Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

Pressemeddelelser

 
 
 
 

Nye forslag om det digitale indre marked skridt i den rigtige retning

Plenarmøde Fri bevægelighed for varer / Fri bevægelighed for tjenesteydelser / Informationssamfundet25-05-2016 - 19:38

De nye initiativer, der skal gøre det lettere for forbrugere og virksomheder at købe og sælge produkter og tjenester online i hele EU, blev hilst velkommen af flertallet af MEPerne i en debat med Kommissionens næstformand for det digitale indre marked, Andrus Ansip, onsdag eftermiddag. Parlamentet og Ministerrådet lovgiver i fællesskab om det digitale indre marked. (Læs mere: Nye forslag om det digitale indre marked skridt i den rigtige retning )

 

Mælkepriser: Debat om hjælp til mælkeproducenterne

Plenarmøde Landbrug25-05-2016 - 18:00

Eftersom mælkepriserne er faldet i EU og der ikke er tegn på nogen snarlig bedring af situationen, vil MEP'erne torsdag morgen kl. 8.30 spørge Kommissær Phil Hogan om, hvordan man kan afhjælpe presset på mælkeproducenterne og stabilisere deres indtægt. Blandt årsagerne til prisfaldet er det russiske forbud mod import fra EU, ophøret af mælkekvoter i 2015 og et fald i den globale efterspørgsel. (Læs mere: Mælkepriser: Debat om hjælp til mælkeproducenterne )

 

Åbning af samlingen: Parlamentet mindes Marco Pannella

Plenarmøde Institutioner25-05-2016 - 16:56
European Parliament President, Martin Schulz, is pictured next to Dutch King, Willem Alexander, during the opening of May 2016 plenary session in Brussels  

Ved åbningen af samlingen hyldede Europa-Parlamentets formand Martin Schulz det tidligere italienske medlem Marco Pannella, der døde den 19. maj. Schulz huskede Pannella som en lidenskabelig forsvarer af menneskerettigheder, pacifisme og pluralisme samt en stærk modstander af dødsstraf, en fortaler for fængsledes rettigheder, LGBT-rettigheder og en tidlig fortaler for ligestilling mellem mænd og kvinder. (Læs mere: Åbning af samlingen: Parlamentet mindes Marco Pannella )

 

Virtuelle valutaer: "Teknologien er under hastig udvikling, og vi må følge med "

Plenarmøde Ekstern/international handel / Økonomiske og monetære anliggender25-05-2016 - 13:11
MEP Weiszacker  

I de senere år er valutaer som Bitcoin dukket op, som ikke er udstedt af banker, men findes i den digitale verden og er afhængig af offentlige og fælles databaser for at få mellemværender og transaktioner verificeret. En betænkning, der bliver debatteret den 25. maj og stemt den 26. maj ønsker, at EU opretter en task force til at overvåge udviklingen på dette område og forberede sig på at træde til med regler. Vi talte til Europa-Parlamentets ordfører Jakob von Weizsäcker (S & D, Tyskland). (Læs mere: Virtuelle valutaer: "Teknologien er under hastig udvikling, og vi må følge med " )

 

Frihedskamp i internettets tidsalder

Andet Menneskerettigheder25-05-2016 - 09:43
Sakharov-Family-Photo  

Sakharovprisen for tankefrihed inkarnerer Parlamentets støtte til menneskerettighederne. I løbet af året har et netværk af tidligere modtagere af Sakharovprisen mødtes. Den 23. og 24. maj mødtes ni tidligere Sakharovprismodtagerne i Bruxelles for blandt andet at diskutere, hvordan man kan tilpasse sig til de udfordringer, menneskerettighedsforkæmpere har i den digitale tidsalder. (Læs mere: Frihedskamp i internettets tidsalder )

 

Vil de nye advarselsmærkater reducere rygning i EU?

Andet Folkesundhed25-05-2016 - 09:40
infographic illustration  

Cirka en ud af fire EU-borgere ryger, og det vil i gennemsnit forkorte deres liv med 14 år. Fra den 20. maj trådte ny europæisk rådgivning i kraft for at gøre rygning og cigaretter mindre attraktive, især blandt unge. Læs videre for at finde ud af, hvad der har ændret sig, og tjek vores infografik om rygere i EU. (Læs mere: Vil de nye advarselsmærkater reducere rygning i EU? )

 

Fra big data til geo-blocking: Guide til den digitale tidsalder

Andet Informationssamfundet24-05-2016 - 17:27
Digital ordbog: "cloud computing". Vi guider dig her igennem de vigtigste begreber! ©BELGA_Zoonar_N_Menijes  

Mere end 315 mio. europæere bruger internettet. For at sikre mulighederne i den digitale tidsalder til at skabe vækst og arbejdspladser fremlagde Kommissionen i 2015 en strategi for det indre digitale marked. Parlamentet og Rådet blev enige om at forbyde roaminggebyrer i 2017 og garantere ligebehandling af al internettrafik. Den 25.5.vil MEP'er på plenarmødet diskutere nye forslag fra Kommissionen for yderligere at øge e-handel.Vi præsenterer her den ”digitale ordbog” forud for debatten. (Læs mere: Fra big data til geo-blocking: Guide til den digitale tidsalder )

 

Anti-tax avoidance: close tax gap with low-tax third countries, say MEPs

ECON Economic and monetary affairs24-05-2016 - 14:42

The European Commission's proposal for an EU anti-tax avoidance directive was welcomed by Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee in a resolution voted on Tuesday. MEPs nonetheless advocated stricter limits on deductions for interest payments and an effective corporate tax rate of 15%. (Read more: Anti-tax avoidance: close tax gap with low-tax third countries, say MEPs )

 

Er europæernes private data sikre i USA?

Plenarmøde Retlige og indre anliggender / Eksterne forbindelser24-05-2016 - 14:26
Internet Multimedia Server  

Der er blevet gjort alt for lidt for at beskytte EU-borgernes grundlæggende rettigheder efter Edward Snowden's afsløringer af masseovervågning af elektronisk kommunikation af USA og andre efterretningstjenester. Det mente MEP'erne, efter at EU-Domstolen i oktober 2015 kendte Safe Harbour, en EU-US aftale om transatlantiske dataoverførsler, ugyldig. Den 25. maj vil MEP'erne drøfte, om aftalens efterfølger, "Privacy Shield", garanterer tilstrækkelig beskyttelse af europæernes data i USA. (Læs mere: Er europæernes private data sikre i USA? )

 

The rise in jihadist attacks, terrorists' profiles and the special role of women in ISIS, recruitment of young people on social media and ISIS communication strategies, terrorist financing, the links between terrorism and crime and striking the right balance between privacy and security on encryption were among the topics debated by Civil Liberties Committee MEPs and Head of the Europol Counter Terrorism Centre Manuel Navarrete Paniagua on Monday afternoon. (Read more: Security: civil liberties MEPs debate changing trends in terrorist threats )