Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

„Az oktatás emberi jog” – interjú a nőjogi szakbizottság elnökével

Egyéb Intézmények / A nők jogai/Esélyegyenlőség06-03-2015 - 16:34
Garcia Perez FB interview  

Minden évben március 8-án tartják a nemzetközi nőnapot, amelynek idei témája az EP-ben az, hogy miként segíthet az oktatás megteremteni a nemek közti esélyegyenlőséget. Olvasóinkat arra kértük, hogy a témában tegyék fel kérdéseiket Facebook-oldalunkon a nőjogi szakbizottság elnökének, Iratxe García Pérez képviselőnek, aki válaszolt is azokra. (Tovább: „Az oktatás emberi jog” – interjú a nőjogi szakbizottság elnökével )

 

Ebolajárvány: tanulni kell a hibákból

Egyéb Közegészségügy05-03-2015 - 18:03
Health workers who are risking their lives to do their jobs doing their fight against Ebola  

A legutóbbi, napjainkban is pusztító járvány járt eddig a legtöbb halálos áldozattal az Ebola-vírus 1976-os azonosítása óta. Március 4-én az EP tudományos kérdésekkel foglalkozó osztálya (STOA) által szervezett meghallgatáson képviselők és meghívott szakértők beszéltek a betegséggel kapcsolatos kutatásokról és arról, hogyan lehetne a mostani tapasztalatok segítségével elkerülni egy hasonló krízist a jövőben. (Tovább: Ebolajárvány: tanulni kell a hibákból )

 
Interview with the Liberian President Ellen Johnson Sirleaf  

Szerdán Ellen Johnson Sirleaf libériai elnököt fogadta Brüsszelben Martin Schulz, az EP elnöke. Sirleaf részt vett az AKCS–EU parlamenti közgyűlés ülésén, és arra is szakított időt, hogy válaszoljon szerkesztőségünk kérdéseire. Az eboláról és a nemzetközi nőnapról kérdeztük. (Tovább: Ellen Johnson Sirleaf libériai elnök: „tíz év múlva az államfők fele lehetne nő” )

 

Kattints és pályázz! - indul fotópályázatunk márciusi fordulója

Egyéb Intézmények / Kultúra04-03-2015 - 18:43
"Thirst for knowledge in asylum conditions" by Hristo Rusev is the guest photographer "Education" topic winner ©Hristo Rusev/www.hristorusevphotography.blogspot.com  

A fejlesztés és nemzetközi segélyezés európai éve alkalmából 2015-ben ismét fotópályázatot hirdet az Európai Parlament. Szeptemberig minden hónapban egy-egy, a fejlesztéspolitikához kapcsolódó téma kapcsán várjuk a fotókat. A legjobb pályaművek beküldői Strasbourgban, az EP plenáris ülésén készíthetnek majd képsorozatot. (Tovább: Kattints és pályázz! - indul fotópályázatunk márciusi fordulója )

 
EPRS "100 books on Europe to remember" opening ceremony with EP President Martin Schulz  

Az európai integrációt és eszmerendszerét körüljáró könyvek, tanulmányok és tudományos munkák egyedülálló gyűjteményét állította össze az Európai Parlament. A külön e célra létrehozott honlapon különböző nyelveken, számos európai írótól lehet érdekességeket olvasni a könyvekről. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa az európai integráció eszméjét, támogatóit, ezzel is hozzájárulva azon kihívások megoldásához, amelyekkel Európának szembe kell néznie napjainkban. (Tovább: Böngéssz, olvass, fedezd fel Európát a könyveken keresztül! )

 

A magánszektor szerepe a fejlesztések területén – eszmecsere a LinkedInen

Egyéb Intézmények / Információ04-03-2015 - 17:19
LinkedIn "advise your MEP" campaign with Nirj Deva  

Nirj Deva konzervatív-reformer, brit képviselő arról készít jelentést, hogy milyen szerepe lehet a magánszektornak a fejlesztésekben. A képviselő várja az állampolgárok véleményét, építő javaslatait is. Olvasóink mától az Európai Parlament LinkedIn oldalán oszthatják meg véleményüket, amelyeket akár a jelentésbe is beépíthet a képviselő. (Tovább: A magánszektor szerepe a fejlesztések területén – eszmecsere a LinkedInen )

 

Sergio Mattarella olasz elnök az Európai Parlamentben

Egyéb Intézmények03-03-2015 - 17:23
European Parliament President Martin Schulz met Italy’s President Sergio Mattarella on Tuesday 03/03/2015  

Március 3-án Martin Schulz, az EP elnöke fogadta Brüsszelben Sergio Mattarella olasz elnököt. Schulz megköszönte Mattarellának, hogy első külföldi látogatása alkalmából az uniós intézményeket, és köztük az Európai Parlamentet is felkereste. (Tovább: Sergio Mattarella olasz elnök az Európai Parlamentben )

 

Az UNRWA vezetője: „Gáza egy időzített bomba”

Egyéb Menekültpolitika03-03-2015 - 16:59
Interview with UNRWA Commissioner-General Pierre Krähenbühl at the European Parliament  

A Jordániában, Libanonban, Szíriában és Palesztinában található ötmillió palesztin menekült megsegítéséért felelős ENSZ-ügynökség (UNRWA) vezetője beszélt a szíriai és gázai események következményeiről március 2-án a külügyi szakbizottságban. 2007–2013 között az UNRWA költségvetésének 57%-át az EU és az uniós tagállamok biztosították. Pierre Krähenbühl arra is szánt időt, hogy válaszoljon szerkesztőségünk kérdéseire. (Tovább: Az UNRWA vezetője: „Gáza egy időzített bomba” )

 

Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete

Others External relations03-03-2015 - 13:16

EP President Martin Schulz said: "The repeated and arbitrary denial of entrance onto Russian territory of elected parliamentarians, as testified by the latest case of MEP Sandra Kalniete, is a high affront to the EU-Russia relations and the work of democratic institutions. (Read more: Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete )

 
Interview with Alain Lamassoure  

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak felderítése érdekében, hogy a tagállami adószabályok előnyhöz juttathattak-e multinacionális cégeket az EU 28 tagállamában. Az EP is foglalkozik az üggyel: különbizottságot hozott létre, amely annak jár utána, hogy részesültek-e cégek előnyös elbánásban. A különbizottság elnökét, Alain Lamassoure néppárti, francia képviselőt kérdeztük a részletekről. (Tovább: „El kell kerülni az adóháborút” - vizsgálat a multinacionális cégek adózásáról )