Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

MEPs debated car emissions tests fraud with the Commission

Plenary Session Industry / Transport / Consumers / Environment06-10-2015 - 16:52

MEPs debated the unfolding Volkswagen exhaust emissions scandal on Tuesday, on the basis of a parliamentary question. They asked Commissioner Elżbieta Bieńkowska to clarify whether emission test manipulation took place in Europe. Many speakers said the ongoing scandal endangers the credibility of the whole car sector, and called on the Commission to speed up the introduction of real drive emissions testing. (Read more: MEPs debated car emissions tests fraud with the Commission )

 

Vluchtelingencrisis: leden dringen bij de lidstaten aan op meer actie

Plenaire vergadering Immigratie / Asielbeleid / Humanitaire hulp06-10-2015 - 14:20
Sprekers tijdens het debat  

De leden drongen tijdens een debat aan op om meer actie bij de aanpak van de vluchtelingencrisis. Het debat ging over de conclusies van de informele Europese Raad van 23 september 2015, waar de lidstaten instemden met het verhogen van de financiering en steun aan de EU-lidstaten in de frontlinie en de buurlanden en instanties die zich bezighouden met de Syrische vluchtelingencrisis. De meerderheid van de leden steunde ook het voorstel van de Europese Commissie voor de aanpak van de crisis. (Lees meer: Vluchtelingencrisis: leden dringen bij de lidstaten aan op meer actie )

 

Greece: Parliament backs urgent frontloading of €35 billion in EU funding

Plenary Session Regional policy06-10-2015 - 13:18

Parliament on Tuesday backed a set of one-off measures aimed at boosting the effective spending of €35 billion earmarked for Greece in the EU 2014-2020 budget. This includes €20 billion from the European structural and investment funds and €15 billion from agricultural funds. (Read more: Greece: Parliament backs urgent frontloading of €35 billion in EU funding )

 

MEPs want better protection for local products rooted in traditional know-how

Plenary Session Judicial cooperation06-10-2015 - 13:12

EU-wide protection of geographical indication should be extended from agricultural products to include regionally and locally manufactured goods and handicraft products, MEPs say in a non-binding resolution adopted on Tuesday. This would support local economic development, boost tourism, strengthen consumer confidence and help preserve cultural heritage and traditional know-how. (Read more: MEPs want better protection for local products rooted in traditional know-how )

 

€26,3 miljoen voor ex-werknemers Ford Genk

Plenaire vergadering Begroting06-10-2015 - 13:09

Het EP heeft dinsdag bijna €26,3 miljoen aan steun uit het Europees Globaliseringsfonds (EGF) voor 4500 ex-werknemers van Ford Genk goedgekeurd. Het geld wordt gebruikt om hen te helpen weer aan werk te geraken. De Begrotingscommissie heeft op 29 september al groen licht gegeven en de Raad heeft de steun maandag 5 oktober goedgekeurd. (Lees meer: €26,3 miljoen voor ex-werknemers Ford Genk )

 

Opening: bombardement Afghaans ziekenhuis toegevoegd aan debat met Mogherini

Plenaire vergadering Instellingen06-10-2015 - 10:38
Luchtbombardementen op ziekenhuis Kunduz toegevoegd aan debat met EU buitenlandchef Mogherini  

Een debat over de luchtaanval op een ziekenhuis in Kunduz, waarbij 12 personeelsleden van Artzen zonder Grenzen en tien patienten, onder wie drie kinderen de dood vonden, is toegevoegd aan de agenda voor woensdag 08:30 uur. Dit kondigde vicevoorzitter Mairead McGuinness aan bij de opening van de zitting op maandag. Het debat gaat van start met een verklaring van EU buitenlandchef Federica Mogherini. (Lees meer: Opening: bombardement Afghaans ziekenhuis toegevoegd aan debat met Mogherini )

 

Woensdag in de plenaire vergadering: President Hollande en Bondskanselier Merkel

Plenaire vergadering Instellingen05-10-2015 - 17:18
Angela Merkel & Francois Hollande  

De Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zullen op 7 oktober een historische gezamenlijke toespraak houden in het Europees Parlement in Straatsburg. Zij zullen spreken over actuele Europese onderwerpen en in debat gaan met de fractieleiders. Het is de eerste gezamenlijke toespraak van de Franse en Duitse leiders sinds november 1989, toen president Mitterrand en Bondskanselier Kohl met de leden over het einde van de Koude Oorlog spraken. (Lees meer: Woensdag in de plenaire vergadering: President Hollande en Bondskanselier Merkel )

 

Debat en stemming over geografische aanduidingen voor non-food producten

Plenaire vergadering Mededinging05-10-2015 - 17:04
Streaming photo - Live from the EP  

Vandaag wordt in de plenaire vergadering gedebatteerd over een voorstel om de bescherming van geografische aanduiding uit te breiden tot non-food producten. Het verslag, dat door de commissie juridische zaken op 15 september werd aangenomen, stelt dat deze uitbreiding garanties kan bieden voor de consument, voor het behoud van cultureel erfgoed en een impuls kan geven aan de lokale economie. Volg het debat live via onze website. (Lees meer: Debat en stemming over geografische aanduidingen voor non-food producten )

 

25 Jaar Duitse hereniging: De rol van het Europees Parlement

overig Toekomst van Europa/Europese integratie / Instellingen02-10-2015 - 15:59
Brandenburger Tor ©AP Images/European Parliament  

Na de val van de Berlijnse muur was de hereniging van Duitsland een logische volgende stap. In het EP werd een bijzondere commissie opgericht met betrekking tot de mogelijke gevolgen van een hereniging tussen Oost- en West-Duitsland. "Duitse hereniging was, in zekere zin, een informele vorm van uitbreiding van de EU," zegt de voorzitter van de commissie Buitenlandse zaken en voormalig lid van de bijzondere commissie, Elmar Brok. Hij en drie leden die DDR-waarnemer waren, delen hun herinneringen. (Lees meer: 25 Jaar Duitse hereniging: De rol van het Europees Parlement )

 

Kies uw favoriet in onze gastfotograafwedstrijd

overig Instellingen / Immigratie01-10-2015 - 17:57
SJurywinnaar september © Éva Szabó/ cím nélkül  

De gastfotograafwedstrijd met als thema ontwikkeling loopt ten einde. Elke maand tot september hebben wij een ander onderwerp aangekondigd,een top tien en jurywinnaar gekozen. De jury zal één van de winnaars kiezen. De andere winnaar wordt gekozen door u. U kunt stemmen op uw favoriete foto op Facebook of Google+. De deadline is maandag 12 oktober om 12.00 uur. De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 15 oktober. Beide winnaars zullen in november worden uitgenodigd in Straatsburg. (Lees meer: Kies uw favoriet in onze gastfotograafwedstrijd )