Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Σήμερα στο ΕΚ: Crețu, Thyssen, Hill, Jourová, Navracsics και Cañete

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-10-2014 - 10:18
Σήμερα στο ΕΚ - Crețu, Thyssen, Hill, Jourová, Navracsics και Cañete  

Οι ακροάσεις των 27 υποψήφιων Επίτροπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ συνεχίζονται σήμερα με τους Crețu, Thyssen, Hill, Jourová, Navracsics and Cañete. Οι επιτροπές του ΕΚ θα εξετάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες κάθε υποψήφιου Επιτρόπου και στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνολό της. Οι ακροάσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα μας, από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Σήμερα στο ΕΚ: Crețu, Thyssen, Hill, Jourová, Navracsics και Cañete )

 
 

Extra funds should be added to the EU’s 2015 budget for growth and jobs policies, education, including the EU's Erasmus+ student mobility programme, and EU humanitarian and support work in war-stricken zones, said the Budgets Committee in votes on Monday and Tuesday. It also recommended that the European Parliament as a whole should reverse cuts sought by the Council of Ministers in planned and actual expenses. (Read more: Budgets Committee recommends reversing Council cuts in EU budget for 2015 )

 
 

#EPhearings2014: οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων, ημέρα 2

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα30-09-2014 - 11:01
οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων, ημέρα 2  

Οι ακροάσεις των 27 υποψήφιων Επίτροπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ζαν Κλοντ Γιουνκεέρ συνεχίζουν σήμερα με τους Moedas, Andriukaitis, Αβραμόπουλο,Hahn, Στυλιανίδη και Šefčovič. Οι επιτροπές του ΕΚ θα εξετάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες κάθε υποψήφιου Επιτρόπου και στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνολό της. Οι ακροάσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα μας, από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. (Διαβάστε τη συνέχεια: #EPhearings2014: οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων, ημέρα 2 )

 
 

#EPhearings2014: οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων, ημέρα 1

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα29-09-2014 - 16:55
#EPhearings2014: οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων  

Οι ακροάσεις των 27 υποψήφιων Επίτροπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ζαν Κλοντ Γιουνκεέρ ξεκίνησαν σήμερα με τους Malmström, Vella, Mimica and Oettinger, να παίρνουν πρώτοι τη σκυτάλη. Οι επιτροπές του ΕΚ θα εξετάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες κάθε υποψήφιου Επιτρόπου και στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνολό της. Οι ακροάσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα μας, από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. (Διαβάστε τη συνέχεια: #EPhearings2014: οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων, ημέρα 1 )

 
 
Οι 27 υποψήφιοι Επίτροποι του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ  

Οι 27 υποψήφιοι Επίτροποι του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, παρουσιάζονται διαδοχικά στο ΕΚ από σήμερα για την τρίωρη ακρόασή τους, η οποία θα κρίνει την έγκριση ή όχι της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι επιτροπές του ΕΚ θα εξετάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες κάθε υποψήφιου Επιτρόπου και στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνολό της. Οι ακροάσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα μας, από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. (Διαβάστε τη συνέχεια: #EPhearings2014: οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων αρχίζουν τη Δευτέρα )

 
 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Αλλα θέματα Πολιτισμός26-09-2014 - 10:53
 

Σήμερα, Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, ετοιμάσαμε ένα μικρό κουίζ για όλους: το "Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρώπης. Ποια είναι ποια; Η Ένωση λειτουργεί σε τόσες επίσημες γλώσσες μεταξύ άλλων για να επιτρέπει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να επικοινωνούν με τα θεσμικά όργανα στη γλώσσα τους. Δοκιμάστε το κουίζ μας και διαβάστε για τις γλώσσες της ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών )

 
 
Oettinger: η ενεργειακή απόδοση θεμέλιος λίθος της ενεργειακής ασφάλειας  

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ενεργειακή ασφάλεια για τους πολίτες, για τις υποδομές και τη βιομηχανία σε όλη την ΕΕ και αυτό απαιτεί μέτρα που βασίζονται στην αλληλεγγύη, δήλωσε ο επίτροπος Ενέργειας Günther Oettinger. Στην τελευταία του εμφάνιση στην επιτροπή Βιομηχανίας και Ενέργειας ως επίτροπος Ενέργειας, έκανε απολογισμό της θητείας του και απάντησε σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Oettinger: η ενεργειακή απόδοση θεμέλιος λίθος της ενεργειακής ασφάλειας )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO TRAN REGI PECH LIBE JURI ITRE INTA IMCO FEMM ENVI EMPL ECON DEVE CULT AGRI AFET Institutions25-09-2014 - 10:51

"The priorities of the Italian Council Presidency were outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers in a series of meetings held in July and September." (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 

Συνέντευξη με τον Bas Eickhout

Αλλα θέματα Ενέργεια / Περιβάλλον24-09-2014 - 17:26
Συνέντευξη με τον Bas Eickhout  

Ορισμένες βιομηχανίες είναι απαλλαγμένες από σημαντικό ποσοστό των αδειών εκπομπής ρύπων, ενώ μπορούν κάλλιστα να πληρώσουν για αυτές, δηλώνει ο Bas Eickhout (Πράσινοι, Κάτω χώρες). Την Τετάρτη, η επιτροπή Περιβάλλοντος αποφασίζει για την πρόταση του να εμποδίσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποσκοπεί στο να προστατεύσει ορισμένους τομείς από τον κίνδυνο «διαρροής ρύπων», όταν οι εταιρείες μεταφέρουν την παραγωγή τους σε περιοχές με λιγότερο αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη με τον Bas Eickhout )

 
 

MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today

INTA External/international trade / External relations24-09-2014 - 11:57

The economic consequences of Russia’s ban on imports of farm produce, raw materials and food from the EU will be debated by the International Trade Committee with the trade specialists from the EU Commission on Wednesday after 16.00. (Read more: MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today )