Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 
FB3 best_layout  

Az oktatásról, a nők jogairól és az EU-n belüli szabad mozgásról szóló posztok kapták a legtöbb lájkot az EP Facebook-oldalán az első félévben. A Szaharov-díjas Hauwa Ibrahim és Malala Yousafzai üzenetei az oktatáshoz való egyenlő hozzáférésről és a nők jogairól is a legnépszerűbb témák között voltak az EP Facebook-oldalát követő közösség körében. (Tovább: Oktatás, a nők jogai, Schengen: az EP legnépszerűbb posztjai a Facebookon )

 

Migráció: nagyobb összefogást sürgetnek az EP-képviselők a tagállamok között

Egyéb Intézmények / Küldöttségek27-07-2015 - 09:25
EP Delegation to Sicily on Migration_  

Azoknak az országoknak, ahová a bevándorlók legnagyobb része igyekszik eljutni, több támogatást kellene kapniuk a tagállamoktól, vélik az EP-képviselők, akik egy szicíliai, menekülteket befogadó központba látogattak július 22-24 között. „Olaszország évente több mint egymilliárd eurót költ a menekültek ellátására. Az ország határai egyben az Unió határai is, ezért a menekültek beáramlásának kezelése közös feladatunk” – mondta Jean Arthuis (liberális, francia), a küldöttség egyik vezetője. (Tovább: Migráció: nagyobb összefogást sürgetnek az EP-képviselők a tagállamok között )

 

Honlapunk öt legnépszerűbb cikke az elmúlt hónapokban

Egyéb Intézmények27-07-2015 - 09:00
A la Une 5 top Article of the last semester  

Fotópályázatunk, Ukrajna, közösségi média, nemek közötti egyenlőség és a nyugat-balkáni országok helyzete. Az ezekről szóló cikkeket olvasták a legtöbben honlapunkon az év első felében. Visszatekintés. (Tovább: Honlapunk öt legnépszerűbb cikke az elmúlt hónapokban )

 
Lux Announcer 2015  

A „Mediterranea", a „Mustang" és az „Urok" (A lecke) című film verseng 2015-ben az Európai Parlament filmdíjáért, a Lux-díjért. A négy fiatal rendező három első nagyjátékfilmje olyan aktuális témákat dolgoz fel, mint a bevándorlás, az oktatás, illetve a nők és lányok helyzete. (Tovább: Megvannak az idei Lux-díj döntősei: három első nagyjátékfilm fiatal rendezőktől )

 
Lux Prize 2015  

The three films competing for the 2015 LUX Prize were announced on 24 July in Rome by EP vice-president Antonio Tajani and culture committee chair Silvia Costa, at the Venice Days press conference. The films are: Mediterranea by Jonas Carpignano (Italy, United States, Germany, France, Qatar), Mustang, by Deniz Gamze Ergüven (France, Germany, Turkey, Qatar) and Urok (The Lesson) by Kristina Grozeva and Petar Valchanov (Bulgaria, Greece). (Read more: Mediterranea, Mustang and Urok (The Lesson) shortlisted for the 2015 Lux Prize )

 

Kellemes nyarat kíván az EP!

Egyéb Intézmények23-07-2015 - 15:49
 

Itt a nyár, itt a jó idő, itt az ideje a pihenésnek, kikapcsolódásnak és a játékoknak! Az EP feladványában most játszva megtanulható, hogyan mondják a nyarat az EU országaiban. Tesztelje tudását és ossza meg ismerőseivel is! (Tovább: Kellemes nyarat kíván az EP! )

 

Hogyan működik az európai stratégiai beruházási alap a gyakorlatban?

Egyéb Gazdasági és monetáris ügyek22-07-2015 - 16:50
 

Az EP-képviselők júniusban szavazták meg a Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök nevével fémjelzett, beruházást ösztönző befektetési tervet. Hogyan fog a Juncker-terv legfontosabb része, a 315 milliárdos stratégiai beruházási alap beindulni és hogyan fogja megteremteni a beígért munkahelyeket? Ezt magyarázza el az EuroparlTV videója. (Tovább: Hogyan működik az európai stratégiai beruházási alap a gyakorlatban? )

 

Öt dolog, amit nem árt észben tartani nyaralás előtt

Egyéb Turizmus22-07-2015 - 14:55
infographic illustration  

Nyaralás előtt senki nem szeret a félresikerült vakáció gondolatával foglalkozni, de nem árt felkészülni az esetleges vészhelyzetekre. Néhány jó tanács az útra kelőknek. (Tovább: Öt dolog, amit nem árt észben tartani nyaralás előtt )

 

Kronológia az ukrajnai eseményekről

Plenáris ülés Bővítés / Külkapcsolatok17-07-2015 - 11:54
 

2014. szeptember 16-án az EP és az ukrán parlament egyszerre szavazta meg az EU–Ukrajna társulási megállapodást, Ukrajna azonban továbbra sincs könnyű helyzetben. (Tovább: Kronológia az ukrajnai eseményekről )

 

Luxembourg Presidency priorities discussed by EP committees

AFET AGRI BUDG AFCO CONT CULT DEVE DROI ECON EMPL ENVI FEMM IMCO INTA ITRE JURI LIBE PECH PETI REGI SEDE TAXE TRAN Institutions17-07-2015 - 11:20

The priorities of Luxembourg EU Council Presidency will be outlined to the various parliamentary committees by Luxembourg ministers in a series of meetings to be held during this week. (Read more: Luxembourg Presidency priorities discussed by EP committees )