Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 
Infografiek  

De hoorzittingen van de 27 kandidaten voor topfuncties in de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker gaan vandaag verder met Corina Creţu, Marianne Thyssen, Jonathan Hill, Vera Jourová, Tibor Navracsics en Miguel Arias Cañete. Zij zullen de leden ontmoeten voor de drie uur durende sollicitatiegesprekken. Hun competenties en kennis worden getoetst door de bevoegde parlementaire commissies. Volg de hoorzittingen live op onze website en doe mee aan de gesprekken op de sociale media. (Lees meer: # EPhearings2014 live: Crețu, Thyssen, Hill, Jourová, Navracsics en Cañete )

 
 

Extra funds should be added to the EU’s 2015 budget for growth and jobs policies, education, including the EU's Erasmus+ student mobility programme, and EU humanitarian and support work in war-stricken zones, said the Budgets Committee in votes on Monday and Tuesday. It also recommended that the European Parliament as a whole should reverse cuts sought by the Council of Ministers in planned and actual expenses. (Read more: Budgets Committee recommends reversing Council cuts in EU budget for 2015 )

 
 

# EPhearings2014 live: volg dag 2

overig Instellingen30-09-2014 - 09:40
infografiek  

De hoorzittingen van de 27 kandidaten voor topfuncties in de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker gaan vandaag verder met Andriukaitis, Avramopoulos, Hahn, Moedas, Šefčovič and Stylianides. Zij zullen de leden van het Parlement ontmoeten voor de drie uur durende sollicitatiegesprekken. Hun competenties en kennis wordt getoetst door de bevoegde parlementaire commissies. Volg de hoorzittingen live op onze website en doe mee de gesprekken op de sociale mediakanalen van het Parlement. (Lees meer: # EPhearings2014 live: volg dag 2 )

 
 

# EPhearings2014 live: volg dag 1

overig Instellingen29-09-2014 - 14:07
infografiek hoorzittingen  

De hoorzittingen van de 27 kandidaten voor topfuncties in de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker beginnen vandaag met Malmström, Vella, Mimica en Oettinger. Zij zullen de leden van het Parlement ontmoeten voor de drie uur durende sollicitatiegesprekken. Hun competenties en kennis wordt getoetst door de bevoegde parlementaire commissies. Volg de hoorzittingen live op onze website en doe mee de gesprekken op de sociale mediakanalen van het Parlement. (Lees meer: # EPhearings2014 live: volg dag 1 )

 
 
Jean-Claude Juncker en de kandidaat-Commissarissen  

Vanaf vandaag worden alle 27 kandidaten voor het team van de verkozen Commissievoorzitter, Jean-Claude Juncker, onderworpen aan een drie uur durende hoorzitting. Zij worden ondervraagd door de EP-commissies om hun kennis en deskundigheid te onderzoeken voordat het Parlement plenair zal stemmen over de goedkeuring van de nieuwe Commissie. De hoorzittingen worden live uitgezonden op onze website met verschillende online platformen die een kans bieden de sfeer in de hoorzitting te proeven. (Lees meer: #EPhearings2014: hoorzittingen kandidaat-Commissarissen vandaag van start )

 
 

Europese dag van de talen: hoeveel kunt u herkennen?

overig Cultuur26-09-2014 - 11:50
 

De Europese Unie heeft 24 officiële talen en zij probeert deze taalkundige diversiteit te beschermen. Iedere burger heeft het recht om met de EU-instellingen te communiceren in zijn of haar eigen taal en een antwoord in dezelfde taal te ontvangen. Om meertaligheid in Europa te beschermen en het leren van talen te bevorderen, wordt de Europese Dag van de Talen ieder jaar gevierd op 26 september. Probeer onze kwis om uit te vinden hoeveel Europese talen u kunt herkennen. (Lees meer: Europese dag van de talen: hoeveel kunt u herkennen? )

 
 
Günther Oettinger  

We moeten de energielevering voor alle burgers en de industrie in heel EU verzekeren, inclusief het gebruik van maatregelen op basis van solidariteit. Dat liet de Commissaris voor Energie Günther Oettinger op woensdag weten in de industriecommissie van het Parlement. Tijdens deze laatste ontmoeting met de commissie, keek hij terug op zijn ambtstermijn en gaf antwoord op de vragen van EP-leden over het onderwerp. (Lees meer: Oettinger: "Gas kan als wapen worden gebruikt als het niet meer wordt geleverd." )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO TRAN REGI PECH LIBE JURI ITRE INTA IMCO FEMM ENVI EMPL ECON DEVE CULT AGRI AFET Institutions25-09-2014 - 10:51

"The priorities of the Italian Council Presidency were outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers in a series of meetings held in July and September." (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 
Bas Eickhout  

Bedrijven voor hun CO2-uitstoot te laten betalen, kan een geweldige manier om hen aan te moedigen schoner geworden maar brengt ook het risico met zich mee dat ze hun productie verplaatsen naar een regio met minder strenge milieunormen. De Commissie wil deze praktijk, bekend als koolstoflekkage, voorkomen door emissierechten te blijven weggeven. Bas Eickhout stelde voor deze beslissing te blokkeren omdat naar zijn mening veel industrieën het zich kunnen veroorloven voor de rechten te betalen. (Lees meer: Eickhout over gratis emissierechten: "Sectoren op lijst die er niet thuishoren" )

 
 

MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today

INTA External/international trade / External relations24-09-2014 - 11:57

The economic consequences of Russia’s ban on imports of farm produce, raw materials and food from the EU will be debated by the International Trade Committee with the trade specialists from the EU Commission on Wednesday after 16.00. (Read more: MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today )