Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 
 

Două vizite deosebite au marcat ședințele plenare în noiembrie. Marți, Papa Francisc a vorbit deputaților în plen, urmat de laureatul Premiului Saharov, Denis Mukwege, miercuri. Dr Mukwege a primit Premiul pentru activitatea sa de susținere a victimelor violenței sexuale în conflict. Pe ordinea de zi au mai fost planul de investiții de 615 miliarde de euro al Comisiei Europene și pregătirile pentru conferința privind schimbările climatice de la Lima (Mai mult: Ce s-a întâmplat în plen: Papa Francisc, Premiul Saharov, planul de investiții )

 
 

Giovanni Buttarelli named new data protection watchdog

Others Citizens' rights27-11-2014 - 13:34

The next European Data Protection Supervisor (EDPS) will be Giovanni Buttarelli, Parliament's President Martin Schulz announced in plenary on Thursday. His Assistant Supervisor will be Wojciech Rafał Wiewiórowski. (Read more: Giovanni Buttarelli named new data protection watchdog )

 
 

PE își îndreaptă atenția asupra motoarelor de căutare și a serviciilor ”cloud”

Sesiune Libera circulaţie a serviciilor / Societatea informaţiei27-11-2014 - 12:55

Într-o rezoluție votată joi, Parlamentul European a cerut statelor membre și Comisiei Europene să elimine barierele care împiedică dezvoltarea pieței unice digitale. Deputații au subliniat, de asemenea, nevoia de a preveni abuzul de poziție dominantă din partea companiilor online, prin aplicarea regulilor UE privind competiția și prin deconectarea motoarelor de căutare de la alte servicii comerciale. (Mai mult: PE își îndreaptă atenția asupra motoarelor de căutare și a serviciilor ”cloud” )

 
 

Denis Mukwege: violul este o armă ieftină, accesibilă și distrugătoare

Sesiune Drepturile omului27-11-2014 - 12:54
©Pietro Naj-Oleari_Mukwege_11242014_265  

Comunitatea internațională ar trebui să fie categorică în ceea ce privește folosirea violului ca armă de război, a spus laureatul de anul acesta al premiului Saharov, Denis Mukwege. Ginecologul congolez a fost onorat de Parlamentul European pentru munca sa de vindecare a victimelor violenței sexuale în RD Congo. Domnul Mukwege ne-a acordat un interviu. (Mai mult: Denis Mukwege: violul este o armă ieftină, accesibilă și distrugătoare )

 
 

Human rights: blasphemy in Pakistan; kidnapping in Iraq; war crimes in Serbia

Plenary Session Development and cooperation / External relations27-11-2014 - 12:26

Parliament passed three resolutions on Thursday, calling on the Pakistani government to review its blasphemy laws; condemning atrocities by the so-called Islamic State in Iraq; and calling for action against the "wartime rhetoric" and hate speech of provisionally released Serbian war crimes suspect Vojislav Šešelj. (Read more: Human rights: blasphemy in Pakistan; kidnapping in Iraq; war crimes in Serbia )

 
 
Motion of censure against the Commission rejected by a large majority  

Joi, Parlamentul European a respins o moțiune de cenzură împotriva echipei Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu 461 de voturi împotrivă la 101 voturi pentru și 88 de abțineri. Moțiunea a fost depusă de 76 de deputați EFDD și neafiliați, după dezbaterea din plen privind ”Lux leaks”cu Juncker în data de 12 noiembrie. Luni a avut loc dezbaterea moțiunii. (Mai mult: Moțiunea de cenzură împotriva Comisiei a fost respinsă cu o largă majoritate )

 
 

Deal secured to boost infrastructure investment in the EU

ECON Economic and monetary affairs27-11-2014 - 09:46

A negotiating team led by Alain Lamassoure (EPP, FR) struck a political deal with the Council and the Commission on European Long Term Investment Funds (ELTIFs) on Wednesday evening. These funds should boost non-bank financing for projects that deliver infrastructure, intellectual property or research results which benefit the real economy and society. (Read more: Deal secured to boost infrastructure investment in the EU )

 
 

Dezbatere: ar trebui recunoscut statul Palestina?

Altele Relaţii externe27-11-2014 - 09:05
Fulvio Martusciello și Martina Anderson.  

Recent, Suedia a devenit prima țară occidentală din UE care recunoaște statul Palestina. Miercuri, 26 noiembrie, deputații europeni au discutat despre recunoașterea statului Palestina. Va ajuta aceasta la eliminarea violenței din regiune? Am pus câteva întrebări președintei delegației pentru relațiile cu Consiliul Legislativ Palestinian, Martina Anderson (GUE/NGL, Regatul Unit) și președintelui delegației pentru relațiile cu Israel, Fulvio Martusciello (PPE, Italia). (Mai mult: Dezbatere: ar trebui recunoscut statul Palestina? )

 
 

Denis Mukwege: „Corpul femeilor a devenit un adevărat câmp de război”

Sesiune Instituţii / Drepturile omului27-11-2014 - 08:50
Denis Mukwege, laureat al Premiului Saharov  

„Corpul femeilor a devenit un adevărat câmp de bătălie, iar violul este folosit ca armă de război” a declarat ginecologul congolez Denis Mukwege la ceremonia de decernare a Premiului Saharov 2014, organizată pe 26 noiembrie la Strabourg. Denis Mukwege a primit acest premiu ca recunoaștere a muncii sale dedicate miilor de victime ale violenței sexuale în Republica Democrată Congo. (Mai mult: Denis Mukwege: „Corpul femeilor a devenit un adevărat câmp de război” )

 
 

Investiție de €315 miliarde pentru a relansa economia UE

Sesiune Afaceri economice şi monetare26-11-2014 - 15:04
PR_Investment. package _  

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat crearea unui nou fond strategic UE pentru investiții destinat mobilizării a cel puțin 315 de miliarde de euro în următorii trei ani pentru a relansa economia UE. După prezentarea sa de miercuri din plenul Parlamentului European, deputații din majoritatea grupurilor politice au exprimat sprijin, cerând totodată și acțiuni rapide pentru creșterea economică a UE. (Mai mult: Investiție de €315 miliarde pentru a relansa economia UE )