Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

The EU police agency Europol will soon be able to step up efforts to fight terrorism, cybercrime and other criminal offences and respond faster, thanks to new governance rules endorsed by Civil Liberties Committee MEPs on Thursday. The new powers come with strong data protection safeguards and democratic oversight. (Read more: Europol: MEPs endorse new powers to step up EU police counter-terrorism drive )

 

Αναγνώριση των δικαιωμάτων των οικιακών βοηθών και του προσωπικού φροντίδας

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών28-04-2016 - 14:35
A nurse giving food to a senior man ©AP Images/ European Union-EP  

Οι οικιακοί βοηθοί και το προσωπικό φροντίδας, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες μετανάστριες, πρέπει να αποκτήσουν ένα επίσημο καθεστώς στην ΕΕ. Η αναγνώριση της εργασίας τους θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της εκμετάλλευσης, της καταναγκαστικής εργασίας και της εμπορίας ανθρώπων. Αυτά υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμά τους την Πέμπτη, εισηγήτρια του οποίου είναι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ευρ. Ενωτ.Αριστερά). (Διαβάστε τη συνέχεια: Αναγνώριση των δικαιωμάτων των οικιακών βοηθών και του προσωπικού φροντίδας )

 

EU budget management: Commission spending for 2014 approved

Plenary Session Budgetary control28-04-2016 - 13:31

The European Commission managed its 2014 EU budget funds according to the rules, so Parliament granted it a “discharge” approval for that year, in a resolution voted on Thursday. Parliament’s own management of EU funds in 2014 was also approved. However, Parliament postponed approving spending by three joint private sector-EU partnerships in technology field, the Council of Ministers and the European Council. (Read more: EU budget management: Commission spending for 2014 approved )

 

Υιοθεσίες και διασυνοριακές υποθέσεις γονικής επιμέλειας

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα των πολιτών / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις28-04-2016 - 12:42
Upset child sitting on staircase ©AP Images/ European Union-EP  

Τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα όταν τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη δεν μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των παιδιών και να συνεργαστούν σε νομικές διαδικασίες, όπως οι διασυνοριακές υποθέσεις γονικής επιμέλειας και οι αποφάσεις υιοθεσίας. Αυτό υπογράμμισε με ψήφισμα του την Πέμπτη το ΕΚ. Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης τη δημιουργία ειδικών τμημάτων εντός ευρωπαϊκών οικογενειακών δικαστηρίων προκειμένου να εξασφαλίζεται η ταχύτερη επεξεργασία των διακρατικών υποθέσεων (Διαβάστε τη συνέχεια: Υιοθεσίες και διασυνοριακές υποθέσεις γονικής επιμέλειας )

 

Interest rates: final vote to ensure robust and transparent benchmark setting

Plenary Session Economic and monetary affairs28-04-2016 - 12:03

Benchmark interest rates that are critical to financial market stability across Europe, such as the London Interbank Offered Rate (LIBOR) and the Euro Interbank Offered Rate (EURIBOR), will become more reliable thanks to a new law voted in by Parliament on Thursday. This law aims to clean up the benchmark-setting process, improve transparency, and prevent conflicts of interest like those that led to the LIBOR rigging scandals of recent years. (Read more: Interest rates: final vote to ensure robust and transparent benchmark setting )

 

Rules designed to reduce the technical obstacles that differing national standards and procedures create for rail operators and rolling stock manufacturers were approved by the European Parliament on Thursday. The rules agreed by Parliament and Council negotiators on the “technical pillar” of the 4th railway package will cut time and cost of certifying that operators, locomotives and carriages meet safety and technical standards. (Read more: Eliminating technical and administrative obstacles to boost European railways )

 

Όχι σε λευκή επιταγή στην Τουρκία, λένε οι ευρωβουλευτές

Σύνοδος Ολομέλειας Μέλλον της Ευρώπης/Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση / Εξωτερικές σχέσεις28-04-2016 - 11:34
Camp in Turkey.jpg  

Την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, τις νομικές πτυχές της και το δημοκρατικό της έλεγχο συζήτησαν οι ευρωβουλευτές με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Frans Timmermans και τον Ολλανδό υπουργό Μετανάστευσης Klaas Dijkhoff την Πέμπτη το πρωί. Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση σχετικά με τα κριτήρια για το καθεστώς απελευθέρωσης των θεωρήσεων (βίζα). (Διαβάστε τη συνέχεια: Όχι σε λευκή επιταγή στην Τουρκία, λένε οι ευρωβουλευτές )

 

3 πράγματα για η συμφωνία για τη αγορά των σιδηροδρόμων

Σύνοδος Ολομέλειας Μεταφορές27-04-2016 - 18:01
 

Την Πέμπτη, η ολομέλεια του ΕΚ συζητά και ψηφίζει σειρά μέτρων για την βελτίωση του σιδηροδρομικού συστήματος στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικότητας των εθνικών δικτύων και του ρόλου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων. Αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο για περεταίρω εξορθολογισμό των σιδηροδρομικών μεταφορών, για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, για την αύξηση του ανταγωνισμού στις δημόσιες συμβάσεις αλλά και για μεγαλύτερους περιορισμούς στις παράνομες επιδοτήσεις. (Διαβάστε τη συνέχεια: 3 πράγματα για η συμφωνία για τη αγορά των σιδηροδρόμων )

 

Έναρξη συνόδου: 30 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα27-04-2016 - 17:29
Opening  

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, αναφέρθηκε κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στις Βρυξέλλες στα θύματα και τους ήρωες της πυρηνικής καταστροφής στο Τσερνομπίλ πριν από 30 χρόνια στην ουκρανική επικράτεια της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Η έκρηξη και η κατάρρευση του πυρηνικού αντιδραστήρα οδήγησε στην απελευθέρωση ενός τεράστιου ραδιενεργού νέφους που μόλυνε τμήματα της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της κεντρικής Ευρώπης φθάνοντας ως τη βόρεια Νορβηγία. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη συνόδου: 30 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ )

 

Συνέντευξη με την Τέρι Ράιντκε για τη βία κατά των γυναικών στο διαδίκτυο

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών27-04-2016 - 15:13
Συνέντευξη με την Τέρι Ράιντκε.  

Έκθεση για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή, συζητά και ψηφίζει στις 27 και 28 Απριλίου, η ολομέλεια του ΕΚ. Η εισηγήτρια του ΕΚ Τέρι Ράιντκε (Πράσινοι, Γερμανία), μας μίλησε πριν από την ολομέλεια για τους λόγους της υποεκπροσώπησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορίας των επικοινωνιών αλλά και για τους κινδύνους διαδικτυακής βίας με βάση το φύλο και την αντιμετώπισή τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη με την Τέρι Ράιντκε για τη βία κατά των γυναικών στο διαδίκτυο )