Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 
Μάχες στο Κομπανί - ©BELGAIMAGE/Eyevine/H. Sari Xinhua  

Η Τουρκία πρέπει να βοηθήσει περισσότερο του Κούρδους που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών στο Κομπανί, επεσήμαναν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια του ΕΚ στις 22 Οκτωβρίου. Επίσης, τόνισαν την αγριότητα των ισλαμικών επιθέσεων αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές και να βοηθήσουν τα θύματα τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ κάλεσε την Τουρκία να βοηθήσει περισσότερο τους Κούρδους του Κομπανί )

 
 

Το ΕΚ εγκρίνει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα22-10-2014 - 17:06
EP President Martin Schulz hands over to EC President Jean-Claude Juncker the decision of the EP to elect the new commission.  

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το Σώμα των 27 νέων Επιτρόπων, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με 423 ψήφους υπέρ, 209 κατά και 67 αποχές. Η νέα Επιτροπή θα πρέπει τώρα να διοριστεί επισήμως από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για να μπορέσει να ξεκινήσει την πενταετή θητεία της την 1η Νοεμβρίου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ εγκρίνει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή )

 
 

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή: ποιός είναι ποιός

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα22-10-2014 - 16:34
Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή: ποιός είναι ποιός;  

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή , υπό την ηγεσία του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εγκρίθηκε σήμερα από την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο με 423 ψήφους έναντι 209 με 67 αποχές. Πληροφορίες για τη Σύνθεση της Επιτροπής και τα χαρτοφυλάκια των Επιτρόπων στο γράφημά μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή: ποιός είναι ποιός )

 
 

MEPs to debate EU-wide police crackdown on clandestine migrants

Plenary Session Police cooperation22-10-2014 - 16:00

An EU-wide police crackdown on irregular migrants, under way from 13 to 26 October, will be debated with the Italian Presidency of the Council on Wednesday evening from 19.00. Named Mos Maiorum (“way of the elders”), it aims to apprehend irregular migrants, disrupt organised crime groups and gather information for intelligence and investigative purposes. (Read more: MEPs to debate EU-wide police crackdown on clandestine migrants )

 
 

Το ΕΚ ζήτησε από τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τόνωση της ανάπτυξης, δημιουργία θέσεων εργασίας, ενίσχυση της έρευνας και βελτίωση της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ενισχύοντας τη χρηματοδότηση αυτών των τομέων. Με ψηφοφορία τους οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τις προτεινόμενες από το Συμβούλιο περικοπές στο σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015. (Διαβάστε τη συνέχεια: Προϋπολογισμός 2015: Ενίσχυση της χρηματοδότησης για ανάπτυξη και απασχόληση )

 
 

EU countries should act on their economic reform pledges, say MEPs

Plenary Session Economic and monetary affairs22-10-2014 - 14:06

EU countries need to act more like owners of economic policy reform pledges they themselves signed up to, MEPs stress in a report adopted on Wednesday. Given that only 10% of the European Commission's country-specific reform recommendations (CSRs) for 2013 were implemented in full and that little or no progress was made on 45% of them, MEPs believe "there is an inconsistency between European commitment and national implementation of the CSRs by member states". (Read more: EU countries should act on their economic reform pledges, say MEPs )

 
 

Το ΕΚ αποφασίζει για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα22-10-2014 - 11:58
Το ΕΚ αποφασίζει για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Το ΕΚ αποφασίζει σήμερα για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Ζαν Κλοντ Γιουνκεέρ. Στη Σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί πριν από τη ψηφοφορία, η ολομέλεια θα εξετάσει το σχέδιo του κ. Γιουνκεέρ, για το έργο της Επιτροπής τα ερχόμενα πέντε χρόνια. Εχουν προηγηθεί οι ακροάσεις στο ΕΚ των υποψήφιων Επιτρόπων προκειμένου να αποδειχθεί η καταλληλότητά τους για τη θέση αυτή. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ψηφοφορία ζωντανά στην ιστοσελίδα μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ αποφασίζει για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή )

 
 

After reviewing the last two hearings of commissioners-designate held the day before in Strasbourg, the Conference of Presidents, the group leaders, unanimously declared the hearings process closed. (Read more: Hearings of candidate commissioners closed; vote on new Commission tomorrow )

 
 

Ο Denis Mukwege νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ 2014

Αλλα θέματα Ανθρώπινα δικαιώματα21-10-2014 - 19:12
2 BACKUP) The winner of the 2014 Sakharov Prize is Denis Mukwege ©BELGA_ANP COMM_SVEN TORFINN  

Στον Denis Mukwege απο το Κογκό απονέμεται το φετινό βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, έπειτα από απόφαση του προέδρου του ΕΚ και των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου, στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Denis Mukwege νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ 2014 )

 
 

Μπαρόζο: την κρίση δεν τη δημιούργησε η Ευρώπη

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα21-10-2014 - 19:02
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josè Manuel Barroso  

Μετά δύο θητείες και συνολικά δέκα χρόνια στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ετοιμάζεται να περάσει τη σκυτάλη στον Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ. Σήμερα, αμέσως μετά τον απολογισμό της θητείας του στην ολομέλεια του ΕΚ, ο Πορτογάλος πολιτικός δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, τονίζοντας ότι η κρίση δεν προήλθε από την ΕΕ αλλά από την "ανευθυνότητα" που επέδειξαν οι αγορές και ορισμένες χώρες". (Διαβάστε τη συνέχεια: Μπαρόζο: την κρίση δεν τη δημιούργησε η Ευρώπη )