Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Ο Μάρτιν Σούλτς στο Κίεβο

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα12-09-2014 - 15:17
"Αυτό ου συμβαίνει στην Ουκρανία αφορά όλο την Ευρώπη, καθώς δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να παρακολουθούμε άπραγοι ενώ ενώ παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς κοινότητας. "Έχουμε συμφωνήσει τους όρους με του οποίους τα κράτη θα πρέπει να ρυθμίζουν τα ζητήματα μεταξύ τους. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλους", τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ.  

"Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να παρακολουθούμε άπραγοι ενώ παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς κοινότητας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, την Παρασκευή. Συνέχισε λέγοντας ότι "έχουμε συμφωνήσει τους όρους με του οποίους τα κράτη θα πρέπει να ρυθμίζουν τα ζητήματα μεταξύ τους. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλους". Ο Μάρτιν Σουλτς, συνάντησε στο Κίεβο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Μάρτιν Σούλτς στο Κίεβο )

 
 

Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Κοινωνική πολιτική12-09-2014 - 15:17
 

Από το 2007 έως το 2013 διατεθήκαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους για εύρεση νέας εργασίας, επιμόρφωση αλλά και για να ξεκινήσουν μια καινούρια επιχείρηση. Αυτή η ενίσχυση διατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EΤΠ). Στις 11 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή Προϋπολογισμού του ΕΚ ενέκρινε ένα ακόμα πακέτο βοήθειας για τους εργαζομένους τεσσάρων χωρών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα )

 
 

The candidate commissioners, as presented by incoming Commission President Jean-Claude Juncker, will need to appear in hearings before parliamentary committees from 29 September to 7 October. (Read more: Candidate commissioners to appear before EP committees from 29 September )

 
 

Οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα12-09-2014 - 11:13
Oι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ  -2014-  

Στο ΕΚ υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και ιδέες καθώς και ποικιλία θεμάτων για να εκφραστούν οι διαφοροποιήσεις αυτές, από τις δαπάνες της ΕΕ μέχρι το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Οι πολιτικές ομάδες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργική αυτή σύγκρουση, καθώς φέρνουν κοντά εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες. Στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε μπορείτε να μάθετε ποιές είναι οι πολιτικές ομάδες, τι αντιπροσωπεύουν και ποιοί είναι οι επικεφαλής τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ )

 
 

Πώς η ΕΕ θα προστατεύσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το ρώσικο εμπάργκο;

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο11-09-2014 - 17:47
Μήλα Πολωνίας ©BELGA_AFP_J.SKARZYNSKI 2014  

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις επιπτώσεις της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγών, που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου. Το μέτρο αυτό, που περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων, από μήλα Πολωνίας μέχρι χοιρινό κρέας από το Βέλγιο, είναι η απάντηση της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη συμμετοχή της στην κρίση της Ουκρανίας. Συζητήσαμε το ζήτημα με τον Bernd Lange, επικεφαλής της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και με τον επικεφαλής της επιτροπής Γεωργίας, Czesław Siekierski . (Διαβάστε τη συνέχεια: Πώς η ΕΕ θα προστατεύσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το ρώσικο εμπάργκο; )

 
 

Βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση προκειμένου να βρουν νέες θέσεις εργασίας θα λάβουν οι απολυμένοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και πρώην εργαζόμενοι στην κατασκευαστική βιομηχανία σε δύο ολλανδικές περιφέρειες και σε έναν παραγωγό χάλυβα στη Ρουμανία μετά από την έγκριση των νομοθετικών προτάσεων από την επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ. Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Γεώργιος Κύρτσος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα, Ρουμανία και Ολλανδία )

 
 

Parliament’s President Martin Schulz this morning informed the Conference of Presidents, made up of the leaders of the political groups, that His Holiness Pope Francis has accepted his official invitation to the European Parliament. This invitation was extended by President Schulz during his official visit to the Vatican on 11 October 2013. (Read more: His Holiness Pope Francis on official visit to European Parliament in November )

 
 

Redundant workers in wood product manufacturing in Castilla y León and in the food and beverage services industry in Aragón could get a total of €1.66 million in European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid to help them find new jobs under plans approved by the Parliament's Budgets Committee on Thursday. The aid still has to be approved by Parliament as a whole and the Council of Ministers. (Read more: Budgets Committee approves EU aid for redundant Spanish workers )

 
 
Συνέντευξη με την Mary Robinson, απεσταλμένη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή  

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί βασικό ζήτημα για το νέο ΕΚ αλλά για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναλαμβάνει καθήκοντα αργότερα αυτό το χρόνο. Η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδία και νυν απεσταλμένη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, Mary Robinsonδεν έχει καμία αμφιβολία ότι η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος είναι επείγουσα. Στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα ,με τον πρόεδρο του ΕΚ, η κ.Robinson προέτρεψε τους Ευρωπαίους πολιτικούς να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στο θέμα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη με την Mary Robinson, απεσταλμένη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή )

 
 

Αναφορές: το ΕΚ δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή σου

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Δικαιώματα των πολιτών / Αναφορές10-09-2014 - 13:42
Τι είναι η αναφορά; Το ΕΚ δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή σου  

Έχετε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Η επιτροπή Αναφορών του ΕΚ είναι εδώ για να σας βοηθήσει, εξασφαλίζοντας ότι οι καταγγελίες και τα προβλήματα των πολιτών ακούγονται στις υψηλότερες βαθμίδες της ΕΕ. Εδώ θα βρείτε ένα σύντομο οδηγό για το πώς μπορεί να συμπληρωθεί μία αναφορά αλλά και μερικές από τις 1986 αναφορές που συμπληρώθηκαν το 2012. (Διαβάστε τη συνέχεια: Αναφορές: το ΕΚ δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή σου )