Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

#EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα20-10-2014 - 11:48
#EPhearings2014 - Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή  

Δύο επιπλέον ακροάσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο ΕΚ στο Στρασβούργο. Ο Maroš Šefčovič, υποψήφιος αντιπρόεδρος για την Ενεργειακή Ένωση συναντά τις επιτροπές Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας και η νέα υποψήφια από τη Σλοβενία, Violeta Bulc, που αντικαθιστά την Alenka Bratušek, υποψήφια Επίτροπος Μεταφορών, συναντά την επιτροπή Μεταφορών του ΕΚ. Οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου. Δείτε εδώ όλα τα νέα των ακροάσεων. (Διαβάστε τη συνέχεια: #EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή )

 
 

Στον αγώνα για την καταπολέμηση του Έμπολα

Σύνοδος Ολομέλειας Δημόσια υγεία20-10-2014 - 10:47
Φωτογραφία αρχείου που κυκλοφόρησε στις 7 του Αυγούστου 2014 από το Υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας. Δείχνει τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα Miguel Pajares, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, όταν μεταφέρθηκε από την αεροπορική βάση Torrejon της Μαδρίτης στο νοσοκομείο Carlos III κατά την άφιξή του στην Ισπανία. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε στις 12 του Αυγούστου 2014 τον θάνατο του ιερέα.  

Την εξάπλωση του έμπολα και τις προσπάθειες ανάσχεσής του συζητά στις 20 Οκτωβρίου η ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. Το Κοινοβούλιο ήδη έχει χαρακτηρίσει την επιδημία πρόκληση παγκοσμίων διαστάσεων και τα πρώτα κρούσματα αποτελούν ήδη γεγονός στην Ευρώπη. Εμείς συζητήσαμε το θέμα με τους επικεφαλής των αρμοδίων επιτροπών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος - Υγείας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Στον αγώνα για την καταπολέμηση του Έμπολα )

 
 

Προϋπολογισμός: η μάχη για το 2015

Σύνοδος Ολομέλειας Προϋπολογισμός20-10-2014 - 10:44
Eider Gardiazábal Rubial - 2015  

Ανάχωμα στις περικοπές του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015 που θέλουν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις υπόσχεται να δημιουργήσει το ΕΚ αρχής γενομένης από τη συζήτηση στην ολομέλεια την Τρίτη 21 Οκτωβρίου. Εμείς μιλήσαμε με την εισηγήτρια Eider Gardiazábal Rubial (Σοσιαλιστές, Ισπανία) για τη μάχη που έρχεται. (Διαβάστε τη συνέχεια: Προϋπολογισμός: η μάχη για το 2015 )

 
 

Τα Συμπεράσματα των συνόδων κορυφής και πώς (συνήθως) γίνονται νόμος

Αλλα θέματα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο17-10-2014 - 16:49
Από συμπέρασμα, νομοθεσία.  

Πόσο εύκολο είναι να μετατραπεί μια διακυβερνητική συμφωνία σε νόμο της Ένωσης; Το "ενσταντανέ" της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που έχει ετοιμάσει η ερευνητική υπηρεσία του ΕΚ εξετάζει την πορεία της νομοθεσίας, από την αρχική πρωτοβουλία των ηγετών των κρατών μελών μέχρι την έγκριση από τις κυβερνήσεις και το ίδιο το ΕΚ. Η ταχύτητα με την οποία προχωρεί αυτή η διαδικασία εξαρτάται πολλούς παράγοντες αλλά το βέβαιο είναι ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων των συνόδων κορυφής δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τα Συμπεράσματα των συνόδων κορυφής και πώς (συνήθως) γίνονται νόμος )

 
 

#EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα17-10-2014 - 16:27
#EPhearings2014 - Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή  

Οι ακροάσεις των υποψήφιων συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια του ΕΚ, στο Στρασβούργο. Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν την υποψήφια Επίτροπο μεταφορών Violeta Bulc και τον Maroš Šefčovič, στον οποίο ανατέθηκε από Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ η θέση του αντιπροέδρου με αρμοδιότητα για την ενεργειακή ένωση της ΕΕ. Η τελική ψηφοφορία για την έγκριση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. (Διαβάστε τη συνέχεια: #EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή )

 
 

MEPs to debate counter-terrorism policies with UN’s Jean-Paul Laborde

AFET External relations16-10-2014 - 09:31
©BELGA_AFP_FABRICE COFFRINI  

The external and internal aspects of policies for combatting terrorism, radicalisation and the rising phenomenon of “foreign fighters” will be the focus of a debate between Foreign Affairs and Civil Liberties, Justice and Home Affairs committees and Jean-Paul Laborde, Executive Director of the UN Counter-Terrorism Executive Directorate (CTED) on Thursday at 11:30. (Read more: MEPs to debate counter-terrorism policies with UN’s Jean-Paul Laborde )

 
 

Στον αγώνα για την καταπολέμηση του Έμπολα

Αλλα θέματα Δημόσια υγεία15-10-2014 - 16:56
Φωτογραφία αρχείου που κυκλοφόρησε στις 7 του Αυγούστου 2014 από το Υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας. Δείχνει τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα Miguel Pajares, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, όταν μεταφέρθηκε από την αεροπορική βάση Torrejon της Μαδρίτης στο νοσοκομείο Carlos III κατά την άφιξή του στην Ισπανία. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε στις 12 του Αυγούστου 2014 τον θάνατο του ιερέα.  

Ως παγκόσμια πρόκληση περιγράφεται η αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, σε ψήφισμα του ΕΚ στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε και το πρώτο περιστατικό του ιού στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων εκτιμά ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης του ιού στην Ευρώπη, ενώ οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι η κρίση έχει υποτιμηθεί από την διεθνή κοινότητα. Συζητήσαμε το θέμα με τους επικεφαλής των επιτροπών Ανάπτυξης και της Δημόσιας Υγείας του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Στον αγώνα για την καταπολέμηση του Έμπολα )

 
 

Βραβείο LUX 2014

Αλλα θέματα Πολιτισμός15-10-2014 - 16:25
 

Οι ημέρες κινηματογράφου LUX φέρνουν κοντά στο κοινό τις τρείς φιναλίστ για το βραβείο LUX 2014, που απονέμεται κάθε χρόνο από το ΕΚ. Οι ταινίες θα προβληθούν σε φεστιβάλ, ειδικές προβολές και εκδηλώσεις που θα συνοδεύονται από παρουσιάσεις και συζητήσεις και στα 28 κράτη μέλη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Βραβείο LUX 2014 )

 
 

Συρία-Ιράκ: αυξάνονται οι πρόσφυγες και η πίεση στις γείτονες χώρες

Αλλα θέματα Ανθρώπινα δικαιώματα14-10-2014 - 18:01
30 Σεπτεμβρίου 2014- Κομπανί, σύνορα με Συρία- πρόσφυγες από το Κομπανί προσπαθούν να σωθούν από τις επιθέσεις του ISIS  

Περισσότεροι από 9 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πέρυσι με το Ισλαμικό Κράτος να προελαύνει σε Συρία και Ιράκ, η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. "Ποτέ σε καμία σύγκρουση μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν τόσα θύματα και τόσοι εκτοπισμένοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Frej Fenniche σε ημερίδα στο ΕΚ , εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι τα κ-μ πρέπει να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες και να στηρίξουν τις γείτονες χώρες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συρία-Ιράκ: αυξάνονται οι πρόσφυγες και η πίεση στις γείτονες χώρες )

 
 

Το ΕΚ συζητά για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ

Αλλα θέματα Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών14-10-2014 - 16:23
Το ΕΚ συζητά για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ.  

Η επιτροπή Γυναικών του ΕΚ, πραγματοποίησε στις 13 Σεπτεμβρίου ακρόαση με την παρουσία ειδικών στα θέματα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ειδική έκθεση για το συγκεκριμένο ζήτημα εκπονείται από τον Μαρκ Ταραμπέλα (Σοσιαλιστές, Βέλγιο). Μετά την ακρόαση, οι ευρωβουλευτές αντάλλαξαν συζήτησαν για την έκθεση της Maria Noichl (Σοσιαλιστές , Γερμανία), για την στρατηγική για την επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων μετά το 2015. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ συζητά για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ )