Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Η μεταφορά προσωπικών δεδομένων προς τις ΗΠΑ, στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις / Εξωτερικές σχέσεις24-05-2016 - 18:08
Internet Multimedia Server  

Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν για τη μαζική παρακολούθηση των πάντων από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλών άλλων, δεν οδήγησαν στη λήψη μέτρων και, το ΕΚ, με την επισήμανση αυτή προχώρησε τον Οκτώβριο του 2015 στην ακύρωση, απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, της αρχικής συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ για τη διαβίβαση των δεδομένων των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ. Στις 25 Μαΐου η ολομέλεια του ΕΚ εξετάζει τη νέα συμφωνία που έχει προταθεί. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η μεταφορά προσωπικών δεδομένων προς τις ΗΠΑ, στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός

Σύνοδος Ολομέλειας Ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών24-05-2016 - 18:07
Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός  

Κάθε μέρα 315 εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το ίντερνετ παράγοντας πλούτο και θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η αγορά είναι κατακερματισμένη σε μικρές εθνικές αγορές και αντιστοίχως ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ανάπτυξης. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Μάιο, τη στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά της ΕΕ. Τον Ιούνιο ΕΚ και Συμβούλιο συμφώνησαν στην κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Εμείς ετοιμάσαμε ένα μικρό γλωσσάριο εν όψει τη συνάντησης αυτής. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός )

 

Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή

Αλλα θέματα Ανθρώπινα δικαιώματα24-05-2016 - 18:03
Δίκτυο Βραβείου Ζαχάρωφ.  

Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης ενσαρκώνει την υποστήριξη του ΕΚ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη διάρκεια του έτους το δίκτυο των βραβευμένων με Ζαχάρωφ, συνεδριάζει για να αναδείξει τα ζητήματα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη εννέα πρώην βραβευθέντες Ζαχάρωφ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, πώς να προσαρμοστούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή )

 

Anti-tax avoidance: close tax gap with low-tax third countries, say MEPs

ECON Economic and monetary affairs24-05-2016 - 14:42

The European Commission's proposal for an EU anti-tax avoidance directive was welcomed by Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee in a resolution voted on Tuesday. MEPs nonetheless advocated stricter limits on deductions for interest payments and an effective corporate tax rate of 15%. (Read more: Anti-tax avoidance: close tax gap with low-tax third countries, say MEPs )

 

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα

Αλλα θέματα Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις / Αντιπροσωπείες23-05-2016 - 19:26
Ειδομένη 18-05-2016.  

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ, επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Ελλάδα προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να ελέγξει πώς υλοποιείται η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Ούγγρος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Πίτερ Νίντερμούλερ. Τα μέλη, συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών, διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα )

 

The rise in jihadist attacks, terrorists' profiles and the special role of women in ISIS, recruitment of young people on social media and ISIS communication strategies, terrorist financing, the links between terrorism and crime and striking the right balance between privacy and security on encryption were among the topics debated by Civil Liberties Committee MEPs and Head of the Europol Counter Terrorism Centre Manuel Navarrete Paniagua on Monday afternoon. (Read more: Security: civil liberties MEPs debate changing trends in terrorist threats )

 
Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016.  

Αυτό το Σαββατοκύριακο η έδρα του ΕΚ στο Στρασβούργο μεταμορφώθηκε, καθώς περισσότεροι από 7.500 νέοι Ευρωπαίοι συζήτησαν για το πιο σημαντικά ζητήματα της ηπείρου, με ευρωβουλευτές και εκπροσώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών. Ωστόσο η συζήτηση δεν περιορίστηκε στο Στρασβούργο, καθώς χιλιάδες ήταν και εκείνοι που ακολούθησαν την εκδήλωση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα #EYE2016 και #EYEtv. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016: 7.500 νέοι για το μέλλον την Ευρώπης )

 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα23-05-2016 - 17:39
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Επιστροφή στην κανονικότητα αυτή την εβδομάδα, με τους ευρωβουλευτές να έχουν γυρίσει από τις αποστολές τους και την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία. Στην αρχή της εβδομάδας οι επιτροπές συνεδριάζουν για να συζητήσουν τις εκθέσεις της Europol για τρομοκρατία αλλά και ΓΤΟ. Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιείται ολομέλεια στις Βρυξέλλες, όπου τα μέλη συζητούν για την ενιαία ψηφιακή αγορά και την ενεργειακή ένωση. Το Σαββατοκύριακο το ΕΚ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για 24η συνεχόμενη χρονιά. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )

 

Budgets Committee MEPs approved €5,146,800 in EU aid on Monday to help 2,132 road haulage and delivery workers, made redundant by road transport company MoryGlobal SAS across France, to find new jobs. The European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid still needs to be approved by Parliament as a whole and by the Council of Ministers. (Read more: Budgets MEPs back €5.1m aid for 2,132 redundant road haulage workers in France )

 

Τα μέλη της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ έδωσαν τη Δευτέρα το πράσινο φως στη χορήγηση ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους 6.468.000 ευρώ στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει τους 557 απολυμένους των σούπερ μάρκετ "Λάρισα" στην αναζήτηση νέας εργασίας. 543 επιπλέον νέοι άνεργοι θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) μένει τώρα να εγκριθεί από την ολομέλεια του ΕΚ και το Συμβούλιο των υπουργών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ευρωπαϊκή βοήθεια 6,4 εκατ.ευρώ σε 557 απολυμένους από σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα )