Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 

Monedele virtuale: „tehnologia evoluează, iar noi trebuie să ținem pasul cu ea”.

Sesiune Comerț exterior/internațional / Afaceri economice și monetare25-05-2016 - 21:26
Eurodeputatul Weiszacker - ©European Union 2016.  

În ultimii ani, au apărut monede precum Bitcoin; deși nu au fost eliberate de către bănci, există în lumea digitală și se bazează pe date de bază publice sau comune care verifică soldurile și tranzacțiile efectuate. Conform raportului care va fi discutat pe 25 mai și votat pe 26, UE ar trebui să alcătuiască un grup operativ care să monitorizeze dezvoltările din acest sector și să pregătească posibile reglementări. Am vorbit cu raportorul Jakob von Weizsäcker (S&D, Germania) despre acest lucru. (Mai mult: Monedele virtuale: „tehnologia evoluează, iar noi trebuie să ținem pasul cu ea”. )

 

PE: Noile propuneri privind piața unică digitală sunt un pas în direcția bună

Sesiune Energie / Libera circulație a serviciilor25-05-2016 - 18:13

Noile inițiative care să permită consumatorilor și companiilor să cumpere și să vândă mai ușor în UE au fost salutate de cei mai mulți dintre deputați în dezbaterea de miercuri cu Vicepreședintele Comisiei pentru Piața Unică Digitală, Andrus Ansip. Parlamentul decide pe picior de egalitate cu Consiliul de Miniștri al UE propunerile legislative din acest domeniu. (Mai mult: PE: Noile propuneri privind piața unică digitală sunt un pas în direcția bună )

 

Pe fondul colapsului prețului laptelui în UE și a lipsei de semne de îmbunătățire, deputații vor dezbate joim de la ora 8,30, cu Comisarul Phil Hogan măsurile pentru a elimina presiunea asupra producătorilor de lactate și pentru a le stabiliza veniturile. Printre factorii blamați pentru criză sunt blocarea de către Rusia a importurilor din UE, sfârșitul cotelor de lapte în 2015 și scăderea cererii globale. (Mai mult: Criza prețurilor laptelui: dezbatere privind măsuri de salvare a producătorilor )

 

Deschidere: tribut pentru Marco Pannella

Sesiune Instituții25-05-2016 - 16:39
Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, alături de regele olandez, Willem Alexander, la deschiderea sesiunii plenare din mai 2016 la Bruxelles  

Președintele Schulz a adus un tribut lui Marco Pannella, care a decedat la 19 mai. El l-a reamintit pe Pannella, un deputat italian cu un mandat lung, cu care a lucrat mulți ani, un apărător înfocat al drepturilor omului, pacifismului și pluralismului, un oponent înverșunat al pedepsei capitale, un avocat al drepturilor prizonierilor, al drepturilor LGBT și un promotor al egalității între bărbați și femei. (Mai mult: Deschidere: tribut pentru Marco Pannella )

 

Lupta pentru libertate în era digitală

Altele Drepturile omului25-05-2016 - 14:50
Rețeaua Premiului Saharov.  

Parlamentul sprijină drepturile omului prin decernarea Premiului Saharov pentru libertatea de gândire. În timpul anului, Rețeaua Premiului Saharov formată din foști laureați, se întâlnește pentru a evidenția aspecte importante. Nouă dintre foștii laureați s-au întâlnit luni și marți în Bruxelles pentru a dezbate măsuri privind provocările întâlnite în era digitală de către apărătorii drepturilor omului. (Mai mult: Lupta pentru libertate în era digitală )

 

Anti-tax avoidance: close tax gap with low-tax third countries, say MEPs

ECON Economic and monetary affairs24-05-2016 - 14:42

The European Commission's proposal for an EU anti-tax avoidance directive was welcomed by Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee in a resolution voted on Tuesday. MEPs nonetheless advocated stricter limits on deductions for interest payments and an effective corporate tax rate of 15%. (Read more: Anti-tax avoidance: close tax gap with low-tax third countries, say MEPs )

 

Sunt protejate informațiile personale ale europenilor în SUA?

Sesiune Justiție și afaceri interne / Relații externe24-05-2016 - 13:27
Internet Multimedia Server  

Au fost făcute prea puține lucruri pentru protecția drepturilor fundamentale ale cetățenilor UE, după revelațiile lui Edward Snowden despre supravegherea în masă SUA. Acesta a fost verdictul deputaților după ce Curtea de Justiție a UE a anulat, în octombrie 2015, acordul „Sfera de siguranță” dintre UE și SUA privind transferul de date transatlantic. Pe 25 mai, deputații vor dezbate dacă succesorul său, „Scutul de protecție”, va garanta suficientă protecție datelor europenilor. (Mai mult: Sunt protejate informațiile personale ale europenilor în SUA? )

 

Eurodeputații evaluează situația taberelor de refugiați din Grecia

Altele Justiție și afaceri interne / Delegații24-05-2016 - 11:22
Tabăra din Idomeni.  

O delegație de la comisia pentru libertăți civile a fost săptămâna trecută în Grecia pentru a evalua situația refugiaților la granițele externe ale UE și pentru a verifica felul în care este implementat acordul UE-Turcia pentru gestionarea fluxului de imigranți și refugiați în UE. Delegația a fost condusă de deputatul social democrat maghiar Peter Niedermüller. Deputații s-au mai întâlnit cu reprezentanți ai autorităților elene, organizațiilor internaționale și ONG-urilor. (Mai mult: Eurodeputații evaluează situația taberelor de refugiați din Grecia )

 

#EYE2016: 7.500 de păreri despre viitorul Europei

Altele Instituții24-05-2016 - 09:54
EYE 2016.  

Parlamentul European din Strasbourg a găzduit peste 7.500 de tineri europeni care au discutat cu deputații despre problemele continentului, dar și cu purtători de cuvânt din lumea afacerilor și societății civile. Discuțiile nu s-au limitat doar la Strasbourg, sute de oameni urmărind online procedurile cu hashtag-urile #EYE2016 și #EYEtv, acestea fiind folosite de aproximativ 26.000 de ori în timpul evenimentului. Urmăriți fotografiile și clip-ul video de la Evenimentul Tinerilor Europeni. (Mai mult: #EYE2016: 7.500 de păreri despre viitorul Europei )

 

The rise in jihadist attacks, terrorists' profiles and the special role of women in ISIS, recruitment of young people on social media and ISIS communication strategies, terrorist financing, the links between terrorism and crime and striking the right balance between privacy and security on encryption were among the topics debated by Civil Liberties Committee MEPs and Head of the Europol Counter Terrorism Centre Manuel Navarrete Paniagua on Monday afternoon. (Read more: Security: civil liberties MEPs debate changing trends in terrorist threats )