Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Τελευταία συζήτηση στην ολομέλεια για την Ουκρανία πριν από τις ευρωεκλογές

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις16-04-2014 - 09:00

Παρουσία του επιτρόπου Štefan Füle, οι ευρωβουλευτές θα εστιάσουν την Τετάρτη το πρωί στις εξελίξεις στην Ουκρανία, και ιδιαίτερα στη ρωσική πίεση και αποσταθεροποίηση στην ανατολική Ουκρανία, εν όψει συνάντησης εκπροσώπων της Ουκρανίας, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Γενεύη την Πέμπτη. Η συζήτηση θα ξεκινήσει γύρω στις 9.45 π.μ (τοπική ώρα Γαλλίας). Το Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα την Πέμπτη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τελευταία συζήτηση στην ολομέλεια για την Ουκρανία πριν από τις ευρωεκλογές )

 
 

Οι ευρωβουλευτές πιέζουν να γίνουν υποχρεωτικές οι ετικέτες «made in»

Σύνοδος Ολομέλειας Ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων15-04-2014 - 19:49

Οι ετικέτες «made in» θα πρέπει να καταστούν υποχρεωτικές στα μη εδώδιμα προϊόντα που πωλούνται στην ενιαία αγορά. Τη θέση αυτή υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές εγκρίνοντας την Τρίτη δύο νομοσχέδια με στόχο να ενισχυθούν τόσο οι απαιτήσεις για την ασφάλεια των προϊόντων όσο και οι κανόνες εποπτείας της αγοράς, και να προστατευθούν οι καταναλωτές. Πρότειναν επίσης αυστηρότερες κυρώσεις για τις εταιρείες που πωλούν προϊόντα που εγκυμονούν κινδύνους για τους καταναλωτές. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι ευρωβουλευτές πιέζουν να γίνουν υποχρεωτικές οι ετικέτες «made in» )

 
 
Νέοι κανόνες για τη μείωση των θορύβων από τα αεροδρόμια ©BELGA_DPA_A.Dedert  

Ο θόρυβος των αεροπλάνων μπορεί να βλάψει σοβαρά τα νεύρα.... ή ακόμα και την υγεία. Για αυτό το λόγο τα περισσότερα αεροδρόμια και οι τοπικές αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στις κινήσεις των αεροπλάνων. Η επιτροπή Μεταφορών του ΕΚ ψήφιζει, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη 16 Απριλίου, να παραμείνει η ρύθμιση των μέτρων μείωσης του θορύβου στις κατά τόπους αρχές. (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέοι κανόνες για τη μείωση των θορύβων από τα αεροδρόμια)

 
 

MEPs vote laws to regulate financial markets and curb high-frequency trading

Plenary Session Economic and monetary affairs15-04-2014 - 18:58

Comprehensive rules to govern financial markets were adopted by Parliament on Tuesday. These rules are designed to close loopholes in the existing legislation, so as to ensure that financial markets are safer as well as more efficient, investors are better protected, high-frequency trading is regulated and speculative commodity trading is curbed. (Read more: MEPs vote laws to regulate financial markets and curb high-frequency trading)

 
 

EU workers to enjoy fully portable pension rights when moving abroad

Plenary Session Social policy15-04-2014 - 18:17

EU workers moving to a different EU country will be able to take their full pension rights with them thanks to a draft law passed by Parliament on Tuesday. It still needs to be formally approved by the Council of Ministers. (Read more: EU workers to enjoy fully portable pension rights when moving abroad)

 
 

Marit Paulsen: είναι σημαντικό να καταφέρουμε να φέρουμε ισορροπία.

Σύνοδος Ολομέλειας Δημόσια υγεία15-04-2014 - 17:07
Συνέντευξη με την ευρωβουλευτή Marit Paulsen  

Οι αρρώστιες των ζώων αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το ΕΚ ψηφίζει στις 15 Απριλίου νέους κανόνες που αναβαθμίζουν σχεδόν 40 οδηγίες και κανονισμούς της ΕΕ από τη δεκαετία του '60. Έτσι, όχι μόνο αποσαφηνίζει ποιός είναι υπεύθυνος για κάθε τί, αλλά επίσης καθιστά την πρόληψη βασική προτεραιότητα. Μιλήσαμε με την εισηγήτρια του ΕΚ, Marit Paulsen (Φιλελεύθεροι, Σουηδία) για τις αλλαγές που θα φέρουν οι νέοι κανόνες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Marit Paulsen: είναι σημαντικό να καταφέρουμε να φέρουμε ισορροπία. )

 
 

Απόσπαση εργαζομένων: ο νόμος υπάρχει, πρέπει να απλά να τον εφαρμόσουμε

Σύνοδος Ολομέλειας Πολιτική απασχόλησης15-04-2014 - 16:24
Συνεντευξη με την ευρωβουλευτή Danuta Jazlowiecka  

Η ενιαία αγορά επιτρέπει στις εταιρείες να αποστέλλουν τους εργαζομένους τους προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ για να παρέχουν υπηρεσίες εκεί. Αυτό όμως μπορεί να γίνεται για να παρακάμψουν τους κανόνες της εγχώριας αγοράς εργασίας. Το ΕΚ ψηφίζει αυτή την εβδομάδα κανόνες για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των αποσπασμένων εργαζομένων. Ενόψει της συζήτησης στην ολομέλεια στις 15 Απριλίου και της ψηφοφορίας στις 16 Απριλίου, μιλήσαμε με την εισηγήτρια Danuta Jazłowiecka (ΕΛΚ, Πολωνία). (Διαβάστε τη συνέχεια: Απόσπαση εργαζομένων: ο νόμος υπάρχει, πρέπει να απλά να τον εφαρμόσουμε)

 
 

Να μην επωμίζονται οι πολίτες το βάρος της διάσωσης των τραπεζών θέλει το ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις / Οικονομική και νομισματική ένωση15-04-2014 - 13:36
Euro notes and coins sit on a table © BELGA_DPA_D.Reinhardt  

Τρία νομοσχέδια που θα διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες - και όχι οι φορολογούμενοι - θα επωμίζονται την ευθύνη τής εκάστοτε αποτυχίας τους αντί να στηρίζονται στους πολίτες για τη διάσωσή τους ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη. Τα δύο εξ αυτών άπτονται της εξυγίανσης των τραπεζών και το τρίτο του συστήματος εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ. Με τα νέα μέτρα ολοκληρώνεται το ενιαίο σύστημα εποπτείας των τραπεζών και η ΕΕ οδηγείται στο δρόμο της τραπεζικής ένωσης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Να μην επωμίζονται οι πολίτες το βάρος της διάσωσης των τραπεζών θέλει το ΕΚ)

 
 

New measures to encourage lobbyists to sign the EU Transparency Register

Plenary Session Institutions15-04-2014 - 13:07

Measures to encourage lobbyists working with the EU institutions to sign the EU’s public Transparency Register were backed by Parliament on Tuesday. MEPs also called again for the register to be made compulsory and approved new provisions to push interest groups to make their links with the EU clearer. (Read more: New measures to encourage lobbyists to sign the EU Transparency Register)

 
 

Key things small investors should be told

Plenary Session Economic and monetary affairs15-04-2014 - 13:04

New EU rules on the information that small investors must be given before they sign a contract were approved by Parliament on Tuesday. This information will be set out in a mandatory, three-page A4 Key Information Document (KID). (Read more: Key things small investors should be told )