Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Het oerbos Białowieża: natuur zonder grenzen

overig Justitie en binnenlandse zaken23-04-2014 - 16:25
Bialowieski Park Nardowy, Polen  

Voor de dieren van het Bialowieza oerbos, dat zich uitstrekt van noordoost Polen tot Wit-Rusland, zijn er geen grenzen. Beren en wolven verschijnen regelmatig aan beide zijden van de grens. "De landen zijn ommuurd met stevige hekken maar dieren graven hier gemakkelijk onderdoor," zegt Karol Wojciechowski die aan de Poolse kant in het nationaal natuurgebied van Bialowieza werkt. Dankzij de unieke biodiversiteit in het gebied, heeft het erkenning als werelderfgoed. (Lees meer: Het oerbos Białowieża: natuur zonder grenzen )

 
 

Jonge Europeanen laten zich inspireren op EYE2014

overig Jeugd23-04-2014 - 14:46
Twee jonge vrouwen in gesprek  

De deelnemers van het Europees Jongeren Evenement (European Youth Event: EYE) zullen niet alleen in staat zijn om hun ideeën te bespreken met bedrijfsleiders en beleidsmakers maar ook om de winnaars van de om Karel de Grote -prijs voor jongeren 2013 te ontmoeten. (Lees meer: Jonge Europeanen laten zich inspireren op EYE2014 )

 
 

Box your EP: de eerste app van het EP

overig Informatie23-04-2014 - 09:00
Foto van iemand die de app gebruikt  

Ontdek een leuke nieuwe manier om meer te weten te komen over het EP en zijn activiteiten in aanloop naar de Europese verkiezingen in mei 2014 met de eerste app van het EP. Je kijkt in kistjes voor informatie, om te lezen over de verkiezingen en om je vrienden uit te dagen mee te doen aan quizzen. (Lees meer: Box your EP: de eerste app van het EP)

 
 

Plenaire vergadering april: bankenunie, gedetacheerde werknemers, natuurrampen

Plenaire vergadering Instellingen18-04-2014 - 09:00
 

Een hervorming van het Europese bankwezen, snellere steun voor lidstaten getroffen door natuurrampen en strengere controles voor gedetacheerde werknemers... tijdens de laatste plenaire vergadering vóór de Europese verkiezingen van mei zijn de leden zijn erin geslaagd om veel nieuwe wetten goed te keuren waar Europeanen de komende jaren bij gebaat zijn. Lees verder voor een overzicht van de belangrijkste voorstellen die deze week werden aangenomen. (Lees meer: Plenaire vergadering april: bankenunie, gedetacheerde werknemers, natuurrampen)

 
 

Human rights: North Korea; persecution in Pakistan; vulnerable groups in Syria

Plenary Session Humanitarian aid / Development and cooperation17-04-2014 - 16:35

The EP passed three resolutions on Thursday, supporting the recommendations of the UN Commission of Inquiry into human rights violations in North Korea; expressing deep concern at the increase in sectarian violence and religious intolerance in Pakistan; and condemning the recent attacks against religious and ethnic communities and the suffering of women and children in Syria. (Read more: Human rights: North Korea; persecution in Pakistan; vulnerable groups in Syria)

 
 

The end of the EP's seventh term will be followed by a presidential debate, election night, the formation of new political groups and the constitution of the new Parliament. (Read more: Series of events from end of seventh EP term to constitution of new EP)

 
 

EP wil sancties tegen Russische energiebedrijven

Plenaire vergadering Externe betrekkingen17-04-2014 - 12:39

Het Europees Parlement dringt aan op strengere sancties tegen individuele Russen en wil dat de Unie zich voorbereidt op het opleggen van economische sancties. Ook zinspeelt het EP op EU-maatregelen tegen Russische (energie-) bedrijven, Russisch bezit en investeringen in de EU, zo blijkt uit een resolutie die donderdag werd aangenomen tegen de achtergrond van het aanhoudend geweld met als doel het oosten en zuiden van Oekraïne te destabiliseren. (Lees meer: EP wil sancties tegen Russische energiebedrijven)

 
 

Drugs: Parlement wil schadelijke "legal highs" sneller van de markt halen

Plenaire vergadering Justitie en binnenlandse zaken17-04-2014 - 12:29
The display on a table top represents one of Europe's biggest illegal synthetic drugs laboratories  

Schadelijke psychoactieve stoffen, bekend als "legal highs", kunnen straks snel van de EU-markt worden gehaald. Dat staat in een ontwerptekst die het Parlement donderdag goedkeurde. EP-leden willen voorkomen dat dergelijke drugs de gezondheid en veiligheid van jongeren aantasten, zonder de industriële en commerciële handel ervan te hinderen. Criminelen die het verbod op de meest schadelijke stoffen aan hun laars lappen kunnen tot 10 jaar achter de tralies verdwijnen. (Lees meer: Drugs: Parlement wil schadelijke "legal highs" sneller van de markt halen )

 
 

Laatste stap hervorming visserijbeleid

Plenaire vergadering Visserij16-04-2014 - 18:45
Fishermen pull out their nets from water aboard the fishing boat "Kanedevenn" as they fish sardines on September 24, 2013 in Quiberon, western France.  

Vissers krijgen EU-hulp om te voldoen aan het hervormde, gemeenschappelijke visserijbeleid. Het EP stemde woensdag in met operationele regels voor het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV). Het fonds helpt vissers te voldoen aan het teruggooiverbod, bijvoorbeeld door investeringen in selectiever vistuig te stimuleren. Ook draagt het fonds bij aan verbetering van gegevensverzameling, haveninfrastructuur en werkomstandigheden. EU-visserij zal hierdoor verduurzamen. (Lees meer: Laatste stap hervorming visserijbeleid)

 
 

Snellere EU-hulp na natuurrampen in Europa

Plenaire vergadering Regionaal beleid16-04-2014 - 18:41
L'Aquila, Italy - The fifth anniversary of the L'Aquila earthquake will be marked on 06 April 2014  

EU-hulpverlening moet sneller en efficiënter op gang komen in lidstaten en kandidaat-lidstaten die getroffen worden door overstromingen of andere natuurrampen. Woensdag nam het Parlement nieuwe regels aan voor het EU Solidariteitsfonds (EUSF) waar met de raad al een akkoord over was bereikt. Onder de nieuwe regels wordt de deadline voor de aanvraag van hulp na een natuurramp bijvoorbeeld verlengd van 10 naar 12 weken. (Lees meer: Snellere EU-hulp na natuurrampen in Europa)