Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

Pressemeddelelser

 
 
 
 

Åbning af samlingen: MEP'erne minder massakren i Screbrenica

Plenarmøde Institutioner06-07-2015 - 19:24
Plenary opening July 2015_  

Den brutale massakre på 8000 mænd og drenge i den bosniske by Screbrenica for 20 år siden blev mindet af Europa-Parlamentets formand Martin Schulz ved åbningen af ugens plenarsamling i Strasbourg, hvor MEP'erne også holdt et minuts stilhed for at mindes massakren. (Læs mere: Åbning af samlingen: MEP'erne minder massakren i Screbrenica )

 

Interview med Bernd Lange: TTIP-forhandlingerne skal være gennemsigtige

Plenarmøde Ekstern/international handel06-07-2015 - 17:59
Press conference of Bernd Lange on the EU-US trade deal  

Parlamentet er i færd med at færdiggøre sine anbefalinger til Kommissionen om TTIP, der er en frihandelsaftale mellem EU og USA. Tirsdag vil MEP'erne debattere, dernæst stemme om betænkningen onsdag. Til plenarforsamlingen i juni blev afstemningen udskudt som følge af den lange række af ændringsforslag, men nu ser det imidlertid ud til at et kompromis er muligt. Forud for debatten talte vi med tyske Bernd Lange fra S&D-gruppen, der er ordfører og formand for udvalget for International Handel. (Læs mere: Interview med Bernd Lange: TTIP-forhandlingerne skal være gennemsigtige )

 
The EP’s environmental committee backs the reform of the EU’s Emission Trading Scheme (ETS). © BELGA_AGEFOTOSTOCK  

Den 7. juli diskuterer MEP'erne reformen af EU-emissionshandelsordningen (ETS), der bør reducere udledningen af drivhusgasser og bekæmpe klimaforandringerne. Lovforslaget vil tackle ubalancer i udbud og efterspørgsel af emissionskvoter, der hindrer incitamenter til grønne investeringer. En afstemning til plenarforsamlingen er sat til onsdag den 8. juli. (Læs mere: Reformen af EU-emissionshandelsordningen: alt hvad du har brug for at vide )

 

Cirkulær økonomi: vigtigheden af at genbruge produkter og materialer

Plenarmøde Økonomiske og monetære anliggender03-07-2015 - 13:11
 

Hver EU-borger bruger 14 tons råvarer og genererer fem tons affald om året. I en verden med faldende ressourcer ser disse tal alarmerende ud. Men der kan være en løsning. Produkter eller de materialer, de indeholder, kan genbruges, repareres eller genanvendes, og dermed reducere spild. Mandag debatterer EP en betænkning, der opfordrer Kommissionen til at fremsætte et ambitiøst forslag til at lette overgangen til en cirkulær økonomi, hvor produkter er designet til at have mere end ét liv. (Læs mere: Cirkulær økonomi: vigtigheden af at genbruge produkter og materialer )

 
Illustrativt billede af mobil sundhedsapplikation ©BELGA_EASYFOTOSTOCK  

Patienter bliver mere og mere uafhængige når de kan overvåge egen sundhed gennem applikationer. Det gælder både i seriøse tilfælde, såsom nyresvigt, men der eksisterer også applikationer som hjælper dig med rygestop, motion eller bare at drikke mere vand. Onsdag den 1. juli stablede STOA en workshop på benene, hvor eksperter deltog og fortalte hvordan nye teknologier kan styrke patienterne og forbedre deres sundhedskompetencer. (Læs mere: eHealth, mHealth og sundhedskompentencer: hvordan teknologi styrker patienterne )

 

Debat: bør panoramafriheden gælde i hele EU?

Plenarmøde Retligt samarbejde02-07-2015 - 13:10
Paris panorama by night. View on La Defense from Eiffel Tower. ©BELGA_EASYFOTOSTOCK  

Skal alle have ret til at tage og dele billeder af offentlige bygninger – og hvad med ophavsrettighederne? Den såkaldte panoramafrihed findes allerede i visse medlemslande, men MEP’erne overvejer nu om det bør introduceres i hele unionen. Forud for debatten til næste uges plenarforsamling i Strasbourg, spurgte vi to MEP’er på hver sin side af debatten om de mener, at panoramafrihed er en god eller dårlig idé. (Læs mere: Debat: bør panoramafriheden gælde i hele EU? )

 

Juni måneds gæstefotograf: bæredygtig vækst og anstændige job

Andet Udvikling og samarbejde / Ungdom02-07-2015 - 12:00
Guest Photographer June topic "sustainable green growth, decent jobs and businesses" jury winner is "framework" by Nati Esmel ©Nati Esmel  

2015 er Det Europæiske År for Udvikling, og derfor har vi startet en konkurrence for gæstefotografer. Hver måned indtil september vil vi annoncere et tema, som relaterer sig til udvikling. Send os et fotografi, der passer til temaet sammen med ansøgningsskemaet, så deltager du i konkurrencen om at vinde en tur til Strasbourg, hvor du kan lave en fotoreportage. (Læs mere: Juni måneds gæstefotograf: bæredygtig vækst og anstændige job )

 

Civil liberties MEPs to debate concerns over French surveillance law

LIBE Justice and home affairs02-07-2015 - 10:36

The civil liberties committee debates France's controversial new law on surveillance powers on Thursday, 2 July. MEPs will raise concerns about the compatibility of some of the law's provisions with the European treaties with the Commission's director for criminal justice, Francisco Morillo. (Read more: Civil liberties MEPs to debate concerns over French surveillance law )

 

Luxembourg overtager formandskabet: de luxembourgske MEP'ers forventninger

Andet Det Europæiske Råd / Institutioner01-07-2015 - 12:02
LOGO_PRESIDENCE_2015_EN  © eu2015lu.eu  

Fra 1. juli vil det roterende halvårlige formandskab for Rådet overgå til et af de mindste og mest erfarne medlemslande - Luxembourg. Der er mange presserende spørgsmål, herunder den græske gældskrise, migrationspresset og forberedelsen af klimakonferencen i Paris i december. Vi spurgte alle seks medlemmer fra Luxembourg om, hvad de ser som de største udfordringer for det nye formandskab. Her er hvad de fortalte os. (Læs mere: Luxembourg overtager formandskabet: de luxembourgske MEP'ers forventninger )

 
 

Europa-Parlamentet formand Martin Schulz sagde i går, at EU-institutionerne ”appellerede til det græske folk at stemme "ja" til institutionernes forslag." Efter offentliggørelsen af beslutningen om en folkeafstemning i Grækenland om forslag til yderligere økonomisk støtte til landet fra EU sagde Martin Schulz, at dette var "en håndstrækning til det græske folk" og tilføjede, at resultatet af folkeafstemningen er afgørende for Grækenlands position i eurozonen." (Læs mere: EP's formand Schulz om Grækenland: "En udstrakt hånd til det græske folk" )