Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

Pressemeddelelser

 
 
 
 

MEP’ernes roller: fra ordfører til koordinator

Andet Institutioner26-08-2015 - 09:00
Politikerne i Europa-Parlamentet kan indtage flere roller. Det er vigtigt, når der skal tages beslutninger. Billedet viser en plenarforsamling.  

MEP’er med betegnelsen "ordfører" har til opgave at forme betænkninger, som repræsenterer Parlamentets holdning til for eksempel en lovgivning. De skal arbejde med skyggeordførere og koordinatorer. Tilsammen udgør de nøgleroller i Europa-Parlamentets arbejde. Læs mere her og find ud af hvem er hvem. (Læs mere: MEP’ernes roller: fra ordfører til koordinator )

 

Gratis billeder, videoer og infografik om aktuelle EU-spørgsmål

Andet Institutioner24-08-2015 - 09:00
Tumblr: EP's medienetværk - gratis indhold til din hjemmeside, sociale medier m.v.  

På vores Tumblr kan du finde billeder, videoer og infografik om emner fra Europa-Parlamentet, som kan benyttes gratis. Den opdateres døgnet rundt og du kan frit downloade derfra. Bloggen informerer om, når nye audiovisuelle medier er tilgængelige at downloade og de findes ofte på alle EU's 24 officielle sprog, fra bulgarsk til svensk. (Læs mere: Gratis billeder, videoer og infografik om aktuelle EU-spørgsmål )

 

Europa-Parlamentet og de sociale medier

Andet Institutioner / Information19-08-2015 - 09:00
 

Europa-Parlamentet er til stede på de fleste større sociale medieplatforme for bedre at kunne kommunikere med dig. På disse platforme tilbyder vi ikke kun baggrundsinformation og de seneste nyheder, men også videoer, fotos, infografik og mulighed for at diskutere aktuelle emner. (Læs mere: Europa-Parlamentet og de sociale medier )

 

Fra big data til geo-blocking: Guide til den digitale tidsalder

Andet Informationssamfundet17-08-2015 - 09:00
Digital ordbog: "cloud computing". Vi guider dig her igennem de vigtigste begreber! ©BELGA_Zoonar_N_Menijes  

Mere end 315 mio. europæere er online hver dag. Vi tjekker nyheder, ser film, shopper og snakker med vennerne online. For at sikre mulighederne i den digitale tidsalder til at skabe vækst og arbejdspladser uden nationale grænser, fremlagde Europa-Kommissionen i maj 2015 en strategi for det indre onlinemarked. Endvidere blev Europa-Parlamentet og Rådet i juni enige om at forbyde roaminggebyrer i 2017 og garantere ligebehandling af al internettrafik. Vi præsenterer her den ”digitale ordbog”. (Læs mere: Fra big data til geo-blocking: Guide til den digitale tidsalder )

 

Praktikophold i Parlamentet: ny ansøgningsperiode begynder

Andet Institutioner14-08-2015 - 13:00
 

Leder du efter den første professionelle erfaring i europæiske anliggender? Ønsker du at opdage det daglige arbejde i en international institution? Europa-Parlamentet tilbyder flere former for praktikophold der giver mulighed for at lære mere om Parlamentets aktiviteter. En ny ansøgningsperiode starter 15. august: læs videre for mere information om, hvordan man ansøger. (Læs mere: Praktikophold i Parlamentet: ny ansøgningsperiode begynder )

 

EYE er tilbage – Det Europæiske Ungdomsarrangement

Andet Ungdom12-08-2015 - 09:00
Det Europæiske Ungdomsarrangement starter den 20. maj og slutter den 21. maj i Strasbourg 2016.  

Du læste rigtigt: EYE er tilbage! Den anden udgave af Det Europæiske Ungdomsarrangement (#EYE2016) leder efter entusiastiske unge mennesker og organisationer, som vil deltage i udformningen af programmet for EYE 2016. Tjek vores Facebook og find alle EYE-nyhederne. Vi ses i 2016! (Læs mere: EYE er tilbage – Det Europæiske Ungdomsarrangement )

 

Parlamentarium: en interaktiv udstilling om Europa-Parlamentet

Andet Institutioner05-08-2015 - 09:00
Besøgende i Parlamentarium foran en interaktiv tavle over MEP'erne  

Hvis du er i Bruxelles denne sommer, bør du ikke gå glip af besøgscentret i Europa-Parlamentet. Det såkaldte Parlamentarium tilbyder et unikt indblik i MEP’ernes arbejde, EU-politikker og deres indvirkning på europæernes dagligdag. IfølgeTripAdvisor er Parlamentarium med mere end 1 million besøgende siden åbningen i oktober 2011 en af hovedattraktionerne i Bruxelles. (Læs mere: Parlamentarium: en interaktiv udstilling om Europa-Parlamentet )

 
The European Parliament in Strasbourg by dusk  

Den første halvdel af 2015 er allerede forbi. Vi tager vi et kig på nogle af de vigtigste øjeblikke, der markerede Europa-Parlamentet i 2015 indtil nu, fra de politiske repræsentanter, der besøgte Parlamentet til de lovgivningsmæssige resultater. Vi har samlet et billedgalleri med de vigtigste begivenheder. (Læs mere: Fra januar til juni: Højdepunkterne i Europa-Parlamentet i billeder )

 

Europa-Parlamentet på Facebook: Årets mest populære opdateringer

Andet Institutioner29-07-2015 - 09:00
FB3 best_layout  

Uddannelse, kvinders rettigheder og bevægelsesfrihed i EU blev årets mest "like'ede" emner på Parlamentets Facebook-side fra januar til juni. Budskaber fra Hauwa Ibrahim og Malala Yousafzai, modtagere af Sakharovprisen, der handlede om kvinders rettigheder og adgang til uddannelse, var ligeledes populære hos vores Facebook-følgere. (Læs mere: Europa-Parlamentet på Facebook: Årets mest populære opdateringer )

 

Migration: MEP'erne opfordrer til større solidaritet

Andet Institutioner / Delegationer27-07-2015 - 09:53
EP Delegation to Sicily on Migration_  

En delegation fra EU-Parlamentet var den 22. til den 24. juli på Sicilien for at få et overblik over situationen på stedet. MEP'erne sagde, at lande som Italien og Grækenland, der har en stor tilstrømning af flygtninge, bør modtage mere støtte af de andre EU-lande. (Læs mere: Migration: MEP'erne opfordrer til større solidaritet )