Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

Fedezze fel Európa rejtett helyeit Foursquare-listánkkal!

Egyéb Intézmények / Információ / Turizmus01-08-2014 - 09:00
EP on Foursquare  

Idei ajánlatunk között szerepel egy elhagyott vasúti pálya, egy homokvár, de egy titkos szovjet bunker is. Ízelítő Európa rejtett, ám annál érdekesebb helyeiből az EU 28 országából. Fedezze fel Európát, ezúttal máshogy! (Tovább: Fedezze fel Európa rejtett helyeit Foursquare-listánkkal! )

 
 

Ez most más volt – a 2014-es európai választások hangjai

Egyéb Intézmények30-07-2014 - 09:00
Vanessa, 20 from Germany: "I'm a voter at the EP elections"  

A görög diák Aliki, az ír vállalkozó Trish és a két divattervező, Jens és Sedsel is az EP információs kampányának arcai voltak az európai választások előtt. Videóikban megosztották velünk, számukra hogyan és miért fontos az EU, és miért fontos szavazni. Íme a történeteik. (Tovább: Ez most más volt – a 2014-es európai választások hangjai )

 
 

1914. július 28. – amikor egy elszigetelt konfliktusból világháború lett

Egyéb Intézmények / Kultúra28-07-2014 - 11:35
A picture acquired from the historical archives of Sarajevo on June 28, 2014 shows Archduke Franz Ferdinand inspecting his troops during military manoeuvre, on June 27, 1914 in Sarajevo, the day before his assassination. ©BELGA_AFP_HISTORICAL ARCHIVES OF SARAJEVO  

Száz évvel ezelőtt az Osztrák-Magyar Monarchia hadüzenetet küldött Szerbiának, amivel kezdetét vette az első világháború. „Emlékeznünk kell az első világháború tanulságaira, ezzel adózhatunk a leginkább a háború áldozatai emlékének” – nyilatkozta szerkesztőségünknek az évforduló kapcsán Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke. (Tovább: 1914. július 28. – amikor egy elszigetelt konfliktusból világháború lett )

 
 

Rekordévet zárt az Erasmus diákcsere-program

Egyéb Intézmények / Oktatás / Ifjúság25-07-2014 - 11:38
Students studying together outside © Belga/Easyphotostock/T. Olson  

A 2012–2013-as évben rekordszámú, 270 ezer diák vett részt a népszerű csereprogramban. Ez a szám a jövőben várhatóan tovább nő majd a szeptemberben induló Erasmus+ programmal, amely megszületését az EP is támogatta. (Tovább: Rekordévet zárt az Erasmus diákcsere-program )

 
 

Az EU energiafüggősége számokban

Egyéb Energia24-07-2014 - 16:43
 

Az EU energiaszükségletének több mint felét importból fedezi, ami kiszolgáltatottá teheti az olyan energiaexportőrökkel szemben, mint például Oroszország. Az Európai Bizottság nemrégiben ismertette azt a tervet, amely csökkentené ezt a függőséget. A témával az EP ipari szakbizottsága is foglalkozott a héten, mi pedig összegyűjtöttük a legfontosabb számokat. (Tovább: Az EU energiafüggősége számokban )

 
 

„A végén az EP dönt az EU–USA szabadkereskedelmi megállapodásról”

Egyéb Gazdasági és monetáris ügyek24-07-2014 - 12:11
INTA chairman Bernd Lange  

Múlt héten véget ért az EU–USA szabadkereskedelmi tárgyalások hatodik fordulója. A kereskedelmi és beruházási megállapodás (TTIP) sorsát legalább 2015 végéig az EP is közelről követi majd. A nemzetközi kereskedelmi szakbizottság elnökét, a német szocialista Bernd Langét kérdeztük a TTIP-ről és a szakbizottság előtt álló további feladatokról. (Tovább: „A végén az EP dönt az EU–USA szabadkereskedelmi megállapodásról” )

 
 

Ezt várják hazájuk EU tanácsi elnökségétől a vezető olasz képviselők

Egyéb Európai Tanács / Intézmények23-07-2014 - 15:32
Decorations of the Italian Presidency at the EU Council headquarters  

Július 1-jén Olaszország vette át az EU Tanács elnöki posztját Görögországtól. Július elején az EP strasbourgi plenáris ülésén Matteo Renzi olasz miniszterelnök a képviselőkkel már megvitatta az elnökség programját, ahol elmondta, hogy Európának meggyőződéssel és határozottan kell cselekednie. Az EP frakcióinak olasz vezető képviselőit kérdeztük arról, hogy mit várnak a következő hat hónaptól. (Tovább: Ezt várják hazájuk EU tanácsi elnökségétől a vezető olasz képviselők )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO TRAN LIBE FEMM ENVI EMPL ECON DEVE Institutions23-07-2014 - 12:35

The priorities of the Italian Council Presidency are being outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers, on 22 and 23 July. This text will be updated daily. (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 

MEPs discuss EU trade policy with Commissioner Karel de Gucht

INTA External/international trade22-07-2014 - 18:56

MEPs quizzed trade Commissioner Karel de Gucht MEPs on the US position in transatlantic trade and investment partnership (TTIP) talks and the findings of the EU Commission’s public consultation on TTIP proposals on investor-state dispute settlement mechanisms. Some wondered about fate of a proposed trade deal with Canada, which has been described as „to be signed soon" for a year already, and asked that Parliament be given more access to trade talks documents. (Read more: MEPs discuss EU trade policy with Commissioner Karel de Gucht )

 
 

EU sanctions against Russia must be stepped up, the Ukrainian border closed to halt arms flows from Russia, and the bodies of Malaysia Airlines flight MH17 crash victims returned, MEPs insisted in today’s debate with Ukraine’s foreign minister Pavlo Klimkin. Mr Klimkin called on the EU to show its solidarity now, as Ukraine is “being punished for its EU aspirations”. The debate opened with a minute’s silence for victims of the 17 July crash. (Read more: MH17 crash: MEPs call for solidarity with Ukraine and sanctions against Russia )