Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 
Twee opgestoken duimen (stemadviezen voor een fractie)  

EP-lid zijn is meer dan alleen debatteren en stemmen over wetsvoorstellen. EP-leden kunnen worden belast met het opstellen van een verslag over het standpunt van het Parlement over een wetgevingsvoorstel of andere zaken. Zij kunnen ook optreden als fractiecoördinatoren in een parlementaire commissie. Lees verder om meer te weten komen over het parlementaire werk. (Lees meer: Van rapporteur tot coördinator: de verschillende rollen van Europarlementariërs )

 

EP medianetwerk: digitale middelen voor verslaggeving over het EP

overig Instellingen24-08-2015 - 09:00
foto van tumblr  

Verslaggeving over het Europees Parlement is nog nooit zo eenvoudig geweest, dankzij ons nieuwe blog met digitale bronnen die gratis te gebruiken zijn. Het blog wordt de klok rond bijgewerkt en geeft informatie over welke beelden, infografieken, video's en foto’s beschikbaar zijn om te downloaden. Deze materialen zijn niet alleen gratis te gebruiken, ze zijn ook vaak beschikbaar in alle 24 officiële talen van de EU, van Bulgaars tot Zweeds. (Lees meer: EP medianetwerk: digitale middelen voor verslaggeving over het EP )

 

Ontdek het Europees Parlement op sociale media

overig Instellingen / Informatie19-08-2015 - 09:00
 

Van Pinterest tot LinkedIn, het Europees Parlement is aanwezig op de meeste sociale media platformen om beter met u te kunnen communiceren. Wij bieden op deze platformen niet allen achtergrondinformatie en het laatste nieuws maar ook video's, foto's, infografieken en de mogelijkheid om over de laatste actuele onderwerpen in debat te gaan. Probeer onze interactieve infografiek om een idee te krijgen van dat wat wij op elk platform te bieden hebben. (Lees meer: Ontdek het Europees Parlement op sociale media )

 

Van geoblocking tot cloudcomputing: gids voor het digitale tijdperk

overig Informatiemaatschappij17-08-2015 - 09:00
Een computerscherm met een wolkje ©BELGA_Zoonar_N_Menijes  

Elke dag gebruiken 315 miljoen Europeanen het internet. We lezen het nieuws, bekijken filmpjes, winkelen en spreken vrienden. Om te zorgen dat de mogelijkheden van het digitale tijdperk worden benut om groei en werkgelegenheid over de grenzen heen aan te jagen, presenteerd de Europese Commissie in mei de strategie voor de Digitale Eengemaakte markt. Daarnaast bereikten het EP en de Raad in juni een akkoord over een verbod op roaming-kosten in 2017 en gelijke behandeling van alle internetverkeer. (Lees meer: Van geoblocking tot cloudcomputing: gids voor het digitale tijdperk )

 

Stages in het Parlement: nieuwe sollicitatieperiode

overig Instellingen14-08-2015 - 09:00
 

Op zoek naar een eerste professionele ervaring in Europese zaken? Wil je de dagelijkse werkzaamheden van een internationale instelling ontdekken? Het Europees Parlement biedt verschillende soorten stages aan. De nieuwe sollicitatieperiode begint op 15 augustus. (Lees meer: Stages in het Parlement: nieuwe sollicitatieperiode )

 
Jongeren bij EYE 2014  

Het Europees Jongeren Evenement (of European Youth Event: EYE) zal volgend jaar terugkeren en jij zou kunnen meedoen aangezien de #EYE2016 organisatoren op zoek zijn naar enthousiaste jongeren en organisaties die willen helpen het programma van het evenement vorm te geven. Bekijk ook de Facebookpagina voor het laatste nieuws, waaronder alle informatie over de vorige editie in 2014 en de nieuwe editie. (Lees meer: EYE 2016: het succesvolle jongerenevenement krijgt tweede editie )

 

Het einde van de roamingkosten: wat staat er in het akkoord?

overig Informatiemaatschappij11-08-2015 - 14:47
een sms waarin het einde van roaming wordt aangekondigd  

Het einde van de roamingtarieven zou binnen slechts twee jaar realiteit kunnen zijn. De industriecommissie keurde in juli een akkoord met de Raad en de Commissie goed. De prijzen moeten volgend jaar dalen en vanaf 15 juni 2017 moet een gesprek of het live kijken naar een voetbalwedstrijd op een mobiele telefoon in het buitenland evenveel kosten als thuis. Lees verder voor meer details. (Lees meer: Het einde van de roamingkosten: wat staat er in het akkoord? )

 

Vijf dingen die u moet weten bij reizen in het buitenland

overig Toerisme07-08-2015 - 11:37
infografiek  

We houden allemaal van reizen, maar weet u wat te doen als er iets misgaat? In geval van een noodgeval, een geannuleerde vlucht of verlies van uw paspoort? Er bestaan EU-regels om het leven van de reizigers te vergemakkelijken. Lees verder voor een paar belangrijke punten om te onthouden. (Lees meer: Vijf dingen die u moet weten bij reizen in het buitenland )

 

Verslag: doorbreken van glazen plafond op gebied van wetenschap en technologie

overig Rechten van de vrouw/Gelijke kansen06-08-2015 - 17:39
 

Het aandeel vrouwelijke onderzoekers en studenten in Europa neemt toe, maar de ondervertegenwoordiging van vrouwen in wetenschappelijke disciplines en carrières houdt aan. Het is van vitaal belang om vrouwen in staat te stellen om de onzichtbare barrières die hun carrière te dwarsbomen in wetenschap en technologie, te doorbreken, liet de commissie Rechten van de vrouw weten in een verslag dat zij op juli 14 aannam. Het verslag, werd opgesteld door Elissavet Vozemberg. (Lees meer: Verslag: doorbreken van glazen plafond op gebied van wetenschap en technologie )

 

Infografiek: hervorming auteursrecht voor aanpassing aan het digitale tijdperk

Plenaire vergadering Justitie en binnenlandse zaken05-08-2015 - 14:00
Infografiek  

Consumenten krijgen al te vaak geen toegang tot online-inhoud als gevolg van het land waarin zij het internet op gaan. Daarom vragen de EP-leden om passende oplossingen voor een betere grensoverschrijdende toegankelijkheid. Op 9 juli namen zij een resolutie aan waarin zij de Commissie opriepen om de toegang tot online inhoud over de grenzen heen te verbeteren. Tegelijkertijd erkenden zij het belang van territoriale licenties, vooral voor televisie-en filmproducties. (Lees meer: Infografiek: hervorming auteursrecht voor aanpassing aan het digitale tijdperk )