Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

Pressemeddelelser

 
 
 
 

Plenaret i denne uge: CETA, Trudeau og en strategi for EU

Plenarmøde Institutioner / Ekstern/international handel / Eksterne forbindelser / Økonomiske og monetære anliggender17-02-2017 - 09:51
 

Parlamentet godkendte EUs handelsaftale med Canada, CETA, og en dag senere talte Canadas premierminister Justin Trudeau til MEPerne i Strasbourg og forklarede, hvorfor CETA ikke bare handler om handler, men også forbedrer folks liv. Parlamentet fik også besøg af Østrigs nyvalgte præsident Alexander Van der Bellen og stemte for nye regler, der skal bekæmpe terror. (Læs mere: Plenaret i denne uge: CETA, Trudeau og en strategi for EU )

 

Robotter og kunstig intelligens: MEPerne opfordrer til EU-regler

Plenarmøde Industri16-02-2017 - 14:19
Child playing with robot  

Der er behov for EU-regler om robotteknologi, som er et område i hastig udvikling, f.eks. til at håndhæve etiske standarder eller fastslå, hvem der har ansvaret for en ulykke med en førerløs bil, siger MEPerne i en resolution vedtaget torsdag. (Læs mere: Robotter og kunstig intelligens: MEPerne opfordrer til EU-regler )

 

Terrorisme: MEPerne vedtager nye tiltag mod "foreign fighters"

Andet Retlige og indre anliggender / Sikkerhed og forsvar16-02-2017 - 14:17
 

EU-borgere, der er blevet radikaliserede og rejser til Syrien eller Irak for at kæmpe, udgør en stigende trussel. De fleste af de seneste terrorangreb i Europa blev udført af indenlandske terrorister, og en del af dem viste sig at være hjemvendte krigere. Parlamentet godkendte 16. februar nye regler, der kriminaliserer forberedelse af terrorisme og siger god for mere effektiv kontrol ved de ydre grænser. (Læs mere: Terrorisme: MEPerne vedtager nye tiltag mod "foreign fighters" )

 

Parlamentet fremlægger sin vision for Europas fremtid

Plenarmøde Europas fremtid/Europæisk integration / Institutioner16-02-2017 - 14:09

Hvis EU skal øge sin evne til at handle, genskabe borgernes tillid og gøre euroområdets økonomi mere modstandsdygtig over for eksterne chok, vil unionen skulle udnytte mulighederne i Lissabontraktaten fuldt ud. Men for at gå videre, vil EU skulle reformere sig selv mere grundlæggende. Sådan lyder det centrale budskab i tre resolutioner om den fremtidige udvikling af EU vedtaget af Europa-Parlamentet torsdag. (Læs mere: Parlamentet fremlægger sin vision for Europas fremtid )

 

Foreign fighters skal stoppes ved EUs ydre grænser

Plenarmøde Retlige og indre anliggender / Schengen16-02-2017 - 13:10
Passport control illustration  

Alle EU-borgere og tredjelandsstatsborgere, der ankommer til eller forlader EU vil systematisk blive kontrolleret i relevante databaser, f.eks. over tabte eller stjålne dokumenter, ifølge en ny EU- forordning vedtaget af Europa-Parlamentet torsdag. (Læs mere: Foreign fighters skal stoppes ved EUs ydre grænser )

 

Bekæmpelse af terrorisme: forstærket indsats mod foreign fighters og enlige ulve

Plenarmøde Retlige og indre anliggender16-02-2017 - 12:22

For at imødegå de voksende trusler fra foreign fighters, der rejser til konfliktområder for at udføre terrorhandlinger og enlige ulve, der planlægger angreb alene, vedtog Europa-Parlamentet torsdag nye EU-regler om terrorbekæmpelse. (Læs mere: Bekæmpelse af terrorisme: forstærket indsats mod foreign fighters og enlige ulve )

 

Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala

Plenary Session Humanitarian aid / External relations16-02-2017 - 12:15

Parliament voices deep concern about the intimidation and harassment of Francesca Ramirez and other human rights defenders in Nicaragua, deplores the recent use of the death penalty in Kuwait and Bahrain, and strongly condemns the murders of human rights defenders and journalists in Guatemala, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala )

 

Canadas premierminister Justin Trudeau: Handel skal være for alle

Plenarmøde Eksterne forbindelser16-02-2017 - 11:41
Canadas statsminister i Europa-Parlamentet  

”CETA handler ikke kun om handel, import, eksport og profit. Den skal også forbedre folks liv,” sagde Canadas premierminister Justin Trudeau torsdag (16. februar) i Strasbourg i en tale til MEPerne om den nye handelsaftale mellem EU og Canada. Justin Trudeau er den første canadiske premierminister, der har talt i Europa-Parlamentet. (Læs mere: Canadas premierminister Justin Trudeau: Handel skal være for alle )

 

MEPerne støtter planerne om lavere emissionskvoter for CO2

Plenarmøde Miljø15-02-2017 - 18:53
Smoking chimneys at sunset  

Europa-Parlamentet stemte for at styrke EUs emissionshandelssystem for at bringe EUs klimapolitik i overensstemmelse med målene i Parisaftalen om bekæmpelse af klimaændringer. (Læs mere: MEPerne støtter planerne om lavere emissionskvoter for CO2 )

 

Ny lovgivning for robotter: Hvorfor er det nødvendigt?

Andet Forskning og innovation15-02-2017 - 16:00
Interview med Mady Delvaux.  

Europa-Parlamentet debatterer i dag og stemmer torsdag om en rapport, der opfordrer til lovgivning for robotter. Der er 1,7 millioner robotter på verdensplan, alt lige fra droner til medicinsk udstyr, men de bliver fortsat ikke reguleret. Rapporten foreslår at give robotter lovgivningsstatus og kategoriserer dem som ’elektroniske personer’, så de kan blive ’ansvarlige for deres handlinger’. (Læs mere: Ny lovgivning for robotter: Hvorfor er det nødvendigt? )