Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Infografiek: hervorming auteursrecht voor aanpassing aan het digitale tijdperk

Plenaire vergadering Justitie en binnenlandse zaken05-08-2015 - 14:00
Infografiek  

Consumenten krijgen al te vaak geen toegang tot online-inhoud als gevolg van het land waarin zij het internet op gaan. Daarom vragen de EP-leden om passende oplossingen voor een betere grensoverschrijdende toegankelijkheid. Op 9 juli namen zij een resolutie aan waarin zij de Commissie opriepen om de toegang tot online inhoud over de grenzen heen te verbeteren. Tegelijkertijd erkenden zij het belang van territoriale licenties, vooral voor televisie-en filmproducties. (Lees meer: Infografiek: hervorming auteursrecht voor aanpassing aan het digitale tijdperk )

 
Beelden uit de drie films  

De 3 finalefilms in de competitie voor de Lux filmprijs 2015 zijn films van vier veelbelovende jonge regisseurs. Mediterranea, Mustang en Urok gaan over actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals immigratie, onderwijs en de positie van vrouwen en meisjes. (Lees meer: LUX-filmprijs finalisten 2015: drie films van vier jonge regisseurs )

 

Bezoek het Parlamentarium deze zomer

overig Instellingen05-08-2015 - 09:00
Een fotomuur in het Parlamentarium  

Bent u in Brussel deze zomer en nieuwsgierig naar de EU? Kom dan langs bij het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel voor een unieke kennismaking met het werk van Europarlementariërs en de invloed daarvan op ons dagelijks leven. Sinds het Parlamentarium in oktober 2011 haar deuren opende, verwelkomde het centrum meer dan één miljoen bezoekers en volgens de reiswebsite Tripadvisor is het één van de topattracties van Brussel. (Lees meer: Bezoek het Parlamentarium deze zomer )

 

Circulaire economie: duurzaamheid, herstel, hergebruik, leasing en delen

Plenaire vergadering Economische en monetaire zaken04-08-2015 - 16:43
 

EU-burgers consumeren gemiddeld veertien ton grondstoffen en zij genereren vijf ton afval per jaar. In een wereld van afnemende middelen, lijken deze cijfers alarmerend. Er is echter een oplossing. Producten kunnen nog veel meer worden hergebruikt, hersteld of gerecycled. Op 9 juli nam het Parlement een verslag aan waarin de Commissie wordt gevraagd met een ambitieus voorstel te komen voor een overgang naar een circulaire economie. (Lees meer: Circulaire economie: duurzaamheid, herstel, hergebruik, leasing en delen )

 
EP-gebouw in Straatsburg  

Aangezien de eerste helft van het jaar achter ons ligt, nemen we een kijkje bij een paar van de belangrijkste momenten voor hett Europees Parlement in het eerste semester: van hoog bezoek aan het Parlement tot wetgevende verwezenlijkingen. (Lees meer: Het Europees Parlement in beelden: de mooiste plaatjes van het eerste semester )

 

LUX-filmprijs 2015: de tien genomineerde films

overig Cultuur04-08-2015 - 11:55
Foto's uit de tien genomineerde films  

De 10 films in de competitie voor de LUX-filmprijs 2015 werden in juli op het Karlovy Vary International Film Festival onthuld. Onder de films werden vijf geregisseerd door jonge en veelbelovende regisseurs, zijn er veel verschillende filmgenres en er is voor het eerst een IJslandse film in de officiële selectie. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door het Europees Parlement voor de beste Europese film. (Lees meer: LUX-filmprijs 2015: de tien genomineerde films )

 
Foto's van de drie posts  

Geletterdheid, vrouwenrechten en het vrije verkeer binnen de EU waren de meest geliefde onderwerpen op de Facebookpagina van het Parlement het afgelopen half jaar met posts over de winnaars van de Sacharovprijs, mevrouw Hauwa Ibrahim en mevrouw Malala Yousafzai stonden berichten over gelijke toegang tot onderwijs en vrouwenrechten bovenaan de voorkeuren van onze vrienden op Facebook. (Lees meer: Het Parlement op Facebook: de populairste berichten van het eerste semester )

 

Stimuleren van de Europese economie: uitleg van investeringsplan Juncker

overig Economische en monetaire zaken31-07-2015 - 11:36
 

Het investeringsplan van Commissievoorzitter Juncker, gericht op het versterken van de economie van de EU met € 315 miljard, kreeg groen licht van het Parlement in juni. Hoe zal dit Europees Fonds voor Strategische Investeringen werken? Hoe kan men een bedrag van 315 miljard euro bereiken? Een animatiefilmpje van europarltv legt het uit. (Lees meer: Stimuleren van de Europese economie: uitleg van investeringsplan Juncker )

 

Het verhaal van de ‘Spitzenkandidaten’

overig Instellingen31-07-2015 - 11:12
 

De Europeanen stemden vorig jaar voor hun Europarlementsleden en de keuze was, voor de eerste keer, ook gebonden aan de keuze van de persoon die de Europese Commissie zou leiden. De Europese Volkspartij kwam als eerste uit de verkiezing en vervolgens werd hun kandidaat, Jean-Claude Juncker, verkozen tot Commissievoorzitter. In deze video vier kandidaten over deze historische verkiezingen. (Lees meer: Het verhaal van de ‘Spitzenkandidaten’ )

 
Collage van de foot's van de artikelen  

Een fotowedstrijd, Oekraïne, sociale media, gendergelijkheid en Europese integratie van de Westelijke Balkan zijn de thema’s van de meest gelezen artikelen in het eerste halfjaar van 2015 op deze website. Klik op de links om ze te (her)lezen. (Lees meer: Zomerlectuur: de vijf meest gelezen artikelen van het afgelopen semester )