Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Έμπολα: "Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας"

Αλλα θέματα Δημόσια υγεία05-03-2015 - 16:50
Εργαζόμενος στον τομέα της υγείάς που εξετάζει ασθενή  

Η πρόσφατη έξαρση της επιδημίας Έμπολα ήταν η πιο θανατηφόρα από τότε που ανακαλύφθηκε η ασθένεια, το 1976. Στις 4 Μαρτίου, η Υπηρεσία Αξιολόγησης Επιστημονικών και Τεχνολογικών Επιλογών (STOA) του ΕΚ, πραγματοποίησε ακρόαση με ειδικούς , προκειμένου να συζητήσουν για τον Έμπολα, τις προκλήσεις και τις προοπτικές στο μέλλον αλλά και για το μάθημα που πήραμε για να αποφύγουμε μελλοντικές κρίσεις. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έμπολα: "Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας" )

 
Συνέντευξη με την πρόεδρο της Λιβερίας Ellen Johnson Sirleaf .  

Ο Μάρτιν Σουλτς, καλωσόρισε στο ΕΚ την πρόεδρο της Λιβερίας Ellen Johnson Sirleaf, την Τετάρτη, η οποία συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συζητήσαμε μαζί της για την Ημέρα της Γυναίκας και για τον Έμπολα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ellen J.Sirleaf: "Θα θέλαμε σε 10 χρόνια, το 50% των προέδρων να είναι γυναίκες" )

 

Ερεύνησε, διάβασε, ανακάλυψε: 100 βιβλία για την Ευρώπη

Αλλα θέματα Πολιτισμός04-03-2015 - 15:19
Ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτσ, στην εδήλωση για το πρότζεκτ "100 βιβλία για την Ευρώπη"  

Το ΕΚ, παρουσιάζει συλλογή βιβλίων, ερευνών και επιστημονικών εργασιών για ιδέες που στηρίζονται στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την πολιτική φιλοσοφία. Σε μία ειδική ιστοσελίδα, οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα βιβλία, που είναι γραμμένα σε διάφορες γλώσσες, από συγγραφείς από όλη την Ευρώπη. Σκοπός είναι να παρουσιαστούν οι ιδέες και οι άνθρωποι πίσω από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που μπορεί να οδηγήσει στις λύσεις των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ερεύνησε, διάβασε, ανακάλυψε: 100 βιβλία για την Ευρώπη )

 

Η φωτογραφία σου… εδώ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πολιτισμός04-03-2015 - 14:52
"Thirst for knowledge in asylum conditions" by Hristo Rusev is the guest photographer "Education" topic winner ©Hristo Rusev/www.hristorusevphotography.blogspot.com  

Αν η φωτογραφία είναι το πάθος σου, έχεις την ευκαιρία να είσαι εσύ εκείνος που θα βγάλει τη φωτογραφία για ένα από τα άρθρα της ιστοσελίδας του ΕΚ. Κάθε μήνα, μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώνουμε ένα διαφορετικό θέμα, που θα είναι εμπνευσμένο από το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη. Στείλε μας φωτογραφία που τράβηξες μαζί με την αίτηση συμμετοχής και μπορεί να είσαι ο νικητής του μήνα. Ένας από τους νικητές θα προσκληθεί στο Στρασβούργο για να κάνει το φωτορεπορτάζ της ολομέλειας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η φωτογραφία σου… εδώ )

 

Ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα03-03-2015 - 17:53
Ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella στο ΕΚ.  

Ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, καλωσόρισε σήμερα 3 Μαρτίου στο ΕΚ τον Ιταλό πρόεδρο Sergio Mattarella και τον ευχαρίστησε που στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό επισκέφτηκε το ΕΚ. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση, τη μετανάστευση αλλά και την κατάσταση στη Λιβύη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella στο ΕΚ )

 
Συνέντευξη με τον Alain Lamassoure  

Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει δρομολογήσει σειρά από έρευνες για φορολογικές αποφάσεις, που ενδεχομένως να ευνόησαν πολυεθνικές εταιρείες στα 28 κράτη μέλη, ο ΕΚ δημιούργησε τη δική του επιτροπή για τις φορολογικές συμφωνίες και αποφάσεις. Ο επικεφαλής αυτής της επιτροπής ο Alain Lamassoure (ΕΛΚ, Γαλλία), μας είπε την άποψή του και τις προσδοκίες του από την επιτροπή. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο επικεφαλής της επιτροπής για τις φορολογικές συμφωνίες Alain Lamassoure )

 

Ο επικεφαλής της UNRWA για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Αλλα θέματα Πολιτική ασύλου03-03-2015 - 15:14
 

Ο Γενικός Επίτροπος της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Pierre Krähenbühl, συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών του ΕΚ, στις 2 Μαρτίου. Συζητήσαμε μαζί του για τις επιπτώσεις που έχουν οι εχθροπραξίες σε Γάζα και Συρία, στην UNRWA. Το 57% του ετήσιου προϋπολογισμού της Υπηρεσίας, για την περίοδο 2007-2013, προήλθε από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο επικεφαλής της UNRWA για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα )

 

Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete

Others External relations03-03-2015 - 13:16

EP President Martin Schulz said: "The repeated and arbitrary denial of entrance onto Russian territory of elected parliamentarians, as testified by the latest case of MEP Sandra Kalniete, is a high affront to the EU-Russia relations and the work of democratic institutions. (Read more: Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete )

 

Due to works at the European Parliament accreditation centre in Brussels, journalists needing an access badge for one or more days should address themselves to a special desk in the entrance hall of the Altiero Spinelli building. The works will start on 3 March and will last until 12 April. (Read more: Information to the press: renovation work at the accreditation centre )

 

Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs

BUDG ECON Budget / Economic and monetary affairs02-03-2015 - 18:40

The European Fund for Strategic Investments (EFSI) must focus on currently underfunded areas, so as to complement, not duplicate, other EU budget tools, said MEPs at Monday’s expert hearing on the Juncker investment plan proposals. The hearing was held by the Budgets and Economic and Monetary Affairs committees with a view to shaping legislation for the investment plan. (Read more: Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs )