Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Uutishuone

Lehdistötiedotteet

 
 
 
 
Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker Euroopan parlamentin täysistuntosalissa.  

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker alustaa Euroopan nykytilanteessa ja keskustelee sen jälkeen aiheesta meppien kanssa 9. syyskuuta 2015 klo 10 Suomen aikaa alkaen. Tämä on hänen ensimmäinen Unionin tila -puheensa (SOTEU) komission puheenjohtajan tehtävässä, sillä hän aloitti kautensa loppuvuodesta 2014. Euroopassa on eletty hitaan kasvun aikaan, velkatasot ja työttömyys ovat olleet korkealla ja mukana yhtälössä on myös vakava pakolaistilanne. (Lue lisää: Unionin tila: Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puhuu parlamentille )

 

Valokuvaushaaste: Syyskuun aiheena "demografia ja maahanmuutto"

Muut Toimielimet04-09-2015 - 12:16
Kuva © Daniela Nenkova "Don't let years grow up your inner child!"  

Valmiina, räps! Järjestämme tänä vuonna kehitysyhteistyön teemavuoteen liittyvän valokuvahaasteen, jossa on kuukausittain vaihtuvat aiheet. Se alkaa tammikuussa ja päättyy syyskuussa. Lähetä meille kuukauden aihetta koskeva kuvasi ilmoittautumislomakkeen kera ja saatat päästä marraskuussa Strasbourgin täysistuntoon tekemään aiheesta kuvareportaasin! (Lue lisää: Valokuvaushaaste: Syyskuun aiheena "demografia ja maahanmuutto" )

 

Schaake: EU-teknologiaa ei pidä käyttää ihmisoikeuksien loukkaamiseen

Täysistunto Ihmisoikeudet / Oikeus- ja sisäasiat03-09-2015 - 18:10
Haastateltavana Marietje Schaake  

Edistynyt teknologia ja internet ovat välineitä sananvapauden turvaamiseen, mutta niitä voidaan myös käyttää ihmisoikeuksien loukkaamiseen. Tiistaina 8. syyskuuta parlamentin jäsenet äänestävät mietinnöstä, joka koskee valvontajärjestelmien vaikutusta ihmisoikeuksiin kolmansissa maissa. EU:n pitäisi näyttää esimerkkiä asiassa ja eurooppalaista teknologiaa ei saisi käyttää ihmisoikeuksien loukkaamiseen, mietinnön laatija Marietje Schaake (ALDE, Alankomaat) kertoi ennen äänestystä. (Lue lisää: Schaake: EU-teknologiaa ei pidä käyttää ihmisoikeuksien loukkaamiseen )

 

The agriculture committee on Thursday rejected the Commission's draft law that would give member states the power to restrict or prohibit the use of EU-approved GM food or feed on their territory. It fears that arbitrary national bans could distort competition on the EU's single market and jeopardise the Union's food production sectors which are heavily dependent on imports of GM feed. (Read more: Agriculture committee opposes national bans on Imports of GM food and feed )

 

Budjetti 2016: Parlamentin valiokuntien kannat

Muut Toimielimet02-09-2015 - 17:44
 

EU:n tulevan vuoden budjettia käsitellään aina syksyisin, ja parlamentti ja neuvosto pyrkivät pääsemään yhteisymmärrykseen seuraavan vuoden luvuista. Parlamentin valiokunnat lyövät lukkoon kantojaan tulevan talousarvion suhteen parhaillaan, ja neuvosto, joka edustaa EU-maiden hallituksia, kertoo virallisen näkemyksensä ensi vuoden lukuihin ensi viikolla parlamentin täysistunnossa. (Lue lisää: Budjetti 2016: Parlamentin valiokuntien kannat )

 
Parlamentissa tällä viikolla valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokouksia.  

Parlamentin puheenjohtajakokous keskustelee torstaina Kreikan kolmannen lainapaketin parlamentaarisesta valvonnasta. Valiokunnissa ovat esillä muun muassa pakolaisten ja maahanmuuttajien tulo Eurooppaan, geenimuunneltu ruoka ja ensi vuoden EU-budjetti. Lisäksi tällä viikolla valmistaudutaan ensi viikolla olevaan parlamentin täysistuntoon Strasbourgissa. (Lue lisää: Tällä viikolla: Kreikka, muuttoliike, geenimuuntelu, budjetti 2016 )

 
Kuka kukin on valiokuntatyössä?  

Mepin työssä on paljon muutakin kuin keskustelut ja lainsäädäntöesityksistä äänestäminen. Mepit voivat muun muassa laatia mietintöjä komission tekemistä esityksistä tai muista aiheista ja toimia ryhmänsä koordinaattorina valiokunnassa. (Lue lisää: Mietinnön laatijasta koordinaattoriin: Meppien erilaiset roolit )

 
Blogi erilaisista tuotteista, joita voi käyttää artikkelien yhteydessä.  

Parlamentin toiminnasta kirjoittaminen ei ole koskaan ole ollut helpompaa, sillä nyt kaikki tarvittavat digitaaliset resurssit ovat kätevästi saatavilla blogimme kautta. Sinne kerätään tietoa uusimmista kuvista, infografiikoista ja videoista, kun ne ovat saatavilla. Näitä kaikkia voi käyttää vapaasti, ja niistä on olemassa 24 virallista kieliversiota. (Lue lisää: EP:n infoblogi: Digitaalista sisältöä EP:n toiminnasta kirjoittamista varten )

 

Euroopan parlamentti sosiaalisessa mediassa

Muut Toimielimet / Tiedotus19-08-2015 - 09:00
 

Euroopan parlamentti on Facebookissa ja Twitterissä, mutta tiesitkö, että löydät meidät myös muun muassa Pinterestistä ja LinkedIn:stä? Sosiaalisen median alustoilla kerromme uutisia, jaamme videoita ja valotamme myös parlamentin tapahtumia esimerkiksi kuvin ja infografiikoin. (Lue lisää: Euroopan parlamentti sosiaalisessa mediassa )

 

Opas digiaikaan: Mitä termeillä tarkoitetaan?

Muut Tietoyhteiskunta17-08-2015 - 09:00
Tietokone, jonka ruudulla pilvi ©BELGA_Zoonar_N_Menijes  

Joka päivä 315 eurooppalaista käyttää internetiä. Luemme uutisia, katsomme elokuvia, teemme ostoksia ja puhumme kavereillemme. Euroopan komissio esitteli toukokuussa digitaalisten sisämarkkinoiden strategian, jotta verkkoon perustuvat palvelut voisivat toimia vapaasti EU:n alueella. Lisäksi parlamentti ja neuvosto sopivat roaming-maksujen poistamisesta vuonna 2017 ja netin neutraaliudesta. Tutustu nyt asiaan liittyvään terminologiaan. (Lue lisää: Opas digiaikaan: Mitä termeillä tarkoitetaan? )