Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 

García Pérez înainte de Ziua femeii: Educația este un drept al omului

Altele Instituții / Drepturile femeii/Egalitatea de șanse06-03-2015 - 11:59
Iratxe García Pérez  

Ziua internațională a femeii este celebrată pe 8 martie. Anul acesta, Parlamentul European pune accentul pe emanciparea femeilor și fetelor prin educație. Fanii Parlamentului European pe Facebook au fost invitați să pună întrebări președintei comisiei pentru drepturile femeii, Iratxe García Pérez. (Mai mult: García Pérez înainte de Ziua femeii: Educația este un drept al omului )

 

Criza Ebola: „Chiar trebuie să învățăm lecțiile”

Altele Sănătate publică06-03-2015 - 10:05
Ebola  

Epidemia recentă de Ebola este mai letală decât oricând de la descoperirea bolii în 1976. Pe 4 martie, Unitatea pentru evaluarea opțiunilor științifice și tehnologice (STOA) a organizat o audiere cu diferiți experți privind cercetarea în domeniu, provocările și perspectivele de viitor, dar și modalitățile de a preveni astfel de crize în viitor. (Mai mult: Criza Ebola: „Chiar trebuie să învățăm lecțiile” )

 
Ellen Johnson Sirleaf.  

Miercuri, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a întâlnit cu președinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, care a participat și la o reuniune a Adunării parlamentare paritare ACP-UE. Președinta ne-a vorbit într-un interviu despre opiniile sale despre Ebola și Ziua internațională a femeii. (Mai mult: Președinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, la Parlamentul European )

 

Cele mai bune fotografii în februarie

Altele Instituții / Cultură05-03-2015 - 11:13
©Hristo Rusev/www.hristorusevphotography.blogspot.com  

Anul acesta, vă invităm sa participați la concursul nostru de fotografie, inspirat de Anul european pentru dezvoltare – 2015. În fiecare lună, până în septembrie, vom anunța o temă legată de dezvoltare. Trimiteți-ne fotografia dvs. și formularul de participare și ați putea fi invitat/ă la Strasbourg pentru a face un fotoreportaj. (Mai mult: Cele mai bune fotografii în februarie )

 
Deschiderea ceremoniei.  

Parlamentul European vă prezintă o selecție de cărți, studii și lucrări academice despre integrarea europeană și filozofia politică. Pe un site dedicat acestora, cititorii pot afla lista cărților în limbi diferite, scrise de autori din toată Europa. Scopul proiectului este de a prezenta ideile și oamenii din spatele integrării europene, lucru ce ar putea ajuta la găsirea de soluții pentru provocările actuale. (Mai mult: Răsfoiți, citiți și explorați: 100 de cărți despre Europa )

 

Sectorul privat și dezvoltarea internațională

Altele Instituții / Informare05-03-2015 - 10:46
Discuție pe LinkedIn cu Nirj Deva.  

Conservatorul britanic Nirj Deva lucrază la un raport privind rolul sectorului privat în stimularea dezvoltării la nivel global și este deschis sugestiilor cetățenilor. De astăzi, pagina LinkedIn a Parlamentului European găzduiește o discuție deschisă pe această temă. (Mai mult: Sectorul privat și dezvoltarea internațională )

 
Pierre Krähenbühl  

Șeful agenției ONU responsabile cu furnizarea asistenței către cele cinci milioane de refugiați palestinieni în Iordania, Liban, Siria și Teritoriile Palestiniene a vorbit deputaților europeni de la comisia pentru afaceri externe pe 2 martie. Domnul Pierre Krähenbühl ne-a vorbit într-un interviu despre ramificarea ostilităților în Gaza și Siria și activitățile UNRWA. În 2007-2013, 57% din bugetul agenției a venit de la UE și statele sale membre. (Mai mult: Șeful UNRWA despre criza umanitară din Gaza: o bombă cu explozie întârziată )

 

Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete

Others External relations03-03-2015 - 13:16

EP President Martin Schulz said: "The repeated and arbitrary denial of entrance onto Russian territory of elected parliamentarians, as testified by the latest case of MEP Sandra Kalniete, is a high affront to the EU-Russia relations and the work of democratic institutions. (Read more: Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete )

 
A. Lamassoure  

În timp ce Comisia Europeană a lansat o serie de anchete privind deciziile fiscale benefice pentru companiile multinaționale în cele 28 de state membre UE, Parlamentul European a creat o comisie specială pentru examinarea acestor tratamente ce se presupune a fi avantajoase. Președintele comisiei, Alain Lamassoure (PPE, Franța), ne-a acordat un interviu. (Mai mult: Lamassoure despre evitarea unui „război fiscal” între statele membre UE )

 

Educația: tema principală a Zilei femeii la Parlament

Altele Drepturile femeii/Egalitatea de șanse03-03-2015 - 11:34
afiș  

„Emanciparea femeilor și fetelor prin educație” este tema Zilei internaționale a femeii 2015, cu accent pe două aspecte: accesul la educație în țările în curs de dezvoltare și diferența dintre nivelul de educație și oportunitățile profesionale ale femeilor UE. Parlamentul European marchează Ziua cu mai multe evenimente, printre care o reuniune cu parlamentele naționale și un seminar pentru jurnaliști. (Mai mult: Educația: tema principală a Zilei femeii la Parlament )