Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Γράφημα: πώς εκλέγεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα17-09-2014 - 18:02
Πώς εκλέγεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;  

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν πια παρουσιάσει όλα τους υποψήφιους επίτροπους. Παρόλα αυτά, για να εκλεγεί και να ξεκινήσει τη θητεία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χρειάζεται την έγκριση του ΕΚ η οποία δεν μπορεί να έλθει παρά μετά την ακρόαση κάθε υποψηφίου Επιτρόπου. Από τις 29 Σεπτεμβρίου οι επιτροπές του ΕΚ που είναι αρμόδιες για τα χαρτοφυλάκια των Επιτρόπων θα τους συναντήσουν σε ακροάσεις στο ΕΚ. Περισσότερα για τη διαδικασία εκλογής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο γράφημα μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Γράφημα: πώς εκλέγεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; )

 
 

Συνέντευξη με την επικεφαλής της υπό-επιτροπής Άμυνας Anne Fotyga

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις17-09-2014 - 17:17
Συνέντευξη με την επικεφαλής της υπό-επιτροπής Άμυνας Anne Fotyga  

Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΚ, για τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, μιλήσαμε με την Anne Fotyga (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Πολωνία), επικεφαλής της υπό-επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας. Η κ. Fotyga, μας μίλησε για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτική της ΕΕ και για την επικείμενη ακρόαση της υποψήφιας για τη θέση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Federica Mogherini. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη με την επικεφαλής της υπό-επιτροπής Άμυνας Anne Fotyga )

 
 

Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Κοινωνική πολιτική17-09-2014 - 16:55
 

Από το 2007 έως το 2013 διατεθήκαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους για εύρεση νέας εργασίας, επιμόρφωση αλλά και για να ξεκινήσουν μια καινούρια επιχείρηση. Αυτή η ενίσχυση διατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EΤΠ). Στις 17 Σεπτεμβρίου, το ΕΚ ενέκρινε ένα ακόμα πακέτο βοήθειας για τους εργαζομένους τεσσάρων χωρών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα )

 
 

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης

Σύνοδος Ολομέλειας Πολιτική απασχόλησης17-09-2014 - 15:42

Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να κάνουν πιο αποτελεσματική χρήση των 6 δισ. ευρώ που προορίζονται για τη διευκόλυνση της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τόνισαν οι ευρωβουλευτές στη σημερινή συζήτηση στο ΕΚ. Μερικοί τάχθηκαν υπέρ της απλοποίησης των διαδικασιών χρηματοδότησης, ενώ άλλοι προέτρεψαν τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν τον κλάδο των πράσινων τεχνολογιών για τη δημιουργίας θέσεων εργασίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης )

 
 

Το ΕΚ εγκρίνει ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα και άλλες χώρες

Σύνοδος Ολομέλειας Προϋπολογισμός17-09-2014 - 13:02

Η ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε την παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στους απολυμένους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και σε πρώην εργαζόμενους σε βιομηχανίες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, προκειμένου αυτοί να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Γεώργιος Κύρτσος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ εγκρίνει ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα και άλλες χώρες )

 
 

MEPs question high pricing of certain life-saving medicines

Plenary Session Public health17-09-2014 - 11:56

The pharmaceutical industry is raising the prices of new, life-saving medicines ever higher, thus threatening the equal access to treatments while increasing the burden on healthcare systems, said MEPs during a debate with Council and the Commission on Tuesday. The issue will be discussed during the next informal Health Council meeting of 22-23 September. (Read more: MEPs question high pricing of certain life-saving medicines )

 
 

MEPs split over EU free trade deal with Canada

Plenary Session External/international trade17-09-2014 - 11:48

Hopes and fears for the EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), which has been negotiated but still needs Parliament’s backing to enter into force, were aired in a debate with EU trade Commissioner Karel De Gucht on Tuesday. (Read more: MEPs split over EU free trade deal with Canada )

 
 

Digital single market needs to be better integrated, say MEPs

Plenary Session Free movement of services17-09-2014 - 10:03

More effort is needed to integrate the EU digital single market, so as to unlock its growth and job-creating potential, stressed MEPs in Tuesday’s debate with EU Internal Market Commissioner Michel Barnier. Measures to bring together the 28 national digital markets should include ending mobile roaming charges, promoting e-commerce, ensuring open access to the Internet for users and neutral treatment of its service providers, and also better data protection, they added. (Read more: Digital single market needs to be better integrated, say MEPs )

 
 

Συνέντευξη με την Emily O'Reilly, την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή

Αλλα θέματα Διαμεσολαβητής16-09-2014 - 18:40
Emily O'Reilly, η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής  

"Θα πρέπει να είσαι σε θέση να πείσεις ή και καμιά φορά να καλοπιάσεις τις απρόθυμες υπηρεσίες να αλλάξουν νοοτροπία ή να είναι πιο διαφανείς όταν λαμβάνουν αποφάσεις. Αυτό είναι που κάνει την δουλειά του διαμεσολαβητή κάποιες φορές περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη¨ εξηγεί η Emily O'Reilly, η τρίτη Ευρωπαία Διαμεσολαβητής και η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα. Η κ. O'Reilly εξελέγη από το ΕΚ τον Ιούλιο του 2013, μετά την παραίτηση του προκατόχου της Ν. Διαμαντούρου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη με την Emily O'Reilly, την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή )

 
 

Αντιμετωπίζοντας την ανεργία των νέων στην ΕΕ

Αλλα θέματα Νεολαία / Πολιτική απασχόλησης16-09-2014 - 17:31
Αντιμετωπίζοντας την ανεργία των νέων στην ΕΕ  

Τον Μάιο, οι νέοι άνεργοι Ευρωπαίοι έφταναν τα 5,2 εκατομμύρια. Την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου το ΕΚ αξιολογεί μαζί με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξέλιξη των δύο βασικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τους Νέους: την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τη Νεολαία και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων. Δείτε στο γράφημά μας περισσότερες πληροφορίες για την ανεργία των νέων και παρακολουθήστε τη συζήτηση στην ολομέλεια, την Τετάρτη, στις 11.00 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Αντιμετωπίζοντας την ανεργία των νέων στην ΕΕ )