Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Terugblik op de plenaire vergadering: Begroting 2015, Palestina, martelingen CIA

Plenaire vergadering Instellingen19-12-2014 - 09:00
 

Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2014 werd een hard bevochten compromis over de EU-begroting goedgekeurd. De erkenning als staat van Palestina, marteling door de CIA en mediavrijheid in Turkije behoorden tot de belangrijkste onderwerpen op de agenda. De leden herkozen Emily O'Reilly als Europese Ombudsman tot 2019 en bekroonden de Pools-Deense coproductie Ida met de LUX filmprijs. Lees onze samenvatting van een drukke week. (Lees meer: Terugblik op de plenaire vergadering: Begroting 2015, Palestina, martelingen CIA )

 
 

Ontdek het Europees Parlement op sociale media

overig Instellingen / Informatie19-12-2014 - 09:00
 

Van Pinterest tot LinkedIn, het Europees Parlement is aanwezig op de meeste sociale media platformen om beter met u te kunnen communiceren. Wij bieden op deze platformen niet allen achtergrondinformatie en het laatste nieuws maar ook video's, foto's, infografieken en de mogelijkheid om over de laatste actuele onderwerpen in debat te gaan. Probeer onze interactieve infografiek om een idee te krijgen van dat wat wij op elk platform te bieden hebben. (Lees meer: Ontdek het Europees Parlement op sociale media )

 
 
Martin Schulz  

Martin Schulz riep de regeringsleiders op om het investeringsplan van € 315 miljard te steunen en te helpen om de investeringskloof ten opzichte van de VS en China te dichten. Bij opening van de EU-top in Brussel zei de EP-voorzitter: "Het investeringsplan is een sterk signaal dat we toegewijd zijn aan het inslaan van een nieuwe weg voor Europa in de richting van groei en banen. Het is van het grootste belang dat u zich ook duidelijk tot zijn succes verbindt."” (Lees meer: Schulz: "Investeren gaat over bruggen bouwen naar een succesvolle toekomst" )

 
 

Parlement stemt in met associatieverdrag EU-Georgië

Plenaire vergadering Externe betrekkingen18-12-2014 - 14:05
Flying Flag of Georgia. ©BELGA_EASYFOTOSTOCK  

Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met het associatieverdrag tussen de EU en Georgië. Het verdrag moet de politieke banden versterken en zorgen voor verdere economische samenwerking, onder meer door geleidelijke, wederzijdse opening van de markten. (Lees meer: Parlement stemt in met associatieverdrag EU-Georgië )

 
 

Human rights: Venezuela; Sudan and Mauritania

Plenary Session Development and cooperation / External relations18-12-2014 - 12:01

Parliament passed three resolutions on Thursday, calling on the Venzuelan authorities to withdraw "unfounded" charges against the opposition leader; condemning the arrest of human rights activist Dr Amin Mekki Medani in Sudan; and demanding the immediate release of anti-slavery activist Biram Dah Abeid in Mauritania. (Read more: Human rights: Venezuela; Sudan and Mauritania )

 
 

MEPs secure deal to cap card payment fees

ECON Economic and monetary affairs17-12-2014 - 19:02

The fees that banks charge retailers to process shoppers’ payments should be capped under uniform rules across in the EU following a deal struck by Economic and Monetary Affairs Committee and Council negotiators on Wednesday. The cap would apply to both cross-border and domestic card-based payments and should result in lower costs for consumers. (Read more: MEPs secure deal to cap card payment fees )

 
 

Pawlikowski: "Geprobeerd een film te maken die over universele dingen gaat"

Plenaire vergadering Cultuur17-12-2014 - 17:58
Interview with Paweł Pawlikowski  

Vandaag werd de LUX-filmprijs van het Europees Parlement 2014 toegekend aan Ida. Deze Pools/Deense film, geregisseerd door Paweł Pawlikowski, vertelt het verhaal over een jonge novice die haar tante ontmoet en voor intrede op zoek gaat naar de geheimen van haar familie. Na de ceremonie spraken wij met de regisseur en kwamen meer te weten over het succes van de film en zijn mening over de Europese cinema. (Lees meer: Pawlikowski: "Geprobeerd een film te maken die over universele dingen gaat" )

 
 

Marteling: EP-leden roepen op tot onderzoek rol EU-landen in CIA-praktijken

Plenaire vergadering Instellingen / Mensenrechten / Externe betrekkingen17-12-2014 - 17:14
Persconferentie in het hoofdkwartier van de CIA  

Waterboarding, mensen vastketenen: het onlangs verschenen verslag van de Amerikaanse Senaat over de CIA verhoormethoden uit ernstige beschuldigingen over het agentschap dat marteling gebruikte om informatie van gedetineerden te krijgen. In een plenair debat op 17 december lieten de leden weten dat het veronachtzamen van fundamentele waarden in de strijd tegen het terrorisme onaanvaardbaar is. Zij eisten dat mogelijke medeplichtigheid van EU-lidstaten moet worden onderzocht. (Lees meer: Marteling: EP-leden roepen op tot onderzoek rol EU-landen in CIA-praktijken )

 
 

Debat persvrijheid en arrestaties Turkije

Plenaire vergadering Externe betrekkingen17-12-2014 - 14:00

Het Europees Parlement bespreekt woensdagmiddag om 16:30 in de plenaire vergadering de invallen en arrestaties van de Turkse politie bij verschillende kranten en tv-stations. Vooral journalisten van de aan de geestelijke Fethullah Gulen-gelieerde oppositiemedia zijn het doelwit geworden van de acties. Commissaris Dimitris Avramopoulos en de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Benedetto Della Vedova zullen bij het debat aanwezig zijn. (Lees meer: Debat persvrijheid en arrestaties Turkije )

 
 

MEPs urge EU to step up efforts to help steel industry out of the crisis

Plenary Session Industry17-12-2014 - 13:59

The EU should step up its efforts to help the steel industry out of the crisis, MEPs say in a non-binding resolution voted on Wednesday. They ask the European Commission to ensure that trade deals improve steel export conditions and check that EU competition and state aid rules do not lead to unfairness between EU countries. MEPs also call for investments in workers' education and training as well as in steel research. (Read more: MEPs urge EU to step up efforts to help steel industry out of the crisis )