Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Live: bespreking over de crises in de nabijheid van de EU

overig Externe betrekkingen / Veiligheid en defensie01-09-2014 - 17:40
Vergaderzaal met daarin een computerscherm en een notebook  

De lijst met conflicten in de grotere Europese regio is lang deze dagen: Syrië, Irak, Libië, Gaza en Oekraïne. Op dinsdag 2 september bespreekt de commissie Buitenlandse zaken de recente ontwikkelingen met de leider van de waarnemersmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), Ertugrul Apakan, het hoofd van de Steungroep van de Europese Commissie voor Oekraïne, Péter Balás en het hoofd van de EU-delegatie in Irak, Jana Hybášková. Volg het live via onze website. (Lees meer: Live: bespreking over de crises in de nabijheid van de EU )

 
 

Europese Raad: Schulz pleit voor politieke oplossing voor Oekraïne

overig Instellingen01-09-2014 - 17:09
Martin Schulz  

"Een directe militaire confrontatie tussen Oekraïne en Rusland zou de situatie volledig uit de hand kunnen laten lopen. De partijen betrokken bij het conflict en de internationale gemeenschap moeten alles doen wat in hun macht ligt om dit te voorkomen," zei de EP-voorzitter in zijn toespraak aan de staatshoofden en regeringsleiders tijdens de start van de Europese Raad op zaterdag 30 augustus. Deze bijzondere bijeenkomst was gewijd aan de benoeming van kandidaten voor topfuncties bij de EU. (Lees meer: Europese Raad: Schulz pleit voor politieke oplossing voor Oekraïne )

 
 

Commissieweek in het Europees Parlement

overig Instellingen01-09-2014 - 15:54
Infografiek  

Het zomerreces is voorbij en het parlementaire werk wordt weer opgepakt met vergaderingen in de parlementaire commissies deze week. De parlementaire commissies hebben een cruciale rol in de beleidsvorming, aangezien zij de standpunten van het Europees Parlement opstellen op de dossiers waarvoor zij bevoegd zijn. Hoe werken de commissies? Lees verder en bekijk de infografiek om kennis te maken met de voorzitters van de commissies. (Lees meer: Commissieweek in het Europees Parlement )

 
 
Deze week in het EP  

De leden komen deze week voor het eerst sinds het reces bijeen in de parlementaire commissies. De crises in het Midden-Oosten, Afrika en Oekraïne zullen prominent aanwezig zijn in de discussies en de Italiaanse ministers presenteren de prioriteiten van het nieuwe voorzitterschap van de Raad. De leden zullen de groeivooruitzichten met Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem beoordelen en diverse commissies bekijken de EU-begroting voor volgend jaar. (Lees meer: EP deze week: buitenlandse crises, economische zorgen en de begroting )

 
 
Illustratie over het aanbod van het EP  

September nadert en daarmee de aftrap van het parlementaire werk. Als u werkt aan een online-project, een webpagina of een blog… en u uw publiek wilt voorzien van feitelijke informatie over het Europees Parlement en de de komende hoorzittingen van kandidaat-Commissarissen, dan kan het uitgebreide aanbod van infografieken, video's, foto's en interviews heel nuttig zijn. Ontdek ze en gebruikt ze gratis via onze online catalogus. (Lees meer: Infografieken, video's... ontdek & gebruik gratis onze redactionele producten )

 
 

Elmar Brok (EPP, DE), Chair of the Foreign Affairs Committee, called today for a strong EU foreign and security policy lead by a strong personality. “Bringing peace, stability and prosperity to the broader EU neighbourhood must be the first and utmost priority,” he said following a meeting of the Committee’s Enlarged Bureau with Commissioner Georgieva and the EEAS’s Executive Secretary General Pierre Vimont. (Read more: Elmar Brok: Strong EU foreign policy vital to end crises in the neighbourhood )

 
 

Het parlementaire leven in kleur

overig Instellingen25-08-2014 - 09:00
Jaarrooster in mini-formaat  

Rood, blauw, roze en turquoise: dat zijn de kleuren die de parlementaire activiteiten weergeven. De weken in de parlementaire kalender krijgen een kleurtje om aan te geven wat voor soort parlementaire week het is. Hierbij een korte gids. (Lees meer: Het parlementaire leven in kleur )

 
 

Rapa Iti: Van Europa naar het einde van de wereld

overig Milieu20-08-2014 - 09:00
Een baai in Polynesië  

Er is geen luchthaven op Rapa Iti en het duurt 50 uur om er te komen per vrachtschip vanuit Tahiti. Er gaan maar weinig boten heen waardoor Rapa Iti één van de meest geïsoleerde eilanden van de Stille Zuidzee, is samen met Pitcairn en Paaseiland. Het eiland, dat hoofdzakelijk bestaat uit basaltrotsen, wordt vaak getroffen door lage drukgebieden. Bultruggen kunnen vanuit de verte worden bewonderd. Dit stukje paradijs is onderdeel van de Europese Unie. (Lees meer: Rapa Iti: Van Europa naar het einde van de wereld )

 
 

Internationale dag van de humanitaire hulp: mensen eren die mensen helpen

overig Humanitaire hulp18-08-2014 - 09:00
Meisje in een vluchtelingenkamp  

Vrijwilligers krijgen meestal weinig aandacht maar hun onvermoeibare en soms gevaarlijke werk helpt om een verschil te maken voor de miljoenen slachtoffers van door de natuur en mens veroorzaakte rampen. Ieder jaar wordt de Internationale dag van de humanitaire hulp gehouden om mensen die hun leven wijden aan het maken van een verschil, te eren. Lees verder om erachter te komen wat de EU, 's werelds grootste donor van humanitaire hulp, doet om hun werk te steunen. (Lees meer: Internationale dag van de humanitaire hulp: mensen eren die mensen helpen )

 
 

Herontdek Europa met Foursquare

overig Instellingen / Informatie / Toerisme14-08-2014 - 17:26
EP op Foursquare  

Een verlaten spoorweg, een zandkasteel en een geheime Sovjet-bunker.... Vorig jaar kon u Europa ontdekken met behulp van 28 minder bekende bezienswaardigheden in Europa. Dit jaar maken we er een traditie van en vragen u om Europa te herontdekken met onze nieuwe Foursquare tiplijst. (Lees meer: Herontdek Europa met Foursquare )