Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

Extra funds should be added to the EU’s 2015 budget for growth and jobs policies, education, including the EU's Erasmus+ student mobility programme, and EU humanitarian and support work in war-stricken zones, said the Budgets Committee in votes on Monday and Tuesday. It also recommended that the European Parliament as a whole should reverse cuts sought by the Council of Ministers in planned and actual expenses. (Read more: Budgets Committee recommends reversing Council cuts in EU budget for 2015 )

 
 

Folytatódik a biztosjelöltek meghallgatása - 2. nap

Egyéb Intézmények30-09-2014 - 06:00
day2_hu.jpg  

Ma folytatódik a Jean-Claude Juncker vezette új Európai Bizottság biztosjelöltjeinek meghallgatása. Kedden hat jelöltet kérdeznek a képviselők. A szakbizottsági meghallgatásokat honlapunkon is élőben közvetítjük, az eseményeket pedig több online felületen is lehet követni. (Tovább: Folytatódik a biztosjelöltek meghallgatása - 2. nap )

 
 

A biztosjelölteket hallgatja meg az EP – 1. nap

Egyéb Intézmények29-09-2014 - 13:17
day1_hu.jpg  

Mától hallgatja meg az EP a Jean-Claude Juncker vezette új Európai Bizottság 27 biztosjelöltjét. Az első nap Cecilia Malmström, Karmenu Vella, Neven Mimica és Günther Oettinger válaszolnak a képviselők kérdéseire. A szakbizottsági meghallgatásokat honlapunkon is élőben közvetítjük, az eseményeket pedig több online felületen is lehet követni. (Tovább: A biztosjelölteket hallgatja meg az EP – 1. nap )

 
 

#EPhearings2014: kezdődik a biztosjelöltek meghallgatása az EP-ben

Egyéb Intézmények29-09-2014 - 10:50
Jean-Claude Juncker and the designate commissioners  

Mától hallgatja meg az Európai Parlament Jean-Claude Junkcer megválasztott európai bizottsági elnök csapatának mind a 27 tagját. A biztosjelölteknek a portfóliójukkal foglalkozó parlamenti szakbizottság(ok) előtt kell bizonyítaniuk felkészültségüket, mielőtt az EP döntene az új Európai Bizottság sorsáról. A meghallgatásokat élőben közvetítjük honlapunkon, online felületeinken pedig azt lehet majd követni, hogy mely témák kapják a legtöbb figyelmet a jelöltek megmérettetése során. (Tovább: #EPhearings2014: kezdődik a biztosjelöltek meghallgatása az EP-ben )

 
 

Te hány nyelven beszélsz? - Ma van a nyelvek európai napja

Egyéb Kultúra26-09-2014 - 11:49
 

Szeptember 26. az európai nyelvek napja, a nyelvi sokszínűség megtapasztalásának egyik legjobb terepe pedig az EU és az Európai Parlament. Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van, köztük a magyar is. Minden uniós polgárnak joga van az anyanyelvén az uniós intézményekhez fordulnia, és ugyanazon a nyelven választ kapniuk. (Tovább: Te hány nyelven beszélsz? - Ma van a nyelvek európai napja )

 
 
Energy debate with European Commissioner Oettinger at the EP in Brussels on Wednesday 24/09/2014  

Biztosítani kell az energiaellátást minden európai lakos, az infrastruktúra és az ipar számára az EU egész területén, ehhez pedig szolidaritáson alapuló intézkedésekre is szükség van, mondta Günther Oettinger leköszönő energiaügyi európai biztos az EP ipari szakbizottságának szerdai ülésén. (Tovább: Oettinger: az energiahatékonyság az energiabiztonság alapja )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO TRAN REGI PECH LIBE JURI ITRE INTA IMCO FEMM ENVI EMPL ECON DEVE CULT AGRI AFET Institutions25-09-2014 - 10:51

"The priorities of the Italian Council Presidency were outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers in a series of meetings held in July and September." (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 

Interjú: hogyan egyeztethető össze a versenyképesség és a környezetvédelem?

Egyéb Energia / Környezetvédelem24-09-2014 - 16:50
Interview of Bas Eickhout  

Túl sok olyan iparág van, amely ingyen jut kibocsátási kvótákhoz annak ellenére, hogy azokért könnyen tudnának fizetni is, véli Bas Eickhout (zöldpárti, holland). A képviselő javaslatát – amely szerint el kell utasítani az Európai Bizottság azon tervét, hogy ingyenes kvótákkal akadályozzák meg, hogy bizonyos szektorok a világ kevésbé szigorú környezetvédelmi normákat alkalmazó térségeibe települjenek át – szerdán végül leszavazta az EP környezetvédelmi szakbizottsága. (Tovább: Interjú: hogyan egyeztethető össze a versenyképesség és a környezetvédelem? )

 
 

Szaharov-díj 2014: a jelöltek

Egyéb Emberi jogok24-09-2014 - 15:26
Sakharov Prize 2014: Meet the nominees  

Rapper, nőgyógyász, vallási vezető és újságíró is vannak a Szaharov-díj idei jelöltjei között, akik nevét kedden ismertették a külügyi, fejlesztési és emberi jogi szakbizottságok együttes ülésén. A díj nyerteséről októberben döntenek majd. (Tovább: Szaharov-díj 2014: a jelöltek )

 
 

MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today

INTA External/international trade / External relations24-09-2014 - 11:57

The economic consequences of Russia’s ban on imports of farm produce, raw materials and food from the EU will be debated by the International Trade Committee with the trade specialists from the EU Commission on Wednesday after 16.00. (Read more: MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today )