Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs

BUDG ECON Budget / Economic and monetary affairs02-03-2015 - 18:40

The European Fund for Strategic Investments (EFSI) must focus on currently underfunded areas, so as to complement, not duplicate, other EU budget tools, said MEPs at Monday’s expert hearing on the Juncker investment plan proposals. The hearing was held by the Budgets and Economic and Monetary Affairs committees with a view to shaping legislation for the investment plan. (Read more: Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs )

 
 

Evenementen: vrouwen sterker maken door middel van onderwijs

overig Rechten van de vrouw/Gelijke kansen02-03-2015 - 18:01
Poster van de bijeenkomst van de commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid  

Onderwijs speelt een cruciale rol in het helpen van vrouwen en meisjes gelijkheid te bereiken. Het is dus logisch dat jaar dit als thema voor de Internationale Vrouwendag werd gekozen. In aanloop naar deze dag op 8 maart, organiseert het Parlement verschillende evenementen over vrouwen en onderwijs en om stil te staan bij de kloof tussen het hoge opleidingsniveau van vrouwen in de EU en de mogelijkheden daarna op de arbeidsmarkt. Volg de bijeenkomsten live op onze website. (Lees meer: Evenementen: vrouwen sterker maken door middel van onderwijs )

 
 
EP-gebouw in Brussel  

Het investeringsplan van € 315 miljard voor de stimulering van groei staat deze week in de schijnwerpers. De leden zullen het maandag met deskundigen bespreken. VN-Commissaris-generaal voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen, Pierre Krähenbüh,l bespreekt de vluchtelingsituatie in het Midden-Oosten. Ondertussen bereidt het EP zich voor op de plenaire vergadering van volgende week en op Internationale Vrouwendag. (Lees meer: Deze week: Investeringsplan Juncker, vluchtelingen en Internationale Vrouwendag )

 
 

Benarde situatie religieuze minderheden in Midden-Oosten

overig Mensenrechten27-02-2015 - 11:45
Een Syrische soldaat loopt over het dak van een beschadigde kerk in Maalula, 56 kilometers ten noordoosten van Damascus (december 2014). ©BELGA/AFP/Y.Karwashan  

Op 26 februari hield de subcommissie Mensenrechten een gezamenlijke hoorzitting met de EP-delegatie voor betrekkingen met de Masjrak-landen (Egypte, Jordanië, Libanon en Syrië) over de vrijheid van godsdienst en overtuiging in het Midden-Oosten. De commissievoorzitter, Elena Valenciano, beschreef de vrijheid van godsdienst en overtuiging als "iets wat de mensheid nastreeft sinds onheuglijke tijden". (Lees meer: Benarde situatie religieuze minderheden in Midden-Oosten )

 
 

Changes to planned European Passenger Name Record (PNR) system discussed by MEPs

LIBE Justice and home affairs26-02-2015 - 18:38
An evaluation of the necessity and proportionality of the proposal in the face of current security threats, its scope (list of offences covered), retention periods, the inclusion or exclusion of intra-EU flights, the connection with the on-going data protection reform, as well as the consequences of the EU Court of Justice judgement annulling the 2006 data retention directive, were among the issues discussed by MEPs.  

A new draft text on an EU system for the use of Passenger Name Record (PNR) data, tabled by lead MEP Timothy Kirkhope (ECR, UK), was discussed in the civil liberties committee on Thursday morning. (Read more: Changes to planned European Passenger Name Record (PNR) system discussed by MEPs )

 
 

De hervorming van de EU-emissiehandel in een notendop

overig Milieu26-02-2015 - 17:49
een industriële site © BELGA_AGEFOTOSTOCK  

De milieucommissie heeft de hervorming van het EU-emissiehandelssysteem gesteund om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. De wetsontwerpen moeten de onevenwichtigheden tussen vraag en aanbod op de emissierechtenmarkt aanpakken en zo de weg vrijmaken voor stimulering van groene investeringen. (Lees meer: De hervorming van de EU-emissiehandel in een notendop )

 
 

Europese Burgerschapsprijs: erkenning van de bijdrage aan Europa

overig Burgerrechten26-02-2015 - 14:16
Foto met alle winnaars.  

Op 25 februari ontvingen 47 personen of verenigingen uit 19 Europese landen de Europese Burgerschapsprijs tijdens een ceremonie in Brussel als onderscheiding voor hun bijdrage aan de Europese samenwerking en de bevordering van gemeenschappelijke waarden. Onder de laureaten waren mensen en organisaties die de rechten van kwetsbare groepen in de samenleving verdedigen, werken aan kennis over de EU-wetgeving- en beleid, extremisme bestrijden en ijveren voor tolerantie en dialoog. (Lees meer: Europese Burgerschapsprijs: erkenning van de bijdrage aan Europa )

 
 

Ongeveer 2500 werknemers die in 2013 en 2014 ontslagen zijn in België moeten 5,1 miljoen euro EU-steun krijgen om een baan te vinden. Dat werd aanbevolen door de Begrotingscommissie op donderdag. De steun van het Europees Fonds voor aanpassing aan de Globalisering (EFG) moet nog worden goedgekeurd door het voltallige Parlement en de Raad van Ministers. (Lees meer: 5,1 miljoen Europese steun voor ontslagen werknemers in België )

 
 

Financiering van ontwikkelingssamenwerking in de toekomst

overig Ontwikkeling en samenwerking / Economische en monetaire zaken26-02-2015 - 12:40
 

In het kader van het Europees Jaar voor Ontwikkeling organiseerde de ontwikkelingscommissie op 24 februari een openbare hoorzitting over het mobiliseren van alle beschikbare middelen voor duurzame mondiale ontwikkeling en armoedebestrijding in de komende 15 jaar. De hoorzitting werd bijgewoond door Neven Mimica, Commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking, VN-organisaties, het bedrijfsleven en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld. (Lees meer: Financiering van ontwikkelingssamenwerking in de toekomst )

 
 

Next year’s EU budget priorities should be fostering growth by helping employment, enterprises and entrepreneurship, showing solidarity both within the EU and with countries outside it and putting EU finances in order by tackling the overdue payments backlog and reforming the EU revenue system, say Budgets Committee MEPs in a resolution voted on Thursday. (Read more: Growth, solidarity and paying the bills: budget MEPs vote 2016 budget priorities )