Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

MEPs give their views on measures to tackle terrorism

Plenary Session Justice and home affairs28-01-2015 - 16:56

Anti-terrorism measures, including the EU Passenger Name Record (PNR) proposal, the role of EU police agency Europol, improving information exchange, preventing radicalisation and the upcoming European Agenda on Security, were addressed in a debate with home affairs Commissioner Dimitris Avramopoulos on Wednesday. A resolution is to be put to a vote at the 9-12 February plenary session, ahead of the 12 February European Council dedicated to anti-terrorism measures. (Read more: MEPs give their views on measures to tackle terrorism )

 
 
climate-change_EL  

Στο δρόμο για τη νέα συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι, η ολομέλεια του ΕΚ συζητά για τον χάρτη πορείας αυτής της συμφωνίας με εκπροσώπους από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου. Ήδη στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, ΜΚΟ, ειδικοί και πολιτικοί συζήτησαν για τη νέα συμφωνία. Περισσότερες πληροφορίες στο γράφημα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ζωντανά η συζήτηση στην ολομέλεια για τη συμφωνία για το κλίμα στη Λίμα )

 
 

Συζήτηση στην ολομέλεια ΕΚ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις28-01-2015 - 15:26
Ένα διαβατήριο που περνάει από ηλεκτρονικό έλεγχο ©BELGA_ZUMAPRESS  

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οδήγησαν τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά όργανα να επαναξιολογήσουν τη πολιτική ασφαλείας τους και να λάβουν νέες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σήμερα, η ολομέλεια συζητά με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, αυτά και άλλα μέτρα γι ατην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ζωντανά η συζήτησα στην ολομέλεια από τις 16.00 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση στην ολομέλεια ΕΚ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας )

 
 

Το ΕΚ συζητά τις πρακτικές λεπτομέρειες του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις28-01-2015 - 11:15
Euro illustration  

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα το απόγευμα τις λεπτομέρειες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, του λεγόμενου "σχεδίου Γιούνκερ", με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης , ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 ώρα Βελγίου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ συζητά τις πρακτικές λεπτομέρειες του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ )

 
 
Τελετή στο ΕΚ για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.  

"Πολλοί έδωσαν χώρο στο μίσος, πολλοί έκαναν τα στραβά μάτια, πολλοί έμειναν σιωπηλοί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό ποτέ", δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς στην Πράγα όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες, ευρωβουλευτές και μέλη της Βέλγικης Εβραϊκής Κοινότητας συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Φόρος τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ΕΚ και τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς )

 
 

Εκλογές: Οι αντιδράσεις των πολιτικών ομάδων του ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις27-01-2015 - 16:37
Ο Αλέξης Τσίπρας  στα Προπύλαια  

Στον απόηχο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΕΚ και εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων να μας μιλήσουν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τι αναμένουν. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εκλογές: Οι αντιδράσεις των πολιτικών ομάδων του ΕΚ )

 
 

Η επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ για την έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων 2013

Αλλα θέματα Ανθρώπινα δικαιώματα27-01-2015 - 16:31
Ζωντανή Μετάδοση  

Πως βοήθησε η ΕΕ στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2013; Πως μπορεί η ΕΕ να έχει συνοχή στην εξωτερική της πολιτική και να υπερασπίζεται καλύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα των ετήσιων εκθέσεων για τα "Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία στον κόσμο και στην πολιτική της ΕΕ", που προσπαθούν να απαντηθούν. Η επιτροπή του ΕΚ συζήτησε το σχέδιο της έκθεση για το 2013, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ για την έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων 2013 )

 
 

Capping card payment fees: economic affairs MEPs back deal with Council

ECON Economic and monetary affairs27-01-2015 - 15:53

The fees that banks charge retailers for processing shoppers’ payments would be capped under draft EU rules endorsed by Economic and Monetary Affairs Committee MEPs in a vote on Tuesday. The vote confirms an informal deal struck with the Council in December. The cap would apply to both cross-border and domestic card-based payments and should cut costs for card users. (Read more: Capping card payment fees: economic affairs MEPs back deal with Council )

 
 

Money laundering: company owner lists to fight tax crime and terrorist financing

Others Justice and home affairs / Economic and monetary affairs27-01-2015 - 15:30

The ultimate owners of companies will have to be listed in central registers in EU countries, open both to the authorities and to people with a "legitimate interest", such as journalists, under a Parliament/Council deal endorsed by the Economic and Monetary Affairs and Civil Liberties committees on Tuesday. The new anti-money laundering directive aims to help to fight money laundering, tax crimes and terrorist financing. New rules to make it easier to trace transfers of funds were also approved. (Read more: Money laundering: company owner lists to fight tax crime and terrorist financing )

 
 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα27-01-2015 - 15:18
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Αυτή την εβδομάδα οι επιτροπές του ΕΚ συνεδριάζουν και την Τετάρτη συζητούν στην μίνι ολομέλεια το επενδυτικό πρόγραμμα του Γιουνκέρ, τη διεθνή συμφωνία για το κλίμα και μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι υπουργοί οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας επανεξετάζουν τους κανόνες για την οικονομική διακυβέρνηση στο ΕΚ, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚ, παρευρίσκεται στην Πράγα για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )