Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 
Δέντρο σε δάσος φωτογραφημένο απο τη βάση του κορμού ©BELGA_Easyfotostock_L.Mikhailova  

Τις προτάσεις του ΕΚ για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τα δάση αναμένεται να εγκρίνει η ολομέλεια την Τρίτη 28 Απριλίου με στόχο την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντικά και οικονομικά διαχείριση του δάσους. Συνολικά, τα δάση καλύπτουν περισσότερο από το 40% της χερσαίας έκτασης της Ευρώπης και δημιουργούν 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κάτι που καθιστά προφανή την ανάγκη ορθής και βιώσιμης διαχείρισής τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα δάση: βιώσιμη διαχείριση, οικονομική ανάπτυξη )

 

Διαδικασία απαλλαγής: ο προϋπολογισμός της ΕΕ και πώς εγκρίνεται

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα28-04-2015 - 11:52
Τέσσερις στίβες απο κέρματα ευρώ σε λευκό φόντο. Στις 28 και 29 Απριλίου στην ολομέλεια του ΕΚ η απαλλαγή για το 2013  

Την χορήγηση "απαλλαγής" για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2013, όπως τον διαχειρίσθηκαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα θεσμικά όργανα και οργανισμοί, συζητά στις 28 και ψηφίζει στις 29 Απριλίου η ολομέλεια του ΕΚ. Για το κοινοβούλιο, η διαδικασία της "απαλλαγής" ή έγκρισης της διαχείρισης αποτελεί κρίσιμο εργαλείο δημοσιονομικής διαφάνειας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των οργανισμών της ΕΕ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Διαδικασία απαλλαγής: ο προϋπολογισμός της ΕΕ και πώς εγκρίνεται )

 

Η πρόταση της Επιτροπής για την "ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια"

Σύνοδος Ολομέλειας Αστυνομική συνεργασία28-04-2015 - 11:00

Οι ευρωβουλευτές θα διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη νέα "ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια" στη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Τρίτη στις 3μμ ώρα Γαλλίας, αμέσως μετά την έγκρισή της εν λόγω πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η πρόταση της Επιτροπής για την "ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια" )

 
European Parliament President Martin Schulz opens EP plenary with a minute of silence for victims of Nepal Earthquake and Mediterranean tragedies  

Η σύνοδος ολομέλειας στο Στρασβούργο ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του σεισμού στο Νεπάλ στις 25 Απριλίου και τους μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο στις 20 Απριλίου. Ο Πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς μετέφερε τα βαθιά συλλυπητήρια του ΕΚ προς τις οικογένειες των θυμάτων. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη συνόδου: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Νεπάλ και της Μεσογείου )

 

Προσοχή, το ποτό… παχαίνει

Σύνοδος Ολομέλειας Δημόσια υγεία27-04-2015 - 16:17
 

Η ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό η κατάχρηση αλκοόλ είναι γνωστή και ο, οικονομικός, λογαριασμός είναι επίσης βαρύς, καθώς έχει υπολογιστεί σε 155,8 δισ. ευρώ μόνο για το 2010, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν ολοκληρωμένα στοιχεία. Όμως υπάρχει και μια άλλη πτυχή: το ποτό παχαίνει και μάλιστα πολύ, εξ ου και η προσπάθεια του της Ένωσης να πετύχει την αναγραφή της περιεκτικότητας των ποτών σε θερμίδες. Περισσότερα στοιχεία για την κατανάλωση στην Ευρώπη στο γράφημά μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Προσοχή, το ποτό… παχαίνει )

 

Η Olga Sehnalová για το e-call

Αλλα θέματα Πληροφορία27-04-2015 - 10:06
H  Olga Sehnalová.  

Η ημέρα που, μετά απο ένα σοβαρό τροχαίο, το αυτοκίνητο θα καλεί μόνο του για βοήθεια, πλησιάζει... Η ολομέλεια του ΕΚ συζητά τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου και ψηφίζει και την Τρίτη 27 για την εγκατάσταση συστήματος αυτόματης ειδοποίησης e-call για τα αυτοκίνητα. Η εισηγήτρια, Olga Sehnalová (Σοσιαλιστές, Τσεχία) μας είχε μιλήσει για το e-call , την προστασία των δεδομένων και το κόστος που θα έχει για τους καταναλωτές μετά την έγκρισή του απο την επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς του ΕΚ το Μάρτιο (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Olga Sehnalová για το e-call )

 
Συγγενείς των θυμάτων Rana Plaza έχουν φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων. Πριν από ένα χρόνο, πάνω από 1.100 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχασαν τη ζωή τους όταν το  κτίριο Rana Plaza, στη Ντάκα, στο Μπαγκλαντές κατέρρευσε.  

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την κατάρρευση του εργοστασίου Rana Plaza, στο Μπανγκλαντές. Η τραγωδία, που κόστισε τη ζωή 1.100 ανθρώπων, φέρνει στην επιφάνεια τις συνθήκες εργασίας στη φθηνή ένδυση. Στις 29 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν έκθεση για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της βιομηχανίας ενδυμάτων της χώρας. Με αφορμή τη ψηφοφορία στην ολομέλεια συζητήσαμε με την Jean Lambert (Πράσινοι, Μ.Βρετανία), για τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. (Διαβάστε τη συνέχεια: Μπανγκλαντές: Η κατάσταση δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο εργοστάσιο Rana Plaza )

 
Ο πρόεδρος του ΕΚ, στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής  

Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ενιαία πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, που θα είναι ανθρώπινη και ρεαλιστική, προειδοποίησε ο Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος του ΕΚ, μίλησε στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με αφορμή των τραγικό απολογισμό θυμάτων την τελευταία εβδομάδα στη Μεσόγειο. "Άμεση προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η σωτηρία των ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα", δήλωσε. (Διαβάστε τη συνέχεια: Μάρτιν Σουλτς: "Νεκροταφείο η Μεσόγειος λόγω της απουσίας ευρωπαϊκής πολιτικής " )

 

Parliament, Council start negotiations on investment fund

BUDG ECON Budget / Economic and monetary affairs23-04-2015 - 14:01

Negotiators of the European Parliament and the Council opened negotiations on the European Fund for Strategic Investments (EFSI) on Wednesday. (Read more: Parliament, Council start negotiations on investment fund )

 

Carbon monoxide can kill, so gas ovens should be professionally installed and maintained. But oven gloves need not be subject to EU safety rules unless they are labelled “protective”, said Internal Market Committee MEPs voting on draft EU rules on Thursday. (Read more: Gas ovens need EU safety rules, but oven gloves do not, say MEPs )