Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

EU-fonds dat ontslagen werknemers helpt weer werk te vinden

overig Instellingen / Sociaal beleid12-09-2014 - 15:22
 

Tienduizenden ontslagen werknemers kregen de afgelopen zeven jaar meer dan €400 miljoen toegewezen voor omscholing, het starten van een onderneming of hulp bij een zoektocht naar een baan, indien zij als gevolg van de globalisering en de economische crisis werden ontslagen. Deze steun is door het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) beschikbaar gesteld. Op 11 september keurde de begrotingscommissie een tweede steunpakket goed voor werknemers in vier landen. (Lees meer: EU-fonds dat ontslagen werknemers helpt weer werk te vinden )

 
 
Martin Schulz  

"We kunnen niet werkeloos toekijken hoe de grondbeginselen van de internationale gemeenschap worden geschonden", zei EP-voorzitter Martin Schulz tijdens een bezoek aan Kiev op vrijdag. "We hebben overeenstemming bereikt over de regels voor staten voor het omgaan met elkaar. Deze regels gelden voor iedereen." Tijdens zijn tweedaagse bezoek ontmoette Schulz premier Arseni Jatsenjoek en president Petro Porosjenko. (Lees meer: Schulz in Kiev: "Wat er in Oekraïne gebeurt, betreft alle Europeanen" )

 
 

The candidate commissioners, as presented by incoming Commission President Jean-Claude Juncker, will need to appear in hearings before parliamentary committees from 29 September to 7 October. (Read more: Candidate commissioners to appear before EP committees from 29 September )

 
 

Maak kennis met de politieke fracties

overig Instellingen12-09-2014 - 10:18
Foto's van de fractievoorzitters  

Het Europees Parlement is een zeer politieke instelling waar ideeën over kwesties uiteenlopend van de EU-prioriteiten voor uitgaven tot het recht op privacy en handelsbetrekkingen, fel worden bevochten. De fracties spelen een essentiële rol bij deze botsing van ideeën, aangezien ze gelijkgestemde vertegenwoordigers uit heel Europa bijeenbrengen en een stem in de besluitvorming geven. Ontdek op onze bijzondere pagina wat de fracties zijn, waar ze voor staan en wie hun leiders zijn. (Lees meer: Maak kennis met de politieke fracties )

 
 

Russisch invoerverbod: hoe moet de EU de getroffen bedrijven steunen?

overig Buitenlandse/internationale handel11-09-2014 - 17:25
Appelverwerkingsbedrijf in Rajpol in Wola Leczyszycka ©BELGA_AFP_J.SKARZYNSKI  

Europese bedrijven beginnen de impact van het Russische invoerverbod van 7 augustus te voelen. De maatregel, die producten van Poolse appels tot Belgisch varkensvlees omvat, is het antwoord van Rusland op de EU-sancties voor de betrokkenheid van het land in de crisis in Oekraïne. We spraken met Bernd Lange, voorzitter van de commissie Internationale handel en met Czesław Siekierski, voorzitter van de landbouwcommissie, over hoe de EU een verschil in dit handelsconflict kan maken. (Lees meer: Russisch invoerverbod: hoe moet de EU de getroffen bedrijven steunen? )

 
 

Parliament’s President Martin Schulz this morning informed the Conference of Presidents, made up of the leaders of the political groups, that His Holiness Pope Francis has accepted his official invitation to the European Parliament. This invitation was extended by President Schulz during his official visit to the Vatican on 11 October 2013. (Read more: His Holiness Pope Francis on official visit to European Parliament in November )

 
 

Redundant workers in wood product manufacturing in Castilla y León and in the food and beverage services industry in Aragón could get a total of €1.66 million in European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid to help them find new jobs under plans approved by the Parliament's Budgets Committee on Thursday. The aid still has to be approved by Parliament as a whole and the Council of Ministers. (Read more: Budgets Committee approves EU aid for redundant Spanish workers )

 
 

De Begrotingscommissie van het Europees parlement heeft donderdag ingestemd met een voorstel voor steun aan de bouwsector in Gelderland en Overijssel. Het gaat om een bedrag van €1,6 miljoen, bedoeld om 475 ontslagen werknemers weer aan het werk te krijgen. (Lees meer: EU-ondersteuning ontslagen bouwvakkers Gelderland en Overijssel )

 
 
Mary Robinson  

De aanpak van de klimaatverandering zal een belangrijk punt voor het nieuw gekozen Europees Parlement en de nieuwe Commissie worden. Een persoon die geen twijfels heeft over de dringende noodzaak om de strijd tegen klimaatverandering op te voeren, is de voormalige president van Ierland en de huidige speciale gezant van de VN, Mary Robinson. Bij haar bezoek aan Brussel om EP-Voorzitter Martin Schulz te spreken, spoorde ze de Europese politici aan om leiderschap te tonen. (Lees meer: Mary Robinson: "Met business as usual met een beetje groen komen we er niet" )

 
 

Verzoekschriften: Het Parlement geeft u een kans om te worden gehoord

overig Instellingen / Burgerrechten / Verzoekschriften10-09-2014 - 16:50
commissie Verzoekschriften  

Hebt u een probleem over een EU-kwestie? Het Europees Parlement kan helpen. De EP-commissie Verzoekschriften zorgt ervoor dat klachten van burgers te horen zijn op het hoogste niveau. Hier is een korte handleiding over hoe u een verzoekschrift kan indienen en een schets van de verzoekschriften ingediend in 2012. (Lees meer: Verzoekschriften: Het Parlement geeft u een kans om te worden gehoord )