Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα05-02-2016 - 14:02
 

Η συζήτηση για το επερχόμενο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, κυριάρχησε στην πρώτη ολομέλεια του Φεβρουαρίου, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό, το μέλλος του Σένγκεν, την TiSA και τις εκπομπές αερίων. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

Συζήτηση στο Facebook με τον Μπερν Λάνγκ

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο04-02-2016 - 15:58
Συζήτηση στο Facebook με τον Μπερν Λάνγκ.  

Οι εμπορικές συμφωνίες, η διαφάνεια, οι επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας και τους Ευρωπαίους πολίτες ακόμα και το μεταναστευτικό, ήταν μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που έθεσαν οι φίλοι του ΕΚ στο Facebook, στον Μπερν Λάνγκ (Σοσιαλιστές, Γερμανία). Ο κ. Λάνγκ είναι πρόεδρος της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και εισηγητής τους ΕΚ για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ και εχθές κατάφερε να απαντήσει σε 61 ερωτήσεις φίλων του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση στο Facebook με τον Μπερν Λάνγκ )

 

MEPs call for urgent action to protect religious minorities against ISIS

Plenary Session External relations04-02-2016 - 12:53

MEPs urge the international community to take urgent action to counter the systematic mass murder of religious minorities by the so-called Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) or Daesh, in a resolution voted on Thursday. The text wraps up a 20 January debate with EU foreign policy chief Federica Mogherini, in which many MEPs called for measures to protect all religious and minority groups against ISIS attacks. (Read more: MEPs call for urgent action to protect religious minorities against ISIS )

 

EU must maintain its aid to Libya, say MEPs

Plenary Session External relations04-02-2016 - 12:33

Economic disintegration and violence in Libya are worsening its fragility and enabling extremist organisations to flourish there, warned MEPs in Wednesday’s debate with Dutch foreign minister Bert Koenders, representing the EU foreign policy chief. Spillovers from Libya’s conflicts are also destabilising the Sahel region, they add. In a resolution voted on Thursday, MEPs urge the EU and international community to be ready to support Libyans’ efforts to implement the Libyan Political Agreement. (Read more: EU must maintain its aid to Libya, say MEPs )

 

Νησιά: Ανάληψη δράσεων από την Επιτροπή, μετανάστευση, φορολογικές ρυθμίσεις

Σύνοδος Ολομέλειας Περιφερειακή πολιτική04-02-2016 - 12:33
Cyprus Island sea coast  

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη, να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των μόνιμων μειονεκτημάτων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά νησιά. Το κείμενο επισημαίνει επίσης τις μοναδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών οι νότιες νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης και ζητά συνέχιση των ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων για τα νησιά, "ιδίως των κρατών που υπάγονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής". (Διαβάστε τη συνέχεια: Νησιά: Ανάληψη δράσεων από την Επιτροπή, μετανάστευση, φορολογικές ρυθμίσεις )

 

Human rights: Crimean Tatars, Mohammed Ramadan, missing publishers in Hong Kong

Plenary Session External relations04-02-2016 - 12:29

Parliament condemns the unprecedented levels of human rights abuses perpetrated against Crimean Tatars, calls on the Bahrain to grant Mohammed Ramadan a royal pardon or to commute his death sentence, and for the immediate safe release of the five missing book publishers in Hong Kong, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Crimean Tatars, Mohammed Ramadan, missing publishers in Hong Kong )

 

Το ΕΚ ζητά από Σερβία και Κοσσυφοπέδιο να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις04-02-2016 - 12:18
 

Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία και η πρόοδος που σημειώθηκε στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου χαιρετίστηκαν από τους ευρωβουλευτές με δύο ψηφίσματα που υιοθέτησαν την Πέμπτη. Το ΕΚ τόνισε ότι οι σχέσεις αυτές θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο εάν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ ζητά από Σερβία και Κοσσυφοπέδιο να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις )

 

Μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών04-02-2016 - 11:17

Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών σε δημόσιους χώρους, την Τετάρτη το βράδυ με την Επίτροπο Corina Crețu. Ζήτησαν να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρεση και προσαγωγή των υπευθύνων, ανεξαρτήτως καταγωγής και φυλής. (Διαβάστε τη συνέχεια: Μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών )

 

Η Βρετανία στην ΕΕ

Σύνοδος Ολομέλειας Μέλλον της Ευρώπης/Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση / Θεσμικά όργανα03-02-2016 - 17:27
Η Βρετανία στην ΕΕ: οι ευρωβουλευτές συζήτησαν μεταρρυθμίσεις με αφορμή το δημοψήφισμα.  

Ποιό είναι το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρώπη; Μια ημέρα μετά τους συμβιβασμούς που πρότεινε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ως απάντηση στο αίτημα της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν το ζήτημα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, ωστόσο αμφισβήτησαν ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Βρετανία στην ΕΕ )

 

Ο πρόεδρος της Εσθονίας στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα03-02-2016 - 17:25
Estonian President Toomas Hendrik Ilves adresses the Plenary  

"Ας συγκεντρώσουμε τώρα την ευστροφία και τις δυνάμεις μας. Ας αφήσουμε πίσω την αναποφασιστικότητα και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Μπορούμε να χειριστούμε την κρίση της μετανάστευσης, αν δείξουμε την αποφασιστικότητα των προγόνων μας," είπε ο πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik, μιλώντας στους ευρωβουλευτές στην ολομέλεια, την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο πρόεδρος της Εσθονίας στην ολομέλεια του ΕΚ )

 
 
Οπτικοακουστικό υλικό