Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

ΕΚ για τη βία κατά των γυναικών: πρέπει να δράσουμε τώρα

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών27-11-2014 - 18:25
Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών  
©BELGAIMAGE_Illustra_Rafael Ben-Ari_65164360  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, η ολομέλεια του ΕΚ συζήτησε για το πώς μπορεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο. Το Φεβρουάριο του 2014 το ΕΚ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για νομοθετική πράξη για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης οι ευρωβουλευτές ρώτησαν την Επίτροπο Věra Jourová, για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Επιτροπή. (Διαβάστε τη συνέχεια: ΕΚ για τη βία κατά των γυναικών: πρέπει να δράσουμε τώρα )

 
 

Giovanni Buttarelli named new data protection watchdog

Others Citizens' rights27-11-2014 - 13:34

The next European Data Protection Supervisor (EDPS) will be Giovanni Buttarelli, Parliament's President Martin Schulz announced in plenary on Thursday. His Assistant Supervisor will be Wojciech Rafał Wiewiórowski. (Read more: Giovanni Buttarelli named new data protection watchdog )

 
 

Η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά

Σύνοδος Ολομέλειας Ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών / Κοινωνία των πληροφοριών27-11-2014 - 12:51

Το ΕΚ ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξαλείψουν τα εμπόδια που υπάρχουν στην ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής ευρωπαϊκής αγοράς. Οι ευρωβουλευτές τόνισαν επίσης την ανάγκη να αποφευχθεί η κατάχρηση από διαδικτυακές εταιρίες της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά μέσω της επιβολής των κανόνων για τον ανταγωνισμό. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά )

 
 

Human rights: blasphemy in Pakistan; kidnapping in Iraq; war crimes in Serbia

Plenary Session Development and cooperation / External relations27-11-2014 - 12:26

Parliament passed three resolutions on Thursday, calling on the Pakistani government to review its blasphemy laws; condemning atrocities by the so-called Islamic State in Iraq; and calling for action against the "wartime rhetoric" and hate speech of provisionally released Serbian war crimes suspect Vojislav Šešelj. (Read more: Human rights: blasphemy in Pakistan; kidnapping in Iraq; war crimes in Serbia )

 
 

Το ΕΚ καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα27-11-2014 - 12:19
Motion of censure against the Commission rejected by a large majority  

Η πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Γιούνκερ καταψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές (461 ψήφους κατά, 101 υπέρ, 88 αποχές). Η πρόταση μομφής είχε κατατεθεί από 76 ευρωβουλευτές μη εγγεγραμμένους και μέλη της πολιτικής ομάδας Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας σε συνέχεια της συζήτησης στις 12 Νοεμβρίου με τον πρόεδρο Γιούνκερ για το σκάνδαλο φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής )

 
 

Deal secured to boost infrastructure investment in the EU

ECON Economic and monetary affairs27-11-2014 - 09:46

A negotiating team led by Alain Lamassoure (EPP, FR) struck a political deal with the Council and the Commission on European Long Term Investment Funds (ELTIFs) on Wednesday evening. These funds should boost non-bank financing for projects that deliver infrastructure, intellectual property or research results which benefit the real economy and society. (Read more: Deal secured to boost infrastructure investment in the EU )

 
 

Συζήτηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις26-11-2014 - 18:51
Fulvio Martusciello και Martina Anderson ©EuropeanParliament_Pietro_Naj-Oleari
©EuropeanParliament_Pietro_Naj-Oleari  

Πρόσφατα, η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος. Μπορεί μια κίνηση σαν αυτή να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της βίας; Με αφορμή τη συζήτηση και την ψηφοφορία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην ολομέλεια του ΕΚ, συζητήσαμε με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΚ με την Παλαιστίνη Martina Anderspon και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας με το Ισραήλ Fulvio Martusciello. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους )

 
 

Ενιαία ψηφιακή αγορά: η ολομέλεια συζητά για τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα των πολιτών / Κοινωνία των πληροφοριών26-11-2014 - 17:49
Ζωντανά η συζήτηση.  

Η ολομέλεια ΕΚ συζητά και ψηφίζει στις 26 και 27 Νοεμβρίου, μη δεσμευτικό ψήφισμα στο οποίο καλεί την ΕΕ "να εξετάσει προτάσεις με στόχο τον διαχωρισμό των μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου από τις εμπορικές υπηρεσίες". Στόχος είναι να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τις online επιχειρήσεις και να διασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους χρήστες τους διαδικτύου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ενιαία ψηφιακή αγορά: η ολομέλεια συζητά για τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης )

 
 

25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Νεολαία26-11-2014 - 17:47
25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών - ©BELGAIMAGE_AGEFOTOSTOCK_67509911  

Αυτό το μήνα είναι η 25η επέτειος από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών. Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, μιλήσαμε με την αντιπρόεδρο του ΕΚ για το ζήτημα. (Διαβάστε τη συνέχεια: 25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών )

 
 

Denis Mukwege: "τo γυναικείο σώμα είναι πεδίο μάχης"

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα / Ανθρώπινα δικαιώματα26-11-2014 - 14:47
Ο νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ Denis Mukwege.  

"Το γυναικείο σώμα έχει γίνει πραγματικό πεδίο μάχης", δήλωσε ο γιατρός από το Κονγκό, Denis Mukwege, που τιμήθηκε σήμερα για τις υπηρεσίες του στα χιλιάδες θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στους αμέτρητους πολέμους της χώρας του. (Διαβάστε τη συνέχεια: Denis Mukwege: "τo γυναικείο σώμα είναι πεδίο μάχης" )