Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Opening: Schulz bevestigt einde EFDD als politieke fractie

Plenaire vergadering Instellingen20-10-2014 - 19:39
EP Presidnet Martin Schulz walk in the plenary chamber to open October Plenary session  

EP-voorzitter Martin Schulz informeerde het EP dat de EFDD-fractie van Nigel Farrage zijn status als Europese politieke fractie op donderdag 16 oktober heeft verloren. Dat was het moment waarop de Letse Iveta Grigule officieel de fractie verliet. Haar vertrek leidde ertoe dat de EFDD niet langer het aantal van zeven landen vertegenwoordigde dat nodig is (Lees meer: Opening: Schulz bevestigt einde EFDD als politieke fractie )

 
 

Debate on EU countries' economic policy performance

Plenary Session Economic and monetary affairs20-10-2014 - 18:23

Parliament will hold a debate on Tuesday morning with the Italian Undersecretary of State at the Ministry of Finance, Mr Della Vedova and Commissioner Katainen on EU countries' progress in implementing the 2014 priorities for economic policy coordination under the European Semester. MEPs are expected to criticise member states for their poor implementation of recommendations they themselves endorsed and to suggest improvements. (Read more: Debate on EU countries' economic policy performance )

 
 

#EPhearings2014: Maroš Šefčovič en Violeta Bulc

overig Instellingen20-10-2014 - 18:10
Infografiek  

Op maandag 20 oktober zijn er twee extra hoorzittingen De kandidaat-Commissaris voor vervoer, Violeta Bulc, wordt gehoord door de vervoerscommissie en Maroš Šefčovič, als kandidaat-Vicepresident voor de Energie-unie wordt gehoord door de EP-commissies voor milieu en energie. (Lees meer: #EPhearings2014: Maroš Šefčovič en Violeta Bulc )

 
 

Begrotingsrapporteur 2015: "Het Parlement is er klaar voor om hard te vechten"

Plenaire vergadering Begroting20-10-2014 - 17:57
MEP Gardiazabal on Budget 2015_  

De positie van het EP wat betreft de EU-begroting 2015 wordt op dinsdag 21 oktober in de plenaire vergadering besproken en op woensdag wordt er over gestemd. Naar verwachting zullen de leden de bezuinigingen van de Raad in de ontwerpbegroting voor 2015 keren en dit betekent dat deze twee vervolgens moeten proberen om een compromis te bereiken. De rapporteur voor de begroting van de EU, de Spaanse sociaaldemocrate Eider Gardiazábal Rubial, vertelde ons dat het EP bereid is om hard te vechten. (Lees meer: Begrotingsrapporteur 2015: "Het Parlement is er klaar voor om hard te vechten" )

 
 
Vervoer van Ebola-patient Miguel Pajares ©BELGA/AFP PHOTO/SPANISH DEFENSE MINISTRY/INAKI GOMEZ  

Wat begon als een lokale uitbraak van het Ebola-virus in West-Afrika, is nu verder verspreid. Inmiddels heeft de eerste overdracht van het virus op Europese bodem plaatsgevonden. Terwijl het Europees Centrum voor ziektepreventie en bestrijding het risico van overdracht van Ebola in de EU als extreem laag beschouwt, vinden de leden dat de crisis door de internationale gemeenschap is onderschat. Wij spraken met de voorzitters van de EP-commissies Ontwikkelingssamenwerking en Volksgezondheid. (Lees meer: Ebola: van lokale uitbraak tot mondiale uitdaging op het vlak van veiligheid )

 
 

Benoeming Europa's nieuwe waakhond voor gegevensbescherming

overig Instellingen20-10-2014 - 16:04
Data protection hearing  

De zittingsperiode van de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming, Peter Hustinx, loopt ten einde en het is aan de EP-commissie Burgerlijke vrijheden om een nieuwe waakhond te benoemen die verantwoordelijk zal zijn voor de bescherming van persoonsgegevens en de persoonlijke levenssfeer en het bevorderen van goede praktijken in de EU-instellingen en organen. De hoorzittingen met de kandidaten zijn vandaag van 19.00 tot 22.30 uur. De stemming is gepland op dinsdag 21 oktober om 17:00 uur. (Lees meer: Benoeming Europa's nieuwe waakhond voor gegevensbescherming )

 
 
De kandidaat-Commissarissen van het team Juncker  

De hoorzittingen van de kandidaat-Commissarissen gaan volgende week in Straatsburg verder. De leden zullen de kandidaat-Commissaris voor vervoer, Violeta Bulc, en Maroš Šefčovič, als vice-president voor de Energie-unie beoordelen na een herschikking van de portefeuilles door Jean Claude Juncker. De stemming voor goedkeuring of afkeuring van de nieuwe Europese Commissie staat gepland voor woensdag. (Lees meer: #EPhearings2014 live: Nieuwe hoorzittingen en de nieuwe Europese Commissie )

 
 
 

Hoe gemakkelijk is het om afspraken tussen regeringsleiders in wetten om te zetten? Wij kijken naar de ontwikkeling van wetgeving van het oorspronkelijke verzoek van de regeringsleiders tijdens de EU-top, tot de definitieve wetteksten zelf, goedgekeurd door de overheden en het EP. De snelheid van dit proces is net zo afhankelijk van het politieke klimaat als van het onderwerp en het is duidelijk dat het vertalen van de beloften in praktische maatregelen geen eenvoudig proces is. (Lees meer: Van wens tot wet: hoe conclusies van EU-toppen (niet altijd) wetten worden )

 
 

MEPs to debate counter-terrorism policies with UN’s Jean-Paul Laborde

AFET External relations16-10-2014 - 09:31
©BELGA_AFP_FABRICE COFFRINI  

The external and internal aspects of policies for combatting terrorism, radicalisation and the rising phenomenon of “foreign fighters” will be the focus of a debate between Foreign Affairs and Civil Liberties, Justice and Home Affairs committees and Jean-Paul Laborde, Executive Director of the UN Counter-Terrorism Executive Directorate (CTED) on Thursday at 11:30. (Read more: MEPs to debate counter-terrorism policies with UN’s Jean-Paul Laborde )

 
 
 

De LUX filmdagen brengen de drie finalisten voor de LUX-prijs 2014 in de bioscoop De prijs wordt ieder jaar door het Europees Parlement uitgereikt maar voordat de laatste stemmen zijn geteld, krijgen filmliefhebbers ook de kans om de drie films te zien en hun favoriet te kiezen. Dit jaar tellen de LUX filmdagen 165 vertoningen tijdens filmfestivals, speciale vertoningen en evenementen, vergezeld door presentaties, debatten en rondetafelgesprekken. (Lees meer: Een herfst in bewegend beeld: de LUX-filmdagen komen naar de bioscoop! )