Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 
Λεπτομέρεια του κτιρίου του ΕΚ: εξωτερική όψη τοίχου απο γυαλί με το λογότυπο του ΕΚ, σχηματική μονοχρωματική αναπαράσταση του ημικυκλίου με έγχρωμη σημαία της ΕΕ  

Το αίτημα που είχε καταθέσει ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας για συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση της εφαρμογής του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, εξετάζεται την Πέμπτη στη διάσκεψη των προέδρων του ΕΚ. Η εβδομάδα περιλαμβάνει επίσης ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2016 καθώς και την προετοιμασία της ολομέλειας του Σεπτεμβρίου, στην οποία ο Ζαν Κλοντ Γιονκέρ θα εκφωνήσει την ετήσια ομιλία για την ΕΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις πολιτικές ομάδες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ: Ελλάδα, μεταναστευτικό και προϋπολογισμός ΕΕ )

 

Ποιοί είναι οι ρόλοι των ευρωβουλευτών;

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα26-08-2015 - 09:00
Ποιός είναι ποιός στο ΕΚ;  

Όταν οι ευρωβουλευτές, συχνά είναι υπεύθυνοι για τη συγγραφή μια έκθεσης, που θα αποτελέσει την τελική νομοθετική πρόταση του ΕΚ. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που παίζουν σημαντικό ρόλο στη νομοθετική ζωή του Κοινοβουλίου. Συντονιστές των ομάδων και άλλα μέλη του ΕΚ αποτελούν τους σημαντικούς παίκτες αυτής της διαδικασίας. Στο άρθρο μας παρουσιάζουμε τους ρόλους που μπορεί να έχει ένας ευρωβουλευτής και πώς μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ποιοί είναι οι ρόλοι των ευρωβουλευτών; )

 

Tα ψηφιακά προϊόντα του ΕΚ σε μία πλατφόρμα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα24-08-2015 - 09:00
νέα διαδυκτική πλατφόρμα του ΕΚ  

Το νέο blog του ΕΚ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιήσουν πιο εύκολα από ποτέ το διαδικτυακό του υλικό . Εικόνες, γραφήματα, βίντεο και φωτογραφίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στο κοινό και πολλές φορές και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Tα ψηφιακά προϊόντα του ΕΚ σε μία πλατφόρμα )

 

Το ΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πληροφορία19-08-2015 - 09:00
 

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση, το ΕΚ είναι από καιρό ενεργό στα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και άλλα. Στο γράφημα μας, με ένα κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο, θα βρείτε όλους τους λογαριασμούς του ΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία δραστηριοποιείται. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης )

 

Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός

Αλλα θέματα Κοινωνία των πληροφοριών17-08-2015 - 09:00
Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός  

Κάθε μέρα 315 εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το ίντερνετ παράγοντας πλούτο και θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η αγορά είναι κατακερματισμένη σε μικρές εθνικές αγορές και αντιστοίχως ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ανάπτυξης. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Μάιο, τη στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά της ΕΕ. Τον Ιούνιο ΕΚ και Συμβούλιο συμφώνησαν στην κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Εμείς ετοιμάσαμε ένα μικρό γλωσσάριο εν όψει τη συνάντησης αυτής. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός )

 

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία επιστρέφει...

Αλλα θέματα Νεολαία12-08-2015 - 09:00
Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016.  

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία, επιστρέφει και αναζητά ταλαντούχους, ανήσυχους νέους και οργανισμούς με όνειρα και όραμα για την Ευρώπη, που θέλουν να συμμετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση. Στη σελίδα μας στο Facebook, θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία επιστρέφει... )

 
Στο Parlamentarium  

Για μια δροσερή αλλαγή το καλοκαίρι, οι Βρυξέλλες είναι μια καλή επιλογή και για τους επισκέπτες, αναγνωρισμένο σημείο αναφοράς είναι το κέντρο επισκεπτών του ΕΚ, το Parlamentarium που δίνει μια μοναδική εικόνα του τι είναι, πως δουλεύει και πως επηρεάζει τη ζωή όλων μας το ΕΚ. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του, τον Οκτώβριο του 2011, έχει υποδεχτεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ενώ η ιστοσελίδα Tripadvisor, το χαρακτηρίζει απαραίτητη στάση για κάθε επισκέπτη στις Βρυξέλλες (Διαβάστε τη συνέχεια: To Parlamentarium: απαραίτητη στάση για κάθε επισκέπτη στις Βρυξέλλες )

 

Οι καλύτερες στιγμές του ΕΚ για το πρώτο εξάμηνο του 2015

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα03-08-2015 - 09:00
To EK Στρασβούργο  

Καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2015 αποτελεί ήδη παρελθόν, ρίχνουμε μια ματιά στις πιο σημαντικές στιγμές του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι καλύτερες στιγμές του ΕΚ για το πρώτο εξάμηνο του 2015 )

 

Το ΕΚ στο Facebook: οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις για φέτος

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα29-07-2015 - 12:11
Οι νικήτριες του Βραβείου Ζαχάρωφ Hauwa Ibrahim και Μαλάλα Γιουσαφζάι  

Ο αναλφαβητισμός, τα δικαιώματα των γυναικών και η ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ, ήταν μόνο μερικές από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις στη σελίδα του ΕΚ, στο Facebook, για φέτος. Στην κορυφή των προτιμήσεων των φίλων του ΕΚ στο Facebook, ήταν τα μηνύματα των βραβευμένων με Ζαχάρωφ Hauwa Ibrahim και Μαλάλα Γιουσαφζάι για την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ στο Facebook: οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις για φέτος )

 

Τα πέντε δημοφιλέστερα άρθρα του ΕΚ για αυτό το εξάμηνο

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα27-07-2015 - 17:03
Τα πέντε δημοφιλέστερα άρθρα του ΕΚ για αυτό το εξάμηνο.  

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, η Ουκρανία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ισότητα των φίλων και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, ήταν τα θέματα των πιο πολυδιαβασμένων άρθρων του πρώτου εξαμήνου του 2015, στην ιστοσελίδα του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τα πέντε δημοφιλέστερα άρθρα του ΕΚ για αυτό το εξάμηνο )