Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

Barroso: a válságot nem Európa okozta

Plenáris ülés Intézmények21-10-2014 - 20:41
Photo 1) Interview with President of the European Commission Josè Manuel Barroso  

Két ciklus és tíz év után távozik az Európai Bizottság éléről José Manuel Barroso, akinek helyét Jean-Claude Juncker veszi át. Október 21-én Strasbourgban az elmúlt öt évet értékelte a képviselőkkel a leköszönő elnök, aki kérdésünkre elmondta, hogy a válság nem az EU, hanem a pénzpiacok és bizonyos országok felelőtlen magatartásának eredménye volt. (Tovább: Barroso: a válságot nem Európa okozta )

 
 

Denis Mukwege kongói nőgyógyász kapja idén a Szaharov-díjat

Egyéb Emberi jogok21-10-2014 - 19:51
2 BACKUP) The winner of the 2014 Sakharov Prize is Denis Mukwege ©BELGA_ANP COMM_SVEN TORFINN  

A kongói demokratikus köztársaságbeli Denis Mukwege nőgyógyász kapja az EP emberi jogi díját, a Szaharov-díjat 2014-ben – döntött az EP elnöke és a frakcióvezetők. A díjat november 26-án Strasbourgban, az EP plenáris ülésén adják át. (Tovább: Denis Mukwege kongói nőgyógyász kapja idén a Szaharov-díjat )

 
 

After reviewing the last two hearings of commissioners-designate held the day before in Strasbourg, the Conference of Presidents, the group leaders, unanimously declared the hearings process closed. (Read more: Hearings of candidate commissioners closed; vote on new Commission tomorrow )

 
 

Mr Giovanni Buttarelli was voted top candidate for the post of European Data Protection Supervisor by the Civil Liberties Committee on Tuesday after three and a half hours of hearings on Monday evening. Top candidate for Assistant Supervisor is Mr Wojciech Wiewiorowski. The appointments still need to be agreed with the Council of Ministers. (Read more: Civil liberties MEPs vote on their preferences for EU data protection watchdog )

 
 

Új Európai Bizottság: záróvita a szavazás előtt

Plenáris ülés Intézmények21-10-2014 - 17:16

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Jean-Claude Junker szerda reggel mutatja be 27 biztosjelöltből álló testületét és vitatja meg a képviselőcsoportokkal a hamarosan felálló testület munkaprogramját. A képviselőcsoportok elnökeinek felszólalását a portfóliók elosztásáról és az új Bizottság prioritásairól szóló általános vita követi. A Parlament délben szavaz a biztosok testületének megválasztásáról. (Tovább: Új Európai Bizottság: záróvita a szavazás előtt )

 
 
European Semester debate (L-R): Philippe DE BACKER (Rapporteur), Benedetto DELLA VEDOVA (Council), Jyrki KATAINEN (Commission), Dariusz ROSATI (PPE), Tibor SZANYI (S&D), Sampo TERHO (ECR), Sylvie GOULARD (ALDE), Marisa MATIAS (GUE/NGL), Bas EICKHOUT (Verts/ALE), Steven WOOLFE (NI).  

Az európai szemeszter keretében az uniós országok összehangolják gazdaságpolitikájukat, hogy ezzel teremtsék meg a növekedés és a foglalkoztatás alapjait, és tegyék kiegyensúlyozottá a költségvetéseket. A mai EP vitán a képviselők arról beszéltek, hogy a megfogalmazott ajánlásokat végre kell hajtani, és meg kell erősíteni a demokratikus ellenőrzést is. Az európai szemeszterről szóló jelentésről szerdán szavaz az EP. (Tovább: Európai szemeszter: követni kell az ajánlásokat, erősebb kontrollra van szükség )

 
 

Az alapjogokat Magyarországon, és máshol is tiszteletben kell tartani

Plenáris ülés Alapvető jogok21-10-2014 - 15:00

A demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat Magyarországon fenyegető veszélyekről vitázott kedd este a Parlament Martine Reicherts igazságügyi biztos és Benedetto Della Vedova, a Tanács olasz elnökségének képviselője részvételével. A képviselők többek között arról vitáztak, hogyan hatnak az új magyar jogszabályok a pluralizmusra, a szólásszabadságra, a media szabadságára és a civil társadalomra. (Tovább: Az alapjogokat Magyarországon, és máshol is tiszteletben kell tartani )

 
 

About 2,800 former workers at firms producing various metals in Spain, steel in Belgium, and cars in France and Belgium will get EU aid to help them find new jobs after Parliament approved the applications on Tuesday. The requests for European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid, together amounting to €15.2 million, also need to be approved by the EU Council of Ministers. (Read more: EU job-search aid for former metal and car workers in Belgium, France and Spain )

 
 

Nyitóülés: Schulz a plenárison is bejelentette az EFDD megszűnését

Plenáris ülés Intézmények20-10-2014 - 19:37
EP Presidnet Martin Schulz walk in the plenary chamber to open October Plenary session  

Megszűnt a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD) képviselőcsoport október 16-án, jelentette be az októberi ülésszak nyitóülésén hétfőn hivatalosan az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz. (Tovább: Nyitóülés: Schulz a plenárison is bejelentette az EFDD megszűnését )

 
 

Barroso's final speech and European Council debate

Plenary Session Institutions20-10-2014 - 18:30

José Manuel Barroso, the outgoing president of the European Commission, delivers his final speech to Parliament at 3 pm on Tuesday. He will then debate with MEPs and Council the priorities for the 23-24 October European summit, including a new climate and energy policy focused on energy security; the economic situation in the EU; and international developments. (Read more: Barroso's final speech and European Council debate )