Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Τι μάθαμε στην ολομέλεια: τραπεζική ένωση, εργαζόμενοι με απόσπαση

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα18-04-2014 - 09:00
 

Κανόνες για τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος, την άμεση βοήθεια στα κράτη μέλη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και αυστηρότερους ελέγχους στους εργαζομένους που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό, ενέκρινε αυτή την εβδομάδα η ολομέλεια του ΕΚ. Μπορεί να ήταν η τελευταία ολομέλεια της περιόδου πριν από τις ευρωεκλογές αλλά οι ευρωβουλευτές ψήφισαν πολλούς νέους νόμους που θα ωφελήσουν τους Ευρωπαίους τα επόμενα χρόνια. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι μάθαμε στην ολομέλεια: τραπεζική ένωση, εργαζόμενοι με απόσπαση )

 
 

Human rights: North Korea; persecution in Pakistan; vulnerable groups in Syria

Plenary Session Humanitarian aid / Development and cooperation17-04-2014 - 16:35

The EP passed three resolutions on Thursday, supporting the recommendations of the UN Commission of Inquiry into human rights violations in North Korea; expressing deep concern at the increase in sectarian violence and religious intolerance in Pakistan; and condemning the recent attacks against religious and ethnic communities and the suffering of women and children in Syria. (Read more: Human rights: North Korea; persecution in Pakistan; vulnerable groups in Syria)

 
 

Τι είναι οι νέες ψυχότροπες ουσίες ή νόμιμα ναρκωτικά;

Σύνοδος Ολομέλειας Δημόσια υγεία17-04-2014 - 16:28
Τι είναι οι νέες ψυχότροπες ουσίες ή νόμιμα ναρκωτικά;  

Το ΕΚ ψηφίζει νέους κανόνες που θα επιτρέπουν στις επιβλαβείς ψυχότροπες ουσίες, γνωστές και ως νόμιμα ναρκωτικά, να αποσυρθούν γρήγορα από την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, το ΕΚ αποφασίζει σε ξεχωριστή ψηφοφορία πιο αυστηρές ποινές, όπως η φυλάκιση μέχρι και 10 χρόνια για εκείνους που παραβιάζουν τους κανονισμούς για την απαγόρευση των επικίνδυνων ουσιών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι είναι οι νέες ψυχότροπες ουσίες ή νόμιμα ναρκωτικά;)

 
 

The end of the EP's seventh term will be followed by a presidential debate, election night, the formation of new political groups and the constitution of the new Parliament. (Read more: Series of events from end of seventh EP term to constitution of new EP)

 
 

Το ΕΚ ζητά την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ εναντίον των ρωσικών εταιριών ενέργειας

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις17-04-2014 - 12:45

Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει την επιβολή κυρώσεων κατά μεμονωμένων Ρώσων και να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με ψήφισμα που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές την Πέμπτη. Εν μέσω της ρωσικής βίας με στόχο την αποσταθεροποίηση της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί να ληφθούν μέτρα κατά των ρωσικών επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, καθώς και κατά των ρωσικών επενδύσεων και περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ ζητά την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ εναντίον των ρωσικών εταιριών ενέργειας)

 
 

Drugs: MEPs back rules to take harmful “legal highs” off the market faster

Plenary Session Justice and home affairs17-04-2014 - 12:26
The display on a table top represents one of Europe's biggest illegal synthetic drugs laboratories  

Draft rules to ensure that harmful psychoactive substances, known as "legal highs", are withdrawn rapidly from the EU market were approved by Parliament on Thursday. MEPs sought to protect the health and safety of young people from these drugs, whilst ensuring that trade in lower risk substances for industrial and commercial uses is not hindered. Criminals who breach the ban on the most harmful substances could face up to ten years in jail. (Read more: Drugs: MEPs back rules to take harmful “legal highs” off the market faster)

 
 
Fishermen pull out their nets from water aboard the fishing boat "Kanedevenn" as they fish sardines on September 24, 2013 in Quiberon, western France.  

Τους νέους κανόνες σχετικά με την παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας στους αλιείς προκειμένου να μπορέσουν να συμμορφωθούν με τη νέα κοινή αλιευτική πολιτική ενέκριναν οι ευρωβουλευτές την Τετάρτη. Η ενίσχυση θα βοηθήσει τους ψαράδες να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της ρίψης ανεπιθύμητων ιχθύων στη θάλασσα π.χ. με την αγορά νέων αλιευτικών εργαλείων, και θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας, των συνθηκών εργασίας, της συλλογής δεδομένων και των λιμενικών υποδομών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το Ταμείο Αλιείας ολοκληρώνει τη μεταρρύθμιση της κοινής αλιευτικής πολιτικής)

 
 

Γρηγορότερη η βοήθεια προς χώρες και περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές

Σύνοδος Ολομέλειας Περιφερειακή πολιτική16-04-2014 - 18:32
L'Aquila, Italy - The fifth anniversary of the L'Aquila earthquake will be marked on 06 April 2014  

Η βοήθεια προς τις χώρες της ΕΕ - αλλά και τις υποψήφιες για ένταξη- που έχουν πληγεί από πλημμύρες ή άλλες καταστροφές θα πρέπει να παρέχεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, χάρη σε νομοσχέδιο για το Ταμείο Αλληλεγγύης που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές την Τετάρτη. Στις αλλαγές συγκαταλέγονται η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης από τις 10 στις 12 εβδομάδες, η προκαταβολή του 10% της βοήθειας, και η απλούστευση των κριτηρίων σε περίπτωση μικρότερων, «περιφερειακών» καταστροφών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Γρηγορότερη η βοήθεια προς χώρες και περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές)

 
 

Ξένα ζώα και φυτά στην Ευρώπη: "η απειλή δεν παύει να μεγαλώνει"

Σύνοδος Ολομέλειας Περιβάλλον16-04-2014 - 18:14
Ασιατική σφήγκα καιροφυλακτεί μια μέλισσα - ©BELGAIMAGE/Science  

Η βιοποικιλότητα στην ΕΕ αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους. Από τους χειρότερους όμως είναι η εισαγωγή φυτών και ζώων από άλλα μέρη της Ευρώπης και άλλες ηπείρους. "Τα εισαγόμενα είδη είναι βασική αιτία εξαφάνισης ντόπιων ειδών" μας εξήγησε ο εισηγητής του ΕΚ, Τσέχος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Pavel Poc. Το ΕΚ ενέκρινε την Τετάρτη, 16 Απριλίου, νέους κανόνες για την αντιμετώπιση αυτών των "χωροκατακτητικών ξένων ειδών", όπως ονομάζονται επισήμως. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ξένα ζώα και φυτά στην Ευρώπη: "η απειλή δεν παύει να μεγαλώνει")

 
 

Αλλαγές στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων της ΕΕ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα16-04-2014 - 16:55

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της χρηματοδότησης και του νομικού καθεστώτος των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και των συναφών ιδρυμάτων ενέκρινε το ΕΚ την Τετάρτη. Οι νέοι κανόνες, που συμφωνήθηκαν ήδη ανεπίσημα από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, θα αποσαφηνίσουν τα οικονομικά κομμάτων και ιδρυμάτων και θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ιδιότητα. Προβλέπεται και ένα σύστημα με το οποίο θα ελέγχεται η συμμόρφωση με τους νέους κανόνες και θα επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση παραβιάσεων. (Διαβάστε τη συνέχεια: Αλλαγές στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων της ΕΕ)