Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Uutishuone

Lehdistötiedotteet

 
 
 
 

García Pérez naistenpäivän alla: "Koulutus on ihmisoikeus"

Muut Toimielimet / Naisten oikeudet / tasa-arvo06-03-2015 - 12:24
Naisten oikeuksien valiokunnan puheenjohtaja Iratxe García Pérez  

Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan vuosittain 8. maaliskuuta ja tänä vuonna parlamentti puhuu päivänä erityisesti naisten ja tyttöjen voimaannuttamisesta koulutuksen avulla. Parlamentin Facebook-faneilla oli mahdollisuus kysyä kysymyksiä aiheesta naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan puheenjohtaja Iratxe García Pérezilta. (Lue lisää: García Pérez naistenpäivän alla: "Koulutus on ihmisoikeus" )

 

Ebola: "Meidän täytyy oppia läksymme"

Muut Kansanterveys05-03-2015 - 16:48
Terveydenhuoltohenkilöstö vaarantaa oman terveytensä tautiin sairastuneiden auttamiseksi ©BELGA/Kieran Kesner/ZUMAPRESS  

Meneillään oleva viimeisin ebola-epidemia on vakavin sitten taudin löytämisen vuonna 1976. Parlamentin tieteellisten ja teknisten vaihtoehtojen arviointiryhmä STOA järjesti 4. maaliskuuta kuulemisen ebola-tutkimuksesta, tulevaisuuden haasteista ja siitä, mitä nykyisestä epidemiasta on otettu opiksi. (Lue lisää: Ebola: "Meidän täytyy oppia läksymme" )

 
Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleaf  

Euroopan parlamentin puhemies tapasi keskiviikkona 4.3.2014 Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleafin. Presidentti Johnson Sirleaf, joka osallistui myös EU:n ja AKT-maiden kokoukseen Brysselissä, kertoi näkemyksistään koskien ebolaa ja kansainvälistä naistenpäivää. (Lue lisää: Johnson Sirleaf: "10 vuoden päästä 50 % presidenteistä pitäisi olla naisia" )

 

Valokuvaushaaste: Maaliskuun aiheena "naiset ja tytöt"

Muut Toimielimet / Kulttuuri04-03-2015 - 17:27
"Tiedonnälkä turvapaikkaolosuhteissa" ©Hristo Rusev/www.hristorusevphotography.blogspot.com  

Valmiina, räps! Järjestämme tänä vuonna kehitysyhteistyön teemavuoteen liittyvän valokuvahaasteen, jossa on kuukausittain vaihtuvat aiheet. Se alkaa tammikuussa ja päättyy syyskuussa. Lähetä meille kuukauden aihetta koskeva kuvasi ilmoittautumislomakkeen kera ja saatat päästä marraskuussa Strasbourgin täysistuntoon tekemään aiheesta kuvareportaasin! (Lue lisää: Valokuvaushaaste: Maaliskuun aiheena "naiset ja tytöt" )

 

Tutustu nyt: Sata kirjaa Euroopasta

Muut Kulttuuri04-03-2015 - 17:13
Sata kirjaa Euroopasta -hankkeen avajaisseremonia  

Haluatko lukea lisää eurooppalaisesta integraatiosta ja politiikasta? Olemme keränneet yhdelle sivuille teoksia eri puolilta Eurooppaa. Tarkoituksena on koota ajatukset ja ihmiset Eurooppa-ajatuksen takaa yhteen paikkaan ja tarjota helppo tapa niihin tutustumiseen. (Lue lisää: Tutustu nyt: Sata kirjaa Euroopasta )

 

Kuinka yksityinen sektori voisi osallistua kehitysyhteistyön tukemiseen?

Muut Toimielimet / Tiedotus04-03-2015 - 15:54
"Kerro mielipiteesi mepille" -kampanja LinkedIn:ssä, mukana Nirj Deva  

Brittimeppi Nirj Deva (EPP) valmistelee parhaillaan mietintöä yksityisen sektorin roolista kehitysyhteistyön tukemisessa, ja hän haluaa ihmisiltä ajatuksia ja ehdotuksia mietintöönsä. (Lue lisää: Kuinka yksityinen sektori voisi osallistua kehitysyhteistyön tukemiseen? )

 

Italian uusi presidentti Mattarella vieraili parlamentissa

Muut Toimielimet04-03-2015 - 15:19
Italian presidentti Sergio Mattarella vieraili parlamentissa tiistaina 3.3.2014.  

Italian presidentti Sergio Mattarella vieraili Euroopan parlamentissa ja kirjoitti parlamentin vieraskirjaan tiistaina 3. maaliskuuta. Hän aloitti kautensa hiljattain, ja tämä oli hänen ensimmäinen ulkomaanvierailunsa. (Lue lisää: Italian uusi presidentti Mattarella vieraili parlamentissa )

 
Haastateltavana Alain Lamassoure  

Parlamentti perusti veropäätöksiä ja muita luonteeltaan tai vaikutuksiltaan samankaltaisia toimenpiteitä käsittelevän TAXE-erityisvaliokunnan komission aloitettua tutkimuksen jäsenmaiden mahdollisesti monikansallisia yrityksiä hyödyttäneistä veropäätöksistä. Uuden valiokunnan puheenjohtaja Alain Lamassoure (EPP, Ranska) kertoi lisää aiheesta. (Lue lisää: Lamassoure: Tavoitteena välttää "verokamppailu" jäsenmaiden välillä )

 

UNRWA:n johtaja Gazasta: "Tilanne on aikapommi"

Muut Turvapaikkapolitiikka03-03-2015 - 18:43
Haastateltavana Pierre Krähenbühl (UNRWA)  

YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestö UNRWA:n johtaja Pierre Krähenbühl puhui parlamentin ulkoasianvaliokunnassa 2. maaliskuuta. Hän kertoi tilaisuudessa Gazan ja Syyrian tilanteesta. (Lue lisää: UNRWA:n johtaja Gazasta: "Tilanne on aikapommi" )

 

Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete

Others External relations03-03-2015 - 13:16

EP President Martin Schulz said: "The repeated and arbitrary denial of entrance onto Russian territory of elected parliamentarians, as testified by the latest case of MEP Sandra Kalniete, is a high affront to the EU-Russia relations and the work of democratic institutions. (Read more: Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete )