Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

EP-commissie organiseert workshop om strategie gendergelijkheid te verbeteren

overig Rechten van de vrouw/Gelijke kansen02-09-2014 - 17:19
beeld dat gelijkheid tussen de seksen uitbeeldt  

Op woensdag 3 september houdt de commissie Gendergelijkheid een workshop getiteld ‘Een nieuwe strategie voor gendergelijkheid na 2015’. Tijdens de workshop zullen deskundigen uit verschillende Europese landen hun aanbevelingen doen over hoe de situatie van vrouwen te verbeteren en gendergelijkheid te bereiken. Volg de workshop rechtstreeks. (Lees meer: EP-commissie organiseert workshop om strategie gendergelijkheid te verbeteren )

 
 

EU must decide and deliver crisis aid faster, say foreign affairs MEPs

AFET External relations02-09-2014 - 16:51
Iraqi people take water from a humanitarian aid convoy in Amerli on September 1, 2014 ©BELGA_ AFP_ JM LOPEZ  

"We need to make our budgetary procedure simpler and faster: currently there is too much bureaucracy, and money given too late for humanitarian actions is wasted money", urged Foreign Affairs Committee chair Elmar Brok (EPP, DE) in Tuesday’s committee debate on international crises in the EU’s neighbourhood. The committee is to debate the crises in Iraq, Gaza, Syria, Libya and Ukraine in meetings this week. (Read more: EU must decide and deliver crisis aid faster, say foreign affairs MEPs )

 
 

Vraag en antwoord: teelt van ggo's in de EU

overig Landbouw / Milieu / Voedselveiligheid02-09-2014 - 16:43
maïs  

De EU heeft één van de strengste regelgevingen wat betreft genetisch gemodificeerde levensmiddelen ter wereld. De teelt van ggo's is alleen toegestaan na een grondige risicoanalyse. Echter, op vraag van lidstaten voor meer mogelijkhedenom de teelt van ggo's op hun grondgebied te beperken, heeft de Europese Commissie wijzigingen van de huidige EU-regels voorgesteld. Op 3 september wordt in de milieucommissie het standpunt van de Raad over deze kwestie besproken. (Lees meer: Vraag en antwoord: teelt van ggo's in de EU )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO TRAN PECH LIBE JURI ITRE INTA FEMM ENVI EMPL ECON DEVE CULT AGRI AFET Institutions02-09-2014 - 15:43

The priorities of the Italian Council Presidency are being outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers on 2 and 3 September, following a first series of meetings held on 22 and 23 July. This text will be updated after each session. (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 

Live: bespreking over de crises in de nabijheid van de EU

overig Externe betrekkingen / Veiligheid en defensie01-09-2014 - 17:40
Vergaderzaal met daarin een computerscherm en een notebook  

De lijst met conflicten in de grotere Europese regio is lang deze dagen: Syrië, Irak, Libië, Gaza en Oekraïne. Op dinsdag 2 september bespreekt de commissie Buitenlandse zaken de recente ontwikkelingen met de leider van de waarnemersmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), Ertugrul Apakan, het hoofd van de Steungroep van de Europese Commissie voor Oekraïne, Péter Balás en het hoofd van de EU-delegatie in Irak, Jana Hybášková. Volg het live via onze website. (Lees meer: Live: bespreking over de crises in de nabijheid van de EU )

 
 

Europese Raad: Schulz pleit voor politieke oplossing voor Oekraïne

overig Instellingen01-09-2014 - 17:09
Martin Schulz  

"Een directe militaire confrontatie tussen Oekraïne en Rusland zou de situatie volledig uit de hand kunnen laten lopen. De partijen betrokken bij het conflict en de internationale gemeenschap moeten alles doen wat in hun macht ligt om dit te voorkomen," zei de EP-voorzitter in zijn toespraak aan de staatshoofden en regeringsleiders tijdens de start van de Europese Raad op zaterdag 30 augustus. Deze bijzondere bijeenkomst was gewijd aan de benoeming van kandidaten voor topfuncties bij de EU. (Lees meer: Europese Raad: Schulz pleit voor politieke oplossing voor Oekraïne )

 
 

Commissieweek in het Europees Parlement

overig Instellingen01-09-2014 - 15:54
Infografiek  

Het zomerreces is voorbij en het parlementaire werk wordt weer opgepakt met vergaderingen in de parlementaire commissies deze week. De parlementaire commissies hebben een cruciale rol in de beleidsvorming, aangezien zij de standpunten van het Europees Parlement opstellen op de dossiers waarvoor zij bevoegd zijn. Hoe werken de commissies? Lees verder en bekijk de infografiek om kennis te maken met de voorzitters van de commissies. (Lees meer: Commissieweek in het Europees Parlement )

 
 
Deze week in het EP  

De leden komen deze week voor het eerst sinds het reces bijeen in de parlementaire commissies. De crises in het Midden-Oosten, Afrika en Oekraïne zullen prominent aanwezig zijn in de discussies en de Italiaanse ministers presenteren de prioriteiten van het nieuwe voorzitterschap van de Raad. De leden zullen de groeivooruitzichten met Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem beoordelen en diverse commissies bekijken de EU-begroting voor volgend jaar. (Lees meer: EP deze week: buitenlandse crises, economische zorgen en de begroting )

 
 
Illustratie over het aanbod van het EP  

September nadert en daarmee de aftrap van het parlementaire werk. Als u werkt aan een online-project, een webpagina of een blog… en u uw publiek wilt voorzien van feitelijke informatie over het Europees Parlement en de de komende hoorzittingen van kandidaat-Commissarissen, dan kan het uitgebreide aanbod van infografieken, video's, foto's en interviews heel nuttig zijn. Ontdek ze en gebruikt ze gratis via onze online catalogus. (Lees meer: Infografieken, video's... ontdek & gebruik gratis onze redactionele producten )

 
 

Elmar Brok (EPP, DE), Chair of the Foreign Affairs Committee, called today for a strong EU foreign and security policy lead by a strong personality. “Bringing peace, stability and prosperity to the broader EU neighbourhood must be the first and utmost priority,” he said following a meeting of the Committee’s Enlarged Bureau with Commissioner Georgieva and the EEAS’s Executive Secretary General Pierre Vimont. (Read more: Elmar Brok: Strong EU foreign policy vital to end crises in the neighbourhood )