Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

EU budget 2015: back your policy pledges with money, MEPs urge ministers

Plenary Session Budget / Research and innovation16-09-2014 - 17:15

The Council’s version of the draft EU budget for 2015 disregards its own political pledge to spur economic growth and job creation, MEPs said after Council Presidency representative Enrico Zanetti presented it in plenary session on Tuesday. (Read more: EU budget 2015: back your policy pledges with money, MEPs urge ministers )

 
 

Élő: vita az ifjúsági foglalkoztatási programok hatékonyságáról

Egyéb Ifjúság / Foglalkoztatáspolitika16-09-2014 - 17:00
 

2014 májusában 5,2 millió fiatal volt állás nélkül az EU-ban. Szeptember 17-én a képviselők azt értékelik az Európai Bizottság és a Tanács képviselőivel, hogy mennyire tudtak javítani a helyzeten a különböző uniós foglalkoztatási programok. (Tovább: Élő: vita az ifjúsági foglalkoztatási programok hatékonyságáról )

 
 

Are the prices of certain life-saving medicines too high ?

Plenary Session Public health16-09-2014 - 17:00

The pharmaceutical industry is placing fewer innovative medicines on the market each year but raising their prices ever higher, says an oral question to be debated with the Council and the Commission on Tuesday evening. The prices of certain hepatitis and cancer treatments in particular are unjustifiably high, argues the text. (Read more: Are the prices of certain life-saving medicines too high ? )

 
 

Egyszerre hagyta jóvá Strasbourg és Kijev az EU–Ukrajna megállapodást

Egyéb Bővítés / Külkapcsolatok16-09-2014 - 15:15
EU_Ukraine Agreement picture  

Szimbolikus lépésként szeptember 16-án egyszerre szavazta meg az európai és az ukrán parlament az EU–Ukrajna társulási megállapodást, amely a két fél között megerősíti a gazdasági kapcsolatokat és elmélyíti a politikai együttműködést. Erre akkor kerül sor, amikor továbbra is feszült a viszony Oroszország és Ukrajna között, az EU és Oroszország pedig kölcsönös gazdasági szankciókat léptetett életbe egymással szemben. (Tovább: Egyszerre hagyta jóvá Strasbourg és Kijev az EU–Ukrajna megállapodást )

 
 

Az Európai Parlament ratifikálta az EU és Ukrajna közti társulási szerződést

Plenáris ülés Külkapcsolatok16-09-2014 - 12:38
European Parliament ratifies EU-Ukraine Association Agreement  

Az Európai Parlament kedden Strasbourgban hozzájárulását adta az Európai Unió és Ukrajna közötti, mélyreható és átfogó szabadkereskedelmi zónát is magába foglaló társulási szerződéshez. Ezzel egyidejűleg Kijevben az ukrán parlament is ratifikálta a megállapodást. A megállapodás alapvető politikai társulást és gazdasági integrációt hoz létre az Európai Unió és Ukrajna között, és biztosítja a piacokhoz való kölcsönös hozzáférést. (Tovább: Az Európai Parlament ratifikálta az EU és Ukrajna közti társulási szerződést )

 
 

MEPs to quiz Commission on progress in freeing the digital single market

Plenary Session Free movement of services16-09-2014 - 12:30

The Commission will brief Parliament on Tuesday afternoon on progress to date in unlocking the potential of the digital single market. Measures to remove obstacles to buying goods online and using e-signatures, or to ensure that internet giants do not abuse their dominant market positions, could well figure in the debate which is set to start at 16.30 approximately. (Read more: MEPs to quiz Commission on progress in freeing the digital single market )

 
 

MEPs evaluate EU policy towards Russia

Plenary Session External relations16-09-2014 - 11:39

The EU should take a more proactive line on the conflict between Russia and Ukraine and impose tougher sanctions on Russia, urged some political groups in Tuesday’s debate with EU Enlargement and Neighbourhood Policy Commissioner Štefan Füle. Others, however, stressed the need to "keep communication channels open". (Read more: MEPs evaluate EU policy towards Russia )

 
 

Nyitóülés: Schulz az újabb földközi-tengeri áldozatokról

Plenáris ülés Intézmények15-09-2014 - 18:34
EP President Martin Schulz speech at the opening of September plenary session  

Az Uniónak mindent meg kell tennie azért, hogy ne haljon meg még több bevándorló a Földközi-tengeren. Humanitárius katasztrófáról beszélünk - mondta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke arra a friss hírre reagálva, hogy hajójuk elsüllyedése miatt kétszáz menekült vesztette életét Líbia partjainál. A múlt héten Máltánál több mint ötszáz menekült fulladt tengerbe. (Tovább: Nyitóülés: Schulz az újabb földközi-tengeri áldozatokról )

 
 

Vita az uniós agrártermékek oroszországi tilalmáról

Egyéb Külkereskedelem/Nemzetközi kereskedelem15-09-2014 - 17:40
 

Az uniós agrártermékek behozatalának orosz tilalmáról és annak hatásáról vitáznak hétfő délután a képviselők, akik arra is megpróbálnak megoldást találni, hogy miként lehetne segíteni az uniós gazdáknak. Azt követően, hogy az ukrán válság kiéleződése miatt az EU szankciókat foganatosított Oroszországgal kapcsolatban, Moszkva augusztus 7-én úgy döntött, hogy betiltja a különböző agrártermékek behozatalát az EU-ból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Kanadából. (Tovább: Vita az uniós agrártermékek oroszországi tilalmáról )

 
 

Az európai biztosjelöltek meghallgatásának menetrendje

Egyéb Intézmények15-09-2014 - 16:06
 

Szeptember 29-től hallgatják meg az európai biztosjelölteket az EP szakbizottságai. Hivatalba lépésük előtt az európai biztosoknak ugyanis a portfóliójukkal foglalkozó szakbizottságok előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket és szakmai felkészültségüket. Az EP plenárisa ezt követően szavaz az Európai Bizottság egészéről. (Tovább: Az európai biztosjelöltek meghallgatásának menetrendje )