Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Έναρξη της συνόδου: θυμόμαστε την Σρεμπρένιτσα

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα06-07-2015 - 19:49
Plenary opening July 2015_  

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς κατά την ομιλία του στην έναρξη της συνόδου του Ιουλίου καθώς και οι ευρωβουλευτές στο σύνολό τους απέτισαν φόρο τιμής για τη βάναυση σφαγή 8.000 ανδρών και αγοριών που συνέβη πριν από 20 χρόνια στην πόλη της Βοσνίας Σρεμπρένιτσα και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη της συνόδου: θυμόμαστε την Σρεμπρένιτσα )

 

Ο Berndt Lange για την Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο06-07-2015 - 18:26
Ο Berndt Lange.  

Το ΕΚ, ολοκληρώνει τις προτάσεις του για την εμπορική Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Το κείμενο που έρχεται στην ολομέλεια την Τρίτη και ψηφίζεται την Τετάρτη, είναι αποτέλεσμα πολλών διαπραγματεύσεων και διευκρινήσεων. Η ψηφοφορία του Ιουνίου αναβλήθηκε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τροπολογιών που υπήρχαν αλλά τώρα φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Μιλήσαμε με τον εισηγητή και πρόεδρο της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ Bernd Lange (Γερμανία, Σοσιαλιστές), για τη συμφωνία. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Berndt Lange για την Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ )

 

Κυκλική οικονομία: ξανα χρησιμοποίησέ το

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις03-07-2015 - 12:54
 

Κάθε Ευρωπαίο πολίτης καταναλώνει 14 τόνους πρώτων υλών και παράγει πέντε τόνους αποβλήτων ετησίως. Αυτοί οι αριθμοί φαίνονται ανησυχητικοί, σε έναν κόσμο όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι. Ίσως όμως να υπάρχει λύση.Τη Δευτέρα, η ολομέλεια συζητά έκθεση, με την οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υποβάλει μια φιλόδοξη πρόταση για τη διευκόλυνση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία, όπου τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να έχουν περισσότερες από μία ζωές. (Διαβάστε τη συνέχεια: Κυκλική οικονομία: ξανα χρησιμοποίησέ το )

 

Συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαστική συνεργασία03-07-2015 - 11:26
Παρίσι ©BELGA_EASYFOTOSTOCK ..  

Έχουν οι πολίτες το δικαίωμα να μοιράζονται τις δικές τους φωτογραφίες από δημόσια κτήρια; Τί γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα; Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, υπάρχουν ήδη περιορισμοί. Την άλλη εβδομάδα , στην ολομέλεια, οι ευρωβουλευτές συζητούν την πιθανότητα επέκτασης αυτής της απαγόρευσης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ζητήσαμε από δύο ευρωβουλευτές να μας πουν τη γνώμη τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα )

 

Η φωτογραφία σου... εδώ

Αλλα θέματα Ανάπτυξη και συνεργασία / Νεολαία02-07-2015 - 18:09
"Πλαίσιο" ©Nati Esmel.  

Αν η φωτογραφία είναι το πάθος σου, έχεις την ευκαιρία να είσαι εσύ εκείνος που θα βγάλει τη φωτογραφία για ένα από τα άρθρα της ιστοσελίδας του ΕΚ. Κάθε μήνα, μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώνουμε ένα διαφορετικό θέμα, που θα είναι εμπνευσμένο από το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη. Στείλε μας φωτογραφία που τράβηξες μαζί με την αίτηση συμμετοχής και μπορεί να είσαι ο νικητής του μήνα. Ένας από τους νικητές θα προσκληθεί στο Στρασβούργο για να κάνει το φωτορεπορτάζ της ολομέλειας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η φωτογραφία σου... εδώ )

 

Πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες να βοηθήσουν τους ασθενείς;

Αλλα θέματα Δημόσια υγεία02-07-2015 - 16:38
Εφαρμογή κινητού ©BELGA_EASYFOTOSTOCK  

Οι ασθενείς γίνονται όλο και πιο ανεξάρτητοι, καθώς μπορούν πλέον μέσα από ηλεκτρονικές εφαρμογές να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους, είτε πρόκειται για σοβαρές παθήσεις, είτε όμως και για να αποκτήσουν κίνητρα, όπως για να σταματήσουν το κάπνισμα. Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, η Υπηρεσία Αξιολόγησης Επιστημονικών και Τεχνολογικών Επιλογών, διοργάνωσε εκδήλωση με τη συμμετοχή ειδικών, όπου παρουσίασαν τους τρόπους που οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στην βελτίωση της υγείας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες να βοηθήσουν τους ασθενείς; )

 

Το Λουξεμβούργο αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Αλλα θέματα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο / Θεσμικά όργανα02-07-2015 - 12:11
LOGO_PRESIDENCE_2015_EN  © eu2015lu.eu  

Από την 1η Ιουλίου, την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ανέλαβε ένα από τα μικρότερα και πιο έμπειρα κράτη μέλη, το Λουξεμβούργο. Στη διάρκεια του εξαμήνου το Λουξεμβούργο θα κληθεί να διαχειριστεί πολλές προκλήσεις και ζητήματα, όπως η ελληνική κρίση χρέους, η μετανάστευση αλλά και η προετοιμασία για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στο Παρίσι. Έξι ευρωβουλευτές του Λουξεμβούργου μας μίλησαν για τις προκλήσεις της προεδρίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το Λουξεμβούργο αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ )

 

Civil liberties MEPs to debate concerns over French surveillance law

LIBE Justice and home affairs02-07-2015 - 10:36

The civil liberties committee debates France's controversial new law on surveillance powers on Thursday, 2 July. MEPs will raise concerns about the compatibility of some of the law's provisions with the European treaties with the Commission's director for criminal justice, Francisco Morillo. (Read more: Civil liberties MEPs to debate concerns over French surveillance law )

 

Ο πρόεδρος του ΕΚ για τη Ελλάδα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα30-06-2015 - 15:51
 

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, είπε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, απευθύνουν "έκκληση στον ελληνικό λαό να ψηφίσει "ναι", στις προτάσεις των θεσμών". Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε τις προτάσεις "χείρα βοηθείας στον ελληνικό λαό" και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι καθοριστικό για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο πρόεδρος του ΕΚ για τη Ελλάδα )

 
Συζήτηση για την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών στο ΕΚ.  

Για ασφάλεια των πτήσεων, μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις τον Μάρτιο, συζήτησε η επιτροπή Μεταφορών του ΕΚ, με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) Patrick Ky και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Πώς θα αυξηθεί η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών στην ΕΕ; )