Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Europees Semester heeft betere uitvoering en meer democratische controle nodig

Plenaire vergadering Instellingen21-10-2014 - 15:20
Foto's uit de plenaire vergaderzaal  

In het kader van het Europees Semester coördineren de EU-lidstaten hun economisch beleid om fundamenten voor groei, werkgelegenheid en een evenwichtige begroting te creëren. De leden wezen er vandaag op dat de aanbevelingen beter moeten worden uitgevoerd en dat het proces om tot deze aanbevelingen te komen, onder betere democratische controle moet staan. De stemming over het verslag staat gepland voor woensdag. (Lees meer: Europees Semester heeft betere uitvoering en meer democratische controle nodig )

 
 

Fundamental rights in Hungary under the spotlight

Plenary Session Fundamental rights21-10-2014 - 15:00

Concerns about perceived threats to democracy, the rule of law and fundamental rights in Hungary will be raised in a debate with the Council representative and Commissioner Martine Reicherts on Tuesday at around 21.00. (Read more: Fundamental rights in Hungary under the spotlight )

 
 

EU steun voor ontslagen werknemers Ford Genk en Carsid Charleroi

Plenaire vergadering Begroting21-10-2014 - 13:15

Het Europees Parlement heeft woensdag ingestemd met€1,5 miljoen aan steunmaatregelen voor 479 ontslagen werknemers van Ford Genk en 752 mensen die hun baan verloren bij metaalbedrijf Carsid in Charleroi. (Lees meer: EU steun voor ontslagen werknemers Ford Genk en Carsid Charleroi )

 
 

Opening: Schulz bevestigt einde EFDD als politieke fractie

Plenaire vergadering Instellingen20-10-2014 - 19:39
EP Presidnet Martin Schulz walk in the plenary chamber to open October Plenary session  

EP-voorzitter Martin Schulz informeerde het EP dat de EFDD-fractie van Nigel Farrage zijn status als Europese politieke fractie op donderdag 16 oktober heeft verloren. Dat was het moment waarop de Letse Iveta Grigule officieel de fractie verliet. Haar vertrek leidde ertoe dat de EFDD niet langer het aantal van zeven landen vertegenwoordigde dat nodig is (Lees meer: Opening: Schulz bevestigt einde EFDD als politieke fractie )

 
 

Barroso's final speech and European Council debate

Plenary Session Institutions20-10-2014 - 18:30

José Manuel Barroso, the outgoing president of the European Commission, delivers his final speech to Parliament at 3 pm on Tuesday. He will then debate with MEPs and Council the priorities for the 23-24 October European summit, including a new climate and energy policy focused on energy security; the economic situation in the EU; and international developments. (Read more: Barroso's final speech and European Council debate )

 
 

Debate on EU countries' economic policy performance

Plenary Session Economic and monetary affairs20-10-2014 - 18:23

Parliament will hold a debate on Tuesday morning with the Italian Undersecretary of State at the Ministry of Finance, Mr Della Vedova and Commissioner Katainen on EU countries' progress in implementing the 2014 priorities for economic policy coordination under the European Semester. MEPs are expected to criticise member states for their poor implementation of recommendations they themselves endorsed and to suggest improvements. (Read more: Debate on EU countries' economic policy performance )

 
 

#EPhearings2014: Maroš Šefčovič en Violeta Bulc

overig Instellingen20-10-2014 - 18:10
Infografiek  

Op maandag 20 oktober zijn er twee extra hoorzittingen De kandidaat-Commissaris voor vervoer, Violeta Bulc, wordt gehoord door de vervoerscommissie en Maroš Šefčovič, als kandidaat-Vicepresident voor de Energie-unie wordt gehoord door de EP-commissies voor milieu en energie. (Lees meer: #EPhearings2014: Maroš Šefčovič en Violeta Bulc )

 
 

Begrotingsrapporteur 2015: "Het Parlement is er klaar voor om hard te vechten"

Plenaire vergadering Begroting20-10-2014 - 17:57
MEP Gardiazabal on Budget 2015_  

De positie van het EP wat betreft de EU-begroting 2015 wordt op dinsdag 21 oktober in de plenaire vergadering besproken en op woensdag wordt er over gestemd. Naar verwachting zullen de leden de bezuinigingen van de Raad in de ontwerpbegroting voor 2015 keren en dit betekent dat deze twee vervolgens moeten proberen om een compromis te bereiken. De rapporteur voor de begroting van de EU, de Spaanse sociaaldemocrate Eider Gardiazábal Rubial, vertelde ons dat het EP bereid is om hard te vechten. (Lees meer: Begrotingsrapporteur 2015: "Het Parlement is er klaar voor om hard te vechten" )

 
 
Vervoer van Ebola-patient Miguel Pajares ©BELGA/AFP PHOTO/SPANISH DEFENSE MINISTRY/INAKI GOMEZ  

Wat begon als een lokale uitbraak van het Ebola-virus in West-Afrika, is nu verder verspreid. Inmiddels heeft de eerste overdracht van het virus op Europese bodem plaatsgevonden. Terwijl het Europees Centrum voor ziektepreventie en bestrijding het risico van overdracht van Ebola in de EU als extreem laag beschouwt, vinden de leden dat de crisis door de internationale gemeenschap is onderschat. Wij spraken met de voorzitters van de EP-commissies Ontwikkelingssamenwerking en Volksgezondheid. (Lees meer: Ebola: van lokale uitbraak tot mondiale uitdaging op het vlak van veiligheid )

 
 

Benoeming Europa's nieuwe waakhond voor gegevensbescherming

overig Instellingen20-10-2014 - 16:04
Data protection hearing  

De zittingsperiode van de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming, Peter Hustinx, loopt ten einde en het is aan de EP-commissie Burgerlijke vrijheden om een nieuwe waakhond te benoemen die verantwoordelijk zal zijn voor de bescherming van persoonsgegevens en de persoonlijke levenssfeer en het bevorderen van goede praktijken in de EU-instellingen en organen. De hoorzittingen met de kandidaten zijn vandaag van 19.00 tot 22.30 uur. De stemming is gepland op dinsdag 21 oktober om 17:00 uur. (Lees meer: Benoeming Europa's nieuwe waakhond voor gegevensbescherming )