Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Opening: Schulz deplores drowning of Mediterranean migrants

Plenary Session Institutions15-09-2014 - 18:13
EP President Martin Schulz speech at the opening of September plenary session  

The EU must do its utmost to prevent further deaths at sea of Mediterranean migrants - this is a humanitarian catastrophe, said President Schulz of breaking news that over 200 would-be migrants had drowned when their boat sank off Libya and over 500 had drowned when their boat sank off Malta the previous week. (Read more: Opening: Schulz deplores drowning of Mediterranean migrants )

 
 

Debat EU-Oekraïne akkoord en EU-relaties met Rusland

Plenaire vergadering Externe betrekkingen15-09-2014 - 18:04
The silhouette of a Ukrainian soldier is seen against a Ukrainian flag  

EP-leden debatteren op dinsdagochtend in Straatsburg over de laatste ontwikkelingen in Oekraïne en over de EU-relaties met Rusland. Direct daarna wordt gestemd over het associatieverdrag met Oekraïne, waar op hetzelfde moment in het Oekraïense parlement in Kiev - de Verkhovna Rada - over gestemd zal worden. (Lees meer: Debat EU-Oekraïne akkoord en EU-relaties met Rusland )

 
 

Plenair debat over de invloed van de Russische maatregelen

overig Buitenlandse/internationale handel15-09-2014 - 16:15
 

Het eerste plenaire debat op de agenda vanmiddag gaat over de Russische sancties op EU-landbouwproducten. Als reactie op EU-maatregelen genomen naar aanleiding van de Oekraïense crisis en het neerhalen van de MH17, introduceerde Rusland een importverbod op producten zoals vlees, groenten en fruit uit de EU, Amerika, Canada, Australië en Noorwegen. Kijk op onze kaart om te zien welke landen waarschijnlijk het meest zullen worden getroffen en volg het debat live om 17.00 uur. (Lees meer: Plenair debat over de invloed van de Russische maatregelen )

 
 
 

De kandidaat-commissarissen worden geconfronteerd met een grondige ondervraging door de leden voor de nieuwe Commissie aan haar vijfjarige termijn kan beginnen. Vanaf 29 september zullen zij moeten verschijnen voor de parlementaire commissies die zich bezighouden met de relevante beleidsterreinen. Deze hoorzittingen zullen van invloed zijn op de stemming voor de goedkeuring van de Commissie. Zonder het groene licht van het Europees Parlement, zal de nieuwe Commissie niet van start kunnen gaan. (Lees meer: Nieuwe Commissie: hoorzittingen kandidaat-commissarissen in Europees Parlement )

 
 

EU-fonds dat ontslagen werknemers helpt weer werk te vinden

overig Instellingen / Sociaal beleid12-09-2014 - 15:22
 

Tienduizenden ontslagen werknemers kregen de afgelopen zeven jaar meer dan €400 miljoen toegewezen voor omscholing, het starten van een onderneming of hulp bij een zoektocht naar een baan, indien zij als gevolg van de globalisering en de economische crisis werden ontslagen. Deze steun is door het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) beschikbaar gesteld. Op 11 september keurde de begrotingscommissie een tweede steunpakket goed voor werknemers in vier landen. (Lees meer: EU-fonds dat ontslagen werknemers helpt weer werk te vinden )

 
 
Martin Schulz  

"We kunnen niet werkeloos toekijken hoe de grondbeginselen van de internationale gemeenschap worden geschonden", zei EP-voorzitter Martin Schulz tijdens een bezoek aan Kiev op vrijdag. "We hebben overeenstemming bereikt over de regels voor staten voor het omgaan met elkaar. Deze regels gelden voor iedereen." Tijdens zijn tweedaagse bezoek ontmoette Schulz premier Arseni Jatsenjoek en president Petro Porosjenko. (Lees meer: Schulz in Kiev: "Wat er in Oekraïne gebeurt, betreft alle Europeanen" )

 
 

The candidate commissioners, as presented by incoming Commission President Jean-Claude Juncker, will need to appear in hearings before parliamentary committees from 29 September to 7 October. (Read more: Candidate commissioners to appear before EP committees from 29 September )

 
 

Maak kennis met de politieke fracties

overig Instellingen12-09-2014 - 10:18
Foto's van de fractievoorzitters  

Het Europees Parlement is een zeer politieke instelling waar ideeën over kwesties uiteenlopend van de EU-prioriteiten voor uitgaven tot het recht op privacy en handelsbetrekkingen, fel worden bevochten. De fracties spelen een essentiële rol bij deze botsing van ideeën, aangezien ze gelijkgestemde vertegenwoordigers uit heel Europa bijeenbrengen en een stem in de besluitvorming geven. Ontdek op onze bijzondere pagina wat de fracties zijn, waar ze voor staan en wie hun leiders zijn. (Lees meer: Maak kennis met de politieke fracties )

 
 

Russisch invoerverbod: hoe moet de EU de getroffen bedrijven steunen?

overig Buitenlandse/internationale handel11-09-2014 - 17:25
Appelverwerkingsbedrijf in Rajpol in Wola Leczyszycka ©BELGA_AFP_J.SKARZYNSKI  

Europese bedrijven beginnen de impact van het Russische invoerverbod van 7 augustus te voelen. De maatregel, die producten van Poolse appels tot Belgisch varkensvlees omvat, is het antwoord van Rusland op de EU-sancties voor de betrokkenheid van het land in de crisis in Oekraïne. We spraken met Bernd Lange, voorzitter van de commissie Internationale handel en met Czesław Siekierski, voorzitter van de landbouwcommissie, over hoe de EU een verschil in dit handelsconflict kan maken. (Lees meer: Russisch invoerverbod: hoe moet de EU de getroffen bedrijven steunen? )

 
 

Parliament’s President Martin Schulz this morning informed the Conference of Presidents, made up of the leaders of the political groups, that His Holiness Pope Francis has accepted his official invitation to the European Parliament. This invitation was extended by President Schulz during his official visit to the Vatican on 11 October 2013. (Read more: His Holiness Pope Francis on official visit to European Parliament in November )