Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 

The agriculture committee on Thursday rejected the Commission's draft law that would give member states the power to restrict or prohibit the use of EU-approved GM food or feed on their territory. It fears that arbitrary national bans could distort competition on the EU's single market and jeopardise the Union's food production sectors which are heavily dependent on imports of GM feed. (Read more: Agriculture committee opposes national bans on Imports of GM food and feed )

 
De la raportor la coordonator: diferitele roluri ale eurodeputaților.  

Să fii eurodeputat înseamnă mai mult decât să participi la dezbateri și să votezi propunerile legislative. Printre sarcinile deputaților se mai află și întocmirea unui raport pentru prezentarea poziției Parlamentului asupra unei propuneri legislative, coordonarea grupurilor în cadrul unei comisii, urmărirea progresului unui raport sau pregătirea unei opinii asupra propunerilor legislative. (Mai mult: De la raportor la coordonator: diferitele roluri ale eurodeputaților )

 

Resurse digitale pentru cei care scriu despre Parlamentul European

Altele Instituții24-08-2015 - 09:00
Rețeaua media a PE: Resurse digitale pentru cei care scriu despre Parlamentul European .  

Niciodată nu a fost mai ușor să scrieți despre Parlamentul European, grație blogului nostru care vă oferă ultimele resurse digitale ce pot fi folosite gratis. Adusă la zi, pagina vă prezintă imaginile, infograficele, clipurile video și fotografiile ce pot fi descărcate și folosite. Acestea sunt nu numai gratuite, dar și disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE. (Mai mult: Resurse digitale pentru cei care scriu despre Parlamentul European )

 

Parlamentul European și rețelele de socializare

Altele Instituții / Informare19-08-2015 - 09:00
 

Parlamentul European este activ pe mai multe rețele de socializare pentru a comunica mai bine cu dumneavoastră. Infograficul nostru interactiv vă permite să descoperiți conturile Parlamentului pe Facebook, Twitter, Pinterest sau LinkedIn. (Mai mult: Parlamentul European și rețelele de socializare )

 

Era digitală: ghidul Parlamentului

Altele Societatea informației17-08-2015 - 09:00
Era digitală ©BELGA_Zoonar_N_Menijes.  

315 milioane de europeni folosesc internetul în fiecare zi. Citim știrile, ne uităm la filme, cumpărăm și petrecem timp cu prietenii online. Pentru ca era digitală să poată stimula creșterea economică și pentru a elimina frontierele naționale online, Comisia Europeană a prezentat în mai 2015 o strategie pentru piața unică digitală. În iunie, Parlamentul și Consiliul au ajuns la un acord privind eliminarea taxelor de roaming din 2017 și garantarea egalității în traficul internet. (Mai mult: Era digitală: ghidul Parlamentului )

 

Stagii la Parlament: începe perioada de înscriere

Altele Instituții14-08-2015 - 09:00
 

Doriți să aveți experiență profesională în afacerile europene? Să descoperiți viața de zi cu zi a unei instituții internaționale? Parlamentul European oferă mai multe tipuri de stagii. Noua perioadă de înscrieri se deschide pe 15 august. (Mai mult: Stagii la Parlament: începe perioada de înscriere )

 

EYE2016: evenimentul pentru tineri se întoarce

Altele Tineret12-08-2015 - 09:00
EYE va include sute de activități: dezbateri, audieri, ateliere, jocuri digitale.  

Ați auzit bine, EYE se întoarce! A doua ediție a Evenimentului european pentru tineri (#EYE2016) caută tineri entuziaști și organizații care doresc să participe la formarea programului #EYE2016. Pe pagina Facebook a evenimentului găsiți informații despre ce este nou și informații despre ediția anterioară și rezultatele acesteia. (Mai mult: EYE2016: evenimentul pentru tineri se întoarce )

 

Dependența energetică a UE în cifre

Altele Energie06-08-2015 - 16:48
 

UE importă peste jumătate din energia pe care o consumă, lucru care o face vulnerabilă față de furnizorii externi, precum Rusia. Pentru a ameliora situația, Comisia Europeană a prezentat un plan pentru reducerea acestei dependențe. Vă prezentăm câteva cifre despre importurile energetice UE și felul în care variază acestea de la țară la țară. (Mai mult: Dependența energetică a UE în cifre )

 

Vizitați Parlamentarium!

Altele Instituții05-08-2015 - 09:00
Vizitați Parlamentarium!  

Sunteți în Bruxelles în vara aceasta? Vreți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană? Centrul pentru vizitatori al Parlamentului European vă oferă o incursiune în activitatea deputaţilor europeni. De când și-a deschis ușile, în octombrie 2011, centrul a primit peste un milion de vizitatori și este clasificat printre primele destinații din Bruxelles de către site-ul de călătorie Tripadvisor. (Mai mult: Vizitați Parlamentarium! )

 

Acordul comercial UE-SUA: ce este ISDS?

Sesiune Comerț exterior/internațional04-08-2015 - 12:01
©BELGA/DPA/Daniel Reinhardt  

Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP), în curs de negociere între Comisia Europeană și SUA, include o chestiune controversată: mecanismul de rezolvare a disputelor între investitorii străini și state. Unul dintre aceste mecanisme este ISDS. Ce înseamnă acesta? Care sunt diferențele între ISDS și celelalte opțiuni de protecție a investitorilor? (Mai mult: Acordul comercial UE-SUA: ce este ISDS? )