása / Információs társadalom25-05-2016 - 18:37

A képviselők többsége üdvözölte azokat az új javaslatokat, amelyek a fogyasztók és cégek számára megkönnyítenék a termékek és szolgáltatások online adásvételét - ez derült ki az Andrus Ansip uniós biztossal ma délután folytatott vitában. A jogalkotási javaslatokról a Tanács és a Parlament közösen fog dönteni. (Tovább: Egységes Digitális Piac - jó irányba tett lépések )