Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Verheugen: car emission rules could be more specific

EMIS Environment31-08-2016 - 12:24

The inquiry committee on Emission Measurements in the Automotive Sector (EMIS) heard Günter Verheugen, Commissioner for enterprise and industry 2004-2010, on how the current legislation on car emissions was drafted during his tenure. MEPs also heard Peter Lakin, vice president of Faurecia, on emission control technologies. (Read more: Verheugen: car emission rules could be more specific )

 

Προϋπολογισμός 2017: οι επιτροπές διαμορφώνουν τις θέσεις τους

Αλλα θέματα Προϋπολογισμός30-08-2016 - 15:02
 

Αυτή την εβδομάδα οι αρμόδιες επιτροπές του ΕΚ ψηφίζουν τη θέση του για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στον προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017, ενώ την Τετάρτη, η επιτροπή Προϋπολογισμών συζητά τη θέση του Συμβουλίου για το ίδιο θέμα. Η θέση συνολικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί σε ψηφοφορία κατά την ολομέλεια του Οκτωβρίου. Στο γράφημα όλα τα στάδια της διαδικασίας του προϋπολογισμού. (Διαβάστε τη συνέχεια: Προϋπολογισμός 2017: οι επιτροπές διαμορφώνουν τις θέσεις τους )

 

Turkey: handling of aftermath of coup attempt is a crucial test, say MEPs

AFET External relations30-08-2016 - 14:26

The respect of human rights and the rule of law in Turkey in the aftermath of the failed coup attempt will be a crucial test for the state of the country’s democracy, said Foreign Affairs Committee MEPs on Tuesday. They assessed the results of last week’s fact-finding mission to Turkey by the committee chair and rapporteur and stressed the need for constant monitoring. (Read more: Turkey: handling of aftermath of coup attempt is a crucial test, say MEPs )

 

Το «σκάνδαλο VW» στο ΕΚ

Αλλα θέματα Μεταφορές / Περιβάλλον29-08-2016 - 16:01
Γράφημα για τη μέτρηση των εκπομπών καυσαερίων απο τα αυτοκίνητα  

Στην εξεταστική επιτροπή «EMIS» του ΕΚ για το σκάνδαλο Φολκσβάγκεν, καταθέτει την Τρίτη 30 Αυγούστου ο πρώην επίτροπος, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Η ειδική επιτροπή διερευνά τις πολιτικές πτυχές του σκανδάλου απόκρυψης των πραγματικών ρύπων των αυτοκινήτων εν όψει και νέας νομοθεσίας για τις μετρήσεις. Περισσότερα για το πώς ελέγχονται τα αυτοκίνητα στο γράφημά μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το «σκάνδαλο VW» στο ΕΚ )

 

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Συμφωνία με τον Καναδά, Τουρκία, σκάνδαλο VW

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα29-08-2016 - 14:18
Εξωτερική όψη λεπτομέρειας του κτιρίου του ΕΚ. Μέρος του καθρεφτίζεται σε υαλοπίνακες διακοσμημένους με την ευρωπαϊκή σημαία  

Οι επιτροπές του ΕΚ συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα με βασικά θέματα την κυοφορούμενη εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, την κατάσταση στην Τουρκία και τη συνεχιζόμενη διερεύνηση του σκανδάλου VW. Ο πρόεδρος Σουλτς επισκέπτεται την Πέμπτη την Άγκυρα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ερντογάν. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ: Συμφωνία με τον Καναδά, Τουρκία, σκάνδαλο VW )

 

Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα25-08-2016 - 08:00
Γράφημα: Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  

Τον Μάιο του 2014, οι ευρωπαίοι πολίτες, εξέλεξαν του 751 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ανανεωμένο γράφημα μπορείτε να ανακαλύψετε, πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ποιός είναι ο ρόλος των μελών του. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου )

 
Parliament’s powers to investigate: exercising democratic control ©AP Images/ European Union-EP  

Τους τελευταίους μήνες το ΕΚ, δημιούργησε ειδικές επιτροπές για να διερευνήσει τις αποκαλύψεις για τις εκπομπές αερίων των αυτοκινήτων της VW, για τα Luxleaks, ενώ δύο επιτροπές εργάζονται και πιέζουν για δικαιότερη εταιρική φορολογία. Αυτά είναι παραδείγματα κατά τα οποία το ΕΚ ερευνά ζητήματα που ανησυχούν του πολίτες, προκειμένου να τα εντάξει στην πολιτική ατζέντα. Διαβάστε περισσότερα τόσο για τις εξεταστικές όσο και για ειδικές επιτροπές του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι εξουσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου )

 

Περιβάλλον: 67% των Ευρωπαίων θέλουν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ

Αλλα θέματα Σύνταγμα / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις19-08-2016 - 09:00
Ευρωβαρόμετρο: Περιβάλλον  

Το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες, για την ΕΕ. Το ίδιο ωστόσο πιστεύουν και οι πολίτες της, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 67% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα κάνει σήμερα για να το προστατεύσει, ενώ το 52% πιστεύει ότι οι σημερινές πολιτικές, σε αυτό τον τομέα, δεν είναι αποτελεσματικές. (Διαβάστε τη συνέχεια: Περιβάλλον: 67% των Ευρωπαίων θέλουν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ )

 

Η ατζέντα του ΕΚ για φέτος τον χειμώνα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα18-08-2016 - 08:00
Η αίθουσα ολομέλειας στο Στρασβούργο  

Οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξαναπιάνουν δουλειά από τις 29 Αυγούστου και μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν να εργαστούν σε μια σειρά θεμάτων από το προσφυγικό μέχρι την ενιαία ψηφιακή αγορά. Σας παρουσιάζουμε μια περίληψη όσων έρχονται φέτος τον χειμώνα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ατζέντα του ΕΚ για φέτος τον χειμώνα )

 
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησαν σήμερα, 15 Αυγούστου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε με ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη και να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις για τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών οργάνων, μην χάσετε την ευκαιρία και στείλτε τώρα την αίτησή σας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οι αιτήσεις ξεκίνησαν )