Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Η ζωή στο ΕΚ με χρώματα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα25-08-2014 - 09:00
το πρόγραμμα του ΕΚ, κάθε εβδομάδα έχει διαφορετικό χρώμα για να υποδεικνύει τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη διάρκειά της.  

Η τελευταία εβδομάδα διακοπών του ΕΚ αρχίζει και οι Επιτροπές επιστρέφουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τα χρώματα των δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα του ΕΚ όπου κάθε εβδομάδα έχει διαφορετικό χρώμα για να υποδεικνύει τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη διάρκειά της. Εδώ, ένας σύντομος οδηγός, για τα χρώματα και πώς ανταακλούν το πρόγραμμα των ευρωβουλευτών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ζωή στο ΕΚ με χρώματα )

 
 

Από τις Βρυξέλλες… στα πέρατα του κόσμου

Αλλα θέματα Περιβάλλον20-08-2014 - 09:00
Γαλλική Πολυνησία  

Στο Rapa Iti δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Για να φτάσεις εκεί χρειάζεται να ταξιδέψεις 50 ώρες με το πλοίο από την Ταϊτή. Είναι από τα πιο απομονωμένα νησιά του Νότιου Ειρηνικού καθώς τα δρομολόγια για εκεί είναι πολύ σπάνια. Αποτελείται κυρίως από βασαλτικά πετρώματα ενώ συχνά κάνουν την εμφάνιση τους πολικά ρεύματα. Τα φρούρια των δώδεκα αρχαίων φυλών στην κορυφή του ηφαίστειου καλύπτουν τη σκοτεινή και άγρια ακτή του νησιού. Ένας μικρός παράδεισος, ένα γαλλικό νησί, ένα κομμάτι της Ευρώπης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Από τις Βρυξέλλες… στα πέρατα του κόσμου )

 
 

Παγκόσμια Ημέρα Aνθρωπιστικής Βοήθειας

Αλλα θέματα Ανθρωπιστική βοήθεια18-08-2014 - 09:00
Σύριοι πρόσφυγες ζουν μέρα με τη μέρα σε προσφυγικό καταυλισμό βόρεια του Ερμπίλ στο  Ιράκ  

Οι εθελοντές, που με αυτοθυσία και συχνά κάτω από επικίνδυνες συνθήκες βοηθούν εκατομμύρια θύματα φυσικών ή ανθρώπινων καταστροφών δεν έχουν πάντοτε την αναγνώριση που τους αξίζει. Η 19η Αυγούστου είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σε αυτούς που με την προσπάθειά τους κάνουν τη διαφορά στη ζωή πολλών ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Πληροφορίες για την ΕΕ και το έργο ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης ανθρωπιστική βοήθειας στον κόσμο, στο άρθρο μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμια Ημέρα Aνθρωπιστικής Βοήθειας )

 
 
Νέστωρ, το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρονίων στην Ελλάδα  

Πριν από 2.000 χρόνια, πριν υπάρξουν τα επιστημονικά μέσα που απέδειξαν την ύπαρξη των ατόμων, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ήδη διατυπώσει τη δική τους θεωρία. Οι απόγονοί τους συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, όπως αποδεικνύεται από το πρόγραμμα "Nestor" στην Πύλο. Το έργο αυτό περιλαμβάνει ένα υποβρύχιο τηλεσκόπιο στο βυθό της Μεσογείου, που εντοπίζει τα νετρίνα, σε μία προσπάθεια να διαλευκάνει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέστωρ: ανακαλύπτοντας τα μυστήρια του σύμπαντος στο βυθό της θάλασσας )

 
 
Παγκόσμια Ημέρα των Νέων: η καταπολέμηση της ανεργίας  - γράφημα  

Δραστήριοι, μορφωμένοι … άνεργοι. Περισσότεροι από 5,3 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών παλεύουν σήμερα για μια θέση στην αγορά εργασίας, κάνοντας την καταπολέμηση της ανεργίας ειδικά των νέων πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ. Εμείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των νέων ετοιμάσαμε γράφημα για την ευρωπαϊκή νεολαία. Στο άρθρο μας υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες της ΕΕ για την καταπολέμηση τη ανεργίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμια Ημέρα των Νέων: η καταπολέμηση της ανεργίας )

 
 
 

Καλώς ήρθατε στο Νούοργκαμ της Φιλανδίας, το βορειότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ ο ήλιος αγγίζει τις πλαγιές δίπλα στο μικρό χωριό και κάποιες καχεκτικές σημύδες ξεπροβάλουν μέσα από το χιόνι. Μπορεί η άνοιξη να πλησιάζει, όμως ο χειμώνας δε φαίνεται να εγκαταλείπει αυτό το μέρος. Εδώ ζουν οι Σάμι (Λάπωνες), οι μοναδικοί αυτόχθονες πληθυσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ρεπορτάζ αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε το Μάιο, το αναδημοσιεύουμε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτοχθόνων Λαών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Στην άκρη του βορρά: Οι Σάμι και η Ευρώπη του εικοστού πρώτου αιώνα )

 
 

ECON chairman Gualtieri wants "bolder action" for euro area

ECON Economic and monetary affairs07-08-2014 - 15:39

The Governing Council of the ECB met on Thursday and decided that the interest rate on the main refinancing operations and the interest rates on the marginal lending facility and the deposit facility will remain unchanged at 0.15%, 0.40% and -0.10% respectively. Please find below the reaction of the chairman of Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee, Roberto Gualtieri (S&D, IT): (Read more: ECON chairman Gualtieri wants "bolder action" for euro area )

 
 

Τα 5 πιο διαβασμένα άρθρα του ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πληροφορία04-08-2014 - 09:00
Τα 5 πιο διαβασμένα άρθρα του ΕΚ 2014  

Η ποιότητα ζωής στην ΕΕ, η Ουκρανία, ο διαγωνισμός φωτογραφίας toy EK, οι πολιτικές του ομάδες και η μείωση των χρεώσεων των κλήσεων είναι τα πιο διαβασμένα άρθρα της ιστοσελίδας του ΕΚ για το 2014 μέχρι τώρα. Δείτε τους συνδέσμους και θυμηθείτε τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τα 5 πιο διαβασμένα άρθρα του ΕΚ )

 
 

Η Ευρώπη μέσα από το Foursquare

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πληροφορία / Τουρισμός01-08-2014 - 12:13
Η Ευρώπη μέσα από το Foursquare  2014  

Ένας εγκαταλελειμμένος σιδηρόδρομος, ένα κάστρο στην άμμο και ένα μυστικό σοβιετικό καταφύγιο ήταν μόνο μερικοί από τους κρυμμένους θησαυρούς της ΕΕ που παρουσιάσαμε πέρυσι στο Foursquare. Πιστοί στο… ραντεβού ανανεώνουμε τον κατάλογο και παρουσιάζουμε 28 ακόμα θησαυρούς προς αναζήτηση στα κράτη μέλη της ΕΕ φέτος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Ευρώπη μέσα από το Foursquare )

 
 

Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά - Ευρωεκλογές 2014

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα31-07-2014 - 11:05
Vanessa, 20, Γερμανία, με κονκάρδα στο χέρι που γράφει "είμαι ψηφοφόρος στις ευρωκλογές"  

Μια φοιτήτρια, ένα ζευγάρι σχεδιαστών, μία επιχειρηματίας και ένας αγρότης... Είναι μεταξύ των 400 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Γιατί ψήφισαν; Εδώ μας λένε με τα δικά τους λόγια γιατί κάθε ψήφος μετράει. (Διαβάστε τη συνέχεια: Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά - Ευρωεκλογές 2014 )