Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Gastfotograaf: Winnende foto van het thema 'kinderen en jeugd'

overig Instellingen04-09-2015 - 09:00
Jurywinnaar  

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan onze nieuwe fotowedstrijd, geïnspireerd door het Europees Jaar voor Ontwikkeling. Tot september kondigen wij verschillende onderwerpen aan, gelieerd aan ontwikkelingssamenwerking. Stuur ons uw foto, geïnspireerd door het thema van die maand, samen met het aanmeldingsformulier en u maakt de kans om te worden uitgenodigd in Straatsburg om een fotoreportage te maken. (Lees meer: Gastfotograaf: Winnende foto van het thema 'kinderen en jeugd' )

 

Schaake: EU-technologie moet niet worden gebruikt voor schending mensenrechten

Plenaire vergadering Mensenrechten / Justitie en binnenlandse zaken03-09-2015 - 16:42
Marietje Schaake  

Technologie en toegang tot het internet zijn hulpmiddelen voor de vrijheid van meningsuiting maar kunnen ook worden gebruikt voor mensenrechtenschendingen. Op 8 september stemmen de leden over een verslag over de impact van afluister- en bewakingssystemen op de mensenrechten in derde landen. De EU moet het goede voorbeeld geven en Europese technologieën mogen niet bijdragen aan mensenrechtenschendingen, zei de rapporteur, het Nederlandse EP-lid Marietje Schaake (ALDE), voor de stemming. (Lees meer: Schaake: EU-technologie moet niet worden gebruikt voor schending mensenrechten )

 

The agriculture committee on Thursday rejected the Commission's draft law that would give member states the power to restrict or prohibit the use of EU-approved GM food or feed on their territory. It fears that arbitrary national bans could distort competition on the EU's single market and jeopardise the Union's food production sectors which are heavily dependent on imports of GM feed. (Read more: Agriculture committee opposes national bans on Imports of GM food and feed )

 

Begroting 2016: parlementaire commissies stemmen over hun posities

overig Instellingen02-09-2015 - 12:41
 

De jaarlijkse EU-begrotingsprocedure is in volle gang. De EP-commissies stemmen deze week over hun standpunten. Deze adviezen geven een input aan het ontwerp van het officiële standpunt van het Parlement over de EU-begroting 2016, opgesteld door de begrotingscommissie. De Raad van de EU, die de regeringen vertegenwoordigt, presenteert zijn standpunt in de plenaire vergadering van volgende week. Bekijk de infografiek voor alle stappen in de begrotingsprocedure. (Lees meer: Begroting 2016: parlementaire commissies stemmen over hun posities )

 

Deze week: Griekenland, migratie, GGO's en begroting 2016

overig Instellingen01-09-2015 - 12:42
EU-vlag op gebouw van het Europees Parlement  

Het verzoek van Griekenland voor betrokkenheid van het Europees Parlement bij de regelmatige evaluatie van het derde leenprogramma, wordt donderdag in de Conferentie van voorzitters besproken. De commissies, die deze week voor het eerst na het reces bijeenkomen, bespreken de migratiecrisis en zij stemmen over het gebruik van genetisch gemodificeerde levensmiddelen en over de EU-begroting voor 2016. (Lees meer: Deze week: Griekenland, migratie, GGO's en begroting 2016 )

 
Twee opgestoken duimen (stemadviezen voor een fractie)  

EP-lid zijn is meer dan alleen debatteren en stemmen over wetsvoorstellen. EP-leden kunnen worden belast met het opstellen van een verslag over het standpunt van het Parlement over een wetgevingsvoorstel of andere zaken. Zij kunnen ook optreden als fractiecoördinatoren in een parlementaire commissie. Lees verder om meer te weten komen over het parlementaire werk. (Lees meer: Van rapporteur tot coördinator: de verschillende rollen van Europarlementariërs )

 

EP medianetwerk: digitale middelen voor verslaggeving over het EP

overig Instellingen24-08-2015 - 09:00
foto van tumblr  

Verslaggeving over het Europees Parlement is nog nooit zo eenvoudig geweest, dankzij ons nieuwe blog met digitale bronnen die gratis te gebruiken zijn. Het blog wordt de klok rond bijgewerkt en geeft informatie over welke beelden, infografieken, video's en foto’s beschikbaar zijn om te downloaden. Deze materialen zijn niet alleen gratis te gebruiken, ze zijn ook vaak beschikbaar in alle 24 officiële talen van de EU, van Bulgaars tot Zweeds. (Lees meer: EP medianetwerk: digitale middelen voor verslaggeving over het EP )

 

Ontdek het Europees Parlement op sociale media

overig Instellingen / Informatie19-08-2015 - 09:00
 

Van Pinterest tot LinkedIn, het Europees Parlement is aanwezig op de meeste sociale media platformen om beter met u te kunnen communiceren. Wij bieden op deze platformen niet allen achtergrondinformatie en het laatste nieuws maar ook video's, foto's, infografieken en de mogelijkheid om over de laatste actuele onderwerpen in debat te gaan. Probeer onze interactieve infografiek om een idee te krijgen van dat wat wij op elk platform te bieden hebben. (Lees meer: Ontdek het Europees Parlement op sociale media )

 

Van geoblocking tot cloudcomputing: gids voor het digitale tijdperk

overig Informatiemaatschappij17-08-2015 - 09:00
Een computerscherm met een wolkje ©BELGA_Zoonar_N_Menijes  

Elke dag gebruiken 315 miljoen Europeanen het internet. We lezen het nieuws, bekijken filmpjes, winkelen en spreken vrienden. Om te zorgen dat de mogelijkheden van het digitale tijdperk worden benut om groei en werkgelegenheid over de grenzen heen aan te jagen, presenteerd de Europese Commissie in mei de strategie voor de Digitale Eengemaakte markt. Daarnaast bereikten het EP en de Raad in juni een akkoord over een verbod op roaming-kosten in 2017 en gelijke behandeling van alle internetverkeer. (Lees meer: Van geoblocking tot cloudcomputing: gids voor het digitale tijdperk )

 

Stages in het Parlement: nieuwe sollicitatieperiode

overig Instellingen14-08-2015 - 09:00
 

Op zoek naar een eerste professionele ervaring in Europese zaken? Wil je de dagelijkse werkzaamheden van een internationale instelling ontdekken? Het Europees Parlement biedt verschillende soorten stages aan. De nieuwe sollicitatieperiode begint op 15 augustus. (Lees meer: Stages in het Parlement: nieuwe sollicitatieperiode )