Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Ζωντανή μετάδοση: συζήτηση - οι κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις / Ασφάλεια και Άμυνα01-09-2014 - 17:34
Ζωντανή μετάδοση η συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών για τις κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ  

Το Σάββατο, οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ συναντηθήκαν στις Βρυξέλλες και ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ την περασμένη εβδομάδα στη Γάζα, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Γάζα και Ουκρανία η επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ συζητά την κρίση στην ευρύτερη γειτονιά της ΕΕ, την Τρίτη (2 Σεπτεμβρίου) και μπορείτε να την παρακολουθήστε ζωντανά στην ιστοσελίδα μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ζωντανή μετάδοση: συζήτηση - οι κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ )

 
 

Ο πρόεδρος του ΕΚ ζητά πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-09-2014 - 17:19
Ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς στην Σύνοδο Κορυφής στις 30-08-2014  

"Η άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα μπορούσε να θέσει την κατάσταση εντελώς εκτός ελέγχου. ", δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, απευθυνόμενος στους αρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ. Στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου, ο πρόεδρος του ΕΚ τόνισε ότι "οι δύο πλευρές καθώς και η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο". (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο πρόεδρος του ΕΚ ζητά πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας )

 
 

Εβδομάδα επιτροπών στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-09-2014 - 15:29
Γράφημα - οι επιτροπές του ΕΚ  

Το καλοκαίρι τελείωσε και το ΕΚ ξεκινάει την κοινοβουλευτική χρονιά με συνεδριάσεις των επιτροπών. Ο ρόλος των επιτροπών είναι καθοριστικός, καθώς αυτές καθορίζουν την πολιτική που θα ακολουθήσει το ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εβδομάδα επιτροπών στο ΕΚ )

 
 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-09-2014 - 13:23
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Αυτή την εβδομάδα το ΕΚ ξεκινάει τις εργασίες του με τις περισσότερες επιτροπές να συνεδριάζουν για πρώτη φορά μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού. Οι κρίσεις σε Μ. Ανατολή, Αφρική και Ουκρανία έχουν εξέχουσα θέση στις συζητήσεις, ενώ οι Ιταλοί Υπουργοί παρουσιάζουν τις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Επίσης, οι ευρωβουλευτές επανεξετάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης στην ΕΕ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )

 
 
EP provides - illustration  

Ο Σεπτέμβριος έφθασε και μαζί του οι επιτροπές οι ολομέλειες και οι ακροάσεις των νέων Επιτρόπων. Για τη διευκόλυνση όσων διαθέτουν ιστοσελίδα, μπλογκ ή άλλη πλατφόρμα στο ίντερνετ, το ΕΚ διαθέτει σειρά προϊόντων όπως γραφήματα, άρθρα, συνεντεύξεις, οπτικοακουστικό υλικό και άλλα προϊόντα. Περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί. (Διαβάστε τη συνέχεια: Άρθρα, γραφήματα και οπτικοακουστικό υλικό από το ΕΚ για χρήση από όλους )

 
 

Elmar Brok (EPP, DE), Chair of the Foreign Affairs Committee, called today for a strong EU foreign and security policy lead by a strong personality. “Bringing peace, stability and prosperity to the broader EU neighbourhood must be the first and utmost priority,” he said following a meeting of the Committee’s Enlarged Bureau with Commissioner Georgieva and the EEAS’s Executive Secretary General Pierre Vimont. (Read more: Elmar Brok: Strong EU foreign policy vital to end crises in the neighbourhood )

 
 

Η ζωή στο ΕΚ με χρώματα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα25-08-2014 - 09:00
το πρόγραμμα του ΕΚ, κάθε εβδομάδα έχει διαφορετικό χρώμα για να υποδεικνύει τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη διάρκειά της.  

Η τελευταία εβδομάδα διακοπών του ΕΚ αρχίζει και οι Επιτροπές επιστρέφουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τα χρώματα των δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα του ΕΚ όπου κάθε εβδομάδα έχει διαφορετικό χρώμα για να υποδεικνύει τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη διάρκειά της. Εδώ, ένας σύντομος οδηγός, για τα χρώματα και πώς ανταακλούν το πρόγραμμα των ευρωβουλευτών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ζωή στο ΕΚ με χρώματα )

 
 

Από τις Βρυξέλλες… στα πέρατα του κόσμου

Αλλα θέματα Περιβάλλον20-08-2014 - 09:00
Γαλλική Πολυνησία  

Στο Rapa Iti δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Για να φτάσεις εκεί χρειάζεται να ταξιδέψεις 50 ώρες με το πλοίο από την Ταϊτή. Είναι από τα πιο απομονωμένα νησιά του Νότιου Ειρηνικού καθώς τα δρομολόγια για εκεί είναι πολύ σπάνια. Αποτελείται κυρίως από βασαλτικά πετρώματα ενώ συχνά κάνουν την εμφάνιση τους πολικά ρεύματα. Τα φρούρια των δώδεκα αρχαίων φυλών στην κορυφή του ηφαίστειου καλύπτουν τη σκοτεινή και άγρια ακτή του νησιού. Ένας μικρός παράδεισος, ένα γαλλικό νησί, ένα κομμάτι της Ευρώπης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Από τις Βρυξέλλες… στα πέρατα του κόσμου )

 
 

Παγκόσμια Ημέρα Aνθρωπιστικής Βοήθειας

Αλλα θέματα Ανθρωπιστική βοήθεια18-08-2014 - 09:00
Σύριοι πρόσφυγες ζουν μέρα με τη μέρα σε προσφυγικό καταυλισμό βόρεια του Ερμπίλ στο  Ιράκ  

Οι εθελοντές, που με αυτοθυσία και συχνά κάτω από επικίνδυνες συνθήκες βοηθούν εκατομμύρια θύματα φυσικών ή ανθρώπινων καταστροφών δεν έχουν πάντοτε την αναγνώριση που τους αξίζει. Η 19η Αυγούστου είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σε αυτούς που με την προσπάθειά τους κάνουν τη διαφορά στη ζωή πολλών ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Πληροφορίες για την ΕΕ και το έργο ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης ανθρωπιστική βοήθειας στον κόσμο, στο άρθρο μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμια Ημέρα Aνθρωπιστικής Βοήθειας )

 
 
Νέστωρ, το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρονίων στην Ελλάδα  

Πριν από 2.000 χρόνια, πριν υπάρξουν τα επιστημονικά μέσα που απέδειξαν την ύπαρξη των ατόμων, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ήδη διατυπώσει τη δική τους θεωρία. Οι απόγονοί τους συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, όπως αποδεικνύεται από το πρόγραμμα "Nestor" στην Πύλο. Το έργο αυτό περιλαμβάνει ένα υποβρύχιο τηλεσκόπιο στο βυθό της Μεσογείου, που εντοπίζει τα νετρίνα, σε μία προσπάθεια να διαλευκάνει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέστωρ: ανακαλύπτοντας τα μυστήρια του σύμπαντος στο βυθό της θάλασσας )