Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

2018 -Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης: Γιατί έχει σημασία

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα21-04-2017 - 12:53
 

Η πολιτισμική κληρονομιά της Ευρώπης είναι η ταυτότητα και η ιστορία της. Είναι σημαντική για την οικονομία, την ανάπτυξη και της απασχόληση. Στις 27 Απριλίου το ΕΚ ψηφίζει να γίνει το 2018 η Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Περισσότερες πληροφορίες για το Έτος στη συνέντευξή μας με τον Ρουμάνο εισηγητή του ΕΚ, Μίρτσα Ντιάκονου. (Διαβάστε τη συνέχεια: 2018 -Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης: Γιατί έχει σημασία )

 
 

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνάντηση του στις 20 Απριλίου με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στο Λονδίνο, τόνισε την σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών Βρετανίας και ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. «Το μήνυμα του ΕΚ είναι ξεκάθαρο: προτεραιότητα μας είναι οι πολίτες», είπε. Ο κ. Ταγιάνι συζήτησε για τη θέση του ΕΚ στις διαπραγματεύσεις και προσκάλεσε την κ. Μέι να μιλήσει στο ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ταγιάνι στο Λονδίνο: «Τα δικαιώματα των πολιτών, προτεραιότητα του Κοινοβουλίου» )

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2017: τι έχει ψηφίσει, τι απομένει να γίνει

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Μετανάστευση / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις / Ενέργεια / Περιβάλλον20-04-2017 - 11:01
Φωτογραφία της ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες με ευρωβουλευτές που σηκώνουν το χέρι για να ψηφίσουν  

Από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι τη βελτίωση της κινητής τηλεφωνίας και την μάχη για το περιβάλλον, η Ένωση, και το Κοινοβούλιο, έχουν δεσμευθεί να πάρουν σειρά συγκεκριμένων μέτρων μέσα στο 2017. Τι έχει ήδη γίνει; Τι απομένει; Περισσότερα στο άρθρο μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2017: τι έχει ψηφίσει, τι απομένει να γίνει )

 

Αυγά: Πως η ΕΕ τα κρατά τα υγιή και ασφαλή

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα12-04-2017 - 16:19
 

Η διακόσμηση και η βαφή πασχαλινών αυγών αποτελεί μακρόχρονη παράδοση για πολλές χώρες της ΕΕ. Πως μπορούμε όμως να ξέρουμε αν τα αυγά που αγοράζουμε είναι ασφαλή; Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εργαστεί σε πολλές νομοθεσίες προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι κότες και τα αυγά τους είναι υγιείς. Μάθετε τι έχει κάνει η ΕΕ αλλά και πως μπορείτε εσείς να διαλέγετε πάντα τα πιο υγιεινά αυγά για το τραπέζι σας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Αυγά: Πως η ΕΕ τα κρατά τα υγιή και ασφαλή )

 

Συνέντευξη με την Μπιλιάνα Μπόρζαν για τα απορρίμματα τροφίμων

Αλλα θέματα Περιβάλλον / Ασφάλεια των τροφίμων12-04-2017 - 16:02
Η Μπιλιάνα Μπορζάν (Σοσιαλιστές, Κροατία).  

Στα 88 εκατομμύρια τόνους το χρόνο, υπολογίζονται τα απορρίμματα τροφίμων στην ΕΕ. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ηθικό και οικονομικό ζήτημα ενώ ταυτόχρονα έχει επιπτώσεις και στο περιβάλλον. Την Τρίτη 11 Μαρτίου, η επιτροπή Περιβάλλοντος, ενέκρινε έκθεση με την οποία ζητάει από τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειες για μείωση των απορριμμάτων των τροφίμων. Πριν από τη ψηφοφορία μιλήσαμε με την εισιτήρια Μπιλιάνα Μπορζάν (Σοσιαλιστές, Κροατία). (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη με την Μπιλιάνα Μπόρζαν για τα απορρίμματα τροφίμων )

 

Proposals for cutting food waste

ENVI Food safety11-04-2017 - 14:54

Environment MEPs put forward a number of possible measures to cut the EU 88 million tonnes per year food waste by half by 2030 on Tuesday. MEPs called on the European Commission to lift existing restrictions on food donations and stressed a solution is needed for the confusion created for many consumers by the “best before” and “use by” labelling. (Read more: Proposals for cutting food waste )

 

Migration: MEPs to debate EU return policies

LIBE Immigration10-04-2017 - 18:14

Recent proposals to expedite the return of migrants who are not entitled to refugee status will be debated in the Civil Liberties Committee on Tuesday morning. (Read more: Migration: MEPs to debate EU return policies )

 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα10-04-2017 - 16:36
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Η προσφυγική κρίση και το σύστημα του Δουβλίνου, τα απορρίμματα τροφίμων αλλά και οι γάμοι ανήλικών παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται στην ατζέντα του ΕΚ για αυτή την εβδομάδα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )

 

Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Μέλλον της Ευρώπης/Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση / Προϋπολογισμός07-04-2017 - 12:20
 

Αυτή την εβδομάδα η ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε τις κόκκινες γραμμές του ΕΚ για τισ διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και ζήτησε τη δημιουργία νέων ελέγχων για τον αυστηρότερο έλεγχο των ρύπων των αυτοκινήτων. Επίσης, ενέκρινε την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών στην ασφάλεια των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αλλά και την ενίσχυση του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

Ρύποι αυτοκινήτων: Το ΕΚ ζητά βελτίωση των κανόνων

Σύνοδος Ολομέλειας Περιβάλλον07-04-2017 - 11:31
 

Τα περισσότερα κράτη μέλη αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων από το να παραβιάσουν τους κανόνες για τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της εξεταστικής επιτροπής του ΕΚ για τη μέτρηση των ρύπων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ΕΚ στην έκθεσή του προτείνει σειρά μέτρων για την πρόληψη παραβατικών πρακτικών από τους κατασκευαστές στο μέλλον. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ρύποι αυτοκινήτων: Το ΕΚ ζητά βελτίωση των κανόνων )