Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

MEPs lay out their priorities to Maltese Council Presidency

Plenary Session Institutions18-01-2017 - 13:30
Maltese PM Joseph Muscat addressing the European Parliament plenary during the debate on @EU2017MT presidency  

MEPs discussed the priorities of the Maltese Council Presidency with Malta’s Prime Minister Joseph Muscat and Commission President Jean-Claude Juncker on Wednesday. (Read more: MEPs lay out their priorities to Maltese Council Presidency )

 

Debate on EU summit outcome and challenges in 2017 at 15.00

Plenary Session Institutions18-01-2017 - 12:01

MEPs will assess political challenges in 2017 with Commission Vice-President Jyrki Katainen and Council President Donald Tusk in a debate, on Wednesday at 15.00, on the outcome of the European Council meeting of 15 December 2016. (Read more: Debate on EU summit outcome and challenges in 2017 at 15.00 )

 

Első körben 10 alelnököt választott az EP

Plenáris ülés Intézmények18-01-2017 - 10:43

A képviselők a szerdai első körben az Európai Parlament 14 alelnökéből 10-et választottak meg. A jelölteknek az első és második körben az érvényes szavazatok több mint felét kell megszerezniük. A harmadik fordulóban a legtöbb voksot begyűjtő jelöltek kapják a maradék helyeket. A második forduló délután fél kettőkor kezdődik. (Tovább: Első körben 10 alelnököt választott az EP )

 

MEPs to discuss Council Presidency with Malta’s PM Joseph Muscat at 11.00

Plenary Session Institutions18-01-2017 - 09:00

MEPs will debate the priorities of the incoming Maltese Presidency of the EU Council of Ministers with Prime Minister Joseph Muscat and Commission President Jean-Claude Juncker in a plenary debate chaired by Parliament’s new President Antonio Tajani. (Read more: MEPs to discuss Council Presidency with Malta’s PM Joseph Muscat at 11.00 )

 

Antonio Tajanit választottak az EP elnökének

Plenáris ülés Intézmények17-01-2017 - 10:33
The new President of the European Parliament is Antonio Tajani  

Antonio Tajani (EPP, Olaszország) nyerte 351 szavazattal az elnökválasztás negyedik, utolsó fordulóját a 282 voksot szerzett Gianni Pittella (S&D, OIaszország) előtt. (Tovább: Antonio Tajanit választottak az EP elnökének )

 

Új elnököt választ az Európai Parlament

Plenáris ülés Intézmények / A Parlament eljárási szabályzata16-01-2017 - 22:39
EP Presidents first ballots candidates: Antonio Tajani (EPP, Italy), Gianni Pittella (S&D, Italy), Helga Stevens (ECR, Belgium), Guy Verhofstadt (ALDE, Belgium), Eleonora Forenza (GUE/NGL, Italy), Jean Lambert (Greens/EFA, UK) and Laurenţiu Rebega (ENF, Romania)  

Új elnököt választanak az EP-képviselők január 17-én, kedden Martin Schulz helyére, aki öt év után távozik az Európai Parlament éléről. Eddig hét EP-képviselő jelentette be, hogy indul az elnöki posztért, de amennyiben az első fordulóban egyik jelölt sem kapja meg a szükséges mennyiségű szavazatot, az EP-képviselők visszaléphetnek, vagy éppen új képviselők jelöltethetik magukat a további szavazási fordulók előtt. Az elnökválasztást élőben közvetítjük honlapunkon. (Tovább: Új elnököt választ az Európai Parlament )

 

Az ülés megnyitása - egy perc csend Mário Soares emlékére

Plenáris ülés Intézmények16-01-2017 - 19:17
Opening remarks of January plenary session by EP President Martin Schulz  

Schulz elnök az ülés kezdetén egy perc csendet rendelt el a január 7-én elhunyt portugál államférfi Mário Soares emlékére, aki fontos szerepet vállalt az elnyomás és diktatúra elleni harcban, a demokratikus átmenetben és az ország uniós csatlakozásában. Kötelességünk politikai örökségét megvédeni, mondta az EP elnöke. (Tovább: Az ülés megnyitása - egy perc csend Mário Soares emlékére )

 
A mother and her baby rescued after crossing the sea in search of a safe live ©UNHCR/Achilleas Zavallis  

Az EU külső határainak ellenőrzését végző Frontex ügynökség becslései szerint egyharmadára csökkent az Európa partjaihoz érő migránsok és menekültek száma 2016-ban. Tavaly rekordszámú, mintegy 5000 körüli volt azok száma, akik a Földközi-tengeren történő átkelés során veszítették életüket, vagy tűntek el. A Bizottság, a Tanács és az ENSZ menekültügyi szervezetének képviselőivel egyeztettek az állampolgári jogi szakbizottság képviselői csütörtökön a jelenlegi helyzetről és a szükséges lépésekről. (Tovább: Menekültválság: „Nem ismétlődhetnek meg a 2015-ös események” )

 

Maltese Presidency priorities discussed in committee

LIBE JURI Institutions12-01-2017 - 17:37

The priorities of the Maltese Presidency of the EU Council of Ministers are being outlined to parliamentary committees by Maltese ministers at a series of meetings taking place in January. (Read more: Maltese Presidency priorities discussed in committee )

 
Interview with Mady Delvaux  

A robotok, ide értve a gyógyszergyárakban, a mezőgazdaságban alkalmazott robotokat, intelligens autókat, vagy az önmagukat vezérlő drónokat, egyre inkább a napi életünk részévé váltak. De vajon tényleg átveszik a munkát az emberektől? Ki felelős azért, ha sérülést okoznak? Az EP jogi szakbizottsága csütörtökön szavaz arról a jelentésről, amely a robotok átfogó jogi szabályozását kéri a Bizottságtól, Mady Delvaux szocialista, luxemburgi jelentéstevőt kérdeztük a részletekről. (Tovább: Mady Delvaux: „A robotok nem helyettesítik az embereket, együtt dolgoznak velük” )