Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Κατάσταση της Ένωσης: ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλάει στο ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα04-09-2015 - 16:21
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ  

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μιλάει στις 9 Σεπτεμβρίου στην ολομέλεια του ΕΚ, για την "Κατάσταση της Ένωσης", στις 10.00 (ώρα Ελλάδος). Η συζήτηση, πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά την εκλογή του από το ΕΚ, στο αξίωμα του προέδρου και σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, με την οικονομία, το μεταναστευτικό και την ανεργία να ταλανίζουν την ΕΕ. Μιλήσαμε με τους επικεφαλής ευρωβουλευτές και μας είπαν ποιές είναι οι προσδοκίες τους από αυτή τη συζήτηση. (Διαβάστε τη συνέχεια: Κατάσταση της Ένωσης: ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλάει στο ΕΚ )

 

Η φωτογραφία σου... εδώ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα04-09-2015 - 11:18
Η καλύτερη φωτογραφία για το θέμα Ιουλίου/ Αυγούστου ήταν της Daniela Nenkova, 35 ετών , από τη Βουλγαρία. Η φωτογραφία με τίτλο "Μην αφήσεις τα χρόνια να μεγαλώνουν παιδί που κρύβεις μέσα σου!",  απεικονίζει ένα κορίτσι στην πόλη Udaipur, της Ινδίας.  

Αν η φωτογραφία είναι το πάθος σου, έχεις την ευκαιρία να είσαι εσύ εκείνος που θα βγάλει τη φωτογραφία για ένα από τα άρθρα της ιστοσελίδας του ΕΚ. Κάθε μήνα, μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώνουμε ένα διαφορετικό θέμα, που θα είναι εμπνευσμένο από το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη. Στείλε μας φωτογραφία που τράβηξες μαζί με την αίτηση συμμετοχής και μπορεί να είσαι ο νικητής του μήνα. Ένας από τους νικητές θα προσκληθεί στο Στρασβούργο για να κάνει το φωτορεπορτάζ της ολομέλειας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η φωτογραφία σου... εδώ )

 

M. Schaake: η τεχνολογία δεν πρέπει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σύνοδος Ολομέλειας Ανθρώπινα δικαιώματα / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις03-09-2015 - 17:27
Συνέντευξη με την Marietje Schaake.  

Η τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι εργαλεία για την ελευθερία της έκφρασης αλλά κάποιες φορές η χρήση τους παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου το ΕΚ ψηφίζει έκθεση για τις επιπτώσεις των συστημάτων εγκατάστασης και παρακολούθησης, στα ανθρώπινα δικαιώματα σε τρίτες χώρες. Μιλήσαμε με την εισηγήτρια του ΕΚ Marietje Schaake (Ολλανδία, Φιλελεύθεροι), λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία. (Διαβάστε τη συνέχεια: M. Schaake: η τεχνολογία δεν πρέπει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα )

 

The agriculture committee on Thursday rejected the Commission's draft law that would give member states the power to restrict or prohibit the use of EU-approved GM food or feed on their territory. It fears that arbitrary national bans could distort competition on the EU's single market and jeopardise the Union's food production sectors which are heavily dependent on imports of GM feed. (Read more: Agriculture committee opposes national bans on Imports of GM food and feed )

 

Προϋπολογισμός 2016: οι επιτροπές διαμορφώνουν τις θέσεις τους

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα02-09-2015 - 15:41
 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, διαμορφώνεται ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την επόμενη χρονιά. Έτσι, αυτή την εβδομάδα οι επιτροπές του ΕΚ ψηφίζουν τις γνωμοδοτήσεις τους, που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο της επιτροπής Προϋπολογισμού και θα σχηματίσουν την επίσημη θέση του ΕΚ για το 2016. Το Συμβούλιο της ΕΕ, με τη σειρά του παρουσιάζει τη θέση του για τον προϋπολογισμό του 2016 την επόμενη εβδομάδα, στην ολομέλεια του ΕΚ. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τα επόμενα βήματα στο γράφημα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Προϋπολογισμός 2016: οι επιτροπές διαμορφώνουν τις θέσεις τους )

 
Λεπτομέρεια του κτιρίου του ΕΚ: εξωτερική όψη τοίχου απο γυαλί με το λογότυπο του ΕΚ, σχηματική μονοχρωματική αναπαράσταση του ημικυκλίου με έγχρωμη σημαία της ΕΕ  

Το αίτημα που είχε καταθέσει ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας για συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση της εφαρμογής του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, εξετάζεται την Πέμπτη στη διάσκεψη των προέδρων του ΕΚ. Η εβδομάδα περιλαμβάνει επίσης ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2016 καθώς και την προετοιμασία της ολομέλειας του Σεπτεμβρίου, στην οποία ο Ζαν Κλοντ Γιονκέρ θα εκφωνήσει την ετήσια ομιλία για την ΕΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις πολιτικές ομάδες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ: Ελλάδα, μεταναστευτικό και προϋπολογισμός ΕΕ )

 

Ποιοί είναι οι ρόλοι των ευρωβουλευτών;

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα26-08-2015 - 09:00
Ποιός είναι ποιός στο ΕΚ;  

Όταν οι ευρωβουλευτές, συχνά είναι υπεύθυνοι για τη συγγραφή μια έκθεσης, που θα αποτελέσει την τελική νομοθετική πρόταση του ΕΚ. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που παίζουν σημαντικό ρόλο στη νομοθετική ζωή του Κοινοβουλίου. Συντονιστές των ομάδων και άλλα μέλη του ΕΚ αποτελούν τους σημαντικούς παίκτες αυτής της διαδικασίας. Στο άρθρο μας παρουσιάζουμε τους ρόλους που μπορεί να έχει ένας ευρωβουλευτής και πώς μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ποιοί είναι οι ρόλοι των ευρωβουλευτών; )

 

Tα ψηφιακά προϊόντα του ΕΚ σε μία πλατφόρμα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα24-08-2015 - 09:00
νέα διαδυκτική πλατφόρμα του ΕΚ  

Το νέο blog του ΕΚ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιήσουν πιο εύκολα από ποτέ το διαδικτυακό του υλικό . Εικόνες, γραφήματα, βίντεο και φωτογραφίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στο κοινό και πολλές φορές και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Tα ψηφιακά προϊόντα του ΕΚ σε μία πλατφόρμα )

 

Το ΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πληροφορία19-08-2015 - 09:00
 

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση, το ΕΚ είναι από καιρό ενεργό στα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και άλλα. Στο γράφημα μας, με ένα κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο, θα βρείτε όλους τους λογαριασμούς του ΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία δραστηριοποιείται. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης )

 

Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός

Αλλα θέματα Κοινωνία των πληροφοριών17-08-2015 - 09:00
Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός  

Κάθε μέρα 315 εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το ίντερνετ παράγοντας πλούτο και θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η αγορά είναι κατακερματισμένη σε μικρές εθνικές αγορές και αντιστοίχως ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ανάπτυξης. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Μάιο, τη στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά της ΕΕ. Τον Ιούνιο ΕΚ και Συμβούλιο συμφώνησαν στην κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Εμείς ετοιμάσαμε ένα μικρό γλωσσάριο εν όψει τη συνάντησης αυτής. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ψηφιακή εποχή: ένας σύντομος οδηγός )