Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Bosstrategie: duurzaam beheer, economische waarde

Plenaire vergadering Milieu28-04-2015 - 11:31
Een hoge boom ©BELGA_Easyfotostock_L.Mikhailova  

Het voorstel van het EP voor een nieuwe bosstrategie van de EU zal naar verwachting vandaag, dinsdag 28 april, in de plenaire vergadering worden goedgekeurd. Meer dan 40% van Europa's landoppervlak wordt door bos bedekt en de aan bos verwante industrieën geven werk aan ongeveer 3,5 miljoen mensen. Het is dus van belang dat de EU zich richt op het duurzaam beheer van de bossen en rekening houdt met de maatschappelijke en economische waarde die de sector met zich meebrengt, stelt de resolutie. (Lees meer: Bosstrategie: duurzaam beheer, economische waarde )

 

Debat nieuwe Europese veiligheidsagenda

Plenaire vergadering Politiële samenwerking28-04-2015 - 11:00

Vanaf dinsdagmiddag 15:00 uur debatteren EP-leden met vicevoorzitter van de commissie Frans Timmermans en eurocommissaris Dimitris Avramopoulos over de nieuwe Europese veiligheidsagenda, waarover vanochtend door de Commissie wordt besloten. De veiligheidsagenda is een update van de Europese interne veiligheidsstrategie en stelt prioriteiten en acties voor om terrorisme, georganiseerde misdaad en cybercrime tegen te gaan in de periode 2015-2020. (Lees meer: Debat nieuwe Europese veiligheidsagenda )

 

Opening: stilte voor slachtoffers Nepal en verdronken migranten

Plenaire vergadering Instellingen28-04-2015 - 09:20

De plenaire zitting ging van start met een minuut stilte voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal en migranten die de verdrinkingsdood vonden in de Middellandse zee. Voorzitter Martin Schulz betuigde zijn medeleven met de families en vrienden van de slachtoffers. (Lees meer: Opening: stilte voor slachtoffers Nepal en verdronken migranten )

 

Naar een nieuwe alcoholstrategie van de EU

Plenaire vergadering Volksgezondheid27-04-2015 - 16:18
 

De aan alcohol gerelateerde schade is nog steeds een groot probleem voor de volksgezondheid in de EU. De directe en indirecte maatschappelijke kosten van alcoholmisbruik werd in 2010 geschat op € 155,8 miljard. Alcohol bevat veel calorieën en kan bijdragen aan overgewicht maar de meeste mensen hebben geen idee hoeveel calorieën in hun drank zitten. Vandaag wordt over een ontwerpresolutie gedebatteerd die onder andere een verplichte etikettering voor calorieën in alcohol voorstelt. Volg het live. (Lees meer: Naar een nieuwe alcoholstrategie van de EU )

 
Interview with Olga Sehnalová  

Stel je hebt een ernstig auto-ongeluk en je bent niet in staat om de hulpdiensten te bellen. Binnenkort kan uw auto het voor u doen. Vandaag debatteert en morgen stemt het Parlement over de invoering van eCall, het automatische waarschuwingssysteem voor auto's. Rapporteur Olga Sehnalová sprak na de stemming in de commisie Interne markt (op 17 maart) met ons over de noodzaak van eCall, hoe gegevens worden beschermd en wat het de consument zal kosten. (Lees meer: Sehnalová over eCall: informatie wordt alleen overgedragen bij ernstig ongeval )

 

Bangladesh: is de situatie twee jaar na de Rana Plaza-tragedie verbeterd?

Plenaire vergadering Delegaties24-04-2015 - 14:56
Familieleden van Rana Plaza slachtoffers houden foto's van hum geliefden omhoog @Rohat Ali Rajib  

Vandaag is het twee jaar geleden dat de Rana Plaza fabriek in Bangladesh instortte. De tragedie, die meer dan 1.100 mensen het leven kostte, wees op de menselijke kost van goedkope kleding. Bangladesh is de tweede grootste exporteur van kleding in de wereld en 60% van de uitvoer gaat naar de EU. Op 29 april stemmen de leden over een resolutie over situatie in de kledingindustrie in Bangladesh. Wij spraken over de kwestie met Jean Lambert, voorzitter van de parlementaire delegatie Zuid-Azië. (Lees meer: Bangladesh: is de situatie twee jaar na de Rana Plaza-tragedie verbeterd? )

 
EP- Voorzitter Schulz tijdens een persconferentie bij een EU-top © European Union 2015  

Europa moet komen met een gemeenschappelijk asiel- en migratiebeleid dat humaan en realistisch is, liet Martin Schulz de EU-leiders weten. De EP-voorzitter sprak aan het begin van een buitengewone Europese top gewijd aan migratie nadat honderden mensen in één week stierven bij hun poging om de Middellandse Zee over te steken. Schulz zei: "Onze eerste prioriteit moet zijn om levens te redden op zee." (Lees meer: Schulz: "Gebrek aan Europees migratiebeleid maakt van Middellandse Zee kerkhof" )

 

Parliament, Council start negotiations on investment fund

BUDG ECON Budget / Economic and monetary affairs23-04-2015 - 14:01

Negotiators of the European Parliament and the Council opened negotiations on the European Fund for Strategic Investments (EFSI) on Wednesday. (Read more: Parliament, Council start negotiations on investment fund )

 

Carbon monoxide can kill, so gas ovens should be professionally installed and maintained. But oven gloves need not be subject to EU safety rules unless they are labelled “protective”, said Internal Market Committee MEPs voting on draft EU rules on Thursday. (Read more: Gas ovens need EU safety rules, but oven gloves do not, say MEPs )

 

Better law-making with Frans Timmermans

Others Institutions22-04-2015 - 17:56

Annual and multi-annual programming and the revision of the 2003 Inter-institutional agreement on "Better Law making", which aims to simplify and improve the regulatory environment, will be discussed by the Conference of Presidents (EP President and political group leaders) and Commission Vice-President Frans Timmermans on Thursday at around 11.00. (Read more: Better law-making with Frans Timmermans )