Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα24-11-2014 - 21:23
POPE FRANCIS during his wednesday general audience in St. Peter's Square at the Vatican  

Ο Πάπας Φραγκίσκος φτάνει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 10:30 πμ (τοπική ώρα Γαλλίας) στο ΕΚ στο Στρασβούργο στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης. Θα απευθύνει ομιλία στους ευρωβουλευτές στην ολομέλεια στις 11:15 πμ και στη συνέχεια θα συναντήσει τους Προέδρους όλων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ: τον Μάρτιν Σούλτς (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), τον Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι (Ιταλική Προεδρία του Συμβούλιου) και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή). (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο )

 
 

Η πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζητήθηκε στο ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα24-11-2014 - 19:17
EC president Juncker at EP Plenary_  

Η πλειοψηφία των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ εξέφρασε την υποστήριξή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε μια συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση παρουσιάστηκε από τον Marco Zanni (EΕΑΔ, Ιταλία), έναν από τους συντάκτες του κειμένου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζητήθηκε στο ΕΚ )

 
 
Opening of November Plenary_  

Ο Πρόεδρος Σουλτς καταδίκασε τις επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν πολλά άλλα σε μια συναγωγή στην Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα. Κάλεσε όλα τα μέρη να σταματήσουν αυτές τις "παράλογες δολοφονίες" και να συμμετάσχουν σε διάλογο. Αυτό ήταν "μια επίθεση στην ειρήνη", προσέθεσε ο ίδιος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη Συνόδου: Ο Σουλτς καταδικάζει τις επιθέσεις σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ )

 
 

The ACP-EU Joint Parliamentary Assembly (JPA) will meet from 1 to 3 December 2014 in Strasbourg (France) to debate the Ebola virus outbreak and terrorism in Africa. The plenary debates will be preceded over the weekend by meetings of the JPA standing committees and the women’s forum. (Read more: Ebola outbreak and terrorism in Africa on ACP-EU parliamentary meeting agenda )

 
 

Το ΕΚ και ο πόλεμος για την πλαστική σακούλα

Αλλα θέματα Περιβάλλον24-11-2014 - 17:14
Η φωτογραφία "Σήμερα", του  Gábor Szellő  

Οι πλαστικές σακούλες μολύνουν το περιβάλλον και κυρίως το νερό και το υδάτινο οικοσύστημα. Για αυτό η ολομέλεια του ΕΚ αποφάσισε, ότι η χρήση τους πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ μέχρι το 2017 και κατά 80% μέχρι το 2019 σε σύγκριση με το 2010. Σήμερα (24 Νοεμβρίου) το ΕΚ ψηφίζει για τη μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ και ο πόλεμος για την πλαστική σακούλα )

 
 

30 χρόνια αποστολές παρατήρησης εκλογών από το ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Αντιπροσωπείες24-11-2014 - 17:04
 

Φέτος το ΕΚ συμπληρώνει 30 χρόνια παρακολούθησης εκλογικών διαδικασιών σε τρίτες χώρες. Το 2013 έστειλε αντιπροσωπείες για να παρακολουθήσουν τις εκλογές σε Αρμενία, Αζερμαιζάν, Γεωργία, Ιορδανία, Κένυα, Μάλι, Νεπάλ, Πακιστάν και στο Τατζικιστάν. Πιο πρόσφατα οι ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Ουκρανία. (Διαβάστε τη συνέχεια: 30 χρόνια αποστολές παρατήρησης εκλογών από το ΕΚ )

 
 

EU countries would have to reduce the use of the commonest and most polluting plastic carrier bags, under draft rules informally agreed between MEPs and the Italian Presidency of the Council on Monday and confirmed by the member states’ permanent representatives on Friday. Plastic carrier bag litter is a major environmental problem, as it is known to pollute bodies of water and aquatic eco-systems in particular. (Read more: Reducing use of plastic bags: MEPs strike deal with Council Presidency )

 
 

Pope Francis to pay official visit to the European Parliament

Others Institutions21-11-2014 - 13:57

Pope Francis will pay an official visit to the European Parliament in Strasbourg on Tuesday 25 November. He will deliver a formal address to the Members in in the Chamber. (Read more: Pope Francis to pay official visit to the European Parliament )

 
 

Εκδήλωση για την καταπολέμηση των διακρίσεων στα Τίρανα

Αλλα θέματα Ανθρώπινα δικαιώματα21-11-2014 - 10:17
Ulrike Lunacek.  

Το ΕΚ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ιταλική προεδρία συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα θεμελιώδη δικαιώματα, την κατάργηση των διακρίσεων και την προστασία των ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας των LGBT, στις 21 Νοεμβρίου στα Τίρανα της Αλβανίας. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ως κεντρική ομιλήτρια, η αντιπρόεδρος του ΕΚ Ulrike Lunacek και πρώην εισηγήτρια για την ομοφοβία και τις διακρίσεις. Συζητήσαμε μαζί της για την εκδήλωση. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εκδήλωση για την καταπολέμηση των διακρίσεων στα Τίρανα )

 
 

Δρ. Südhoff: "Καταλαβαίνουμε 1% με 2% από αυτά που γίνονται στο εγκέφαλό μας"

Αλλα θέματα Έρευνα και καινοτομία20-11-2014 - 18:23
Δρ. Thomas Südhoff.  

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ η ετήσια εκδήλωση της επιτροπής για την αξιολόγηση επιστημονικών και τεχνολογικών επιλογών STOA. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής Δρ. Thomas Südhoff, ο οποίος μας δήλωσε ότι "είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε τον εγκέφαλο. Αντιλαμβανόμαστε μόνο 1 με 2% από αυτά που γίνονται εκεί". (Διαβάστε τη συνέχεια: Δρ. Südhoff: "Καταλαβαίνουμε 1% με 2% από αυτά που γίνονται στο εγκέφαλό μας" )