Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στην ολομέλεια του ΕΚ την Τετάρτη το πρωί

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα07-07-2015 - 18:20
Tsipras at the European Parliament  

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί αύριο πρωί στην συζήτηση προτεραιότητας στην ολομέλεια του ΕΚ για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της Τρίτης καθώς και της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30πμ τοπική ώρα Γαλλίας στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στην ολομέλεια του ΕΚ την Τετάρτη το πρωί )

 

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα07-07-2015 - 17:38
Συζήτηση για την λετονική Προεδρία.  

Η Ελλάδα και οι εξελίξεις στην ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης για την λετονική Προεδρία, που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουνίου. Η πρωθυπουργός της Λετονίας Laimdota Straujuma, παρουσίασε επίσης την Τρίτη 7 Ιουλίου, τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα της απερχόμενης Προεδρίας του Συμβουλίου και συζήτησε με ευρωβουλευτές αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

The EU must do more to help farmers to earn a fair return from the food supply chain, introduce better tools for dealing with market disturbances and help farmers to find new outlets for produce shut out of the Russian market, MEPs say in two non-binding resolutions voted on Tuesday. Member states should help them join forces in producer organisations to boost their bargaining power, they add. (Read more: Milk, fruit, vegetables: help farmers earn fair incomes and resist market shocks )

 

Τρεις ευρωπαϊκοί οργανισμοί που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ και δύο ευρωπαϊκά ταμεία για το μεταναστευτικό θα λάβουν επιπλέον 69,6 εκατ. ευρώ για παραπάνω προσωπικό και άλλα έξοδα για το τρέχον έτος, σε συνέχεια της έγκρισης από το ΕΚ της πρότασης της Επιτροπής την Τρίτη. Το ΕΚ έχει ζητήσει την αύξηση των προϋπολογισμών στον απόηχο των τραγωδιών του Απριλίου που κόστισαν τη ζωή σε περίπου 1,200 μετανάστες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ εγκρίνει επιπλέον 69,6 εκατ.ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού )

 

Integrated ticketing for travel across EU borders using more than one mode of transport would increase the use of public transport, said MEPs on Tuesday. They call on EU countries to improve and connect timetables and on providers to develop multimodal cross-border "journey planners". If there is no progress by 2020 they will call for legislation. (Read more: Boost efforts to provide single ticketing for trips across EU borders, say MEPs )

 

€66.5 million for flood damage repairs in Romania, Bulgaria and Italy

Plenary Session Budget07-07-2015 - 13:35

Romania, Bulgaria and Italy will receive €66.5 million in total for compensation to cover part of the cost of emergency measures taken during the 2014 floods, after Parliament approved a Commission proposal for this on Tuesday. The aid is covered by the European Solidarity Fund. (Read more: €66.5 million for flood damage repairs in Romania, Bulgaria and Italy )

 

Το Λουξεμβούργο αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Σύνοδος Ολομέλειας Ευρωπαϊκό Συμβούλιο / Θεσμικά όργανα07-07-2015 - 12:17
LOGO_PRESIDENCE_2015_EN  © eu2015lu.eu  

Από την 1η Ιουλίου, την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ανέλαβε ένα από τα μικρότερα και πιο έμπειρα κράτη μέλη, το Λουξεμβούργο. Στις 8 Ιουλίου, η ολομέλεια του ΕΚ συζητά για τις προκλήσεις και τα ζητήματα, όπως η ελληνική κρίση χρέους, η μετανάστευση αλλά και για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στο Παρίσι. Έξι ευρωβουλευτές του Λουξεμβούργου μας μίλησαν για τις προκλήσεις της προεδρίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το Λουξεμβούργο αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ )

 

Έναρξη της συνόδου: θυμόμαστε την Σρεμπρένιτσα

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα06-07-2015 - 19:49
Plenary opening July 2015_  

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς κατά την ομιλία του στην έναρξη της συνόδου του Ιουλίου καθώς και οι ευρωβουλευτές στο σύνολό τους απέτισαν φόρο τιμής για τη βάναυση σφαγή 8.000 ανδρών και αγοριών που συνέβη πριν από 20 χρόνια στην πόλη της Βοσνίας Σρεμπρένιτσα και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη της συνόδου: θυμόμαστε την Σρεμπρένιτσα )

 

Ο Berndt Lange για την Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο06-07-2015 - 18:26
Ο Berndt Lange.  

Το ΕΚ, ολοκληρώνει τις προτάσεις του για την εμπορική Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Το κείμενο που έρχεται στην ολομέλεια την Τρίτη και ψηφίζεται την Τετάρτη, είναι αποτέλεσμα πολλών διαπραγματεύσεων και διευκρινήσεων. Η ψηφοφορία του Ιουνίου αναβλήθηκε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τροπολογιών που υπήρχαν αλλά τώρα φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Μιλήσαμε με τον εισηγητή και πρόεδρο της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ Bernd Lange (Γερμανία, Σοσιαλιστές), για τη συμφωνία. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Berndt Lange για την Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ )

 

Κυκλική οικονομία: ξανα χρησιμοποίησέ το

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις03-07-2015 - 12:54
 

Κάθε Ευρωπαίο πολίτης καταναλώνει 14 τόνους πρώτων υλών και παράγει πέντε τόνους αποβλήτων ετησίως. Αυτοί οι αριθμοί φαίνονται ανησυχητικοί, σε έναν κόσμο όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι. Ίσως όμως να υπάρχει λύση.Τη Δευτέρα, η ολομέλεια συζητά έκθεση, με την οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υποβάλει μια φιλόδοξη πρόταση για τη διευκόλυνση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία, όπου τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να έχουν περισσότερες από μία ζωές. (Διαβάστε τη συνέχεια: Κυκλική οικονομία: ξανα χρησιμοποίησέ το )