Пряк достъп до главното меню (натиснете ''Enter'')
Достъп до съдържанието на страницата (натиснете „Enter“)
Пряк достъп до списък с други сайтове (натиснете ''Enter'')

Новини

Съобщения за пресата

 
 
 
 
Гледайте изслушванията днес  

Фил Хоган, Пиер Московиси, Елжбета Бенковска, Кристалина Георгиева и Маргрете Вестегер са кандидатите за комисари, които ще се явят на тричасови изслушвания пред Европейския парламент на 2 октомври. Техните знания и виждания за съответните ресори ще бъдат оценявани от отговорните парламентарни комисии. Проследете заседанията на живо на нашата страница и се включете в дискусията на профилите на Парламента в социалните медии. (Продължение: Ден 4 от изслушванията: Хоган, Московиси, Бенковска, Георгиева и Вестегер )

 
 
Гледайте изслушванията днес  

Корина Крецу, Мариан Тейсен, Джонатан Хил, Вера Йоурова, Мигел Ариас Канете и Тибор Наврачич са кандидатите за комисари, които ще се явят на тричасови изслушвания пред Европейския парламент на 1 октомври. Техните знания и виждания за съответните ресори ще бъдат оценявани от отговорните парламентарни комисии. Проследете заседанията на живо на нашата страница и се включете в дискусията на страниците на Парламента в социалните медии. (Продължение: Ден 3 от изслушванията: Крецу, Тейсен, Хил, Йоурова, Канете, Наврачич )

 
 

Extra funds should be added to the EU’s 2015 budget for growth and jobs policies, education, including the EU's Erasmus+ student mobility programme, and EU humanitarian and support work in war-stricken zones, said the Budgets Committee in votes on Monday and Tuesday. It also recommended that the European Parliament as a whole should reverse cuts sought by the Council of Ministers in planned and actual expenses. (Read more: Budgets Committee recommends reversing Council cuts in EU budget for 2015 )

 
 
Гледайте изслушванията днес  

Витянис Андрюкайтис, Карлуш Моедаш, Йоханес Хаан, Димитрис Аврамопулос, Марош Шефчович и Христос Стилианидис са кандидатите за комисари, които ще се явят на тричасови изслушвания пред Европейския парламент на 30 септември. Техните знания и виждания за съответните ресори ще бъдат оценявани от отговорните парламентарни комисии. Проследете заседанията на живо на нашата страница и се включете в дискусията на каналите на Парламента в социалните медии. (Продължение: Изслушвания днес: Андрюкайтис, Моедаш, Хаан, Аврамопулос, Шефчович, Стилианидис )

 
 
Гледайте изслушванията днес  

Сесилия Малмстрьом, Кармену Вела, Невен Мимица и Гюнтер Йотингер са кандидатите за комисари, които ще се явят първи на тричасови изслушвания в Европейския парламент на 29 септември. Техните знания и виждания за съответните ресори ще бъдат оценявани от отговорните парламентарни комисии. Проследете заседанията на живо на нашата страница и се включете в дискусията на каналите на Парламента в социалните медии. (Продължение: Ден първи от изслушванията: Малмстрьом, Вела, Мимица и Йотингер застават пред ЕП )

 
 
Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер и кандидатите за комисари  

Всички 27 членове на екипа на избрания за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се явят пред Европейския парламент от 29 септември до 7 октомври, за да могат депутатите да преценят техните познания и програма в съответния ресор. Комисията трябва да получи одобрение от Парламента, за да встъпи в длъжност. Изслушванията ще бъдат предавани на живо на нашия уебсайт, а чрез нашето отразяване на различни онлайн платформи ще имате възможност да се потопите изцяло в атмосферата. (Продължение: Изслушванията на комисари в Парламента: какво предстои )

 
 
 

Езиковото разнообразие е една от важните характеристики на Европейския съюз. Всеки гражданин има право да се обръща към общите европейски институции на своя език и да получи отговор от тях по същия начин. На 26 септември ние отбелязваме европейския ден на езиците и по този повод сме подготвили малка игра. Вижте колко от 24-те официални езика на ЕС можете да разпознаете. (Продължение: Европейски ден на езиците: колко от тях разпознавате? )

 
 
Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер по време на дискусията в ЕП на 24 септември  

„Газът може да бъде използван като оръжие и да бъде спряна неговата доставка. Това все още не се е случило, но смятаме, че Русия ще направи всичко по силите си, за да дестабилизира ситуацията в Украйна“, коментира комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер на 24 септември в последното си явяване пред Парламента в тази роля. Г-н Йотингер говори за енергийната сигурност, търговския конфликт между Украйна и Русия и своята работа в последните пет години в областта на енергийната политика. (Продължение: Гюнтер Йотингер: Природният газ може да бъде използван като оръжие )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO AFET AGRI CULT DEVE ECON EMPL ENVI FEMM IMCO INTA ITRE JURI LIBE PECH REGI TRAN Institutions25-09-2014 - 10:51

"The priorities of the Italian Council Presidency were outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers in a series of meetings held in July and September." (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 
Бас Ейкхаут  

Таксуването на компаниите за произвежданите от тях емисии въглероден диоксид (CO2) е начин те да бъдат насърчени да въведат по-чисти технологии, но съществува рискът бизнесът да се премести в страни с по-ниски екологични стандарти. Депутатът Бас Ейкхаут (Зелени/ЕСА, Холандия) смята, че много индустрии могат да си позволят да плащат, но комисията по околна среда гласува на 24 септември срещу неговото предложение да бъде спряно решение на Комисията за даване на безплатни разрешителни за емисии. (Продължение: Сложен баланс: таксуването на емисии CO2 и рисковете за работните места )